Imaš yts.ag, pirate bay, rargb.to.djkurt wrote:jest off-topic
al de nek neko izlista par ovih dobrih torent sajtova.
Kako je kickass ugasen nemerem nać dobre sajtove za torente.
moderacija nemoj mi haterit pls.
SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Moderator: _BataZiv_0809
- Point.
#251 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
- Diwan
#252 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Završilo se emitovanje druge sezone serije The Sinner, koja je već bila ovdje preporučena.
Tek sam na drugoj epizodi - čini se vrlo dobra sezona i bolja od prve. Valjda neće zažaliti sa ranom preporukom. Da sam to uradio sa castle rockom, baš bi se zaletio

Tek sam na drugoj epizodi - čini se vrlo dobra sezona i bolja od prve. Valjda neće zažaliti sa ranom preporukom. Da sam to uradio sa castle rockom, baš bi se zaletio

- dale cooper
#253 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Druga sezona The Sinnera mi je još bolja od prve...uključujući i kraj. 
-
kakavdanakneiskustvu
#254 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
o čemu se radi u toj seriji?
- dale cooper
#255 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Triler murder misterija gdje su ubistva izvršena pod čudnim i nerazjašnjenim okolnostima bez motiva na prvi mah pa to sve dobri alikakavdanakneiskustvu wrote:o čemu se radi u toj seriji?
i sjebani detektiv Ambrose (Bill Pullman) istražuje tokom sezone.
-
kakavdanakneiskustvu
#256 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
dale cooper wrote:Triler murder misterija gdje su ubistva izvršena pod čudnim i nerazjašnjenim okolnostima bez motiva na prvi mah pa to sve dobri alikakavdanakneiskustvu wrote:o čemu se radi u toj seriji?
i sjebani detektiv Ambrose (Bill Pullman) istražuje tokom sezone.Imaju dvije sezone do sada sa dvije zasebne priče.
-
klosar pravi
#257 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Obje sezone sinnera do pred kraj su bile vrh i oba puta, a posebno u drugoj sezoni su " usrali " i tacno se vidi zbog cega ima serija osmicu na imdb..
Druga sezona do 4 epizode je bila malo je reci dobra i na kraju ponavljam baš kao u prvoj jeftina finala sezona.
Druga sezona do 4 epizode je bila malo je reci dobra i na kraju ponavljam baš kao u prvoj jeftina finala sezona.
- dale cooper
#258 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Ne slažem se. Ono što mi se sviđa je što su krajevi obje sezone bili logični. Nisu, po mom mišljenju, komplikovali i gradili nešto što na krajuklosar pravi wrote:Obje sezone sinnera do pred kraj su bile vrh i oba puta, a posebno u drugoj sezoni su " usrali " i tacno se vidi zbog cega ima serija osmicu na imdb..
nije imalo veze sa raspletom i sa završetkom. Recimo Castle Rock je to uradio na kraju, a samo jednu epizodu prije su odveli priču u sasvim
drugom smjeru, koji na kraju uopšte nije bio relevantan na završetak priče. The Sinner ni u jednom momentu ne gradi radnju na nekim lažnim
obećanjima tako da se krajevi nekima mogu činiti prozaičnim i jednostavnim, ali u suštini je da kada se svi djelići slagalice skupe rezultat
obično bude logičan i uvjerljiv kao što je i bio u obje sezone. Možda nije spektakularan, ali je, opet po mom mišljenju, sasvim uvjerljiv i dobar.
Uprkos često mračnoj i misterioznoj atmosferi kao i prošlosti i bolu i frustracijama koje nosi glavni lik, The Sinner nije tip serije sa metafizičkim primjesama, tako da i sama radnja kao i raspleti i završetci to reflektuju. Što je i bolje, jer rijetko koja serija sa tim primjesama ostavi
gledaoca potpuno zadovoljnog. Postoji jako mali broj serija da to odrade odlično, a da se ne zapletu preko glave u svemu tome.
