Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palermo

#251 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:

Ja ne pusem u tu tikvu, kako ti rece, iz tog razloga kojeg si ti naveo, vec sam ti objasnio zasto nisam za Barabreza. Isto k'o sto danas-sustra necu biti za Dzeku, Pjanica, Misimovica, ukoliko prije toga nisu imali sata provedenog na trenerskoj klupi nekog manjeg tima, gdje bi naucili osnove trenerskog posla.
Nije to nista protiv Barbe, a razloge sam ti naveo.

Nije mi samo jasno kako ne shvatas da igracki i trenerski posao nisu bas isto, kako ti rece, bez obzira sto su usko povezani tj. ista "bransa".
Isto recimo u novinarstvu, prezenter i novinar dva razlicita posla apsolutno, a u istoj su bransi. Imas vrhunskih novinara, ali koji pred kamerom grozno izgledaju, kao i obrnuto.
Tako i sa trener/igrac, bez obzira sto igraca kroz njegovu karijeru treniraju vrhunski treneri, nije nuzno da ce on zbog toga postati odlican trener i da ce zbog toga znati vise od nekog vec postojeceg, koji je godinama u poslu.
Pa otkud si ti bogati izvadio da ja mislim da su trener i iograč isto. I da mislim da dobar igrač nužno mora biti i dobar trener. Gdje sam ja to napisao. Ja samo mislim da dobar igrač koji je proveo godine i godine u vrhunskim klubovima ima bolje preduslove da bude i dobar trener.A veliki MOurihno, čiji sam ja jedan od najvećh fanova, pokazuje da čak i ovo ne mora uvijek biti istina.

I kada je riječ o Barbi, vi zapravo ovdje insistirate na formalnostima, kao eto, da je vodio neku omladinsku ekipu bio bi podoban. Pa jel to stvarno misliš da je veliki Zinedine naučio trenerski posao u omladincima Reala. Nije bolan......niti su mu ovi iz Reala dali posao zbog rada u omladinskoj školi.....posao je dobio prevashodno zbog toga što je on Zinedine......

I da ponovim, između onoga koji je pokazao svoje limite i potencijala uvijek ću bifrati potencijal. Ne samo u fudbalu.....
Last edited by palermo on 12/10/2017 13:56, edited 1 time in total.
spree

#252 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by spree »

Joj zar se i kodro poceo nuditi? Hoce li ijedna legenda ostati dostojanstvena?
Altsa

#253 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Altsa »

spree wrote:Joj zar se i kodro poceo nuditi? Hoce li ijedna legenda ostati dostojanstvena?
Ja mislim da je ovo svu ovu pricu pokrenuo i izmislio usrani avaz a da sam Kodro o tome nista ne zna. NAslov teksta sve govori
"Avazova" ekskluziva odjeknula u medijima: Meho Kodro prvi kandidat za selektora!
ljevoruki

#254 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by ljevoruki »

Ja sam za Amara.
Mislim da ima muda da napravi red u reprezentaciji i da bi imao autoritet nad vecinom igraca.
Dati mu da izabere barem jednog pomocnika kome vjeruje, ostalo neka Savez postavlja, svakako su ikebana.
Nije zanemarljivo ni da ce imati oca da sapne koju pametnu na uho, Pape dok je slusao Osima igrali smo najbolji fudbal, cim je prestao i poceo po svom otislo je sve u helac.
Kad vec nece da plate nekog Svabu ili Vahu, onda je Osim puno bolje rjesenje od Faruka ili neke slicne ublehe.
:bih:
yasaq

#255 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by yasaq »

ljevoruki wrote:Ja sam za Amara.
Mislim da ima muda da napravi red u reprezentaciji i da bi imao autoritet nad vecinom igraca.
Dati mu da izabere barem jednog pomocnika kome vjeruje, ostalo neka Savez postavlja, svakako su ikebana.
Nije zanemarljivo ni da ce imati oca da sapne koju pametnu na uho, Pape dok je slusao Osima igrali smo najbolji fudbal, cim je prestao i poceo po svom otislo je sve u helac.
Kad vec nece da plate nekog Svabu ili Vahu, onda je Osim puno bolje rjesenje od Faruka ili neke slicne ublehe.
Misliš da bi im'o autoritet nad Džekom npr. ? Nad njim sad u ovome trenutku niko ne može nametnuti autoritet u reprezentaciji.
zomri

#256 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by zomri »

Dok je Borče bio pomoćnik igra nam je i ličila na nešto :oops:
palermo

#257 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

yasaq wrote:
Misliš da bi im'o autoritet nad Džekom npr. ? Nad njim sad u ovome trenutku niko ne može nametnuti autoritet u reprezentaciji.
ali što bi ga uopšte nametao ??? NIkako mi nije jasan ta potreba da se nametne autoritet ondje gdje nije potrebno.

