Valjda jer nije podrivao iznutra kao ovaj latinicni binsr!Salonski Kriticar wrote:
I sad opet neopisiva sreca zbog njegove kandidature. Ne kontam.
Željko (opet) za člana Predsjedništva
-
Romanija
#251 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#252 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ovako.hadzinicasa wrote:
uz duzno postovanje.
Ja sam poprilično sigurna da vi poprilično sigurno znate da ćete glasati i za koga ćete glasati (ako griješim - praštajte).
Ja od 2008 godine glasam za istu političku partiju i za nju ću glasati i 2018 na onim nivoima gdje to bude moguće.
Doduše , neću glasati sa punim elanom i srcem , jer sam saznala brojne burne unutrašnje procese koji su se tamo desili i nimalo mi se nije dopao način na koji su se određenih ljudi rješavali niti način na koji su neki drugi (strani) ljudi pristupili i nisam baš sigurna da će ti isti svoj posao na javnoj poziciji obaviti dobro upravo zbog načina vođenja unutrašnjih procesa.
Ali ću glasati za njih , ako pogledam njihove aktivnosti na lokalnom sarajevskom nivou . vidjeću da su oni (ako poredim aktivnosti sa sajtovima njihovih lokalnih zajednica) aktivni , da rade , ne slažem se u svemu sa njima ali oni jednostavno - rade , doduše kao opozicionoj partiji im prolazi vrlo malo prijedloga ali evo..ide 2018 godina.
Međutim mene moja lokalna zajednica ZANIMA , mene zanimaju i općinski i gradski i kantonalni vijećnici INDIVIDUALNO i svoj ću stav donijeti na osnovu procjene ko i koliko radi , da li se neko politički "kurva" (oprostite na izrazu) a za SDA , HDZ i SBB ne bih glasala ni mrtva, Znači ne postoji cijena ili razlog zašto bih bilo kada na bilo koji način podržala bilo koga ko je politički aktivan u ovim organizacijama , plan , program i sve ostalo.
Problem nastaje kod ljudi koji:
1, nemaju nikakvu ili imaju skromnu naobrazbu
2. nemaju političku ili imaju skromnu naobrazbu
3. ne razumiju politički sistem kom pripadamo
4. nemaju vremena od milion nedaća da razmišljaju o bilo čemu osim o golom preživljavanju , liječenju i sl.
i slično uopće.
E ti ljudi su u velikim problemima....osiromašeni , bolesni , bez nade , bez djece....ti i takvi ili su u potpunosti indiferentni na izbore (s pravom) ili glasaju za klovnove poput Komšića ili Čovića (Čović ima i sasvim drugi profil glasača ali da se ne rasplinjavamo) i to je veliki , veliki problem.
Šta je alternativa svim onima koji imaju naobrazbu , razumiju politički sistem , i bez obzira na sve probleme razmišljaju da nekome ipak daju glas.
Mislim da je to vrlo lako odlučiti ako imate razlog za glasanje.
Ako će recimo Kanton Sarajevo biti prvi okidač da SDA ostane bez novca , ako bilo kakva vlada 2018-2022 krene da mijenja nesposobne , nepodobne ako promijeni malo preraspodjelu budžeta , ako promijeni malo način punjenja budžeta , ako privredna atmofera u Sarajevu bude povoljnija u odnosu na ostatak zemlje.....sve će ovo polako da se prenese i na ostatak zemlje.
Dakle alternativa je sve ono što nije ono što je sad.
Da li je SDP bio u koaliciji sa SDA radi VLASTI ? Jeste. Da li je promijenio kamenčić u sistemu ? Nije ? Da li se SDP reformisao nakon debakla ? Nije , on je kozmetički promijenio ljude , kriminalci i najozloglašeniji su morali otići i to je sve , njima se pridružio jako veliki dio članova nekadašnje SzBiH i....to je manje više isto , stranka uhljeba , birokatije , lažne etike a mnogo više željna vlasti.
