LUKA DONČIĆ

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
klosar pravi

#251 Re: LUKA DONČIĆ

Post by klosar pravi »

Rob_Atl wrote:Ni ja nisam nigdje vidio da je iko pisao da je Musa u rangu Doncica. Elem, nevjerujem sta su ovi moji iz Atlante mislili kad su dali Doncica za younga, ovaj bazen ne moze da pogodi, a fol nesto najavljivali slijedeci curry :skoljka: :run:

Ma hajde boli te briga dok su Hawksi loši tebi karta 10 dolara :D
Rob_Atl

#252 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Rob_Atl »

Renovirali su dvoranu, srusili sve loze i napravili tribinu novu, nema vise za cenera :D . Al eto prva tekma ove godine u renoviranoj dvorani ce po belaju biti protiv dalasa :D . Ako stignem mozda i odem.
klosar pravi

#253 Re: LUKA DONČIĆ

Post by klosar pravi »

Rob_Atl wrote:Renovirali su dvoranu, srusili sve loze i napravili tribinu novu, nema vise za cenera :D . Al eto prva tekma ove godine u renoviranoj dvorani ce po belaju biti protiv dalasa :D . Ako stignem mozda i odem.

Vjeruješ da sam iz zajebancije rekao 10 jer nemam pojma koliko je 10 sam rekao ono iz mrtve mrtve zajebancije jer mi je u glavi da nema šanse karta bude 10 pa i za najgore mjesto u Dvorani..Ono ipak je to Amerika :lol:

Al' eto ocigledno je bilo situacija to je baš kad franšiza padne na niske grane..

Sto se Younga tice pa eto kao vaši misle on ce biti razlog zbog atraktivnih pogođenih dubokih trica vecem odzivu na tribinama što je velika glupost ja mislim, a ako budete loši vratice se to sve na stari negdje na pola sezone..

Luka ce mislim da jede dobro u NBA, a za nekoliko godina s nekim superstarom ko zna krenuce i na titulu jer sam uvjeren da ce Luka biti tako dobar da ce biti magnet za neke buduce zvijezde tu ne brojim Durant, Lebrona i te..
Diwan

#254 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Diwan »

Ono što izgleda na prvu da će Luka imati status u Dalasu kao i u Realu - dakle, povlašćen i kao njihov projekat o kome će se voditi briga o razvoju, što će reći da će imati vrlo vjerovatno već u prvoj sezoni značajnu minutažu i ulogu.

A i Novicki koji tamo već ima IME ga pofino gotivi i ima visoko mišljenje o Luki što potvrđuju i same njegove reakcije sa klupe nakon Lukinih poteza.
klosar pravi

#255 Re: LUKA DONČIĆ

Post by klosar pravi »

Diwan wrote:Ono što izgleda na prvu da će Luka imati status u Dalasu kao i u Realu - dakle, povlašćen i kao njihov projekat o kome će se voditi briga o razvoju, što će reći da će imati vrlo vjerovatno već u prvoj sezoni značajnu minutažu i ulogu.

A i Novicki koji tamo već ima IME ga pofino gotivi i ima visoko mišljenje o Luki što potvrđuju i same njegove reakcije sa klupe nakon Lukinih poteza.

Cuj na prvu, a Dallas renovira vec trecu godinu. :D
Diwan

#256 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Diwan »

uživanje je gledati Luku

Diwan

#257 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Diwan »

Koji početak: starter i prva četvrtina razvaljivanje

ultima_palabra

#258 Re: LUKA DONČIĆ

Post by ultima_palabra »

Djeluje mi da se nabildao strašno... duplo veći nego prije 4 mjeseca :D
Diwan

#259 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Diwan »

ultima_palabra wrote:Djeluje mi da se nabildao strašno... duplo veći nego prije 4 mjeseca :D
i već 31 minuta na parketu.
KB9

#260 Re: LUKA DONČIĆ

Post by KB9 »

ROY

:izet:
KB9

#261 Re: LUKA DONČIĆ

Post by KB9 »

L. DoncicSF 35 7-14 4-6 4-4 1 4 5 4 0 0 3 1 +0 22

:izet:
Diwan

#262 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Diwan »

ubi dijete

Thorgerson

#263 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Thorgerson »

Sta reci fkt. Ovakav igrac se odavno nije pojavio. Ne u Evropi, nego u Svijetu.

Da je crnac i da je kojim slucajem amerikanac, vec bi bio proglasem kraljem, bogom, ocom, vecim od jordana itd.

Stepback sut :shock: Haos.
PeppermintSA

#264 Re: LUKA DONČIĆ

Post by PeppermintSA »

Thorgerson wrote:Sta reci fkt. Ovakav igrac se odavno nije pojavio. Ne u Evropi, nego u Svijetu.

Da je crnac i da je kojim slucajem amerikanac, vec bi bio proglasem kraljem, bogom, ocom, vecim od jordana itd.

