Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Locked
kakavdanakneiskustvu

#251 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

¤ jelena ¤ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

vjerovala ti ili ne,ja ovo sve slično pišem i na fb profilu pod punim imenom i prezimenom

nisi odgovorila na pitanje od prije 7-8 dana,misliš li da bi bilo kojeg renomiranog glumca iz hrvatske koji ima stavove o paveliću kao što glogovac ima o mihajloviću u iz beograda zvali da bude član bilo kakvog žirija?
Navedi mi nekog renomiranog glumca iz Hrvatske za kojeg znaš da ima takve stavove o Paveliću?

Ako ne znaš ni jednog, eo... molim te nemoj nazor birati neke trećerazredne, tipa onog nesrećnog Alića, samo zato što ti njihov stav odgovara za potrebe argumentacije.

Uostalom, odgovor koji ti očekuješ išao bi na račun Emira Hadžihafizbegovića, a ne Glogovca.
jakov sedlar,cula si za njega,reditelj,misliš da bi njega zvali da u beogradu da bude član bilo čega?

ja samo pitam,očekujem tvoj odgovor,a poslije možemo o tome kome bi to išlo na račun,ali eto nešto ti ne ide to od ruke,da odgovoriš
LBVIEW

#252 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by LBVIEW »

¤ jelena ¤ wrote:
LBVIEW wrote:
Nisam ti ja kriv sto se sluziz glupostima kako bi opravdala Glogovca. :D Mozes ti nastaviti pisati eseje, samo ostaje ono o "postenim Nevesinjcima koji su Glogovcu dali casnu rec da Mladic nista nije kriv".
Nisam, vala, ni ja tebi kriva što moje postove na ovoj temi čitaš kao pravdanje Glogovca, a još manje sam ja kriva što tebi od svega pročitanog ostaje (zapamćeno?) samo tih desetak riječi, čak i manje od toga jer si za neke morao izmisliti da sam ih ja napisala.

Al haj dobro...eo skupljam tvoje etikete, nije problem kad ne može bolje...
Za to definitivno nisi ti kriv. ;-)
Da sam u pitanju samo ja, pa hajde, nego vecina forumasa primjecuje isto. Btw.,izmisljas ti, jer otkud meni "posteni Nevesinjci", " sta je, vi bi ga proglasili nepozeljnim, a tako razmislja vecina tamo odakle je, nije to lijecenje mrznje nego je jos i pojacava".
Dakle, tebi nije samo sasvim normalno i prihvatljivo to sto Glogovac slavi ratne zlocince, vec i i sto to radi ostatak bratije tamo odakle je isti, a ukazivanje i osuda takvog anticivilizacijskog ponasanja, po tebi je, raspirivanje mrznje. :-)
detroit-mercy

#253 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by detroit-mercy »

¤ jelena ¤ wrote:
uglavnomja wrote:jelena, uglavnom je ono sto pises :thumbup:

ali ovo ti je fula, branis neodbranjivo

glogovac se posr'o (nema druge rijeci) na sve sto je dobro uradio profesionalno i sto je dosad (bar) sutio
Jasno je šta hoćeš da kažeš, samo ti tvrdim da njemu ništa u karijeri falit neće zbog izrečenog u toj emisiji, jer Glogovac govori ono što odgovara stavu velikog dijela javnosti na teritorijama gdje on živi i radi - a objektivno jeste dobar glumac što ne može preko noći ispariti sa njegovim izrečenim stavom o Mihailoviću, Mladiću i genocidu.

Kamo sreće da je sve ovo što sam napisala fula u nekakvoj odbrani.

Razumijem potrebu da se osudom ogradite od stava Glogovca i raznoraznih glogovaca koji misle isto kao on.
Sve ostalo: nije dobrodošao u naš grad, ne treba nam on u žiriju pozorišnog festivala...ne razumijem i ne vidim ništa dobro i korisno u tom načinu osude njegovih stavova.

Eto, to je otprilike sve što se tiče Glogovca.

A mene je lično na tom nekom emotivnom planu više razočarao Vidojković u tim svojim emisijama.
On mi je, na moju žalost, najnoviji na listi nerado viđenih umjetnika, iako su mu Ples sitnih demona i Kandže dobri romani a on objektivno talentovan mladi pisac.
Sta bi bilo da se u ziri festivala pozvao neko ko smatra da su zene niza bica cije je mjesto u drustvu samo za jebat ali uzgred je dobar glumac i dolazi sa teritorija gdje su takvi stavovi opce prihvatljivi, ti bi samo slegla ramenima i rekla " ma neka ga ba, dobar je glumac" :mrgreen: . Ili neki fin glumac koji otvoreno zastupa rasne ili bilo koje "druge" teorije.
Ovjde je problem sto se radi o Nebojsi, da je rijec o Tomu, Hansu, Akbaru ili nekom drugom, prva bi mu jebavala mater.
Bodkin