DF je trebao promijeniti naziv u DS dok još postoji , jer je Demokratska sprdnja mnogo primjereniji i istinitiji naziv za njih.
Dakle u Sarajevu ćete moći birati za :
- Našu Stranku + Marjanović
- Građanski Savez
- vjerovatnu (još nepotvrđenu) nezavisnu listu Hadžibajrić Ibrahima
- blok SDP-DF
- desni blok SDA (SDA , SzBiH , BOSS , BPS , Penzioneri , SDU , USD)
- SBB koji će mater rođenu prodati da se nekako privali vlasti koja nije SDA.
Ovdje u Sarajevu tražite ličnost za koju mislite da može postati kantonalni premijer i raditi malo , malo drugačije u odnosu na aktuelnog demagoga.
Na Federalnom nivou je samo pitanje ko će sa HDZ u koaliciju SDA i sateliti ili SDP i sateliti , ne očekujem bilo kakvo poboljšanje niti značajne promjene federalnih zakona.
Na državnom nivou kao na federalnom uz dilemu SNSD ili SDS ali to će ipak biti SNSD.
Da bi se ovi s Kantona popeli do države , moramo im prvo dati šansu na Kantonu.
Vidite a da Željku damo naredne skupo plaćene 4 godine bez da se počeše...može , može uz javno obećanje da će sva ali sva primanja na toj funkciji dati u dobrotvorne svrhe , da će na posao dolaziti sa biciklom , da će službeno auto prodati i novac pokloniti Mjedenici , da će doprinose vratiti u kešu i položiti na blagajnu predsjedništva...eto može.
Ali da mu ponovo sve poklonimo samo zato jer mu je PROTIVKANDIDAT ČOVIĆ , e ne može jarane.....
Lijep pozdrav.
- Jara
#253 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Tako je - stupidno, van pameti, kretenski...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Legitimna bi bila i legalna oba, ili bilo ko drugi da se kandiduje. Totalno je stupidno i šizofreno da samo HDZ ima pravo kandidirati hrvatskog člana, SDA Bošnjačkog...itd. Do sada nisam glasao za Komšića ali ovaj put definitivno će to biti Komšić upravo zbog sramne politike HDZ-a.MOSALJOZE wrote:Da imamo mozga izabrali bi Raguža i mirna
Nacionalisti su ubijedili glupi narod ( čast izuzecima) da su samo predstavnici nacionalnih stranaka legalni predstavnici određenog konstitutivnog naroda i da je legalno samo njih birati za članove Predsjedništva. Da se sad ne radi o Komšiću nego o drugom Hrvatu koji nije član HDZ-a, opet bi HDZ rekao da je to nelegalno.
I glupi narod ( čast izuzecima) misli da se svaki član Predsjedništva mora brinuti samo o "svom" narodu, a ne o svim građanime države.
Dakle, Komšić kakav je da je, bolji je izbor od bilo kog kandidata iz HDZ-a. HDZ k'o da je bogomdan pa je samo njihov kandidat legalan kandidat!
Isto i SDA i ostale nacionalističke stranke, da sad ne širimo priču jer je ovdje riječ o Komšiću i Hrvatima.
- hadzinicasa
#254 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ovo je jako dobar post. Jedino sto meni licno smeta su prozivke. Lice mi na: „ja nisam/jesam ovo ili ono radio, ali vidi sta je onaj tamo“. Vjerovatno je to (gotovo sigurno) do mog licnog senzibiliteta i uvjerenja da je svako odgovoran za svoje postupke, a da postupci drugih ne smiju i ne trebaju oblikovati moj vlastiti moralni kompas, osim ako me ne cine boljom, odnosno ako se ne ugledam na bolje od sebe; a ne da svojim postupcima dajem kredibilitet tako sto cu ukazivati na nesto/nekog goreg u kojoj kontalaciji moje djelovanje izgleda bolje. Odnosno manje zlo (vidi pod: Covic-Komsic.sabina1 wrote:Ovako.hadzinicasa wrote:
uz duzno postovanje.
