21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hostapler

#252 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by hostapler »

A jeste se ponadali da nećete slušati umiljate glasove Spahe, Suke i ostalih :D
Fudo387

#253 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Fudo387 »

Svabe, Argentina, Spanija, Belgija,
mozda se upetlja Brazil,
Od autsajdera u par utakmica mozda bljesne Egipat sa Salahom k’o Alzir na proslom...
Ostalo, manje vise, kita, vazda ista prica.
Papastadopulos

#254 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Papastadopulos »

Sa.Arabija - Peru 8)
AmiĐa_Idriz

#255 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Image
Artest

#256 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Artest »

Logovan wrote:
Artest wrote:Od Scholesa, Lamparda i Gerrada...do ove skupine gradjana. Tugica. Ako prodju grupu, docek da organizuju.
Ni ova trojica ništa nisu osvojili. Nisu čak ni do finala došli, ma ni do polufinala koliko znam.
Ne budi bukvalac ziv bio. Naveo sam igrace koji su dobrih 15 godina bili svjetska krema na svojoj poziciji.
To sto nije bilo rezultata s repkom ne umanjuje njihovu velicinu. Uostalom, osvajali su CL kao stozerni :D igraci svojih ekipa.

Nekadasnji vezni red je davao opravdanu nadu da se moze nesto napravit (tu je i Becks). Makar neko polufinale. U vezi ovog danasnjeg nema nikakvih zabluda. Osim Dele Alija, od kojeg bi moglo nesto biti, sve same krampe.

Kroz historiju imamo par primjera da se i s limitiranom ekipom moze daleko. Ali kod Engleza mi je to tesko zamislit, jer nikad nece imat potrebno zajednistvo.
AmiĐa_Idriz

#257 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Deshamp kreten Rabiota npr. ostavio kuci, a vodi Dembelea i fakin Mendya u Rusiju.
Muhamed Đakmić

#258 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

Hrabar spisak Deschampsa, bez Martiala, Comana, Lacazettea, Payeta i Rabiota.

Realno je da Coman, Lacazette i Rabiot tesko da bi imali znacajniju minutazu, ali Martial i Payet mislim da su mogli imati znacajnu ulogu.

Pitam se kako ce igrati, da li ce Mbappe/Griezmann biti krila u sluzbi Girouda, ili ce Giroud na klupu, jedan od ove dvojice u napad, a Dembele u rotaciju.

Zeznuto ce mu biti rijesiti i poziciju Pogbe, jer realno lose se snalazi kao centralni veznjak, a nije ni klasicna desetka.

Pitanje je i kako ce dozirati minutazu Fekira i Thauvina, narocito Fekir moze biti strasna desetka.

Vjerujem da je Lloris golman, Varane i Umtiti stoperi, Sidibe desni bek, a na lijevom po svemu sudeci u najavi Mendy, cija je forma pod upitnikom. Mogu igrati i Lucas Hernandez i Presnel Kimpembe, ali nekako ne znam koliko je dobro da beka igra stoper, bar kod ovih najvecih ekipa.

U vezi je jedino Kante siguran, pretpostavljam da ce uz njega N'zonzi, a ispred Pogba, ali to je nekreativno.

Prognoziram rutinsko gazenje grupe jer Australija i Peru su macji kasalj, Danska je tek za klasu iznad te dvije, a onda u osmini finala vec dolazi Hrvatska/Nigerija ili cak Argentina. Moglo bi se i to proci, a onda hladan tus u cetvrtfinalu. Mada generalno ima ova ekipa potencijala i za vise, ali ne bih rekao da je Deschamps kadar.