-
klosar pravi
#259 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Upravo zbog logike ima ocjenu koju ima da serija ima neki sex ring-kanibale i tako to bila bi na 8.9 slažeš se? 
- dale cooper
#260 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Pa ne sumnjam da ima i takvih.klosar pravi wrote:Upravo zbog logike ima ocjenu koju ima da serija ima neki sex ring-kanibale i tako to bila bi na 8.9 slažeš se?
-
klosar pravi
#261 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
dale cooper wrote:Pa ne sumnjam da ima i takvih.klosar pravi wrote:Upravo zbog logike ima ocjenu koju ima da serija ima neki sex ring-kanibale i tako to bila bi na 8.9 slažeš se?Za ovo što jeste The Sinner je sasvim dobar.
Ma odlicna serija binge watch je radio sezonu i 3 epizode druge kad se može bindžat to je potvrda kvalitete.
Nešto kontam vjerovatno si i u pravu bolje je ovako s logikom daje poseban šmek..
- dale cooper
#262 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
I recimo monumentalno sjajna prva sezona True Detectivea serije koja je imala tu snažnu metafizičku notu je imala kraj koji mnoge nijeklosar pravi wrote:dale cooper wrote:Pa ne sumnjam da ima i takvih.klosar pravi wrote:Upravo zbog logike ima ocjenu koju ima da serija ima neki sex ring-kanibale i tako to bila bi na 8.9 slažeš se?Za ovo što jeste The Sinner je sasvim dobar.
Ma odlicna serija binge watch je radio sezonu i 3 epizode druge kad se može bindžat to je potvrda kvalitete.
Nešto kontam vjerovatno si i u pravu bolje je ovako s logikom daje poseban šmek..
zadovoljio, jer nije bio u skladu sa onim što je serija predstavljala kroz cijelu sezonu. Nisu imali snage da do kraja isprate taj nemilosrdno
mračni i nihilistični pogled na svijet glavnog lika kao i sve one reference na kozmičko egzistencijalni horor autora kao što su Ligotti i Lovecraft.
-
klosar pravi
#263 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Da kraj je bio takav td da ni oni sami vjerovatno nisu bili svjesni kakav su kvalitet snimili u onih prvih 5 epizoda da im je neko rek'o kako treba dali bi nam i da je umješan predsjednik, guverner i svi ostali na vrhu.. 
- dale cooper
#264 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Lynch recimo sa druge strane zna kako se to radi. Ostavi i svoje likove i publiku u košmaru egzistencijalnog horora i neizvjesnosti.
Čovječe, koji je to bio gut punch kad sam odgledao finalnu epizodu treće sezone Twin Peaksa. Mislim cijela sezona je odisala tom atmosferom
neke sporo šuljajuće jeze, ali u zadnjoj epizodi ta kvaliteta je podignuta na jedan novi nivo. I onda onaj kraj. Savršenstvo.
Čovječe, koji je to bio gut punch kad sam odgledao finalnu epizodu treće sezone Twin Peaksa. Mislim cijela sezona je odisala tom atmosferom
neke sporo šuljajuće jeze, ali u zadnjoj epizodi ta kvaliteta je podignuta na jedan novi nivo. I onda onaj kraj. Savršenstvo.
-
klosar pravi
#265 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
dale cooper wrote:Lynch recimo sa druge strane zna kako se to radi. Ostavi i svoje likove i publiku u košmaru egzistencijalnog horora i neizvjesnosti.![]()
Jesi li stariji ti?
Ja sam jedan od onih što je pogledao sve što valja, a pazi reci cu sad da sam gledao nekih 10tak epizoda twin peaks i stvarno nisam mogao više..
Da kvalitet je dobar, al' kad ti ne legne ili patiš se da nastaviš ne možeš i to je to..
Vjerovatno zbog toga što sam produkt ovih novih i onda kad kreneš gledati bukvalno prvu kvalitetnu seriju ikad snimljenu samo problem što je davno snimljena belaj..
Ostalo njegovo od mulholanda do blue velvet držim baš visoko..