Ja sam poprilično sigurna da vi poprilično sigurno znate da ćete glasati i za koga ćete glasati (ako griješim - praštajte).
Ja od 2008 godine glasam za istu političku partiju i za nju ću glasati i 2018 na onim nivoima gdje to bude moguće.
Doduše , neću glasati sa punim elanom i srcem , jer sam saznala brojne burne unutrašnje procese koji su se tamo desili i nimalo mi se nije dopao način na koji su se određenih ljudi rješavali niti način na koji su neki drugi (strani) ljudi pristupili i nisam baš sigurna da će ti isti svoj posao na javnoj poziciji obaviti dobro upravo zbog načina vođenja unutrašnjih procesa.
Ali ću glasati za njih , ako pogledam njihove aktivnosti na lokalnom sarajevskom nivou . vidjeću da su oni (ako poredim aktivnosti sa sajtovima njihovih lokalnih zajednica) aktivni , da rade , ne slažem se u svemu sa njima ali oni jednostavno - rade , doduše kao opozicionoj partiji im prolazi vrlo malo prijedloga ali evo..ide 2018 godina.
Međutim mene moja lokalna zajednica ZANIMA , mene zanimaju i općinski i gradski i kantonalni vijećnici INDIVIDUALNO i svoj ću stav donijeti na osnovu procjene ko i koliko radi , da li se neko politički "kurva" (oprostite na izrazu) a za SDA , HDZ i SBB ne bih glasala ni mrtva, Znači ne postoji cijena ili razlog zašto bih bilo kada na bilo koji način podržala bilo koga ko je politički aktivan u ovim organizacijama , plan , program i sve ostalo.
Problem nastaje kod ljudi koji:
1, nemaju nikakvu ili imaju skromnu naobrazbu
2. nemaju političku ili imaju skromnu naobrazbu
3. ne razumiju politički sistem kom pripadamo
4. nemaju vremena od milion nedaća da razmišljaju o bilo čemu osim o golom preživljavanju , liječenju i sl.
i slično uopće.
E ti ljudi su u velikim problemima....osiromašeni , bolesni , bez nade , bez djece....ti i takvi ili su u potpunosti indiferentni na izbore (s pravom) ili glasaju za klovnove poput Komšića ili Čovića (Čović ima i sasvim drugi profil glasača ali da se ne rasplinjavamo) i to je veliki , veliki problem.
Šta je alternativa svim onima koji imaju naobrazbu , razumiju politički sistem , i bez obzira na sve probleme razmišljaju da nekome ipak daju glas.
Mislim da je to vrlo lako odlučiti ako imate razlog za glasanje.
Ako će recimo Kanton Sarajevo biti prvi okidač da SDA ostane bez novca , ako bilo kakva vlada 2018-2022 krene da mijenja nesposobne , nepodobne ako promijeni malo preraspodjelu budžeta , ako promijeni malo način punjenja budžeta , ako privredna atmofera u Sarajevu bude povoljnija u odnosu na ostatak zemlje.....sve će ovo polako da se prenese i na ostatak zemlje.
Dakle alternativa je sve ono što nije ono što je sad.
Da li je SDP bio u koaliciji sa SDA radi VLASTI ? Jeste. Da li je promijenio kamenčić u sistemu ? Nije ? Da li se SDP reformisao nakon debakla ? Nije , on je kozmetički promijenio ljude , kriminalci i najozloglašeniji su morali otići i to je sve , njima se pridružio jako veliki dio članova nekadašnje SzBiH i....to je manje više isto , stranka uhljeba , birokatije , lažne etike a mnogo više željna vlasti.
DF je trebao promijeniti naziv u DS dok još postoji , jer je Demokratska sprdnja mnogo primjereniji i istinitiji naziv za njih.
- Građanski Savez
- blok SDP-DF
Ovdje u Sarajevu tražite ličnost za koju mislite da može postati kantonalni premijer i raditi malo , malo drugačije u odnosu na aktuelnog demagoga.
