Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
-
aratet
#251 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Zvanicno, nas najuspjesniji sportista od nezavisnosti na olimpijskim igrama je Nedzad Fazlija koji je bio 6.u streljastvu.
Dovoljno govori o nasem sportu.
Druga je Mirjana Horvat koja je zavrsila 1992.godine 8. u streljastvu.
Nasi najbolji Judisti Amel Mekic i Larisa Ceric su bili u top 16.
Dovoljno govori o nasem sportu.
Druga je Mirjana Horvat koja je zavrsila 1992.godine 8. u streljastvu.
Nasi najbolji Judisti Amel Mekic i Larisa Ceric su bili u top 16.
Last edited by aratet on 20/09/2017 14:37, edited 2 times in total.
-
dječak sa šibicama
#252 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Sto se tice borilackih sportova

plemenite vjestine boksa
plemenite vjestine boksa
- seln
#253 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Dajem sve olimpijske medalje, sva prvenstva i slicne kurce-palce... za jednu uredjenu drzavu, sa stopom nezaposlenosti ispod 5% i platom u rangu prosjeka euro zone.
Koliko medalje ima Luxemburg? I koliko ih boli kurac za tim?
-
rimsa91
#254 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
seln wrote:Dajem sve olimpijske medalje, sva prvenstva i slicne kurce-palce... za jednu uredjenu drzavu, sa stopom nezaposlenosti ispod 5% i platom u rangu prosjeka euro zone.
- NajdraziVodjaa
#255 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
A sta je sa sportom u kantonima dje nemas tih navodnih 50% ljudi sto te sabotiraju? Sportisti se proizvode na lokalnim nivoima a ne drzavnim. Smijesni izgovori, saboteri iz Republike Srpske su krivi sto je sport tamo dje su Bosnjaci vecina u kurcu jel tako? Te sportiste ne kupe Srbija i Hrvatska nego oni sami idu tamo, dakle sportske selekcije BiH su uglavnom ogledalo sportskog uspjeha Bosnjaka a to sto 2 miliona Bosnjaka nije u stanju za 20 godina da napravi osvajaca olimpijske medalje u bilo kakvom sportu ne mozes svaliti na to pola drzave koje igra za susjedne reprezentacije. Izvlaciti se na nacionalni kljuc u sportskim savezima je smijesno ni kod komsija nije nista bolja situacija tamo nemas nacionalni kljuc ali tamo imas neke druge kljuceve i tamo su jednaki lopovi u savezima kao i kod nas.Melbourne_Australia wrote:Pa pitao bi ja i Srbiju i Hrvatsku i ostale susjede da imaju 50 % stanovnistva i politicare koji namjerno rade sve protiv drzave....I Srbija i Hrvatska kupe sve sto valja u BIH...... Kod nas ono sto federacija da za reprezentaciju to je to...Nista nema na drzavnom nivou.....Nije Hrvat nista talentovaniji u fudbalu od Srbina ili Bosanca...A isto tako nije Srbin u kosarci od Hrvata na primjer...Jer kad covjek skonta 3 najbolja igraca u kosarci u bivsoj Jugi su Hrvati bili.....Znaci niko nema probleme kao sto mi imamo.. I za kraj , ni jedna od tih drzava nema problem nacionalnog kljuca....
- Tito_i_Partija
#256 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Eeee, al' ima li Luxemburg sampiona poput ovog?seln wrote:Dajem sve olimpijske medalje, sva prvenstva i slicne kurce-palce... za jednu uredjenu drzavu, sa stopom nezaposlenosti ispod 5% i platom u rangu prosjeka euro zone.
http://www.nezavisne.com/zivot-stil/hra ... aka/278494
Joj da jos ima prvenstvo u ispijanju kafa, pa jbt gdje bi nam kraj bio?
-
ST11
#257 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
fakat wrote:Sport je precjenjen, kao i ples, tamburanje, i ostale zabave za pucanstvo. Lijepo je to upraznjavati ali onako rekreativno. U vecini slabije razvijenih zemalja tome se pridaje preveliki znacaj.
seln wrote:Dajem sve olimpijske medalje, sva prvenstva i slicne kurce-palce... za jednu uredjenu drzavu, sa stopom nezaposlenosti ispod 5% i platom u rangu prosjeka euro zone.