- dale cooper
#266 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
4 banke od skora.klosar pravi wrote:dale cooper wrote:Lynch recimo sa druge strane zna kako se to radi. Ostavi i svoje likove i publiku u košmaru egzistencijalnog horora i neizvjesnosti.![]()
Jesi li stariji ti?
Ja sam jedan od onih što je pogledao sve što valja, a pazi reci cu sad da sam gledao nekih 10tak epizoda twin peaks i stvarno nisam mogao više..
Da kvalitet je dobar, al' kad ti ne legne ili patiš se da nastaviš ne možeš i to je to..
Vjerovatno zbog toga što sam produkt ovih novih i onda kad kreneš gledati bukvalno prvu kvalitetnu seriju ikad snimljenu samo problem što je davno snimljena belaj..
Ostalo njegovo od mulholanda do blue velvet držim baš visoko..
Twin Peaks ti ili sjedne ili ne sjedne, to je tačno. Ali meni je to još uvijek najbolja serija svih vremena.Treća sezona je mnogo drugačija od
prve dvije. Treća sezona je 100%-tni Lynch bez ikakvog obaziranja na komercijalni aspekat i po tome jako slična njegovim filmovima, posebice
Mullholand Driveu i Lost Highwayu. Naravno, da bi odgledao treću potrebno je da odgledaš i prve dvije zbog konteksta kao i film Fire Walk With
Me. Ali isplati se, vjeruj mi.
-
klosar pravi
#267 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
26..Ma baš ono stao i ne možeš da ti je rođena majka u njoj sad sam baš na imdb krenuo stao sam negdje oko 6 epizode druge sezone.. Baš se ne sjecam ima par godina..Nemaš nešto godina..
Kad si je krenuo gledati?
I da on što ga zna zavrtit u glavi ljudima ne zna niko jer realno pola stvari nema nikakvog smisla i samo je njegova mašta na djelu pa ti pokušaj skontati tu maštu na svoj nacin..
I da on što ga zna zavrtit u glavi ljudima ne zna niko jer realno pola stvari nema nikakvog smisla i samo je njegova mašta na djelu pa ti pokušaj skontati tu maštu na svoj nacin..
- dale cooper
#268 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Gledao kad se originalno emitovala na tv-u dok sam bio klinac i još mnogo puta nakon toga.klosar pravi wrote:26..Ma baš ono stao i ne možeš da ti je rođena majka u njoj sad sam baš na imdb krenuo stao sam negdje oko 6 epizode druge sezone.. Baš se ne sjecam ima par godina..Nemaš nešto godina..
Druga sezona je mnogo lošija od prve i treće. I sam Lynch je izgubio interes nakon otrkivanja ubice Laura Palmer (pod pritiskom tv kuće) i tek
se vratio pred sam kraj sezone. Tako da druga sezona sadrži dosta filera gdje ljudi izgube interes. Međutim finalna epizode druge sezone je
esencijalna i monumentalna i predstavlja Lyncha na vrhuncu svog zanata.
svome, bez vanjskih uplitanja. Opet kažem...kad budeš raspoložen ponovo daj šansu, mislim da te neće razočarati ono što dolazi.
Da, Lynch je kralj sjajnog mind fucka između ostalih stvari.
totalno bizarno su neke od najboljih i najljepših stvari koje se mogu vidjeti na filmu. On je baš režiser koji slikom i kadrovima može prenijeti
emocije i iskazati ono što želi reći. Dijalog mu često nije ni potreban u tome.
- Diwan
#270 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
To ti pokušavaš da niveliraš krah castle rocka sa navodnim lošim završecima serije The Sinner - dobar pokušajklosar pravi wrote:Obje sezone sinnera do pred kraj su bile vrh i oba puta, a posebno u drugoj sezoni su " usrali " i tacno se vidi zbog cega ima serija osmicu na imdb..