#254 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

glogovac se posr'o (nema druge rijeci) na sve sto je dobro uradio profesionalno i sto je dosad (bar) sutio
Jasno je šta hoćeš da kažeš, samo ti tvrdim da njemu ništa u karijeri falit neće zbog izrečenog u toj emisiji, jer Glogovac govori ono što odgovara stavu velikog dijela javnosti na teritorijama gdje on živi i radi - a objektivno jeste dobar glumac što ne može preko noći ispariti sa njegovim izrečenim stavom o Mihailoviću, Mladiću i genocidu.

Razumijem potrebu da se osudom ogradite od stava Glogovca i raznoraznih glogovaca koji misle isto kao on.
Sve ostalo: nije dobrodošao u naš grad, ne treba nam on u žiriju pozorišnog festivala...ne razumijem i ne vidim ništa dobro i korisno u tom načinu osude njegovih stavova.

A mene je lično na tom nekom emotivnom planu više razočarao Vidojković u tim svojim emisijama.
On mi je, na moju žalost, najnoviji na listi nerado viđenih umjetnika, iako su mu Ples sitnih demona i Kandže dobri romani a on objektivno talentovan mladi pisac.
Sta bi bilo da se u ziri festivala pozvao neko ko smatra da su zene niza bica cije je mjesto u drustvu samo za jebat ali uzgred je dobar glumac i dolazi sa teritorija gdje su takvi stavovi opce prihvatljivi, ti bi samo slegla ramenima i rekla " ma neka ga ba, dobar je glumac" :mrgreen: . Ili neki fin glumac koji otvoreno zastupa rasne ili bilo koje "druge" teorije.
Ovjde je problem sto se radi o Nebojsi, da je rijec o Tomu, Hansu, Akbaru ili nekom drugom, prva bi mu jebavala mater.
Samo sto imas desetine top holivudskih zvijezda koje su imale rasisticke ispade pa ih niko nije zabranjivao po festivalima niti su dobijali zabrane snimanja. Samo nikoga ovdje to ne dotice pa se niko ne zali
detroit-mercy

#255 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by detroit-mercy »

Bodkin wrote:
detroit-mercy wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Samo sto imas desetine top holivudskih zvijezda koje su imale rasisticke ispade pa ih niko nije zabranjivao po festivalima niti su dobijali zabrane snimanja. Samo nikoga ovdje to ne dotice pa se niko ne zali
I sve redom su morale da se javno pospu pepelom po glavi i da izdaju siroka izvinjenja uz obrazlozenje kako i zasto. Vrlo dobro to znas i sam ali cisto da dodas nesto na temu. Koliko vidim, Glogovac se jos nije posuo pepelom po glavi, jer jebiga Nevesinjci us jako respektabilan izvor informacija :mrgreen:
Tito_i_Partija

#256 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Tito_i_Partija »

detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote: Samo sto imas desetine top holivudskih zvijezda koje su imale rasisticke ispade pa ih niko nije zabranjivao po festivalima niti su dobijali zabrane snimanja. Samo nikoga ovdje to ne dotice pa se niko ne zali
I sve redom su morale da se javno pospu pepelom po glavi i da izdaju siroka izvinjenja uz obrazlozenje kako i zasto. Vrlo dobro to znas i sam ali cisto da dodas nesto na temu. Koliko vidim, Glogovac se jos nije posuo pepelom po glavi, jer jebiga Nevesinjci us jako respektabilan izvor informacija :mrgreen:
:thumbup:

Svi do jednog su za manje od sedmicu dana morali da se izvine zbog takvih stavova ili komentara, jer su dobro znali da ako to ne urade, da je to samoubistvo karijere. A Glogovcu tako nesto ocigledno ne pada na pamet.
detroit-mercy

#257 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by detroit-mercy »

Tito_i_Partija wrote:
detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote: Samo sto imas desetine top holivudskih zvijezda koje su imale rasisticke ispade pa ih niko nije zabranjivao po festivalima niti su dobijali zabrane snimanja. Samo nikoga ovdje to ne dotice pa se niko ne zali
:thumbup:

Svi do jednog su za manje od sedmicu dana morali da se izvine zbog takvih stavova ili komentara, jer su dobro znali da ako to ne urade, da je to samoubistvo karijere. A Glogovcu tako nesto ocigledno ne pada na pamet.
Ma meni je on OK, nego ne mogu da svarim ove koji javno brane taj nastup i razdavajanje profesije od licnosti :mrgreen:. Pa i Plavsicka je bila vrhunski strucnjak u svojoj oblasti, univerzitetski profesor :mrgreen: mogla bi odrzati koje predavanje na temu superiornosti nacija, ipak je ona biolog koji se u to bolje razumije nego mi obicni smrtnici :mrgreen:
Ili da pozovemo Beckovica ili rahmetli Cosica na knjizevne susrete u ziri :mrgreen: ipak su ljudi priznati pisci :mrgreen: .
zenit dozic

