Pa otkud si ti bogati izvadio da ja mislim da su trener i iograč isto. I da mislim da dobar igrač nužno mora biti i dobar trener. Gdje sam ja to napisao. Ja samo mislim da dobar igrač koji je proveo godine i godine u vrhunskim klubovima ima bolje preduslove da bude i dobar trener.A veliki MOurihno, čiji sam ja jedan od najvećh fanova, pokazuje da čak i ovo ne mora uvijek biti istina.BHF_Manijak wrote:
Ja ne pusem u tu tikvu, kako ti rece, iz tog razloga kojeg si ti naveo, vec sam ti objasnio zasto nisam za Barabreza. Isto k'o sto danas-sustra necu biti za Dzeku, Pjanica, Misimovica, ukoliko prije toga nisu imali sata provedenog na trenerskoj klupi nekog manjeg tima, gdje bi naucili osnove trenerskog posla.
Nije to nista protiv Barbe, a razloge sam ti naveo.
Nije mi samo jasno kako ne shvatas da igracki i trenerski posao nisu bas isto, kako ti rece, bez obzira sto su usko povezani tj. ista "bransa".
Isto recimo u novinarstvu, prezenter i novinar dva razlicita posla apsolutno, a u istoj su bransi. Imas vrhunskih novinara, ali koji pred kamerom grozno izgledaju, kao i obrnuto.
Tako i sa trener/igrac, bez obzira sto igraca kroz njegovu karijeru treniraju vrhunski treneri, nije nuzno da ce on zbog toga postati odlican trener i da ce zbog toga znati vise od nekog vec postojeceg, koji je godinama u poslu.
I kada je riječ o Barbi, vi zapravo ovdje insistirate na formalnostima, kao eto, da je vodio neku omladinsku ekipu bio bi podoban. Pa jel to stvarno misliš da je veliki Zinedine naučio trenerski posao u omladincima Reala. Nije bolan......niti su mu ovi iz Reala dali posao zbog rada u omladinskoj školi.....posao je dobio prevashodno zbog toga što je on Zinedine......
I da ponovim, između onoga koji je pokazao svoje limite i potencijala uvijek ću bifrati potencijal. Ne samo u fudbalu.....