EDIT: Amidja me pretece :D
pizarro

#259 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by pizarro »

a kakav sistem igraju francuzi?
gdje ces pogbu na desetku, jedino ako igras heavy beton onda je ok :D
AmiĐa_Idriz

#260 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Mislim da je Rabiot morao biti na spisku, mada to je mozda i moje subjektivno misljenje, imam fudbalski fetis prema onakvim veznjacima :mrgreen:

Martiala je sjebo setubalski skupljac sekundarnih sirovina drkanjem na klupi, da je igrao vise morao se naci na spisku. Lacazete onako kad pogledas statisticki i nema toliko losu sezonu, mada izgleda da bi mogao, a i trebao bi, Desamp raditi bas ovo sto Dzakma pise Mbape Giroud Griz, mada mozda ni Atletiko fora sa Grizmanom i Giroudom ne bi bila losa, tako da Kaseta i nije bitan toliko u citavoj prici. Imaju taj luksuz da se rasipaju :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#261 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Karim Benzema
Dimitri Payet
Anthony Martial
Alexandre Lacazette
Aymeric Laporte
Kingsley Coman
Andre-Pierre Gignac
Adrien Rabiot
Wissam Ben Yedder
Evo ih, svi koji su mozda mogli i trebali biti na spisku.

Karim zna se sve :mrgreen: , Payeta je mogao zvati, Laportea ne bi ni ja zvao pored Umtitia, Varana, Kimpembea, Gignac stara mrcina dosta je i njega vise, a Ben Yederu cin viteza dati i drzati ga na terenu svih 90 minuta, da ima pravde :mrgreen:
Tito_i_Partija

#262 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Tito_i_Partija »

A u pm...ide neki Pavard iz jebenog Stuttgarta a ne ide Laporte iz City-a. :facepalm:
AmiĐa_Idriz

#263 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Tito_i_Partija wrote:A u pm...ide neki Pavard iz jebenog Stuttgarta a ne ide Laporte iz City-a. :facepalm:
A ni od Adila Ramija se nikako ne odustaje :mrgreen:
van Basten

#264 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by van Basten »

Gdje ce Payeta zvati frajera sinoc iznijeli za terena. Bar oni imaju taj luksuz da ne moraju zvati nikoga ko je i na 99% spremnosti
LSD

#265 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by LSD »

Image

Deschamps najbolje zna !
bersK

#266 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by bersK »

Izgleda da Deschamps misli da je ovo U21 prvenstvo. Ni Evre, ni Koscielnog, ni Comana. Ovaj Pavard ako ima tri nastupa za repku, ugasite forum.

Pamtice oni sto nisu zvali Lacazettea.

Volio bih da se desi neko iznenadjenje Maroka ala Kosta Rika prije 4 godine. Boufal, Ziyech, Benatia, Hakimi. Mada mrka kapa. Koliko loše ekipe od onih kojih se očekuje da dominiraju, tačno će ovo prvenstvo bit jedno od najgorih. Da je Bosna kako prošla, trebali bi zvat Admira Vladavića i Dragana Blatnjaka, čisto radi ravnoteže.

Poslije godina i godina, Brazilci konačno imaju mrak ekipu. Tako da navijam za njih i za njihove europske sunarodnjake :D

EDIT: Ohoho, ima tacno tri.
Last edited by bersK on 18/05/2018 00:23, edited 2 times in total.
Logovan

#267 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Logovan »

AmiĐa_Idriz wrote:
Karim Benzema
Dimitri Payet
Anthony Martial
Alexandre Lacazette
Aymeric Laporte
Kingsley Coman
Andre-Pierre Gignac
Adrien Rabiot
Wissam Ben Yedder

Karim zna se sve :mrgreen: , Payeta je mogao zvati, Laportea ne bi ni ja zvao pored Umtitia, Varana, Kimpembea, Gignac stara mrcina dosta je i njega vise, a Ben Yederu cin viteza dati i drzati ga na terenu svih 90 minuta, da ima pravde :mrgreen:
Martial, Coman, Payet.... :-)

Neshvatljivo.
cyprus

#268 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

Lacazette čini mi se još nijednom nije išao na veliko takmičenje, iako se u zadnjih pet godina natrpao golova, prvo za Lyon, a i u Arsenalu je u najmanju ruku solidan... Jebiga, znam da je velika konkurencija, ali kontam da je zaslužio poziv...