Meni je frapantno koliko malo medijske pažnje dobija. Pregledao sam tri studio emisije u kojoj jedva da su ga spomenuli, ali su zato po 15 minuta vazili o DeRozenu.
strong69

#265 Re: LUKA DONČIĆ

Post by strong69 »

PeppermintSA wrote:
Thorgerson wrote:Sta reci fkt. Ovakav igrac se odavno nije pojavio. Ne u Evropi, nego u Svijetu.

Meni je frapantno koliko malo medijske pažnje dobija. Pregledao sam tri studio emisije u kojoj jedva da su ga spomenuli, ali su zato po 15 minuta vazili o DeRozenu.
I on i Jokic. Neznatno prisustvo u medijima.
Thorgerson

#266 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Thorgerson »

Pa Jokic i ne bas.

Na Fb mi stalno izlijecu mix njegovih pasova, a mislim da se ne radi o onom regionalnom videu, jer u komentarima su sve amerikanci.

Npr. Teodosica isto tako, nafurali ga, a realno Doncic je u ovih nekoliko utakmica pokazao vise nego bilo ko od spomenutih. Teodosicu jedva sastavili 2-3 pasa i stavili klip. :-)
PeppermintSA

#267 Re: LUKA DONČIĆ

Post by PeppermintSA »

Thorgerson wrote:Pa Jokic i ne bas.

Na Fb mi stalno izlijecu mix njegovih pasova, a mislim da se ne radi o onom regionalnom videu, jer u komentarima su sve amerikanci.

Npr. Teodosica isto tako, nafurali ga, a realno Doncic je u ovih nekoliko utakmica pokazao vise nego bilo ko od spomenutih. Teodosicu jedva sastavili 2-3 pasa i stavili klip. :-)
Nisu Youtube klipovi mjerilo medijske pažnje. Te klipove najčešće pravi obična raja, navijači klubova u kojima dotični igraju ili namjenski kanali. Mjerilo su stručne studijske emisije. Opet kažem, pogledao sam tri studijske emisije u kojima su jedva se dotakli Dončića iako su po 20 minuta posvetili utakmici njegovog tima.

Da su on i Jokić Amerikanci prštali bi hvalospjevi.
klosar pravi

#268 Re: LUKA DONČIĆ

Post by klosar pravi »

PeppermintSA wrote:
Thorgerson wrote:Pa Jokic i ne bas.

Nisu Youtube klipovi mjerilo medijske pažnje. Te klipove najčešće pravi obična raja, navijači klubova u kojima dotični igraju ili namjenski kanali. Mjerilo su stručne studijske emisije. Opet kažem, pogledao sam tri studijske emisije u kojima su jedva se dotakli Dončića iako su po 20 minuta posvetili utakmici njegovog tima.

Da su on i Jokić Amerikanci prštali bi hvalospjevi.

Nedo bog da je Luka crn bio bi novi Jordan
pirmin

#269 Re: LUKA DONČIĆ

Post by pirmin »

Ali kako se samo pogubio kad je vidio idola...prejako :thumbup:
Mogu misliti uzivancije u tim momentima.
Btw. bas glupo izgubise u L.A.
Diwan

#270 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Diwan »

Inače, upravo sposobnost pravovremenog i preciznog pronalaženja saigrača je jedna od najvećih kvaliteta NBA rookieja Luke Dončića koji je u dosadašnjem dijelu sezone na prosjeku od 19.4 poena, 6.6 skokova i 4.6 asistencija po meču.
jedna od stvari koju je imao i u Realu - dobar broj skokova u odnosu na poziciju koju igra.
kakavdanakneiskustvu

#271 Re: LUKA DONČIĆ

Post by kakavdanakneiskustvu »

da,dobar u skoku,iako ima i visinu ,a pozicija mu je koliko vidim u dalasu malo drukcija nego vecinu prosle sezone u realu gdje je prilicno puno igrao playa
Diwan

#272 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Diwan »

šta dijete radi, milina ga gledati

Prva sezona a već razvaljuje. Ne smijem ni pomisliti dokle daleko može ići , da ga povrede zaobiđu. Ludilo.
Usuđujem se reći da je već sada na nivou allahrahmetile Dražena
kakavdanakneiskustvu

#273 Re: LUKA DONČIĆ

malo je ovo utakmica za usporedbu,ali tesko da je ovo na nivou petrovica,bar na nivou one sezone kad je bio u 3. petorci lige,ali kako je doncic krenuo,nebo mu je granica
klosar pravi

#274 Re: LUKA DONČIĆ

Post by klosar pravi »

Kakvu je uopšte statistiku Dražen imao prije smrti?

Uvijek me to zanimalo nisam nikad trazio..
Jedino što znam da je jednom postigao 40+ poena?
kakavdanakneiskustvu

#275 Re: LUKA DONČIĆ

https://www.basketball-reference.com/pl ... odr01.html

44 rocketsima cini mi se,sto samo po sebi ne mora nista znaciti,jedan jedva prosjecni nba bek tony delk je jednom ubacio 53 poena
Post Reply