edit: dok sam ja ovo napisala vec 11 stranica ste otkucali
Položaj žene u islamu
- beautyfool
#251 Re: da li je žena u islamu ponižena?
10 stranica a tema danas otvorena
aferim !
Last edited by beautyfool on 21/02/2018 17:13, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#252 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Što će se odreći kad joj mnogi muslimani pune dvorane.Rampage wrote:¤ jelena ¤ wrote:Čitam ovaj ''argument'' (SF argument) o Svetlani Ražnatović.
Znači: žena nema svoje ime i prezime, nego je nečija udovica. To joj je jedina odrednica...i kao takvoj pripisuju joj se sva muževljeva ''priznanja'' i ''počasti''.
Vrlo zanimljiv sociološki fenomen, koji se nimalo ne razlikuje od onog ustaljenog momenta u narodnoj epskoj i lirsko-epskoj poeziji kada se žena u patrijarhalnom društvu ne naziva svojim imenom, kao da i nije ličnost, nego... muževljevoime-ica.
Npr. mlada Gojkovica - Gojkova žena, Hasanaginica - Hasan-agina žena... i...pandan tome u naprednom, savremenom 21. vijeku: Arkanova udovica.
Helem, Fina, samo ti još gusle fale.
Šta to drugo čini Svetlanu Ražnatović do njena "priznanja" i "počasti" koje je stekla u ime poganog čudovišta čije prezime nosi?![]()
Da li se ona nekad javno, glasno i jasno, odrekla tih "priznanja"?
-
KIseljak12
#253 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Od toga, jedno 9 stranica posvecenih klitorisu...beautyfool wrote:10 stranica a tema danas otvorenaaferim !
- triconja
#254 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Nisam ni vidio da ima opcija glasanja, a ti koji bi serijatske zakone su zreli za radnih kampova.Nurudin wrote:pa tema ima opciju glasanja , vidiš da je 46 % ZA to da ti propisi ostanu unutar naše tradicijetriconja wrote:Na osnovu cega to zakljucujes?Nurudin wrote:Mentalno smo poluretardiran narod , oko 46 % . Tako sam nešto i očekivao , takav se dojam i stječe u praksi .
Da se ovdje uvedu serijatski zakoni svaki dan bi bilo kamenovanja, bicevanja, koliko bi se samo kazana za rakiju polupalo, pola bi tih sto hoce serijat bez ruku hodalo, sirotinja bi postala jos veca sirotinja a bogati bi se jos vise bogatili i na njih serijat ne bi vazio.
- triconja
#255 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Bas se vidi ko je seksualno frustriran na ovakvim temamaKIseljak12 wrote:Od toga, jedno 9 stranica posvecenih klitorisu...beautyfool wrote:10 stranica a tema danas otvorenaaferim !
- triconja
#256 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Opet se pravis naivna, bosanski islam ima vise slicnosti sa katolicanstvom nego ortodoksluk sa katolicanstvom. Porediti muslimana iz bosne sa nekim muslimanom iz pakistana (ili bilo kuda) je nemoguce.Connaisseur Karlin wrote:Da li je Islam bosanskohrcegovackiarzuhal wrote:Kada je neka bh. muslimanka ili muslimanka iz vašeg okruženja (ukoliko ste u dijaspori) uradili to obrezivanje kojim je bila ponižena i šta je rekla, zašto su je natjerali da to uradi, ukoliko nije dobrovoljno sama to htjela i tražila?
A ako možete odgovorite mi i na ovo: šta ćemo odgovoriti Majkić Dušanki na njen upit Vijeću ministara zašto se i dalje u FBiH koriste neustavni nazivi koji sadrže pridjev "bosanski" u nazivima gradova Brod, Šamac, Kostajnica i sl.![]()
Zasto Islasmki Strucnjaci i dalje ne mijenjaju zakone o seksulanoj zrelosti zena ? Znas vlro dobro, da jo smnogo zena u svijetu imaju tragicna isktutva , znaci, radi njih bi se trebao promjeniti zakon od islasmkih strucnjaka ( a koji svijesno danas ignorriaju medicinska istrazivanja)?
- MarlboroGold
#257 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Jedno 5 je od dr. SrmletaKIseljak12 wrote:Od toga, jedno 9 stranica posvecenih klitorisu...beautyfool wrote:10 stranica a tema danas otvorenaaferim !