- stakasa
#258 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Samo sto su i Pjanic, Kolasinac, Begovic... mogli igrati za Francusku, Njemacku itd ali odabrase BiH. Vise mi tu dobijamo nego gubimo. BiH ne izbacuje igrace, to je problemjao_situacije wrote:
nas jebu timski sportovi jer tu treba sistem i nije dovoljno samo individualno zalaganje, plus dodaš lopovluk u savezima jer para ima u nogometu košarci i normalno da bude katastrofa
kod nas nema sistema to i omladina skonta u mlađim selekcijama, iako krene igrati za bih kao "dijete" kasnije kaže ma odo ja igrati za njemačku austriju bilo gdje drugo, samo da nemam posla sa uhljupima
-
aratet
#259 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Luxembourg je Svijetu podario jednog istinskog sampiona.seln wrote:Dajem sve olimpijske medalje, sva prvenstva i slicne kurce-palce... za jednu uredjenu drzavu, sa stopom nezaposlenosti ispod 5% i platom u rangu prosjeka euro zone.

- Thorgerson
#260 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Ja cu se najvise osvrnuti na kosarku, posto je to sada aktuelno, a i sam to najvise pratim. Mada se moze primjeniti i na sve ostalo.
Poenta svega je da moras imati drzavu iza sebe. Ne moze ni iz cega nastati nesto. Ne moze. I ovaj slovenacki tim koji gledamo, nije nastao tek tako. Naravno da moras imati pojedince koji su zaludjeni da uspiju, poput Dragica, ali moras imati podrsku drzave. Bez toga ne ide.
A mi nemamo drzavu. Nemamo taj jedinstven stav o bilo cemu. Ok, shvatam da se ne mozemo dogovoriti oko granica, oko izbora, oko tih politickih stvari. Ali oko sporta da se ne mozemo dogovoriti - e to nikad necu moci shvatiti.
Jebote nama kosarkaski savez finansira Kanton Sarajevo.
Hej. Nemaju ljudi para, nece ih niko, nemaju gdje treniraju, mora ih kanton finansirati. To je smijesno/zalosno. Ili ako im neko da lovu od sponzora, to sigurno nije sta ja znam neko javno preduzece iz RS-a, niti Aluminij Mostar ...nego je to BH Telecom, nego je to Elektroprivreda iz Sarajeva itd. Umijesa se tu i tamo Eronet, Mtel...ali to su privatne firme koje boli qrac za nacionalnost. Od javnih firmi nijedna "anamo njihova" nece ucestvovati u nekom finansiranju - to je izdaja.
Znaci imas pola drzave. I ajd, nije problem sto imas pola drzave. Ali je problem sto te drugo pola koci jos u svemu. Znaci nije dovoljno to samo sto ti ne pomazu, nego ti jos odmazu. Dakle, sastanu se ministri da donesu odluku da se pomogne kosarkaskom savezu, mislite da ce to ovi iz RS podrzati? Hoce, al u qrcu. Vidjeli smo sta npr. Dodikov mali misli o svemu tome. Dakle, uslovit ce te. Ok, dat cemo vam pare, ali onda tu mora biti nasih igraca. Tu se gubi sav smisao. Bolje onda ne uzimat pare.
Evo sta legendarni Bosa kaze za CG.
Ne mogu da nadjem podatak koliko je sada nas kosarkaski savez dobio love od drzave, boga pitaj da li je ista i dobio. Evo nasao sam dok je Dusko Ivanovic bio, da im je vijece ministara obecalo kao dati 100.000 KM kad se islo na EP. Znaci to je 50.000 EUR.
Dakle, Crna Gora dobije 600.000 EUR i moraju jos namaci milion i 200, dakle da bi zaokruzili taj njihov budzet od 1.8 mil EUR. Dakle, od drzave dobiju 10 puta vise nego nasa reprezentacija.
Eto. Dakle, ne treba biti neki mozak pa razmisljati zasto je npr. nasa kosarka u qrcu. Zasto vise ni bosnjaci/bosanci ne zele da igraju za nju. Pa nije niko toliko lud da zarad ovakvih budala rizikuje povrede i da sjebu sebi karijeru.