#258 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by zenit dozic »

Klasicni cetnik iz nevesinja.
A dobro se zna kakvi su to cetnici :zzzz:
Tito_i_Partija

#259 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Tito_i_Partija »

zenit dozic wrote:Klasicni cetnik iz nevesinja.
Pa klasicni. :D
zenit dozic

#260 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by zenit dozic »

Tito_i_Partija wrote:
zenit dozic wrote:Klasicni cetnik iz nevesinja.
Pa klasicni. :D
Jesi smjesan evo ti bananu
hizo ramidovic

#261 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by hizo ramidovic »

Nemojte tako, ljudi, nebojsa je dobar covek, malo ga prebacilo, malo novinari izvrnuli, treba ga i za sff pozvati...ionako istina o opsadi sarajeva nikad nije otkrivena...lagali su na sirotog ratka kao i na milostivog cica drazu, zna to glogi najbolje...
Tito_i_Partija

#262 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Tito_i_Partija »

zenit dozic wrote:Jesi smjesan evo ti bananu
:lol:

Pa sta se odmah lozis? Sam si kriv sto si se tako fino izjasnio. :D
detroit-mercy

#263 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by detroit-mercy »

U svemu ovome, glavno pitanje dokle seze granica necijeg samopostovanja, ni manje ni vise.
Tito_i_Partija

#264 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Tito_i_Partija »

hizo ramidovic wrote:Nemojte tako, ljudi, nebojsa je dobar covek, malo ga prebacilo, malo novinari izvrnuli, treba ga i za sff pozvati...ionako istina o opsadi sarajeva nikad nije otkrivena...lagali su na sirotog ratka kao i na milostivog cica drazu, zna to glogi najbolje...
Eh da si ovo jos samo u cirilici napis'o, ovako ti nista ne vjerujem. :-D
¤ jelena ¤

#265 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
jakov sedlar,cula si za njega,reditelj,misliš da bi njega zvali da u beogradu da bude član bilo čega?

ja samo pitam,očekujem tvoj odgovor,a poslije možemo o tome kome bi to išlo na račun,ali eto nešto ti ne ide to od ruke,da odgovoriš
Očekuješ nagađanje, pa ćeš nagađanje i dobiti, to je barem lako:

Ne, ni slučajno ga ne bi zvali.
Banksy

#266 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Banksy »

detroit-mercy wrote:U svemu ovome, glavno pitanje dokle seze granica necijeg samopostovanja, ni manje ni vise.
Munira Subašić: Kolinda je za mene i dalje "kraljica Balkana"...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#267 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by prljavi Hare »

Banksy wrote:
detroit-mercy wrote:U svemu ovome, glavno pitanje dokle seze granica necijeg samopostovanja, ni manje ni vise.

Kakav je Balkan,takva je i kraljica. :-D
Banksy

#268 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Banksy »

prljavi Hare wrote:
Banksy wrote:

Kolinda se ograđuje :D

Budući da ste naglasile kako ste me, u najboljoj namjeri, smatrale i oslovljavale „kraljicom Balkana“, dužna sam odmah istaknuti kako se nikada nisam takvom doživljavala, nego sam samo i jedino predsjednica Republike Hrvatske. Ništa više i ništa manje od toga.
¤ jelena ¤

#269 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

LBVIEW wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
LBVIEW wrote:
Nisam ti ja kriv sto se sluziz glupostima kako bi opravdala Glogovca. :D Mozes ti nastaviti pisati eseje, samo ostaje ono o "postenim Nevesinjcima koji su Glogovcu dali casnu rec da Mladic nista nije kriv".
Nisam, vala, ni ja tebi kriva što moje postove na ovoj temi čitaš kao pravdanje Glogovca, a još manje sam ja kriva što tebi od svega pročitanog ostaje (zapamćeno?) samo tih desetak riječi, čak i manje od toga jer si za neke morao izmisliti da sam ih ja napisala.