Uostalom, autoritet se i ne nameće, njega imaš ili nemaš
ljevoruki

#258 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by ljevoruki »

yasaq wrote:
Citaj, jebo ga ti, citaj.
Imao bi autoritet nad onima nad kojima treba da ima, Dzeko, Pjanic trebaju da budu njegova desna ruka i na njima se ne gradi autoritet.
Point.

#259 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Charuga wrote:
Na osnovu ćega? Kakvu on karijeru ima, koga je vodio? Šta je uradio sa tim ekipama?

Pazi, ne kažem da hoćemo ili nećemo išta dobiti, ali malo su kontradiktorni postovi. Spominju se kroz postove ekipe koje je Meša vodio, i to se prikazuje kao da nije mogao ništa bolje pa bi još u reprezentaciji, a Mehi se sve to isto odobrava. Meho vodio sve ekipe iz nižih rangova, ali bi mogao nešto promjeniti?
Možda je do mene, pa ne kontam ...

P.S. Ne branim Mešu, ja sam već pisao da on nije za ovoga i da mu se treba "zahvaliti".
Na osnovu toga da je prosao tu neku evropsku skolu, igrao je na najvisem nivou, bio je dugo igrac reprezentacije, zna kako hoda u tom miljeu, dugo godina je radio u Real Sociedadu, znaci dosta godina je vani i van beha zbilje, u Svici mu ide dobro, vjerujem da je to sve mnogo veca prevaga nego sve i jedan trofej koji je Amar uzeo sa Zeljom. Amar, kad se vec spominje, uprkos slavnom ocu i svim njegovim kontaktima, nije mogao da se dokopa ni te svicarske lige, otisao u neozbiljnu katarsku ligu i nije se bas nesto proslavio. Nema nikakvog internacionalnog iskustva osim nekih znj francuskih nizeligasa kad je bio igrac. Ako cemo birati izmedju njih dvojice, moj izbor je jasan.

Koga bi ti zelio i ako bude na kraju da se bira izmedju Mehe i Amara, koga bi vise volio vidjeti na mjestu selektora?
Itsoktobealone

#260 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Itsoktobealone »

Jebem vam pamet, gledaj sta uradise od teme sa svojim proseravanjem svi redom.

Sta radi tomahawk i charuga ovdje molim te? :D Novi selektor repke a oni raspravljaju o tome ko je vise tehnicki potkovan, ko vise trci, kakav je dzeko a kakav osim, zidan i pepe guardiola. Stvarno za ludnice :D

Dok vi okolo mlatite praznu slamu, samo bih da postavim ovo. Vjerujem da je ako nista, ovo najpozitivnija stvar u biranju novog selektora:
Na prijedlog Elvedina Begića, predsjednika N/FS BiH, već 19. oktobra trebala bi biti oformljena Radna grupa koja će vršiti pregovore sa kandidatima za selektora. Sačinjavat će je, najvjerovatnije, članovi Odbora za posredovanje N/FS BiH Ivica Osim, Duško Bajević i Sead Kajtaz, te Zvjezdan Misimović, savjetnik IO za fudbalska pitanja.
Reuf-Refko

#261 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

Ja sam za to da se Suic vrati...dok je Susic bio selektor vladalo je bolje ozracije u repki, znao se neki red i disciplina...svakome se moze desit greska previd, u najboljoj namjeri, algladajuci ukupnu sliku, pocev od kulta repke, atmosfere, igre, fudbala i sl je bilo stvarno nivo, jer mi smo od nepoznate repke dosli u poziciju da su od nas i najjace reprezentacije strahovale, igrali smo ravnopravno sa francuskom argentinom belgijom, sad bilo je pehova pa nismo uspjeli pobjediti nikog od njih, al smo igrali nerijeseno u parizu, kuci sa blegijom a nismo se obrukali sa argentinom...sve u svemu veliki je doprinos u tome bio susicev..
Crvena Tifoza

#262 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

Doći ko bude tražio manje para, Osim ili Kodro. Treće ili četvrto ime će ubaciti samo da trolaju raju.

Kodro ako dođe samo će upropastiti sinu karijeru u reprezentaciji. Nakon prvog lošeg rezultata uzet će ga na zub zbog sina i obratno.
Reuf-Refko

#263 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

Kodro bi bio opet neko ekperimentisanje i pravljenje tima od pocetka, nemamo vise vremena za nove pocetke, jos par godina ima ova generacija i to i bi, ako sad nesto ne uradimo mogli bi past skroz nisko... :roll:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#264 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mali_milojica »

Portali i Avaz i slicni trljaju ruke. Imaju pricu za naslovnu stranu narednih 100 dana :lol:
Laertes

#265 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Laertes »

Je li slobodan Fatih Terim? Onako lud, a po volji bi bio i Baketu...
Itsoktobealone

#266 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Itsoktobealone »

Laertes wrote:Je li slobodan Fatih Terim? Onako lud, a po volji bi bio i Baketu...
Jeste, slobodan je. Problem je sto bi Terim u prvih 20 dana okupljanja otjero pola ovih zvijezdica iz ekipe (ne iskljucujuci i Dzeku) pa bi Bosnjo psovo kako Turčin ponovo provodi autokraciju nad BiH reprezentacijom :D
MyTao

#267 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by MyTao »

Uvijek sam bio pod utiskom da Kodro nio dobio pravu sansu. Ona ekipa s kojom je igrao Ciro je on sklopio ako se ne varam, a izbacili su ga jer nije igrao kako savez svira.

