Sarajevo - Graz

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Optimist

#251 Re: Sarajevo - Graz

Post by Optimist »

Me_again wrote:
Optimist wrote:Do ZG je vremenski isto u ovom trenutku jer je AP samo do Prnjavora. Kad spoje citavu dionicu od Doboja preko Mahovljana do Gradiske onda ce biti brze i vremenski a i finansijski zbog putarine Brod-ZG.

Sto se tice Slovenije, zavisi gdje ides dalje. Ako ces npr prema Grazu onda mozes da ides magistralom. Svi drugi pravci su gubljenje vremena.
Nije AP "samo do Prnjavora". Ima i novi dio iza Prnjavora koji se spaja sa AP Banja Luka - Gradiska tako da je put magistralnom cestom skracen dobro.
I, valja napomenuti da su guzve na GP Gradiska redovno manje nego na Brodu.
Meni se Brod nesto ogadio, radije idem na Gradisku, a time ima i manje onog ubitacno dosadnog autoputa do Zagreba.
Ima ali nije jos spojeno sa Prnjavorom (bit ce uskoro) pa se malo izgubi jer se vozi magistralom uglavnom pored buduceg autoputa. Zadnji put kad sam isao u Zg, upravo sam isao preko BL i Gradiske.
Kad se spoji onda ce to biti prava stvar. :thumbup:

Mada je i sada ako nista jeftinije ici ovom dionicom, a ubrzo ce biti i jos i brze.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#252 Re: Sarajevo - Graz

Post by mali_milojica »

Optimist wrote:Do ZG je vremenski isto u ovom trenutku jer je AP samo do Prnjavora. Kad spoje citavu dionicu od Doboja preko Mahovljana do Gradiske onda ce biti brze i vremenski a i finansijski zbog putarine Brod-ZG.

Sto se tice Slovenije, zavisi gdje ides dalje. Ako ces npr prema Grazu onda mozes da ides magistralom. Svi drugi pravci su gubljenje vremena.
Sad se od Doboja do BL plaća 6.5 KM. Kad završe sve Biće i skuplje.
Od Okučana do Zagreba plaća se oko 60kn.
Od SB do Zagreba je oko 85kn. Razlika 25 kn.
Ispade jeftinije ići na SB pa na AP sve do ZG.
yoyo13

#253 Re: Sarajevo - Graz

Post by yoyo13 »

Moja sedmicna ruta :D ma samo na brod, gledaj da krenes nekad u sedmici ili da upratis kad ti se ne vracaju sa godisnjih odmora prema zapadu i sjeveru. Onda se zaguzva em na naplatnim em na granici. Slovence ispostuj, austrijance isto, sve skupa ti je oko 23€ Za vinjete. 7 dana ti vazi ova iz kekeclanda a austrija 10. imas cesto kontrole odma poslije spielfeld granice, nekad samo vinjeta a nekad rutinska kontrola. Slovenci kontrolisu da li poslije omv pumpe prema mond casinu ili na izlazu iz slo. Hr putarina ti je oko 18 eura sve skupa u jednom smjeru.
U hr octavija novi model, bmw 5 e60 crvena, passat b7, audi a4 predzadnji model, i bmw 7ca nova. Svi su nazad zatamljeni i opremljeni kamerama. 155kmh i samo gas nece te niko barnut.
Sretno i samo veselo :P
Dope_Man

#254 Re: Sarajevo - Graz

Post by Dope_Man »

Idem u Graz ovih dana i vrticu se tamo 5-6 dana pa mi nesto pade na pamet. Gdje to nasi idu sa onim turama u Graz shopping, da i ja vidim to cudo kad sam vec gore? Ako je stvarno jeftino da sta i pazarim :lol:
Throttle

#255 Re: Sarajevo - Graz

Post by Throttle »

Dope_Man wrote:Idem u Graz ovih dana i vrticu se tamo 5-6 dana pa mi nesto pade na pamet. Gdje to nasi idu sa onim turama u Graz shopping, da i ja vidim to cudo kad sam vec gore? Ako je stvarno jeftino da sta i pazarim :lol:
Seiersberg, ulaz u Graz
Malo schlossberg, malo razgledanje Graza i onda u povratku oko Zg u neki od Shopping centara
condy

#256 Re: Sarajevo - Graz

Post by condy »

Ovdje se ide " Seiersberg " shoping centar...obično žene tu vole ići :-D

Image

Ako ideš autom, on dođe neposredno prije ulaska prema Grazu, prije grada.
Dope_Man

#257 Re: Sarajevo - Graz

Post by Dope_Man »

Throttle wrote:
Dope_Man wrote:Idem u Graz ovih dana i vrticu se tamo 5-6 dana pa mi nesto pade na pamet. Gdje to nasi idu sa onim turama u Graz shopping, da i ja vidim to cudo kad sam vec gore? Ako je stvarno jeftino da sta i pazarim :lol:
Seiersberg, ulaz u Graz
Malo schlossberg, malo razgledanje Graza i onda u povratku oko Zg u neki od Shopping centara
U ZG sam bio prosli vikend, a i povratak ce biti iz Budimpeste pa cu ga zaobici sto se tice shoppinga.. mada i nisam gore nikad nista specijalno kupio. Nisam bas naletio na neke cijene da ono moras uzeti.