- beautyfool
#258 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Procitah samo zadnje 2 stranice, onda da se ne vracam bezze da dalje citamKIseljak12 wrote:Od toga, jedno 9 stranica posvecenih klitorisu...beautyfool wrote:10 stranica a tema danas otvorenaaferim !
- Connaisseur Karlin
#259 Re: da li je žena u islamu ponižena?
opa, sad imamo i pricu o bosanskom Islamu, a sto je sa bosanskim islamom , a koji je prisljavao zene da nose hidzab i burketriconja wrote:Opet se pravis naivna, bosanski islam ima vise slicnosti sa katolicanstvom nego ortodoksluk sa katolicanstvom. Porediti muslimana iz bosne sa nekim muslimanom iz pakistana (ili bilo kuda) je nemoguce.Connaisseur Karlin wrote:
Da li je Islam bosanskohrcegovacki![]()
Zasto Islasmki Strucnjaci i dalje ne mijenjaju zakone o seksulanoj zrelosti zena ? Znas vlro dobro, da jo smnogo zena u svijetu imaju tragicna isktutva , znaci, radi njih bi se trebao promjeniti zakon od islasmkih strucnjaka ( a koji svijesno danas ignorriaju medicinska istrazivanja)?
Takvim tvojim rezonovanjem i reznovoanjem drugih, se ne mijenja Islamski zakon, a koji negdje u svijetu jos uvijek unistava zdravlje zena ili ih ponizava na drugaciji nacin ?
- arzuhal
#260 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Nurudin wrote:muslimanski i bosanski nije isto. Nemoj skretati sa teme i trolati ,arzuhal wrote:Kada je neka bh. muslimanka ili muslimanka iz vašeg okruženja (ukoliko ste u dijaspori) uradili to obrezivanje kojim je bila ponižena i šta je rekla, zašto su je natjerali da to uradi, ukoliko nije dobrovoljno sama to htjela i tražila?
A ako možete odgovorite mi i na ovo: šta ćemo odgovoriti Majkić Dušanki na njen upit Vijeću ministara zašto se i dalje u FBiH koriste neustavni nazivi koji sadrže pridjev "bosanski" u nazivima gradova Brod, Šamac, Kostajnica i sl.
Ma ne skrećem nego pokušavam da ukažem na važnost i jednog (ženskog sunećenja) i drugog (bojazni Majkićke)...
O, da, itekako, ne postoji nijedan propis Uzvišenog Allaha a da ga ja neću prihvatiti, pa ni taj, naravno. Ti tu navodiš krajnju mjeru za djelo koje je počinjeno a kažeš: način rješavanja bluda/vanbračnog seksa. Nije bičevanje "rješavanje pitanja bluda". Kur'an i sunnet prije tog zadnjeg čina (kaznene mjere) rade sve i iznose rješenja kako bi se izbjegao blud, pozivaju se mladi da se udaju i žene, da im se pomogne da uđu u brak, da ih se podrži, da se strpe ako nemaju sredstava za brak, upozorava se na razornost bluda po pojedinca i zajednicu, itd. Iznose se rješenja kako bi se stavrno riješilo pitanje bluda.nego odgvori na pitanje , da li je po tebi islamski propis human i civiliziovan način riješavanja pitanja tzv bluda (vanbračnog sexa) ?
Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udara biča, svakog od njih, i neka vas pri vršenju Allahovih propisa ne obuzima prema njima nikakvo sažaljenje, ako u Allaha i u onaj svijet vjerujete, i neka kažnjavanju njihovu jedna skupina vjernika prisustvuje! (Kur'an)
Šerijat uvijek nastoji da preventivno djeluje, da preduprijedi ono što će dovoditi do bilo kakve kazne. A, također, sam šerijat otežava "samom sebi" izvršenje takve kazne jer da bi se dvoje kaznilo za blud moraju biti 4 odrasla, pametna i iskrena svjedoka koji bi se morali zakleti Allahom na sudu da su svojim očima, pri zdravoj pameti (trijezni i sl), jasno vidjeli čin seksa i to tako da su vidjeli kako muški spolni organ ulazi u ženski kao što ulazi "igla u konac".
-
ratomir
#261 Re: da li je žena u islamu ponižena?
misljenja sam da treba pitat zenu u Islamu da li je i da li se osjeca ponizenom.