Spominje li npr iko vise igdje malog Nermina Buzu, koji je razjebao nogu i haman unistio sebi karijeru. Je li ga iko posjetio iz saveza (ok, mozda i jeste), jel mu savez/drzava placa terapije, pomoze da se vrati? Hoce, ali u qrcu. Dakle, sjebao se u repki, u klubu ce ga neki drugi igraci presisati, dok se oporavi. Kad se oporavi, onda valja opet ganjat mjesto u klubu.
I onda naidje neki glavati bosnjo i kaze, ejh vidi njega nece da igra. Dobro iko hoce da igra, dobro uopste sklepamo ikakvu petorku. Sami bog zna zasto jednom jednom Vujosevicu treba ovo u zivotu. Ali eto, valjda postoje ti neki treneri koji zele da probaju nesto da naprave, vole neke izazove, vide neki potencijal.
Kada budemo imali drzavu, ili barem jedinstvenu politiku - a to je opet drzava, onda cemo moci nesto napraviti. U ovakvom kursluzu kakav je sada, da ti se sutra rodi i igra pet mirzi delibasica, pet drazena petrovica neces nista napraviti. Jednostavno - ne moze.
Poenta svega je da moras imati drzavu iza sebe. Ne moze ni iz cega nastati nesto. Ne moze. I ovaj slovenacki tim koji gledamo, nije nastao tek tako. Naravno da moras imati pojedince koji su zaludjeni da uspiju, poput Dragica, ali moras imati podrsku drzave. Bez toga ne ide.
A mi nemamo drzavu. Nemamo taj jedinstven stav o bilo cemu. Ok, shvatam da se ne mozemo dogovoriti oko granica, oko izbora, oko tih politickih stvari. Ali oko sporta da se ne mozemo dogovoriti - e to nikad necu moci shvatiti.
Jebote nama kosarkaski savez finansira Kanton Sarajevo.
Znaci imas pola drzave. I ajd, nije problem sto imas pola drzave. Ali je problem sto te drugo pola koci jos u svemu. Znaci nije dovoljno to samo sto ti ne pomazu, nego ti jos odmazu. Dakle, sastanu se ministri da donesu odluku da se pomogne kosarkaskom savezu, mislite da ce to ovi iz RS podrzati? Hoce, al u qrcu. Vidjeli smo sta npr. Dodikov mali misli o svemu tome. Dakle, uslovit ce te. Ok, dat cemo vam pare, ali onda tu mora biti nasih igraca. Tu se gubi sav smisao. Bolje onda ne uzimat pare.
Evo sta legendarni Bosa kaze za CG.
U Crnoj Gori je jedinstvena politika i mnogo je lakše. Postoji budžet koji je od države i iznosi 600 hiljada eura, a ostalih milion i 200 hiljada se namiri od sponzora i tu se pokriju svi troškovi, a sve selekcije igraju po svijetu. Nisu to veliki novci. U Crnoj Gori radi devet ljudi u Savezu, a opet se nižu odlični rezultati. To je bistrina i radinost našeg svijeta.
Ne mogu da nadjem podatak koliko je sada nas kosarkaski savez dobio love od drzave, boga pitaj da li je ista i dobio. Evo nasao sam dok je Dusko Ivanovic bio, da im je vijece ministara obecalo kao dati 100.000 KM kad se islo na EP. Znaci to je 50.000 EUR.
Eto. Dakle, ne treba biti neki mozak pa razmisljati zasto je npr. nasa kosarka u qrcu. Zasto vise ni bosnjaci/bosanci ne zele da igraju za nju. Pa nije niko toliko lud da zarad ovakvih budala rizikuje povrede i da sjebu sebi karijeru.
Spominje li npr iko vise igdje malog Nermina Buzu, koji je razjebao nogu i haman unistio sebi karijeru. Je li ga iko posjetio iz saveza (ok, mozda i jeste), jel mu savez/drzava placa terapije, pomoze da se vrati? Hoce, ali u qrcu. Dakle, sjebao se u repki, u klubu ce ga neki drugi igraci presisati, dok se oporavi. Kad se oporavi, onda valja opet ganjat mjesto u klubu.
I onda naidje neki glavati bosnjo i kaze, ejh vidi njega nece da igra. Dobro iko hoce da igra, dobro uopste sklepamo ikakvu petorku. Sami bog zna zasto jednom jednom Vujosevicu treba ovo u zivotu. Ali eto, valjda postoje ti neki treneri koji zele da probaju nesto da naprave, vole neke izazove, vide neki potencijal.