Al otici cu u taj Seiersberg bas da vidim cudo, a i da vidim ima li naseg naroda :lol:
Throttle

#258 Re: Sarajevo - Graz

Post by Throttle »

Shopping ture su najcesce oko nove godine, kad su gore rasprodaje, ne znam kakvo je sad stanje sa cijenama
Ja sam bio jednom s tom turom, radio, vise mi se svidio turisticki dio nego te shopping fore, sta mi treba kupim ovdje
Dope_Man

#259 Re: Sarajevo - Graz

Post by Dope_Man »

Ma ovo ja vise onako usput, kad cu vec biti tu i lutati gradom, kontam sto da ne i posjetiti to iz znatizelje prvenstveno. Ako sta bude bas jeftino nije zgoreg kupiti, ali ne idem zbog toga.
Throttle

#260 Re: Sarajevo - Graz

Post by Throttle »

Meni se tu najvise svidio Mediamarkt :mrgreen:
Dope_Man

#261 Re: Sarajevo - Graz

Post by Dope_Man »

Gledao sam bas neki VR set kod njih.. mozda se sta i uzme 8)
IcedFlame

#262 Re: Sarajevo - Graz

Post by IcedFlame »

Dope_Man wrote:Gledao sam bas neki VR set kod njih.. mozda se sta i uzme 8)
U sridu! 8-)

Sta si gledao i kakve su cijene?
I mene jedino interesuju stvari koje ovdje ne mozes kupiti (ili mozes uz 350% marze), ili kojima je postarina+carina preskupa, ili jednostavno nece da salju u nasu vukojebinu.

Mixed Reality VR (Lenovo, HP, Acer...) od 160-300 dolara, kod nas 1300 KM :run:
condy

#263 Re: Sarajevo - Graz

Post by condy »

Tu ima trgovina mislim da se zove C&A. To je kod njih nešto kao kod nas FiS iz Viteza :-D Cijenama su isti kao i FiS, jeftini ali je odjeća bolja...pa ko hoće malo više sitnica si kupiti po jako pristupačnoj cijeni, nije loše. Tu su i druge brendirane trgovine, hugo boss, hilfiger, zimska, sportska oprema... ali cijene nisu tako povoljne kao što se priča osim kad su sniženja pred Božić i Novu godinu.

Neki mediamarket ima i kod nas, bio je i u shoping centru u Zenici, sjećam se podavno, dobro opremljen ali odustali su, jeli to ista trgovina ne znam. Vani su generalno skuplje te stvari, telefoni, pc konfiguracije, laptopi... tako da ne znam baš.

Mixed Reality VR je zanimljiva stvarčica za gejmere...ali mislim da još nije dovoljno optimiziran za prave gejmere.
Throttle

#264 Re: Sarajevo - Graz

Post by Throttle »

condy wrote: Neki mediamarket ima i kod nas, bio je i u shoping centru u Zenici, sjećam se podavno, dobro opremljen ali odustali su, jeli to ista trgovina ne znam.
Bila mobilmedia, tu su neke mućke sa Tehnomagom
mufa1

#265 Re: Sarajevo - Graz

Post by mufa1 »

Sad su ljetna snizenja u punom jeku.. Mada ja ne volim ici kad su ta snizenja, sve razbacano, stoka iz ruku ti artikle otima, nasi i turci se poklase :lol: :lol:
I da, ko voli jeftino, ima i primark u Seiersbergu, vrecu odjece kupis za 20 eura :D
condy

#266 Re: Sarajevo - Graz

Post by condy »

Throttle wrote:
condy wrote: Neki mediamarket ima i kod nas, bio je i u shoping centru u Zenici, sjećam se podavno, dobro opremljen ali odustali su, jeli to ista trgovina ne znam.
Bila mobilmedia, tu su neke mućke sa Tehnomagom
Tnx na ispravci :thumbup:
Dope_Man

#267 Re: Sarajevo - Graz

Post by Dope_Man »

IcedFlame wrote:
Dope_Man wrote:Gledao sam bas neki VR set kod njih.. mozda se sta i uzme 8)
U sridu! 8-)

Sta si gledao i kakve su cijene?
I mene jedino interesuju stvari koje ovdje ne mozes kupiti (ili mozes uz 350% marze), ili kojima je postarina+carina preskupa, ili jednostavno nece da salju u nasu vukojebinu.

Mixed Reality VR (Lenovo, HP, Acer...) od 160-300 dolara, kod nas 1300 KM :run:
Pa ne znam ni sam jos tacno, moracu onako uzivo da ih vidim, po mogucnosti da testiram, da vidim sta bi mi najbolje leglo. Ali ovdje sam gledao njihovu ponudu:

https://www.mediamarkt.at/de/category/_ ... 44573.html
walter kurtz

#268 Re: Sarajevo - Graz

Post by walter kurtz »

Coronita graz :thumbup:
Karabaja

#269 Re: Sarajevo - Graz

Post by Karabaja »

Ne znam koliko je poznato, ali treba da se zna :D

U ove zemlje u koje se hrli u šoping, domicilno stanovništvo nastoji da ne kupuje tehniku, pa ni odjeću ni obuću u prodavnicama nego on-line jer je razlika u cijeni drastična. Tako da vam savjetujem, da ako ikako može, radije kupite online, neka preuzme neka tetka ako je imate, nego da plaćate više. Preporuka: koristite portal idealo.at ili idealo.de da vidite prave cijene po kojima se nešto može nabaviti.
condy

#270 Re: Sarajevo - Graz

Post by condy »

Haj ti to zenama objasni :mrgreen:
Post Reply