Mogu ja a i Vi svi nagadjati i iznositi svoje teorije i svoja saznanja.
A da li je ponizena zena na "ideoloskom zapadu " kada se slika gola za playboy za playboy kuzite me ,PLAY BOY
Mogu ja a i Vi svi nagadjati i iznositi svoje teorije i svoja saznanja.
A da li je ponizena zena na "ideoloskom zapadu " kada se slika gola za playboy za playboy kuzite me ,PLAY BOY
- triconja
#262 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Jest ih i prisiljavo bas, eto ko da pripadnice drugih religija sa ovih prostora nisu slicne stvari nosale po glavi?Connaisseur Karlin wrote:opa, sad imamo i pricu o bosanskom Islamu, a sto je sa bosanskim islamom , a koji je prisljavao zene da nose hidzab i burketriconja wrote:Opet se pravis naivna, bosanski islam ima vise slicnosti sa katolicanstvom nego ortodoksluk sa katolicanstvom. Porediti muslimana iz bosne sa nekim muslimanom iz pakistana (ili bilo kuda) je nemoguce.Connaisseur Karlin wrote:
Da li je Islam bosanskohrcegovacki![]()
![]()
Takvim tvojim rezonovanjem i reznovoanjem drugih, se ne mijenja Islamski zakon, a koji negdje u svijetu jos uvijek unistava zdravlje zena ili ih ponizava na drugaciji nacin ?
Vec sam ti rekao, meni puca ona stvar za pravima ljudi u aziji, znam da moje zalaganje nece nista da promijeni u njihovim svakodnevnim zivotima ma koliko god da se ja trudim.
Sta si ti do sad promijenila u zivotu ugrozenih zena koje su u kandjama vjerskog fundamentalizma? Toliko pustih misli i ideja a nikakvih rezultata. Jesi li barem jednu zenu iz saudije "naucila" pravim vrijednostima i spasila je iz ralja ugovorenog braka?
- Connaisseur Karlin
#263 Re: da li je žena u islamu ponižena?
arzuhal wrote:
Ma ne skrećem nego pokušavam da ukažem na važnost i jednog (ženskog sunećenja) i drugog (bojazni Majkićke)...
Sto je to vazno kod islasmskog sunecenja zene
- Connaisseur Karlin
#264 Re: da li je žena u islamu ponižena?
ama meni je strasnije citati na temi da vjernicima ne smeta sunecenje zena ili imanje seksa nakon prve menstruacijetriconja wrote:Jest ih i prisiljavo bas, eto ko da pripadnice drugih religija sa ovih prostora nisu slicne stvari nosale po glavi?Connaisseur Karlin wrote:opa, sad imamo i pricu o bosanskom Islamu, a sto je sa bosanskim islamom , a koji je prisljavao zene da nose hidzab i burketriconja wrote:
Opet se pravis naivna, bosanski islam ima vise slicnosti sa katolicanstvom nego ortodoksluk sa katolicanstvom. Porediti muslimana iz bosne sa nekim muslimanom iz pakistana (ili bilo kuda) je nemoguce.![]()
Vec sam ti rekao, meni puca ona stvar za pravima ljudi u aziji, znam da moje zalaganje nece nista da promijeni u njihovim svakodnevnim zivotima ma koliko god da se ja trudim.
Sta si ti do sad promijenila u zivotu ugrozenih zena koje su u kandjama vjerskog fundamentalizma? Toliko pustih misli i ideja a nikakvih rezultata. Jesi li barem jednu zenu iz saudije "naucila" pravim vrijednostima i spasila je iz ralja ugovorenog braka?
imamo cak i na rezultatima glasanja osobe koje apsolutno podrzavaju ponizavanje zena u Islamu
- arzuhal
#265 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Da, to je to pitanje kojim se raja bavi a ne znamo ni mi zašto, eto i ti razbijaš glavu time...I to je enigma...Connaisseur Karlin wrote:arzuhal wrote:
ZAŠTO ISLAM KASAPI I MASAKRIRA ŽENSKE GENITALIJE, ZAŠTO TO NAREĐUJE, ODAKLE TAJ PROPIS, DAMMIT!????
Ja također nemam pojma odakle ovo...To nije nikakav vjerki propis...
