Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post Reply

Podržavate li kandidaturu Željka Komšića za člana predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda?

Poll ended at 15/09/2017 19:52

Da -
34
35%
Ne -
53
55%
Ne zanima me -
10
10%

Total votes: 97

arzuhal

#251 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by arzuhal »

dječak sa šibicama wrote:Ja mislim da je to nepotrebno, lijepo treba imenovati Bakira, Softica, Zvizdica kao gospodare BiH, i ono sta oni odluce na minderu, to da bude drzavna politika.

Ostali da se ne pitaju, ha ja, nekidu u srbiju i hrvatsku ako hin se ne svidja.
Onda glasaj za SDA, to je najbolje što možeš uraditi. Ja ću drukčije.
arzuhal

#252 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by arzuhal »

Matzan wrote:Po meni je pošteno da za člana predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda izaberemo nekoga ko se od malih nogu izjašnjavao kao Hrvat, a vi kako hoćete.
Ja se slažem s tobom, ti si sasvim u pravu ukoliko imamo na umu samo Dejtonski ustav i izborni kojeg imamo, dakle one koji negiraju i u drugi red guraju sve druge građane BiH koji nisu pripadnici jednog od tri sveta, božanska naroda, ili ako pripadnik određenog naroda ne živi na svetoj teritoriji nekog entiteta i tome slično

Ali meni takav ustav i izborni zakon ne pašu pa moram raditi na odbacivanju svega toga. A dovođenje do besmisla takvog ustava i zakona bilo kojim demokratskim putem je pravi način, recimo izborima...

Ili je ovo samo cinizam na jugoslavenstvo?
Matzan

#253 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Matzan »

arzuhal wrote:
Matzan wrote:Po meni je pošteno da za člana predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda izaberemo nekoga ko se od malih nogu izjašnjavao kao Hrvat, a vi kako hoćete.
Ja se slažem s tobom, ti si sasvim u pravu ukoliko imamo na umu samo Dejtonski ustav i izborni kojeg imamo, dakle one koji negiraju i u drugi red guraju sve druge građane BiH koji nisu pripadnici jednog od tri sveta, božanska naroda, ili ako pripadnik određenog naroda ne živi na svetoj teritoriji nekog entiteta i tome slično

Ali meni takav ustav i izborni zakon ne pašu pa moram raditi na odbacivanju svega toga. A dovođenje do besmisla takvog ustava i zakona bilo kojim demokratskim putem je pravi način, recimo izborima...

Ili je ovo samo cinizam na jugoslavenstvo?
:)
arzuhal

#254 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by arzuhal »

Matzan wrote: :)
Kad sam ljut ne obraćam pažnju na to :mrgreen:
Škobo Habu

#255 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Škobo Habu »

U sistemu u kojem egzistiramo jedino je moguće da se Hrvatima omogući isto ono pravo koje imaju i Bošnjaci, i Srbi.

Nije pošteno da neko ima monopol nad biranjem članova presjedništva tako što će preglasavati hrvatsko biračko tijelo.
Mislim, krenimo od sebe, da Hrvati biraju Bošnjacima člana presjedništva - nivo frustracija bi bio isti, možda čak i veći.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#256 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by pici »

Allahami kolko mi je zao ercegovaca dojdemi da pustim suzu... pa i dvije :(
Hafis

#257 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Hafis »

dječak sa šibicama wrote:Mozda ce u skoli Mustafa Busuladzic djecu uciti da se ustaski krilnik Kraljevic nije borio ni za kakvu Bosnu vec za Hrvatsku do Drine.

Mozda.

Nego, offtopic smo, ima li Zeljko ikakve sanse nakon svih onih blamaza sa DF-om? ili je "ljevici" pametnije naci nekog drugog, nekompromitovanog, Zeljka. Ima ih dosta, moze i Gradimir Gojer.
Ima itekakve. Kakva blamaža, da je pušten s dvdesetogodišnje robije zbog ne znam kakvog krivičnod djela, imao bi opet iste šanse - velike.
Jer cilj opravdava sredstava. Tko te pita kakav je, bitno je da ga mi njima ga šuknemo. A poslije ćemo vidjeti kako dalje.
arzuhal

#258 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by arzuhal »

Evo, ako već moramo imati diskriminatorski Ustav i Izborni zakon, hajmo okrenut pa da imamo samo jednog predsjednika koji se samo smije birati iz jednog od dva bh. naroda: romskog i jevrejskog. I da se rotiraju: jedne godine biramo predsjednika BiH Roma, a sljedeći mandat - Jevreja.

Jer ja vjerujem da bi jedan predsjednik, Rom ili Jevrej, bio bolji za ovu državu od svetog trojstva i njihovih konsenzusa...
GeeTnT

#259 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by GeeTnT »

Škobo Habu wrote:
U sistemu u kojem egzistiramo jedino je moguće da se Hrvatima omogući isto ono pravo koje imaju i Bošnjaci, i Srbi.

Nije pošteno da neko ima monopol nad biranjem članova presjedništva tako što će preglasavati hrvatsko biračko tijelo.
Mislim, krenimo od sebe, da Hrvati biraju Bošnjacima člana presjedništva - nivo frustracija bi bio isti, možda čak i veći.
..izbor KGK je uveliko zavisio od hrvatskih glasova iz BiH, a to za mnoge Bosnjake i Srbe, pa i Hrvate u Hrvatskoj je frustrirajuce...
dječak sa šibicama

#260 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by dječak sa šibicama »

Hafis wrote:
dječak sa šibicama wrote:Mozda ce u skoli Mustafa Busuladzic djecu uciti da se ustaski krilnik Kraljevic nije borio ni za kakvu Bosnu vec za Hrvatsku do Drine.