Al haj dobro...eo skupljam tvoje etikete, nije problem kad ne može bolje...
Za to definitivno nisi ti kriv. ;-)
Da sam u pitanju samo ja, pa hajde, nego vecina forumasa primjecuje isto. Btw.,izmisljas ti, jer otkud meni "posteni Nevesinjci", " sta je, vi bi ga proglasili nepozeljnim, a tako razmislja vecina tamo odakle je, nije to lijecenje mrznje nego je jos i pojacava".
Dakle, tebi nije samo sasvim normalno i prihvatljivo to sto Glogovac slavi ratne zlocince, vec i i sto to radi ostatak bratije tamo odakle je isti, a ukazivanje i osuda takvog anticivilizacijskog ponasanja, po tebi je, raspirivanje mrznje. :-)
Ne znam otkud tebi, ali znam otkud meni: iz izjave Nebojše Glogovca o kojoj ovdje, između ostalog, raspravljamo, a koju ti očito nisi ni pročitao niti si pogledao snimak iz ove emisije.

Nego, otkud tebi ovo raspirivanje mržnje i cijela ova idiotska konstrukcija pod navodnicima?

Valjda si za ovih 7 godina na forumu naučio kako se citiraju nečiji stavovi.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 11/12/2017 19:12, edited 1 time in total.
¤ jelena ¤

#270 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

detroit-mercy wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Ovako možeš o svojim istomišljenicima.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#271 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by dr.gog »

Da..inače, Jelena, kako ste? :D
detroit-mercy

#272 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by detroit-mercy »

¤ jelena ¤ wrote:
detroit-mercy wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Ovako možeš o svojim istomišljenicima.
A kako cu sa tvojim istomisljenicima :mrgreen: .
Djevojko draga, ovdje si profulala, sto bi splicani rekli cio balun. Ne sekiraj se, svakom se zna desiti :mrgreen: .
LBVIEW

#273 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by LBVIEW »

¤ jelena ¤ wrote:
Ne znam otkud tebi, ali znam otkud meni: iz izjave Nebojše Glogovca o kojoj ovdje, između ostalog, raspravljamo.

A otkud tebi ovo raspirivanje mržnje i cijela ova idiotska konstrukcija pod navodnicima?

Valjda si za ovih 7 godina na forumu naučio kako se citiraju tuđi nečiji stavovi...
Aha, iz glave Nebojse Glogovca. Pa zasto taj idiotiski argument, po kojem je mjerodavnije sta pricaju nevsinjski cetnici od presude za genocid i UZP, uopce spominjes? :-)
To nije nikakva konstrukcija vec srz tvog javljanja na ovu temu, u kojoj se, kao olaksavajuca okolnost za Glogovcevo pravdanja ratnih zlocinaca, uzima profasisticko javno mijenje po Nevesinju i slicnim vukojebinama. Pa bi mi kao trebali imati razumjivenje za jednog Glogovca, jer tako razmislja vecina, a on jadan, kud ce sta ce nego ustvrditi kako Mladic nije zlocinac. Dalje, ne bi trebalo dizati prasinu jer mi tu nista uciniti ne mozemo- imaju ljudi pravo na svoje misljenje makar bilo bolesno, a tako se "ne lijeci mrznja" . Pri tom ni rijeci razumijevanja za one, koje je taj djeneral-zlocinac kojeg slavi Glogovac terorizirao skoro cetiri godine, i koji imaju moralno i svako drugo pravo istom uskratiti dobrodoslicu, kad ga vec, zbog tih istih nevesinjskih i onih "postenjacina", zakon ne moze sankcionirati. :oops:
detroit-mercy

#274 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by detroit-mercy »

prljavi Hare wrote:
Banksy wrote:

Dobar je Balkan, kakva je kraljica :mrgreen:
Bodkin

#275 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote: Sta bi bilo da se u ziri festivala pozvao neko ko smatra da su zene niza bica cije je mjesto u drustvu samo za jebat ali uzgred je dobar glumac i dolazi sa teritorija gdje su takvi stavovi opce prihvatljivi, ti bi samo slegla ramenima i rekla " ma neka ga ba, dobar je glumac" :mrgreen: . Ili neki fin glumac koji otvoreno zastupa rasne ili bilo koje "druge" teorije.
I sve redom su morale da se javno pospu pepelom po glavi i da izdaju siroka izvinjenja uz obrazlozenje kako i zasto. Vrlo dobro to znas i sam ali cisto da dodas nesto na temu. Koliko vidim, Glogovac se jos nije posuo pepelom po glavi, jer jebiga Nevesinjci us jako respektabilan izvor informacija :mrgreen:[/quote]

Nije tacno naravno. Prije nego sto napises da ti postavim linkove, mrsko mi. Ima google :D

I ovo nije nikakva odbrana. Sto se mene tice, ne bi trebao biti u ziriju sa tim stavovima ali cisto da stavimo stvari u ispravnu perspektivu. Btw louis ck ili stephen fry bi morali iseliti iz bosne zbog stavova o religiji ali to nije bitno jelde. Ili ces mi reci da su se i oni izvinjavali :D
Locked