Rabiot je isto po meni morao dobiti poziv...
nKrkan

#269 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by nKrkan »

bersK wrote:Izgleda da Deschamps misli da je ovo U21 prvenstvo. Ni Evre, ni Koscielnog, ni Comana. Ovaj Pavard ako ima
Ti mora da se salis. Evra je qrac od igraca ,imaju najmanje pet lijevih bekova boljih od njega.Koscienly je pokidao ligamenta koljena i nema ga 6 mjeseci,Coman nije igrao od februrara,ali je bolji od Thauvina recimo.

Francuzi perverzija ,najjaci kadar na turniru.
Loris top 5 golman svijeta, Sidibe i Mendy top 5 bekovi kad su zdravi 100%,Varane i Umtiti su top 4 ,samo su jos dva ili tri stopera u ravnini s njima.

Kante mozda ne najbolji ball playing zadnji vezni ,ali i dalje klasa.Pogba i Tolisso ,luksuz.

Griezzmann ,Mbappe,Dembele;Lemar + rezervne opcije
Milina za gledati
Dat ce najvise golova na ovom turniru
bersK

#270 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by bersK »

nKrkan wrote:
bersK wrote:Izgleda da Deschamps misli da je ovo U21 prvenstvo. Ni Evre, ni Koscielnog, ni Comana. Ovaj Pavard ako ima
Ti mora da se salis. Evra je qrac od igraca ,imaju najmanje pet lijevih bekova boljih od njega.Koscienly je pokidao ligamenta koljena i nema ga 6 mjeseci,Coman nije igrao od februrara,ali je bolji od Thauvina recimo.

Francuzi perverzija ,najjaci kadar na turniru.
Loris top 5 golman svijeta, Sidibe i Mendy top 5 bekovi kad su zdravi 100%,Varane i Umtiti su top 4 ,samo su jos dva ili tri stopera u ravnini s njima.

Kante mozda ne najbolji ball playing zadnji vezni ,ali i dalje klasa.Pogba i Tolisso ,luksuz.

Griezzmann ,Mbappe,Dembele;Lemar + rezervne opcije
Milina za gledati
Dat ce najvise golova na ovom turniru
Buraz, Evra je za ove sve sa spiska doktor fudbala. Čovjek ima utakmica u nogama i finala svega i svačega više nego svi zajedno na spisku. Da dođu do finala i da ubace recimo Pavarda u prvi tim, malom bi klecale noge i usro bi se (ko sinoć onaj Angisa što zajeba prvi gol). Ne vjerujem da bi se to Patrisu desilo.

A gledaj spiska igrača što ne idu nikako:

Benzema
Ben Yedder
Coman
Debuchy
Digne
Lacazette
Martial
Rabiot
Sakho
Sissoko
Zouma
Laporte
Bakayoko
Aouar
Gameiro
Lenglet
Kurzawa
Upamecano
Payet
Sissoko
Kondogbia
NDombèlé
Gonalons
Haller
Digne
Muhamed Đakmić

#271 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

van Basten wrote:Gdje ce Payeta zvati frajera sinoc iznijeli za terena. Bar oni imaju taj luksuz da ne moraju zvati nikoga ko je i na 99% spremnosti
A imaju, ali nije onda trebao ni Mendyja iz Cityja zvati kad sigurno nije ni na 70%.

Ja mislim da je Payeta ostavio kući radi Pogbe, Pogba skoro da ne može igrati bilo koju drugu formaciju osim 4-3-3.
bersK

#272 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by bersK »

Guarda-redes - Anthony Lopes (Lyon), Beto (Goztepe) e Rui Patrício (Sporting)

Defesas - Bruno Alves (Rangers), Cédric Soares (Southampton), José Fonte (Dalian Yifang), Mário Rui (Nápoles), Pepe (Besiktas), Raphael Guerreiro (Dortmund), Ricardo Pereira (FC Porto) e Rúben Dias (Benfica)

Médios - Adrien Silva (Leicester), Bruno Fernandes (Sporting), João Mário (West Ham), João Moutinho (Mónaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv), e William Carvalho (Sporting)

Avançados - André Silva (Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting), Gonçalo Guedes (Valência) e Ricardo Quaresma (Besiktas)

Evo i mojih favorita. Vrhunska ekipa. Za razliku od Francuza i Engleza, nije sastavljana s kurca. Čekamo istočne i zapadne komšije :D
nKrkan

#273 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by nKrkan »

BesarK

Mendy je igračina i sasvim doviljan. Ovih mjesec dana priprema mu je taman da uđe u formu i bude top do zavrsne faze.Suvisno je pricati o Evri.