Na Federalnom nivou je samo pitanje ko će sa HDZ u koaliciju SDA i sateliti ili SDP i sateliti , ne očekujem bilo kakvo poboljšanje niti značajne promjene federalnih zakona.
Na državnom nivou kao na federalnom uz dilemu SNSD ili SDS ali to će ipak biti SNSD.
Da bi se ovi s Kantona popeli do države , moramo im prvo dati šansu na Kantonu.
Vidite a da Željku damo naredne skupo plaćene 4 godine bez da se počeše...može , može uz javno obećanje da će sva ali sva primanja na toj funkciji dati u dobrotvorne svrhe , da će na posao dolaziti sa biciklom , da će službeno auto prodati i novac pokloniti Mjedenici , da će doprinose vratiti u kešu i položiti na blagajnu predsjedništva...eto može.
Ali da mu ponovo sve poklonimo samo zato jer mu je PROTIVKANDIDAT ČOVIĆ , e ne može jarane.....
Lijep pozdrav.
Sto se tice mog glasa: To je posebna prica uz takodjer moralnu dimenziju koju ne bih ovdje iznosila, ne ker ste mi Vi sugovornik, vec jer je to moja osobna stvar.
Vas ovom prilikom, srdacno pozdravljam.
- Jara
#255 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Valjda uskoro bude još kandidata, pa ćemo vidjeti. Komšić se prvi oglasio...
Glavno, nikad za kandidate nacionalnih partija kandidate...
-
putokaz1
#256 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
- Građanski Savez
- blok SDP-DF
Hvala Sabina dok na TK je situacija malo drugačija
-Naša stranka još nikad nije prošla prag iako sad ima dva jaka Imena Mirsad Čamdžić i Selim Bešlagić još uvjek je prelaz praga upitan
-GS skoro da je postoji postoji izvjesna građanska stranka u Tuzli ali kao da ne postoji
-Postoje dvije Nezavisne Liste:NzBLOK u Kojem je Razija Mujanović i rade po selima te PBHNL-Načelnik Kalesije
-Blok SDP DF koji ima 5 Jakih načelnika,ima Tuzlu koja vrijedi duplo,i potencijal da eventualno dobije jednog Zastupnika više od SDA
-SDA jaka 7 načelnika i svakoj Općini je prva ili druga,Ucjene,Tajkune ,Organozaciju,Biračke odbore ITD Često pobjeđuje
-Desni blok SBIH SBB BPS Koji su uz SDA a po potrebi uz SDP,uvjek prođu prag pa se uvuku Najvećoj stranci u Krilo
-Ostale stranke poput SPU DSI SDU LDS GDS USD SUND BOSS koje imaju vijećnike ali prošli puta ni kroz koaliciju ne prođoše prag
-HDZ koji može proći prag ako ne bi bilo 90 tke niti drugih manjih Hrvatskih stranaka
-NSRZB koja ima dva kantonalna zastupnika ali s šansama ravnim nuli
-SNSD i PDP Ni da svi povratnici glasaju nemogu proći prag
-Ostale stranke poput RDS TA i ko zna kakvih pokreta koje samo daju Biračke odbore za visoku cijenu većim strankama
- Građanski Savez
- blok SDP-DF
Hvala Sabina dok na TK je situacija malo drugačija
-Naša stranka još nikad nije prošla prag iako sad ima dva jaka Imena Mirsad Čamdžić i Selim Bešlagić još uvjek je prelaz praga upitan
-GS skoro da je postoji postoji izvjesna građanska stranka u Tuzli ali kao da ne postoji
-Postoje dvije Nezavisne Liste:NzBLOK u Kojem je Razija Mujanović i rade po selima te PBHNL-Načelnik Kalesije
-Blok SDP DF koji ima 5 Jakih načelnika,ima Tuzlu koja vrijedi duplo,i potencijal da eventualno dobije jednog Zastupnika više od SDA
-SDA jaka 7 načelnika i svakoj Općini je prva ili druga,Ucjene,Tajkune ,Organozaciju,Biračke odbore ITD Često pobjeđuje
-Desni blok SBIH SBB BPS Koji su uz SDA a po potrebi uz SDP,uvjek prođu prag pa se uvuku Najvećoj stranci u Krilo
-Ostale stranke poput SPU DSI SDU LDS GDS USD SUND BOSS koje imaju vijećnike ali prošli puta ni kroz koaliciju ne prođoše prag
-HDZ koji može proći prag ako ne bi bilo 90 tke niti drugih manjih Hrvatskih stranaka
-NSRZB koja ima dva kantonalna zastupnika ali s šansama ravnim nuli
-SNSD i PDP Ni da svi povratnici glasaju nemogu proći prag
-Ostale stranke poput RDS TA i ko zna kakvih pokreta koje samo daju Biračke odbore za visoku cijenu većim strankama
- Banksy
#257 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
... SDA. Kako je pisalo i dosad.JBT wrote:
Lako je izabrati pravog covjeka. Veoma lako. Na celu mu pise...