Samo eto, posle toga nije se pokazao bas najbolje... Ali volio bi ga vidjeti na klupi jos jednom. Mada, ekipa je daleko slabija sada od one koju je vodio tada, plus sin mu igra... Njega bi rastrgali "navijaci" prvi put kada krene lose.
Reuf-Refko

#268 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

Kiseli Fetus wrote:Kao neko ko živi u Mostaru znam pouzdano da vaha, duško i barbarez uopšte i ne razmišljaju da budu selektori repke jer neće da imaju posla sa mafijašima iz saveza, što se kodre tiče njemu su drage pare pa je sve moguće.
Cekaj malo, ako su Kodri drage pare, onda pogotovo nece doc, jer u Servete ima odlican ugovor. :skoljka:
Muhamed Đakmić

#269 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Možda bi trebao ovaj kiseli insajder iz Mostara pouzdano znati da Bajević već dugo sarađuje sa tom mafijom iz saveza na raznim projektima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#270 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Velkoski »

Ne vidim problem da Meša ostane selektor.

Protiv Belgije ni Mourinho ne bi bolje s ovom ekipom, a protiv Grčke jednostavno nije imao sreće. Uostalom, nije tu 100 godina!

Kontinuitet je ključ napretka!
Charuga
Globalni moderator

#271 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Charuga »

Point. wrote:
Charuga wrote:
Na osnovu ćega? Kakvu on karijeru ima, koga je vodio? Šta je uradio sa tim ekipama?

Pazi, ne kažem da hoćemo ili nećemo išta dobiti, ali malo su kontradiktorni postovi. Spominju se kroz postove ekipe koje je Meša vodio, i to se prikazuje kao da nije mogao ništa bolje pa bi još u reprezentaciji, a Mehi se sve to isto odobrava. Meho vodio sve ekipe iz nižih rangova, ali bi mogao nešto promjeniti?
Možda je do mene, pa ne kontam ...

P.S. Ne branim Mešu, ja sam već pisao da on nije za ovoga i da mu se treba "zahvaliti".
Na osnovu toga da je prosao tu neku evropsku skolu, igrao je na najvisem nivou, bio je dugo igrac reprezentacije, zna kako hoda u tom miljeu, dugo godina je radio u Real Sociedadu, znaci dosta godina je vani i van beha zbilje, u Svici mu ide dobro, vjerujem da je to sve mnogo veca prevaga nego sve i jedan trofej koji je Amar uzeo sa Zeljom. Amar, kad se vec spominje, uprkos slavnom ocu i svim njegovim kontaktima, nije mogao da se dokopa ni te svicarske lige, otisao u neozbiljnu katarsku ligu i nije se bas nesto proslavio. Nema nikakvog internacionalnog iskustva osim nekih znj francuskih nizeligasa kad je bio igrac. Ako cemo birati izmedju njih dvojice, moj izbor je jasan.

Koga bi ti zelio i ako bude na kraju da se bira izmedju Mehe i Amara, koga bi vise volio vidjeti na mjestu selektora?
Kakve veze sad ima Amar, fulio si skroz ono šta sam te pitao.
Pitanje je bilo u razlici između Meše i Mehe, Amara sam odmah isključio.
shake69

#272 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by shake69 »

Ko god bude, ako ja nisam, poželit ću mu svako dobro u radu i da BiH ide naprijed”, poručio je Baždarević u razgovoru za N1. :mrgreen:
Šibicar

#273 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Šibicar »

Još se koprca,tačno će dići ruku na sebe kad mu ne produže ugovor. :mrgreen:
karanana

#274 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by karanana »

Ko god da bude nikakva se magija nece desiti. Igraci ce provoditi svoje, ako im se cefne na poluvremenu ce ispustati vodstvo protiv nizerazrednih timova.... mentalitet niko ne moze promjeniti tako da je bolje da je neki krkan s nasih prostora koji je isti ko igraci nego da je neki stranac koji se ne bi ni fato u kostac s pojedincima nego bi iso linijom manjeg otpora i koji bi guro platu dok moze.
Tako da moze i mesha. Svejedno
animals

#275 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by animals »

Samo Prosinecki, moze izvaditi BIH iz blata.
Locked