Francuzi imaju eksponencijalan rast kao Njemci prije njih.Njemacka je gubila polufinala.pa finala ,pa opet polufinala ,dok ekipa nije stasala pa osvojila.

Francuska je 2014 ispala u cetvrtfinalu, 2016 su izgubili u finalu,indikativno je da rastu. Gledamo spisak jednog od finalista , moze ih sprijeciti samo ,ali samo to sto je random faktor u jednoj fudbalskoj utakmici ogroman, pa ti se desi lupam da imas 20 suteva u okvir gol ,a ne zabijes ni jedan.Cudna je fudbal igra,sport u kojem mozes biti debelo bolji od protivnika,a ne pobjediti.U kosarci je nemoguce biti bolji ,a da ne pobjedis npr

Gotovo je nemoguce naci ekipu kao ova ,gdje su svi igraci oko 25 godina ,a igraju na svom vrhuncu, ili su tako mladi ,a nose svoje ekipe godinama u svim takmicenjima i imamu gro sezona i iskustva iza sebe.

Loris , pristojan golman. Sidibe ,potcijenjen bek. Varane i Umtiti. Sta reci za Varana , tri godine stub odbrane stalnog finaliste Lige prvaka, u dzep redovno stavlja Lewandowskog i slicno. Umtiti ,dvije godine stub odbrane Barcelone.

Mali problem je sto su u sredini na vi s loptom, vjerovatno bi najbolje bilo po njih da Tolisso stalno igra,najjaci je na lopti od ovih,ali nece.Neke kombinacije Pogba Kante/Matuidi s Griezzmanom ispred su dovoljne,sto se tice kreativnosti. Grizi s ulogom iz Atletica je dovoljno opasan.

A napad im apsolutno nista nije slabiji od Argentinskog i Brazilskog, ja ne znam sta su to chokeri iz Argentine pokazali da se njihov napad uzima za nesto referentno kad se govori o snazi istog.

Mbappe ,Dembele i Lemar , pa ljudi ce zakucat, sad ce neko reci mladi ,pojest ce ih neiskustvo.Kakvo crno neiskustvo pa svaki biser zadnjih prvenstava je tamo dosao mlad i zakucao ,jos nije imao ovakve sezone iza sebe kakvi imaju ovi.(Muller 2010,James 2014)
AmiĐa_Idriz

#274 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Logovan wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
Karim Benzema
Dimitri Payet
Anthony Martial
Alexandre Lacazette
Aymeric Laporte
Kingsley Coman
Andre-Pierre Gignac
Adrien Rabiot
Wissam Ben Yedder

Martial, Coman, Payet.... :-)

Neshvatljivo.
Ma dobro, shvatljivo je kad skontas koju onu sirinu imaju. Na kraju mozda nece ni osjetiti da im nedostaju nabrojani.
AmiĐa_Idriz

#275 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

"Iskreno, nakon povrede Laurenta Koscielnyja sam smatrao da imam veće šanse za poziv u reprezentaciju. Ipak, uvijek je šok kada pročitate svoje ime na TV-u. Emocije su mi izmiješane, ali nisam nikom ukrao mjesto na Svjetskom prvenstvu. Poseban je osjećaj vidjeti svoje ime među igračima koji idu na Svjetsko prvenstvo, a još mi je draže kada sam vidio roditelje da plaču od sreće", rekao je Rami.
Kaze Desamp da je Adil dobio prednost nad Laporteom zbog toga sto je desnjak :mrgreen: majku mu pa Laporte sa dvije lijeve je bolji od ovog, mada ni njega nesto posebno ne cijenim :oops: :mrgreen:
Locked