Pokvarenjak i plaćenik, s trenutnom adresom u nepostojećem DF-u, a u stalnoj službi SDA, ovaj put:
Svojom kandidaturom homogenizira i mobilizira hrvatsko biračko tijelo da se u što većem broju okrenu stožernom HDZ-u, istovremeno ukidajući mogućnost da istinski hrvatski protukanidat Čoviću, Raguž ili neko sličan, ostvari rezultat,
još važnije, kako ga bira skoro čisto bošnjačko biračko tijelo, maksimalno slabi opoziciju i brojčano umanje opozicione glasove onom koji u oktobru krene na SDA kandidata,
uz to, unosi pomutnju i razara eventualni predizborni savez ili suradnju lijevog bloka, što, naravno, zakucava SDA u novom mandatu,
o finalnom, krajnje opasnom zaoštravanju s Hrvatima ne treba posebno pisati, pogotovo jer i Čović igra sve prljavije i destruktivnije, a ova Komšićeva igra mu još i ide na ruku kao argument za dalje destrukcije i izolacije, kao i dodatno vezivanje s Banja Lukom.
Sreća je da je njegovo biračko tijelo toliko izvarano i razočarano, konačno uglavnom svjesno ko je on i šta mu je zadatak, pa mu eventualni rezultat neće biti ni blizu onim starim. Ipak, kakav god da bude, jasno je da će efekti ove njegove nove podvale biti velika korist po nacionalne stranke, a šteta po opoziciju.
Kakogod, glas za Komšića uvijek je bio, a evo i sad biće, direktan glas za SDA.
Daleko je oktobar, biće tu još svega.
-
Mirza007
#258 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ne tvrde HZHB-ovci da je nelegalno nego da je nelegitimno.Jara wrote:Tako je - stupidno, van pameti, kretenski...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Legitimna bi bila i legalna oba, ili bilo ko drugi da se kandiduje. Totalno je stupidno i šizofreno da samo HDZ ima pravo kandidirati hrvatskog člana, SDA Bošnjačkog...itd. Do sada nisam glasao za Komšića ali ovaj put definitivno će to biti Komšić upravo zbog sramne politike HDZ-a.MOSALJOZE wrote:Da imamo mozga izabrali bi Raguža i mirna![]()
Nacionalisti su ubijedili glupi narod ( čast izuzecima) da su samo predstavnici nacionalnih stranaka legalni predstavnici određenog konstitutivnog naroda i da je legalno samo njih birati za članove Predsjedništva. Da se sad ne radi o Komšiću nego o drugom Hrvatu koji nije član HDZ-a, opet bi HDZ rekao da je to nelegalno.
I glupi narod ( čast izuzecima) misli da se svaki član Predsjedništva mora brinuti samo o "svom" narodu, a ne o svim građanime države.