Kod Castle rocka je ' jesam li poš'o ili sam doš'o'
Nisam gledao finalnu epizodu i vjerovatno sam sačuvao sebe daljne traumatizacije, početak kraja te serije je bio sa 7 epizodom, nastavljajući sa totalno nepotrebnim ubacivanjem onog para ludaka u 8-moj do krešenda u 9. Finalnu epizodu nakon toga ne bi mogao izvući ni Tito, a pretpostavljam da su je još dodatno unazadili. Ali nebitno. Gledaš, ne gledaš, ugasiš ako ti se ne sviđa, prebaciš na drugi kanal ... mislim previše drame oko ničega.
- dale cooper
#271 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Castle Rock je bio dobar...do samog kraja. 7 epizoda je bila vrhunac, međutim u 9 epizodi su priču okrenuli u pravcu koji se do tada nijeDiwan wrote:To ti pokušavaš da niveliraš krah castle rocka sa navodnim lošim završecima serije The Sinner - dobar pokušajklosar pravi wrote:Obje sezone sinnera do pred kraj su bile vrh i oba puta, a posebno u drugoj sezoni su " usrali " i tacno se vidi zbog cega ima serija osmicu na imdb..
Druga sezona do 4 epizode je bila malo je reci dobra i na kraju ponavljam baš kao u prvoj jeftina finala sezona.![]()
Kod Castle rocka je ' jesam li poš'o ili sam doš'o'![]()
Nisam gledao finalnu epizodu i vjerovatno sam sačuvao sebe daljne traumatizacije, početak kraja te serije je bio sa 7 epizodom, nastavljajući sa totalno nepotrebnim ubacivanjem onog para ludaka u 8-moj do krešenda u 9. Finalnu epizodu nakon toga ne bi mogao izvući ni Tito, a pretpostavljam da su je još dodatno unazadili. Ali nebitno. Gledaš, ne gledaš, ugasiš ako ti se ne sviđa, prebaciš na drugi kanal ... mislim previše drame oko ničega.
mogao naslutiti i postavili setup za finale...od kojeg nije bilo ništa. Finale je svojevrsni povratak na startne pozicije sa razjašnjenjem koje
se nametalo od samog početka. Da je The Kid u stvari ono što je Lacy i mislio da jeste...neka vrsta demona ili đavo.
- Diwan
#272 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Treb'o bi se okrenuti kladionicama
, možda se koji dinar zaradi od prognoza.
Ove teme i serije koje se okreću oko misterije, sci-fi, okultnog itd. su izvrstan paravan za prodavanje magle ili prodavanje ničega pod nečim, jer sve što napišeš u okviru toga se može tumačiti na razne načine, a još je nabolje i najčešće kad se ostavlja upitnik/oreol gledaocima za masturbiranje. Ne mislim naravno na sve serije ovog tipa, ali se platforma itekako 'zloupotrebljava'. Meni u svemu ovome fale vanzemaljci, prave stvari, kojih nema
Zato Fargo rules
Ove teme i serije koje se okreću oko misterije, sci-fi, okultnog itd. su izvrstan paravan za prodavanje magle ili prodavanje ničega pod nečim, jer sve što napišeš u okviru toga se može tumačiti na razne načine, a još je nabolje i najčešće kad se ostavlja upitnik/oreol gledaocima za masturbiranje. Ne mislim naravno na sve serije ovog tipa, ali se platforma itekako 'zloupotrebljava'. Meni u svemu ovome fale vanzemaljci, prave stvari, kojih nema
Zato Fargo rules
- Diwan
- Diwan
#274 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Ništa posebno i spektakularno. jedna od mnogobrojnih serija ovog tipa. Gledljivo
The Forest
La forêt (original title)
https://www.imdb.com/title/tt6560040/?ref_=fn_al_tt_1

The Forest
La forêt (original title)
https://www.imdb.com/title/tt6560040/?ref_=fn_al_tt_1

- dulekrele
#275 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’
Pogledaj. Dobre su obje sezone.kakavdanakneiskustvu wrote:o čemu se radi u toj seriji?