Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moonca wrote:Da, upravo je tako i vecini slucajeva kako si opisala.
I Ja vidjam, 'stare pare' ne kupuju djeci 'dizajnersku odjecu', djeca u restoranima piju kao i roditelji vodu tocenu, ne flasiranu , i tako .... mislim sve su to sitnice sto nas nekada tjeraju na razmisljanje-- zasto stede. Ne, stede-takvi su -nisu ustedjeli bogatsvo zbog toga ali je to zivotni stil ,stav koji im omgucuje da ono sto steknu i zadrze.
Tesko je biti bogat i ostat covjek. Da bi se zastitilo i sacuvalo to malo ljudskosti potrebno se ponasati ko da nisi bogat
Najvise to govorim poucena onim cikom sto je stvorio bogatstvo i zadrzao djecju dusu, on je bio tako ugodan za druzenje.. rahmet njegovoj dusi... imam teku njegovih mudrih izreka.
Ako ne znas granicu onda nikad neces biti zadovoljan da ne kazem srecan.
Odoh spavat , bolje je
Materijalno bogat covjek globalno je onaj koji ima toliko para da pita "posto je ovaj grad(ic)?"
U Bosni, bogatim se moze smatrati svako ko udje u granap i nijednom ne pogleda cijene, uzima sve sto mu se svidi i zna da ce platiti na kasi koliko god ceh bio visok.
animals wrote:Sve bogate drzave su duzne..tako i bogati ljudi..
koliko su bogati sretni, i koliko je to bogatstvo relativno vidi se
na primjeru Beckera..
to je kad razmisljas glavicem a ne glavom
Koliko je bogastvo relativno mozes vidjeti i na primjeru Hugh Hefner-a
Connaisseur Karlin wrote:Bogat si ako nemas kredita, a imas dovoljno vlastitog novca
da vas cujem gdje, ste, imali vas
Apsolutno netacno. Bogati ljudi puste banke da im financiraju lagodan zivot ili business, a svoje pare pohrane na sigurno. Dok kokuzi stede godinama za auto il stan i izkeshiraju sve najednom pritom gubeci odredjenu svotu ustedjevine kroz inflaciju.
Bogati dobiju sve odma i sad, buranija jede godinama puru da bi nekad u budocnosti mozda nesto "izkeshirali".
Zašto su djeca bogatih najčešće sa ozbiljnim problemima?
Mislim rode se normalni, odrastaju u izobilju, ali kada odrastu, imaju veoma loše posložene u glavi osnovne stvari kao što su: zdravlje-posao-pare-porodica-dom-djeca-odgovornost za sve nabrojano.
Ili sam ja imao posla sa previše ovakvih pa donosim krive zaključke?
Connaisseur Karlin wrote:Bogat si ako nemas kredita, a imas dovoljno vlastitog novca
da vas cujem gdje, ste, imali vas
Apsolutno netacno. Bogati ljudi puste banke da im financiraju lagodan zivot ili business, a svoje pare pohrane na sigurno. Dok kokuzi stede godinama za auto il stan i izkeshiraju sve najednom pritom gubeci odredjenu svotu ustedjevine kroz inflaciju.
Bogati dobiju sve odma i sad, buranija jede godinama puru da bi nekad u budocnosti mozda nesto "izkeshirali".
to je cirkulacija novca bogatih, jer ne moraju placati kredite