Dacia duster 2018
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- daddy_cool
#251 Re: Dacia duster 2018
Vozim Dustera, 2015. god. 1.5 dCi 4x4
Redovno odrzavanje po pristupacnim cijenama (jos uvijek nisam radio veliki servis). I jos poneka sitnica uracunata u garanciju (npr. zamjena senzora pritiska u gumama).
Prije kupovine istrazivao, raspitivao se, probao. Odlucio da je Duster ono sto zelim (a bilo je raznih savjeta i “savjeta”). Smatram da nisam pogrijesio, jer sam prije svega JA zadovoljan.
…i da, ne vjerujte bas svim pricama koje cujete.
Redovno odrzavanje po pristupacnim cijenama (jos uvijek nisam radio veliki servis). I jos poneka sitnica uracunata u garanciju (npr. zamjena senzora pritiska u gumama).
Prije kupovine istrazivao, raspitivao se, probao. Odlucio da je Duster ono sto zelim (a bilo je raznih savjeta i “savjeta”). Smatram da nisam pogrijesio, jer sam prije svega JA zadovoljan.
…i da, ne vjerujte bas svim pricama koje cujete.
- golfiista
#252 Re: Dacia duster 2018
Joj foruma. Pola vas nema ni vozacke. Pola vas nije sjelo u polovnjaka od 30.000 KM. Pola nije uslo u salon novih vozila. A ovo za daciju, pa ni kurve nisu valjale iz rumunije a ne auta. 
-
condy
#253 Re: Dacia duster 2018
Bakire @
Ma kako da ne! Ne izlazim iz servisa i sipam za cenera i mastam o Dačiji.
Svakom svačije moj bakire. Ja nikom ne namecem svoj stav. Al, ljudi kojima je do grla doslo odrzavanje i ulaganje u polovno i izvozano zele da se rijese polovnjace i da imaju novo pa i Dačiju jer novo donosi pouzdanost i manje troskove odrzavanja. One koje sluze dobra polovna luksuznija vozila i koja su platili masnije i prosli dobro sa kupivinom nemaju potrebe ici sa konja na magarca. Ne bi ni ti!
Svakom svačije moj bakire. Ja nikom ne namecem svoj stav. Al, ljudi kojima je do grla doslo odrzavanje i ulaganje u polovno i izvozano zele da se rijese polovnjace i da imaju novo pa i Dačiju jer novo donosi pouzdanost i manje troskove odrzavanja. One koje sluze dobra polovna luksuznija vozila i koja su platili masnije i prosli dobro sa kupivinom nemaju potrebe ici sa konja na magarca. Ne bi ni ti!
Last edited by condy on 06/02/2018 16:57, edited 1 time in total.
- amar1994
#254 Re: Dacia duster 2018
bas je lepThrottle wrote:Jarane vozio covjek daihatsu

- Bakir1
#255 Re: Dacia duster 2018
Preispitaj se malo....condy wrote:Bakire @
Novo auto je novo auto tu se prica zavrsava.
Jel to mjerilo bilo cega? Auto i ko sta vozi?
Jadan onaj ko tako percipira zivot.
Sta bi ti kupio da neko nije tog istog audija novog kupio a mogao je kupiti bolji auto za isto para, polovan.
Bosanska logika je cudo.
- Rockefeller
#256 Re: Dacia duster 2018
Bakir1 wrote:O dzes ado iz minkena
- mad_max_ba
#257 Re: Dacia duster 2018
Ja iz Visokog koji se bavi prodajom NOVIH automobila 13 godina, kojem je posao da zna cijene i akcije kako branda kojeg trenutno prodaje tako i konkurencije u svim segmentima. Kačiš se dakle sa nekim ko doooobro zna kako diše tržište i cijene auta u BiH.ado-šampion wrote:
Drug haj se malo smiri, prespavaj pa dodji sutra i procitaj ponovo sve.
Ako treba crtati, Octaviju sam spomenuo prvu jer je treci put ponavljam najjeftinija varijanta a da je ima na cesti. Na Astru sam presao poslije jer je jedan forumas spomenuo Astru, koja je isto validna opcija. Ni u jednom trenutnku nisam poredio dva auta.
I opet, mislim treci put, nigdje nisam spomenuo senzore pritiska nego parking senzore. I opet po treci put, poredim cijene u BiH a ne u EU. Koliko sta kosta u EU u BiH ne znaci plaho.