Dakle, Komšić kakav je da je, bolji je izbor od bilo kog kandidata iz HDZ-a. HDZ k'o da je bogomdan pa je samo njihov kandidat legalan kandidat!![]()
Isto i SDA i ostale nacionalističke stranke, da sad ne širimo priču jer je ovdje riječ o Komšiću i Hrvatima.
Izmislili su cijeli pojam "legitimnog predstavljanja naroda" koji moderna politicka nauka ne poznaje (dajte primjer visenacionalne drzave gdje pripadnici samo jednog naroda moraju svoje glasove dati kandidatima is samo tog naroda, ako ima).
U prinicipu se vode nacelima etnokracije (naravno samo tamo gdje su u manjini; u Mostaru naravno cisto demokratski "jedan covjek-jedan glas" princip i to sve s obrazom). To sto narod kupuje tu pricu je daleko veci problem od njihovih podvala.
-
Mirza007
#259 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ma jasta, da nije bilo Komsica sada bi HDZova politika bila probosanska tj. onakva kakva je bila od 1990 do pojave Komsica na politickoj sceni.Banksy wrote:... SDA. Kako je pisalo i dosad.JBT wrote:
Lako je izabrati pravog covjeka. Veoma lako. Na celu mu pise...
Pokvarenjak i plaćenik, s trenutnom adresom u nepostojećem DF-u, a u stalnoj službi SDA, ovaj put:
Svojom kandidaturom homogenizira i mobilizira hrvatsko biračko tijelo da se u što većem broju okrenu stožernom HDZ-u, istovremeno ukidajući mogućnost da istinski hrvatski protukanidat Čoviću, Raguž ili neko sličan, ostvari rezultat,
još važnije, kako ga bira skoro čisto bošnjačko biračko tijelo, maksimalno slabi opoziciju i brojčano umanje opozicione glasove onom koji u oktobru krene na SDA kandidata,
uz to, unosi pomutnju i razara eventualni predizborni savez ili suradnju lijevog bloka, što, naravno, zakucava SDA u novom mandatu,
o finalnom, krajnje opasnom zaoštravanju s Hrvatima ne treba posebno pisati, pogotovo jer i Čović igra sve prljavije i destruktivnije, a ova Komšićeva igra mu još i ide na ruku kao argument za dalje destrukcije i izolacije, kao i dodatno vezivanje s Banja Lukom.
Sreća je da je njegovo biračko tijelo toliko izvarano i razočarano, konačno uglavnom svjesno ko je on i šta mu je zadatak, pa mu eventualni rezultat neće biti ni blizu onim starim. Ipak, kakav god da bude, jasno je da će efekti ove njegove nove podvale biti velika korist po nacionalne stranke, a šteta po opoziciju.
Kakogod, glas za Komšića uvijek je bio, a evo i sad biće, direktan glas za SDA.
Daleko je oktobar, biće tu još svega.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#260 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Braco draga, Komsicev legitimitet je mogao biti tema prije nego sto je covjek prvi put izabran. Imao je dva mandata, nista pokazao nije. Statirao u kukuruzu, uzimao pare i imao nekoliko histericnih napada. Nije vise stvar u tome da cemo zajebat Hrvate, izborom Komsica zajebat cemo sami sebe.
- Reisova
#261 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Drag mi je Zeljko ljudina je, ali sta ce.mu ovo.
Bio, vidio probao.....
Ako su vec htjeli.zamjenu za Covica onda su trebali nekog postovanog hrvata predloziti iz Mostara kojeg dole svi znaju I sa kojim se mogu identificirati...... To je rjesenje a ne neki inat ganjati.......
Bio, vidio probao.....
Ako su vec htjeli.zamjenu za Covica onda su trebali nekog postovanog hrvata predloziti iz Mostara kojeg dole svi znaju I sa kojim se mogu identificirati...... To je rjesenje a ne neki inat ganjati.......