Kada budemo imali drzavu, ili barem jedinstvenu politiku - a to je opet drzava, onda cemo moci nesto napraviti. U ovakvom kursluzu kakav je sada, da ti se sutra rodi i igra pet mirzi delibasica, pet drazena petrovica neces nista napraviti. Jednostavno - ne moze.
- seln
#261 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
I Bosna jearatet wrote:Luxembourg je Svijetu podario jednog istinskog sampiona.seln wrote:Dajem sve olimpijske medalje, sva prvenstva i slicne kurce-palce... za jednu uredjenu drzavu, sa stopom nezaposlenosti ispod 5% i platom u rangu prosjeka euro zone.

Kopcas li ti uvijek toliko bukvalno ili si se zadao u mazohizam?
- NajdraziVodjaa
#262 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Sta hoces reci u Jugoslaviji Bosnjackim sportistima su bile uskracene beneficije i tezi im je bio put da postanu vrhunski sportisti?SaraFina wrote:Cipi, kratko rečeno namjerno su nam uskraćivali beneficije koje je uživala Srbija i HR. I henikepirani smo zbog toga.
Srbija i HR obzirom na strukturu stanovništva i u bivšoj Yugi bili su dominantne nacije u svojim republikama i države. .. A mi vjerska zalutala skupina.
To je srž.
Nikad Hrvat ili Srbin nije poput Bošnjaka gledao na uspjeh u sportu kao kolektivnu zaslugu jedne države, nego gurao svoje. Eto to je "nasledje".
Umijeće da proguraš pripadnika svoje nacije u sportu, Politiki, kulturi, vojsci i sl
Kakvi bijedni izgovori koliko medalja osvojise ti sportisti poslije tamnice naroda, 25 godina od raspada=0 medalja
-
aratet
#263 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Tacnije Jugoslavija.seln wrote:I Bosna jearatet wrote:Luxembourg je Svijetu podario jednog istinskog sampiona.seln wrote:Dajem sve olimpijske medalje, sva prvenstva i slicne kurce-palce... za jednu uredjenu drzavu, sa stopom nezaposlenosti ispod 5% i platom u rangu prosjeka euro zone.
Kopcas li ti uvijek toliko bukvalno ili si se zadao u mazohizam?
Ne sporim da smo za vrijeme Juge bili mnogo bolji, u skoro svemu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#264 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Jbt i ti postade salonachAZNADAR wrote:
Stoji lijepo napisano od prvog posta do sada. Nikakvih srpskih spartanaca, nikakve potrebe za svastikama, nacionalnim nabojem kojeg sam usput receno i drugima objasnio. Srbi, Hrvati, Slovenci i Crnogorci su jednostavno bolji od nas u mnogo sportova, uredno nabrojao sve sportske uspjehe sviju, i bode te u oci sto Srbi imaju malo vise medalja.
Ti si osoba koja ima fobije, demone,.. nazovi kako hoces,... povrsno procita post i upali ti se alarm u glavi. A u ovom slucaju te ocigledno nervira sam spomen Srba cim ih potezes toliko puta, spocitavas drugima divljenja,.... Ako te interesuje, ja sam protiv srpske politike ali ne protiv naroda i to nije ni tema. Ti si ocigledno alergicna i na narod, Srbe generalno,. - pa glumi nekom drugom borca protiv nacionalizma.
e sad stvarno laku noc
- uglavnomja
#265 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
_BataZiv_0809 wrote:Jbt i ti postade salonachAZNADAR wrote:
Stoji lijepo napisano od prvog posta do sada. Nikakvih srpskih spartanaca, nikakve potrebe za svastikama, nacionalnim nabojem kojeg sam usput receno i drugima objasnio. Srbi, Hrvati, Slovenci i Crnogorci su jednostavno bolji od nas u mnogo sportova, uredno nabrojao sve sportske uspjehe sviju, i bode te u oci sto Srbi imaju malo vise medalja.