-
Zoya
#266 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ja nisam a znam žena(čak i djevojčica) koje jesu. Slažem se sa Sarom.
- triconja
#267 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Veci je problem u bosni to sto se pasa nalije pa ode kuci i isprebija zenu nego neki vjerski propisi, cuj zensko obrezivanje. Ovdje sto se nadje par nesocijalnih ljudi koji spas traze u vjeri nije ogledalo citavog naroda. Jesil ti cula da je na podrucju balkana ili europskom tlu vrseno to sunecenje od strane bijelih ljudi? Nemoj mi sad dosli neki iz eritreje pa se sunetili, to se ne pika.Connaisseur Karlin wrote:ama meni je strasnije citati na temi da vjernicima ne smeta sunecenje zena ili imanje seksa nakon prve menstruacijetriconja wrote: Jest ih i prisiljavo bas, eto ko da pripadnice drugih religija sa ovih prostora nisu slicne stvari nosale po glavi?
Sta si ti do sad promijenila u zivotu ugrozenih zena koje su u kandjama vjerskog fundamentalizma? Toliko pustih misli i ideja a nikakvih rezultata. Jesi li barem jednu zenu iz saudije "naucila" pravim vrijednostima i spasila je iz ralja ugovorenog braka?![]()
imamo cak i na rezultatima glasanja osobe koje apsolutno podrzavaju ponizavanje zena u Islamu
I jos nesto sto se tice fundamentalnih shvatanja stvari, kako ima maoca i slicne sredine gdje je fundamentalizam izrazen tako ima u svakoj drzavi. Pa amerika bedem slobode i ljudskih prava ima koliko hoš "zatvorenih" zajednica u kojima se prosipa svaka vrsta fundamentalizma, kako od postojecih, tako i od novopecenih religija. I gle cuda nisu samo muslimani fundamentalisti.
- Connaisseur Karlin
#268 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Although female circumcision is not mandated, one tradition of disputed authenticity permits (but does not encourage) the removal of a minuscule segment of skin from the female prepuce, provided no harm is done.arzuhal wrote:Da, to je to pitanje kojim se raja bavi a ne znamo ni mi zašto, eto i ti razbijaš glavu time...I to je enigma...Connaisseur Karlin wrote:arzuhal wrote:
ZAŠTO ISLAM KASAPI I MASAKRIRA ŽENSKE GENITALIJE, ZAŠTO TO NAREĐUJE, ODAKLE TAJ PROPIS, DAMMIT!????
Permitting such a ritual constitutes an act of tolerance by Islamic law
postoi odborenje, ne psotoji zabrana !
indirektna suradnja
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#269 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Kakve veze ima Majkićkina izjava sa temom?arzuhal wrote:Nurudin wrote:muslimanski i bosanski nije isto. Nemoj skretati sa teme i trolati ,arzuhal wrote:Kada je neka bh. muslimanka ili muslimanka iz vašeg okruženja (ukoliko ste u dijaspori) uradili to obrezivanje kojim je bila ponižena i šta je rekla, zašto su je natjerali da to uradi, ukoliko nije dobrovoljno sama to htjela i tražila?
A ako možete odgovorite mi i na ovo: šta ćemo odgovoriti Majkić Dušanki na njen upit Vijeću ministara zašto se i dalje u FBiH koriste neustavni nazivi koji sadrže pridjev "bosanski" u nazivima gradova Brod, Šamac, Kostajnica i sl.
O, da, itekako, ne postoji nijedan propis Uzvišenog Allaha a da ga ja neću prihvatiti, pa ni taj, naravno. Ti tu navodiš krajnju mjeru za djelo koje je počinjeno a kažeš: način rješavanja bluda/vanbračnog seksa. Nije bičevanje "rješavanje pitanja bluda". Kur'an i sunnet prije tog zadnjeg čina (kaznene mjere) rade sve i iznose rješenja kako bi se izbjegao blud, pozivaju se mladi da se udaju i žene, da im se pomogne da uđu u brak, da ih se podrži, da se strpe ako nemaju sredstava za brak, upozorava se na razornost bluda po pojedinca i zajednicu, itd. Iznose se rješenja kako bi se stavrno riješilo pitanje bluda.nego odgvori na pitanje , da li je po tebi islamski propis human i civiliziovan način riješavanja pitanja tzv bluda (vanbračnog sexa) ?
Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udara biča, svakog od njih, i neka vas pri vršenju Allahovih propisa ne obuzima prema njima nikakvo sažaljenje, ako u Allaha i u onaj svijet vjerujete, i neka kažnjavanju njihovu jedna skupina vjernika prisustvuje! (Kur'an)
Šerijat uvijek nastoji da preventivno djeluje, da preduprijedi ono što će dovoditi do bilo kakve kazne. A, također, sam šerijat otežava "samom sebi" izvršenje takve kazne jer da bi se dvoje kaznilo za blud moraju biti 4 odrasla, pametna i iskrena svjedoka koji bi se morali zakleti Allahom na sudu da su svojim očima, pri zdravoj pameti (trijezni i sl), jasno vidjeli čin seksa i to tako da su vidjeli kako muški spolni organ ulazi u ženski kao što ulazi "igla u konac".
Dakle , hajde da pojednostavimo pošto ćeš ti to ionako zapetljati , pa da ti bude teže .
Da li ljude koji imaju vanbračni spolni odnos i to se dokaže , video zapisom, neko ih vidio ili oni jednostavno kažu da žive skupa
nevjenčani ...znači dokazan "blud" , da li njih treba
izbičevati
javno
tako kao u Afganistanu tu ženu?
- triconja
#270 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Hajmo vako, znas li sta je tolerancija i sjecas li se sta sam napiso kako su muslimani preobracali ljude i obecavali im da mogu zadrzati obicaje koje su imali?Connaisseur Karlin wrote:Although female circumcision is not mandated, one tradition of disputed authenticity permits (but does not encourage) the removal of a minuscule segment of skin from the female prepuce, provided no harm is done.arzuhal wrote: Da, to je to pitanje kojim se raja bavi a ne znamo ni mi zašto, eto i ti razbijaš glavu time...I to je enigma...
indirektna suradnja
- Connaisseur Karlin
#271 Re: da li je žena u islamu ponižena?
izvor Muslim Womnen LeaugeFrequently Asked Questions
Q: I was surprised to read your claim that female circumcision is not Islamic. To the contrary not only is it Islamic, it is also compulsory. But at the same time what is required is the trimming of the prepuce of the clitoris, just like male circumcision.
MWL: There is nothing to suggest that it is compulsory. The hadith that states that only a small portion of the genitalia is to be removed is a weak hadith and only found in one compilation. Also, as a gynecologist who operates on women, I can say that it would be very difficult to remove the prepuce only and leave the clitoris. This is especially true in female infants or children where the anatomy is even smaller. In fact, I have examined numerous women who have undergone some form of circumcision and I have never seen a single patient with only the prepuce removed. Usually part or all of the clitoris is gone too along with a portion of the labia minora.
An exposed clitoris (which would result in removing the prepuce) would cause discomfort and possible pain. There are no health benefits whatsoever to any form of female circumcision. It causes much more harm than good and is inconsistent with Islam. In contrast, male circumcision has been shown, especially with recent studies on HIV transmission, to provide protection against certain diseases.
It is really too bad that Muslims would be involved in endorsing a practice that pre-dated Islam and has resulted in so much harm to women and klix over the years. I once saw an Egyptian woman who had her entire clitoris removed; she was told that it was her Islamic duty to accept this. I'm sure that you are also aware that a woman has the right to enjoy a satisfying sexual relationship. Without the clitoris (which is the primary source of orgasm for so many women), this woman has no chance of ever knowing what that is like. Her sexual dysfunction has led to the disruption of her marriage. I hardly think this is what the Prophet (pbuh) had in mind.
Allah knows best.
http://www.mwlusa.org/index.html
- Connaisseur Karlin
#272 Re: da li je žena u islamu ponižena?
aha,a istovremeno izbjegavas reci, da su mnogi obicaji nestali jer su bili zabranjeni pojavom Islamatriconja wrote:Hajmo vako, znas li sta je tolerancija i sjecas li se sta sam napiso kako su muslimani preobracali ljude i obecavali im da mogu zadrzati obicaje koje su imali?Connaisseur Karlin wrote:
Although female circumcision is not mandated, one tradition of disputed authenticity permits (but does not encourage) the removal of a minuscule segment of skin from the female prepuce, provided no harm is done.