- GeeTnT
#262 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Vrlo ohrabrujuci postJara wrote:Valjda uskoro bude još kandidata, pa ćemo vidjeti. Komšić se prvi oglasio...
Takodje jeden iz Gruda:
A koga za hrvatskog clana Predsjednistva??!!
Zalosno je sto nemamo nikoga normalnog za to mjesto. Nemamo hrvata koji je pravi hrvat, domoljub!
Sve ovo do sada je NULA!
Komentar iz Sarajeva:
Zeljko? ...e ne moze jarane....
Komentar iz Mostara:
Zeljko naberi bola..
- Roccohljup
#263 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ja sam se iskreno nadao da ce ovaj blok (df/sdp) predloziti nekog drugog za cro clana predsjednistva.....npr slavu kukica i da ce ga zeljko podrzati instati oza njega (tj. javno traziti od svih svojih simpatizera da glasaju za njega ) i da.on bude alternativa UZPu. Al hebiga.....fotelja izgleda ima.magicnu privlacnost

-
Mirza007
#264 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
OK, sta je ovaj sada pokazao?plain vanilla wrote:Braco draga, Komsicev legitimitet je mogao biti tema prije nego sto je covjek prvi put izabran. Imao je dva mandata, nista pokazao nije. Statirao u kukuruzu, uzimao pare i imao nekoliko histericnih napada. Nije vise stvar u tome da cemo zajebat Hrvate, izborom Komsica zajebat cemo sami sebe.
Blokada za blokadom. Ko da je kosarkas a poena ubacio nije.
Nije stvar hoces li zajebati Hrvate.
Ako mislis pokrenuti BiH s mrtve tacke tesko ces to napraviti s onima koji non stop rade blokade po principu ili ovako kako ja hocu ili nikako.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#265 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ko ovaj?Mirza007 wrote:OK, sta je ovaj sada pokazao?plain vanilla wrote:Braco draga, Komsicev legitimitet je mogao biti tema prije nego sto je covjek prvi put izabran. Imao je dva mandata, nista pokazao nije. Statirao u kukuruzu, uzimao pare i imao nekoliko histericnih napada. Nije vise stvar u tome da cemo zajebat Hrvate, izborom Komsica zajebat cemo sami sebe.
Blokada za blokadom. Ko da je kosarkas a poena ubacio nije.
Nije stvar hoces li zajebati Hrvate.
Ako mislis pokrenuti BiH s mrtve tacke tesko ces to napraviti s onima koji non stop rade blokade po principu ili ovako kako ja hocu ili nikako.
- animals
#266 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Kako ga nije stid, da se kandiduje za Hrvatskog clana, stvarno mi nije jasno..
da ima imalo stida, ne bi se kandidovao..
ako te ne zele Hrvati, a biraju Bosnjaci, onda se prijavi za Bosnjackog clana...
koji bilmez..
ako te ne zele Hrvati, a biraju Bosnjaci, onda se prijavi za Bosnjackog clana...
koji bilmez..
- Krokodajl
#267 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Što bi ga bilo stid ?animals wrote:Kako ga nije stid, da se kandiduje za Hrvatskog clana, stvarno mi nije jasno..
koji bilmez..
Cijelo vrijeme kampanju gradili kako su oni nova snaga BiH, 2 minute nakon proglašenja rezultata sklopio koaliciju sa SDA, poslije mu ljudi se rasuli ko riža, pola ih ostalo uz SDA, pola izašlo iz stranke i ostatak mandata bralo paušale, onda ima stida on bi stranku ugasio nakon tih izbora.
- spreca
#268 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ne zele ni Bakira svi pa ga opet izaberu...tesko je svima ugoditianimals wrote:Kako ga nije stid, da se kandiduje za Hrvatskog clana, stvarno mi nije jasno..
koji bilmez..
Last edited by spreca on 12/01/2018 21:18, edited 1 time in total.
- Maraschino
#269 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Vi jos uvijek vjerujete da ce se Zeljko kandidovati?