Ti si osoba koja ima fobije, demone,.. nazovi kako hoces,... povrsno procita post i upali ti se alarm u glavi. A u ovom slucaju te ocigledno nervira sam spomen Srba cim ih potezes toliko puta, spocitavas drugima divljenja,.... Ako te interesuje, ja sam protiv srpske politike ali ne protiv naroda i to nije ni tema. Ti si ocigledno alergicna i na narod, Srbe generalno,. - pa glumi nekom drugom borca protiv nacionalizma.
e sad stvarno laku noc
- fakat
- dale cooper
#267 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Kad je država nefunkcionalna i sve ostalo je isto tako. Tako da nema tu neke posebne tajne niti mislim da
su Srbi i Hrvati nešto posebno talentiraniji od nas Bosanaca. Generalno je ovaj prostor uvijek bio
rasadnik sprotskih talenata. Samo što se u onoj bivšoj državi to znalo njegovati i usmjeravati
na pravi put. Baš nešto danas pričam sa kolegama na poslu, nekada si imao sportska natjecanja od
osnovne škole pa nadalje, a školski kadrovi za fizičko vaspitanje su često bili povezani sa raznim
sportskim klubovima i društvima ili su radili kao treneri u istim. Tako da se od rane dobi mogao
pratiti i poticati razvoj talenata u raznim sportskim disciplinama. Srbija i Hrvatska su mnoge od tih
stvari zadržale, a kod nas je drugačija situacija zbog razloga koje sam spomenuo na početku.
su Srbi i Hrvati nešto posebno talentiraniji od nas Bosanaca. Generalno je ovaj prostor uvijek bio
rasadnik sprotskih talenata. Samo što se u onoj bivšoj državi to znalo njegovati i usmjeravati
na pravi put. Baš nešto danas pričam sa kolegama na poslu, nekada si imao sportska natjecanja od
osnovne škole pa nadalje, a školski kadrovi za fizičko vaspitanje su često bili povezani sa raznim
sportskim klubovima i društvima ili su radili kao treneri u istim. Tako da se od rane dobi mogao
pratiti i poticati razvoj talenata u raznim sportskim disciplinama. Srbija i Hrvatska su mnoge od tih
stvari zadržale, a kod nas je drugačija situacija zbog razloga koje sam spomenuo na početku.
- Tito_i_Partija
#268 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Sve polazi od drzave.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#269 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Tito_i_Partija wrote:![]()
Sve polazi od drzave.

-
kakavdanakneiskustvu
#270 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
addem wrote:Nemamo vode. Prvo to da rijesimo pa onda da gledamo probleme u sportu. Ipak bez vode se ne moze. Nama ne treba bolje objasnjenje nase gluposti i nesposobnosti od cinjenice da u 21 vijeku nemamo vode. To je civilizacijsko srozavanje van svake mjere.
-
kakavdanakneiskustvu
#271 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
hAZNADAR wrote:Srbija je protiv Slovenije u kosarci u borbi za prvo mjesto nastupala bez bar 7 standardnih igraca. Ne racunam Dragica koji je vjerovatno mogao izabrati da igra u repki Srbije.Melbourne_Australia wrote:
Dodje jer se nacionalni ponos uci u kuci od roditelja i od okoline...A njihova okolina priznaje susjedne drzave za njihovu drzavu...Eto neki mega talanat iz Zvornika " pravoslavac" ce izabrati BIH umjesto Srbije na primjer..Ili isto tako neki tamo iz Sirokog.. Nama uglavnom ostane ono sto nije imalo mjesta da igra kod njih...
I dogurala do drugog mjesta.
dragić igra za sloveniju,svoju drzavu otkad zna za sebe,ima veze sa srbijom ko i ja,otac mu iz bosne,mati slovenka,nidje veze sa srbijom osim što mu je otac srbin,ako je to neka velika povezanost
-
kakavdanakneiskustvu
#272 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
seln wrote:Onda, da ne poredimo uspjehe Srbije, Hrvatske i Bosne, vec Srba, Hrvata i Bosnjaka... to je to, zar ne?_BataZiv_0809 wrote:Izvini, ali niko nije nikog pokro. Nece ljudi da igraju za BiH, hoce za Hrvatsku i tu je kraj price. Ne mozes ti nikog tjerat, a i jebo igraca koji igra natjeran...Point. wrote:Za Hrvate znamo, pokrali su sve sto valja iz Bosne i sto se moli Mariji i Isusu, od tenisera, preko rukometasa, kosarkasa pa do nogometasa. Srbi slicno ali u manjoj dozi. Dodaj na to da pola ljudi u BiH navija protiv sopstvene drzave i tudje dozivljavaju kao svoje i to je to, otprilike. A i ima do naseg mentaliteta generalno, ono sto mi izbacimo i to raja pljuje, pa ljudi i dan danas jednog Dzeku pljuju recimo, ismijavaju i sta se ima vise pricati.