Bez ikakvog poredjenja, da zavrsim s ovim, meni je Astra sasvim prihvatljiva i dobra opcija, ali s dizelasem i nekoliko osnovnih doplata hladno ode na 38 hiljada, bez akcija i bez LED svjetala.![]()
Nego de me ti iz Visokog educiraj zivota ti.
Da, ovaj je seljak iz Visokog vidio i prodao i provozao više auta nego što ćeš ti u životu imati priliku dotaknut.
Nažalost komplekse niže vrijednosti i ulare konjima nmgu skloniti.
- Rockefeller
#258 Re: Dacia duster 2018
E jes naletio na koga treba. Ja znam kolegu, kupio Daihatsua il kako se vec pise za 500€, dobro ga sluzio 
-
ado-šampion
#259 Re: Dacia duster 2018
Kakve to ima veze s pricom u autu od 30 hiljada? Vozio dok sam morao, kad nisam uzeo sebi nesto bolje. Da sam gledao auto od 7-8 hiljada nista ne bi falilo ni Daciji. Ali za 30 k nikad u zivotu. Komentari su vam do u djece u osnovnoj skoli, jer fulate vrlo jednostavnu poentu. Nista ne fali Daciji koja kosta 15 hiljada nova. Ali za 30 hiljada itekako fali.amar1994 wrote:bas je lepThrottle wrote:Jarane vozio covjek daihatsu![]()
![]()
...
A ne znam sta mi je jace na temi, Respini priholoski profili ili to sto ti koji vozis babino auto ismijavas druge sta voze.
Last edited by ado-šampion on 06/02/2018 17:07, edited 1 time in total.
- amar1994
#260 Re: Dacia duster 2018
eno ga opet sa istom pricom a pojma nemas jer me ne znas

tebi izgleda nije dovoljno ni nacrtat , smijem se dizajnu auta ne tebi
tebi izgleda nije dovoljno ni nacrtat , smijem se dizajnu auta ne tebi
Last edited by amar1994 on 06/02/2018 17:09, edited 1 time in total.
- supercali
#261 Re: Dacia duster 2018
Ajd jos reci da nisam u pravuado-šampion wrote:A jebo te zivot, Respo je svakom napravio priholoski profil i dokazao da je kompleksas.Fakat sam svasta ocekivao ali psiholosko profiliranje na ovom dijelu foruma ipak ne.
- amar1994
#262 Re: Dacia duster 2018
ne znas ti kako je otic u njemacku radit i usput vozat bmwmad_max_ba wrote:]
Ja iz Visokog koji se bavi prodajom NOVIH automobila 13 godina, kojem je posao da zna cijene i akcije kako branda kojeg trenutno prodaje tako i konkurencije u svim segmentima. Kačiš se dakle sa nekim ko doooobro zna kako diše tržište i cijene auta u BiH.
Da, ovaj je seljak iz Visokog vidio i prodao i provozao više auta nego što ćeš ti u životu imati priliku dotaknut.
Nažalost komplekse niže vrijednosti i ulare konjima nmgu skloniti.
- supercali
#263 Re: Dacia duster 2018
Ado nece da sam sebi prizna na je nategao se malo za auto pa ga hvali
Jbt trebao sam I ja tako platiti x5 50-ak hiljada maraka I hvaliti ga da sam dobro prosao a mjenjanje samo guma 1500 ili sl znaci ne treba se nikako kvariti ovaj trosak te slijedi osim ako ne ganjam protekt I sl
Jbt trebao sam I ja tako platiti x5 50-ak hiljada maraka I hvaliti ga da sam dobro prosao a mjenjanje samo guma 1500 ili sl znaci ne treba se nikako kvariti ovaj trosak te slijedi osim ako ne ganjam protekt I sl
-
citroen xm
#264 Re: Dacia duster 2018
Da su ovi iz Daihatsua znali koliko će jednom malom Bosancu kompleksa nabiti dok vozi njihov proizvod, ugasili bi firmu prije njegovog rođenja. 
- Rockefeller
- Bakir1
#266 Re: Dacia duster 2018
Ko da je taj nesretni auto u Visokom kupljen. 
Veliki je to gospodin, Mr premiJum .
Veliki je to gospodin, Mr premiJum .
Last edited by Bakir1 on 06/02/2018 17:19, edited 1 time in total.
-
condy
#268 Re: Dacia duster 2018
O cemu ti bakire ? Kakve emocije i sl.Bakir1 wrote:Preispitaj se malo....condy wrote:Bakire @
Novo auto je novo auto tu se prica zavrsava.