-
kolobok
#270 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Jara wrote:
Ne nelegalno nego nelegitimno i ne radi se o tome da kandidat mora biti iz nacionalne stranke nego da treba biti izabran od strane biračkog tijela naroda ispred kojeg se kandidirao za predsjedništvo, a ne da ga biraju pripadnici drugog naroda. Kad bi se Suljagić sutra izjasnio Hrvatom i pobijedio u Posušju, Širokom Brijegu, Kiseljaku i Orašju, nitko ne bi mogao dovesti u pitanje njegovu legitimnost.
Ali kad "član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda" u općinama gdje su Hrvati većina dobiva 5% glasova, a u općinama gdje Hrvata praktički nema uvjerljivo pobjeđuje, to je lakrdija i jedino što se time postiže je konstantna homogenizacija političke scene bh Hrvata. Dok god je zakon ovakav kakav jest, HDZ ne može imati opoziciju unutar hrvatskog korpusa.
-
channel10
#271 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
kolobok wrote:Jara wrote:
Ne nelegalno nego nelegitimno i ne radi se o tome da kandidat mora biti iz nacionalne stranke nego da treba biti izabran od strane biračkog tijela naroda ispred kojeg se kandidirao za predsjedništvo, a ne da ga biraju pripadnici drugog naroda. Kad bi se Suljagić sutra izjasnio Hrvatom i pobijedio u Posušju, Širokom Brijegu, Kiseljaku i Orašju, nitko ne bi mogao dovesti u pitanje njegovu legitimnost.
Ali kad "član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda" u općinama gdje su Hrvati većina dobiva 5% glasova, a u općinama gdje Hrvata praktički nema uvjerljivo pobjeđuje, to je lakrdija i jedino što se time postiže je konstantna homogenizacija političke scene bh Hrvata. Dok god je zakon ovakav kakav jest, HDZ ne može imati opoziciju unutar hrvatskog korpusa.
Znamo mi dobro o cemu se radi, ali to nema nigdje na svijetu, pa nece biti ni ovdje. Kontas?
A da ne govorimo kako se predstavnici tog narod ponasaju i kakve poteze vuku kontra te drzave.
- Maraschino
#272 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
ti meni osporavas da glasam za koga ja hocu?kolobok wrote:
-
Mirza007
#273 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Pa "legitimni".plain vanilla wrote: Ko ovaj?
-
Mirza007
#274 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
kolobok wrote:Jara wrote:
Ne nelegalno nego nelegitimno i ne radi se o tome da kandidat mora biti iz nacionalne stranke nego da treba biti izabran od strane biračkog tijela naroda ispred kojeg se kandidirao za predsjedništvo, a ne da ga biraju pripadnici drugog naroda.
Legitimno je i to kako. Legitimitet mu daju glasaci koji su ga izabrali. A zasto bi bilo nelegitimno? Gdje pise da je tako?
Clanove predsjednistva biraju gradjani a ne narodi. Narodi nisu izborne jedinice. Ni za predsjednistvo ni za dom naroda.
-
Mirza007
#275 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Puno toga tebi nije jasno izgleda.animals wrote:Kako ga nije stid, da se kandiduje za Hrvatskog clana, stvarno mi nije jasno..
koji bilmez..
Ne zna covjek odakle da krene.
Prvo ne postoji "Hrvatski clan" Predsjednistva.
Evo Ustava BiH - Član V
"Predsjedništvo
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske.
1. Izbor i trajanje mandata
a) Članovi Predsjedništva biraju se neposredno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasa za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), u skladu sa izbornim zakonom kojeg donosi Parlamentarna skupština.
Znaci svaki glasac moze glasati za koga god hoce. Nema "Hrvatskog clana" nego postoji clan Predsjednistva Hrvat za kojeg glasaju glasaci (ne Hrvati).
Eto tako pise u Ustavu.
A to sto ti teze kontas .......
Last edited by Mirza007 on 12/01/2018 23:02, edited 1 time in total.