Cast svim Srbima i Hrvatima koji igraju za BiH, ali oni najkvalitetniji su se odlucili za "matice".
Da se ne lazemo, Hrvatska bi bez fudbalera porijeklom iz BiH mogla osvojiti samo kup Marka Perkovica Tupsona.
nenad marković?
-
kakavdanakneiskustvu
#273 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
hAZNADAR wrote:Ne mozemo se vise vaditi na odlazak igraca iz BiH u susjedne repke.Point. wrote:Za Hrvate znamo, pokrali su sve sto valja iz Bosne i sto se moli Mariji i Isusu, od tenisera, preko rukometasa, kosarkasa pa do nogometasa. Srbi slicno ali u manjoj dozi. Dodaj na to da pola ljudi u BiH navija protiv sopstvene drzave i tudje dozivljavaju kao svoje i to je to, otprilike. A i ima do naseg mentaliteta generalno, ono sto mi izbacimo i to raja pljuje, pa ljudi i dan danas jednog Dzeku pljuju recimo, ismijavaju i sta se ima vise pricati.
Tamo im je barem veca sansa da nastupe na takmicenjima, veci borbeni duh i veca sansa za pobjede. A i broj tih sto su otisli i njihova uloga je prenapuhana.
Od ovih sto igraju u BiH kosarkaskoj i rukometnoj repki se moze napraviti tim koji moze uzeti zlato u Evropi.
na šta tačno misliš,ne kontam ovo?
-
hAZNADAR
#274 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Pa pogledaj samo sastav naseg kosarkaskog tima. Vrhunski igraci. Ali timski,...kakavdanakneiskustvu wrote:hAZNADAR wrote:Ne mozemo se vise vaditi na odlazak igraca iz BiH u susjedne repke.Point. wrote:Za Hrvate znamo, pokrali su sve sto valja iz Bosne i sto se moli Mariji i Isusu, od tenisera, preko rukometasa, kosarkasa pa do nogometasa. Srbi slicno ali u manjoj dozi. Dodaj na to da pola ljudi u BiH navija protiv sopstvene drzave i tudje dozivljavaju kao svoje i to je to, otprilike. A i ima do naseg mentaliteta generalno, ono sto mi izbacimo i to raja pljuje, pa ljudi i dan danas jednog Dzeku pljuju recimo, ismijavaju i sta se ima vise pricati.
Tamo im je barem veca sansa da nastupe na takmicenjima, veci borbeni duh i veca sansa za pobjede. A i broj tih sto su otisli i njihova uloga je prenapuhana.
Od ovih sto igraju u BiH kosarkaskoj i rukometnoj repki se moze napraviti tim koji moze uzeti zlato u Evropi.
na šta tačno misliš,ne kontam ovo?
-
hAZNADAR
#275 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
rekao sam ranije "seln wrote:Dobro, veliki majstore svih vjestina i znanja... de nam objasni zasto smo neuspjesni u sportu.hAZNADAR wrote:Ma zelim odgovor. Nemamo samo mi SDA, imaju i drugi neke svoje SDA tj vrlo slicne lopove. Sve je to balkanski tipicni javasluk i tipicna balkanska korupcija. Nije vlast u Hrvatskoj i Srbiji bila nesto puno bolja i postenija u vrijeme kada su rekpe uzimale medalje.seln wrote:
Nemam ni volje ni zelje da ti odgovaram, jer ti ne zelis odgovor, vec samo pisas uz vjetar i osjecas se kao nesto posebno zbog upisanih nogu.
I smjesti to, dina ti, u dvije-tri koncizne recenice, bez uobicajenog laprdanja.
smatram da imamo potencijal za to i da dozivimo isto - i pokusavam naci odgovor sta treba promijeniti. Moja pretpostavka je moral kao najznacajnija stavka. Mozda grijesim ali na to imam pravo, "
i slicno jos par puta.
Medjutim ne moze se diskutivati i razmijeniti misljenja sa ljudima lovcima na vjestice koji samo namirisu "nacionalistu" i laprdaju mimo teme.