Jel to mjerilo bilo cega? Auto i ko sta vozi?
Jadan onaj ko tako percipira zivot.
Sta bi ti kupio da neko nije tog istog audija novog kupio a mogao je kupiti bolji auto za isto para, polovan.
Bosanska logika je cudo.
Onaj ko vozi Audija A6, Mercedesa E i sl. luksuznije auto a da nije istrosena kanta vec sasvim pristojan polovan auto, koji ga dobro sluzi nece ni pomislit o bilo kojoj Daciji, Suzukiju i sl. vozilima. I to nema veze sa bosanskom logikom, nadobudnoscu i cemu vec, vec sa licnim i slobodnim izborom luksuznijeg i naprednijeg vozila u svim elementima, koje ti migucnisti dozvoljavaju da si kupis. Kontas? Onaj ko sebi ne moze priustit pristojan luksuzan polovan auta a vozi istrosenu rugobu, rado ce se zadovoljit sa novom Dačijom zbog losih iskustava sa polovnim. Svako zna sto se kupuje nova Dačija, ne sto ti je to auto snova već sto je novo i tu se sva prica moj bakire zavrsava.
- mad_max_ba
#269 Re: Dacia duster 2018
Ma nije nidze beze prica, bez obzira sta ko vozi,
Bolje polovan od 30 i 100 k nego nov sa 0 k, da me jebes nemre nikako bit to tako, da se kladimo da ce za 5 godina regularne voznje ovaj koji kupi rabljeni auto imati barem duplo veće troskove odrzavanja i niko me ne može ubijedoti u suprotno.....
Na kraju krajeva sta to fali daciji novoj
Bolje polovan od 30 i 100 k nego nov sa 0 k, da me jebes nemre nikako bit to tako, da se kladimo da ce za 5 godina regularne voznje ovaj koji kupi rabljeni auto imati barem duplo veće troskove odrzavanja i niko me ne može ubijedoti u suprotno.....
- Bakir1
#270 Re: Dacia duster 2018
@condy
33 tKM je nov duster, polovan a6 i stan u varesu, ili rudom.
Kombinatoriku u izboru je neukusno logicki razlagati.
- Rockefeller
-
condy
#272 Re: Dacia duster 2018
Ne fali nistamad_max_ba wrote:Ma nije nidze beze prica, bez obzira sta ko vozi,
Gledaj, polovno je skuplje za odrzavanje. Tu nema diskusije. Ali nemoj gledati na tu cijenu odrzavanja polovnog iz ugla vlasnika Dacije vec npr. vlasnika Audija Mecke i sl. Mislim na vlasnike pristojnih polovnih tih vozila. Njima ta cijena odrzavanja polovnog Audija ili Merca je prihvatljiva i mogu je finansirati i platice to odrzavanje prije nego vozit Daciju za manje para.
-
condy
#273 Re: Dacia duster 2018
Posto ti imas stan pretpostavljamBakir1 wrote:@condy
-
530i
#274 Re: Dacia duster 2018
Ned071 wrote:ovdje je jako malo normalnih ljudi i njih nikad ne pljujem. ne pljujem ni druge, smijem se onima koji nemaju cenera u dzepu a sprdaju se sa kupcima auta koji kosta 33 hiljade maraka. ljudima koji su uspjeli u zivotu toliko da sebi mogu kupiti nov auto, pa makar to bila i dacija, za razliku od tebe koji vozas polovan šrot.
ovdje ljudi koji sebi kupe nov auto, a ima ih, se ne podsmjehuju dacijama, nego je uporedjuju s necim drugim, sa novom astrom, novom vitarom, novim meganom, dakle, sve vozilima koja su itekako nedostupna svima onima koji se smiju daciji. kompleksasima koji nece moci dobaciti dalje od krame sa 150 hiljada na satu i kojima je majstor najbolji jaran jer im vazda nesto curi i lupa...
Kratko i jasno
Onda dođe ado-izolacija i priča kako se dacija vraća nakon jedne godine sa tehničkog pregleda...a ono nakon tri godine, pa poslije svake druge.
- madner
#275 Re: Dacia duster 2018
Bilo bi logicno za ocekivati, samo nakon 5 godina kod prodaje ce biti opet u plusu. Ima izuzetaka.mad_max_ba wrote:Ma nije nidze beze prica, bez obzira sta ko vozi,