indirektna suradnja
- triconja
#273 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Naravno, prepisali muslimani od krscana neke fore jer je krscanstvo starije od islama 700 godina. Kad osvojis neko mjesto i ako pustis da taj narod ostane iste religije bolje bi bilo da ga nisi ni osvajo jer ga gubis brzo. Krscani su preobracali masovno ljude pa nikakve fajde nije bilo jer bi se vracali "pradjedovskoj vjeri" prve prilike i dizali ustanke ko od sale. Islam je dopustio da se zadrze svi obicaju koji ne ukljucuju obozavanje nekog drugog boga, sto je i logicno.Connaisseur Karlin wrote:aha,a istovremeno izbjegavas reci, da su mnogi obicaji nestali jer su bili zabranjeni pojavom Islamatriconja wrote:Hajmo vako, znas li sta je tolerancija i sjecas li se sta sam napiso kako su muslimani preobracali ljude i obecavali im da mogu zadrzati obicaje koje su imali?Connaisseur Karlin wrote:
Although female circumcision is not mandated, one tradition of disputed authenticity permits (but does not encourage) the removal of a minuscule segment of skin from the female prepuce, provided no harm is done.
indirektna suradnja
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#274 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Inače, kažu "ne daju nama u EU jer smo muslimani! "
Bingo! Pa ne daju naravno i ne treba da daju, jer to podrazumjeva mentalni sklop koji smatra da je "žena zaštićena islamskim
propisima" , a ovi EU propisi su glupi .
Naravno da neće nikad primiti Tursku, ne dok ne pređu na kršćanstvo , nego kad se kulturuloški osvijeste i striktno odbiju
islamske propise koji uređuju društvene odnose, kao nepoželjne i necivilizirane.
Naravno da nas ne žele u EU jer smo muslimani . Ne moramo mi postati kršćani nego moramo reformirati svoj pristup religiji.
Oni su to već davno uradili . Žena je najzaštićenija u EU , nego bilo gdje na svijetu . Kakav islam i zaštita žena, to je smiješno.
Bingo! Pa ne daju naravno i ne treba da daju, jer to podrazumjeva mentalni sklop koji smatra da je "žena zaštićena islamskim
propisima" , a ovi EU propisi su glupi .
Naravno da neće nikad primiti Tursku, ne dok ne pređu na kršćanstvo , nego kad se kulturuloški osvijeste i striktno odbiju
islamske propise koji uređuju društvene odnose, kao nepoželjne i necivilizirane.
Naravno da nas ne žele u EU jer smo muslimani . Ne moramo mi postati kršćani nego moramo reformirati svoj pristup religiji.
Oni su to već davno uradili . Žena je najzaštićenija u EU , nego bilo gdje na svijetu . Kakav islam i zaštita žena, to je smiješno.
- Connaisseur Karlin
#275 Re: da li je žena u islamu ponižena?
tirconja to nije dileame o kojoj pisemtriconja wrote: Naravno, prepisali muslimani od krscana neke fore jer je krscanstvo starije od islama 700 godina. Kad osvojis neko mjesto i ako pustis da taj narod ostane iste religije bolje bi bilo da ga nisi ni osvajo jer ga gubis brzo. Krscani su preobracali masovno ljude pa nikakve fajde nije bilo jer bi se vracali "pradjedovskoj vjeri" prve prilike i dizali ustanke ko od sale. Islam je dopustio da se zadrze svi obicaju koji ne ukljucuju obozavanje nekog drugog boga, sto je i logicno.
Danas u 21 stoljecu Islamski Zakon , nakon medicniksih naucnih istrazivanja , i dalje nije promjenio stav o skidanjeu kozice za klitorisa
i pored ovoga, Islasmki zakon tolerise ovako nesto !!! Permitting such a ritual constitutes an act of tolerance by Islamic lawAlso, as a gynecologist who operates on women, I can say that it would be very difficult to remove the prepuce only and leave the clitoris. This is especially true in female infants or children where the anatomy is even smaller. In fact, I have examined numerous women who have undergone some form of circumcision and I have never seen a single patient with only the prepuce removed. Usually part or all of the clitoris is gone too along with a portion of the labia minora.
An exposed clitoris (which would result in removing the prepuce) would cause discomfort and possible pain. There are no health benefits whatsoever to any form of female circumcision. It causes much more harm than good and is inconsistent with Islam.
Da li je OK i dalje tolerirati ?