Mozda.

Nego, offtopic smo, ima li Zeljko ikakve sanse nakon svih onih blamaza sa DF-om? ili je "ljevici" pametnije naci nekog drugog, nekompromitovanog, Zeljka. Ima ih dosta, moze i Gradimir Gojer.
Ima itekakve. Kakva blamaža, da je pušten s dvdesetogodišnje robije zbog ne znam kakvog krivičnod djela, imao bi opet iste šanse - velike.
Jer cilj opravdava sredstava. Tko te pita kakav je, bitno je da ga mi njima ga šuknemo. A poslije ćemo vidjeti kako dalje.
Shuk politika.

toliko je dobrog donijela prije par godina, BiH je procvjetala nakon Zeljkove pobjede i kad je Zlajoglu formirao koaliciju. Jos uzivamo rezultate tog poduhvata, duse swatke probosanske.
Lincoln-Burrows

#261 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Lincoln-Burrows »

Razumijem nezadovoljstvo Daytonom ali on je uvijet postojanja ove države.
Dayton ah taj Dayton...
Škobo Habu

#262 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Škobo Habu »

GeeTnT wrote: ..izbor KGK je uveliko zavisio od hrvatskih glasova iz BiH, a to za mnoge Bosnjake i Srbe, pa i Hrvate u Hrvatskoj je frustrirajuce...
:roll:
putokaz1

#263 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

Lincoln-Burrows wrote:Razumijem nezadovoljstvo Daytonom ali on je uvijet postojanja ove države.
Dayton ah taj Dayton...
Dejton nije kriv:
-Za propast fabrika
-Za odlazak ljudi
-Nepostojanje pravne države
-Za zagušljive gradove
-Za loš sport
-Za totalno bezvlašće i bezmotivisanost
Krivci su:
-VLAST(SDA+HDZ+SNSD+SDS)
-Opozicija(SDP+DF+PDP+90...)
Doda37

#264 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Doda37 »

GeeTnT wrote:
Škobo Habu wrote:

..izbor KGK je uveliko zavisio od hrvatskih glasova iz BiH, a to za mnoge Bosnjake i Srbe, pa i Hrvate u Hrvatskoj je frustrirajuce...
Da te ispravim, nije tocno, KGK je pobijedila u HR , bez glasova iz BIH i dijaspore
radostan dan

#265 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by radostan dan »

jel to željko jope kandidat...nije bolja vijest mogla stići, nikakako. :mrgreen:
a jel se jope ide sa hsp-om u borbu protiv fašizma i ravnopravnost sviju u naske...
putokaz1

#266 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

radostan dan wrote:jel to željko jope kandidat...nije bolja vijest mogla stići, nikakako. :mrgreen:
a jel se jope ide sa hsp-om u borbu protiv fašizma i ravnopravnost sviju u naske...
Koalicija SDP DF Hadžibajrić Šepić bla bla
GeeTnT

#267 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by GeeTnT »

Doda37 wrote:
Da te ispravim, nije tocno, KGK je pobijedila u HR , bez glasova iz BIH i dijaspore
Nisam ni napisao da su joj pobjedu donijeli glasovi Hrvati iz BiH, nego da ukupan broj uveliko zavisi od glasova iz BiH...nego, zasto se cesto navodi "glasovi iz BiH i dijaspore" , zar BiH nije dijaspora?
Doda37

#268 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Doda37 »

GeeTnT wrote:
Doda37 wrote:
Nisam ni napisao da su joj pobjedu donijeli glasovi Hrvati iz BiH, nego da ukupan broj uveliko zavisi od glasova iz BiH...nego, zasto se cesto navodi "glasovi iz BiH i dijaspore" , zar BiH nije dijaspora?
Ne
radostan dan

#269 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by radostan dan »

putokaz1 wrote:
radostan dan wrote:jel to željko jope kandidat...nije bolja vijest mogla stići, nikakako. :mrgreen:
Koalicija SDP DF Hadžibajrić Šepić bla bla
auuu...sve go če gevara, antifašist i multietnićar.
stiže valter, skidaće se gaće... :bih: :bih: :bih:
GeeTnT

#270 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by GeeTnT »

Doda37 wrote:
GeeTnT wrote:
Doda37 wrote:
Ne
Nego?
badalpur

#271 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by badalpur »

Željko Komšić je katastrofalno loš političar i moj glas više neće dobiti.
The 51st State

#272 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by The 51st State »

zeljko ili neko drugi, ide kmecoje, potrudili su se kockoglavi da iznerviraju posten svijet.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#273 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by japin_mutapi »

ma hajte molim vas
Škobo Habu

#274 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Škobo Habu »

pici wrote:Allahami kolko mi je zao ercegovaca dojdemi da pustim suzu... pa i dvije :(
I? Mimo toga kakvi su benefiti sa Komšićem na čelu kolone? :roll:
Altsa

#275 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Altsa »

Samo vi serite po Komsicu pa nek vam cirilicar Covic inace dobar jaran Dodikov sjedi u predsjednistvu jos 4 godine. Ko mi kaze da je on bolji za BiH od Komsica onda je obicni kreten.
Post Reply