Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
irac300

#251 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by irac300 »

Dope_Man wrote:E al to je tako kodirano, da je potpuno nemoguce znati ista unaprijed, a jasno je k'o dan nakon sto nauka nesto otkrije da je svo vrijeme bilo tu zapisano.. naravno samo treba reinterpretirati postojece rijeci, dati im nova znacenja, malo nategnuti teoriju.. i haman se uklopi ponesta :D
Ma demagogija u rangu Špirića. Imaš takvu kako on tvrdi čudesnu knjigu, a nikakava naučna dostignuća nisi uradio. Pa majka mu stara, valjda bi bar jedan čovjek skontao da se posluži njome i dođe do nekog ogromnog otkrića, a ne sve ćjafiri izmisliše. Onda dođu Smrle i slična bOranija, tvrde kako je to zapisano. Jest, al' u limburgu!
Dope_Man

#252 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Dope_Man »

Isti sam izazov postavio milion puta i naravno odgovor se izbjegava, i jednom kada je dat taj gore je priznao u sustini ovo sto sam i napisao. Kao tako je da ne mozes koristiti knigu da vidis ista iz buducnosti.. how convenient.

A ne treba ni govoriti koliko je besmisleno i to ''sto je zapisano a nauka otkrila tek u zanjihd 150 godina'' kad govorimo o knjizi po kojoj se slana i slatka voda jednostavno ne mijesaju, koja snijeg i led nigdje ne spominje jer ih arapi vidjeli nisu kao niti bilo sta drugo izvan arapskog poluotoka.
zforumas

#253 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by zforumas »

Dope_Man wrote:Isti sam izazov postavio milion puta i naravno odgovor se izbjegava, i jednom kada je dat taj gore je priznao u sustini ovo sto sam i napisao. Kao tako je da ne mozes koristiti knigu da vidis ista iz buducnosti.. how convenient.

A ne treba ni govoriti koliko je besmisleno i to ''sto je zapisano a nauka otkrila tek u zanjihd 150 godina'' kad govorimo o knjizi po kojoj se slana i slatka voda jednostavno ne mijesaju, koja snijeg i led nigdje ne spominje jer ih arapi vidjeli nisu kao niti bilo sta drugo izvan arapskog poluotoka.
Al' zato je spomenut 9/11 :izet:
Zejnep

#254 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Zejnep »

zforumas wrote:
Dope_Man wrote:Isti sam izazov postavio milion puta i naravno odgovor se izbjegava, i jednom kada je dat taj gore je priznao u sustini ovo sto sam i napisao. Kao tako je da ne mozes koristiti knigu da vidis ista iz buducnosti.. how convenient.

Gdje, gdje? :D
beni-bu-man

#255 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by beni-bu-man »

irac300 wrote:
Ma demagogija u rangu Špirića. Imaš takvu kako on tvrdi čudesnu knjigu, a nikakava naučna dostignuća nisi uradio. Pa majka mu stara, valjda bi bar jedan čovjek skontao da se posluži njome i dođe do nekog ogromnog otkrića, a ne sve ćjafiri izmisliše. Onda dođu Smrle i slična bOranija, tvrde kako je to zapisano. Jest, al' u limburgu!
Jeste zapisano, nemoj tako, i grimove bajke su zapisane :D
zforumas

#256 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by zforumas »

Zejnep wrote:
zforumas wrote:

Sad ce tebi to Smrle objasniti. Cak imaju i tacne visine i sve.
A naravno i to je jedan od vidova milosti.
irac300

#257 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by irac300 »

Isto ni dinosaure nigdje ne spominje. Kada sam ga jednom pitao, kaže nisu bitni za čovjeka. Nije bitno, istrjebljenje vrste, koja je dominirala skoro 200 miliona godina, i koja da nije nestala u onakvoj apokalipsi, ne bi nikada dozvolila razvoj većih sisara, pa samim tim i čovjeka. Ako je bog poslao taj asteroid, valjda bi se šepurio kao paun, jer se sa Sodomom i Gomorom baš hvaletao. Al' jok, od tolikih brojčanih čuda, ništa o tome.
nema me tamo

#258 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by nema me tamo »

Eto tim postom si upravo dokazao da bog ne postoji.. haha

Ili recimo da dodam još zbog cega je bog pustio njih 200 miliona godina da lutaju ako nemaju razvijen mozak da maštaju o njemu gospodaru svih svijetova. :D
Dope_Man

#259 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Dope_Man »

Koji ste vi amateri, ja ne mogu vjerovati.

Pa Milostivi je naravno spomenuo i dinosauruse... treba samo malo nategnuti, kao sto vec rekoh, i sve se da naci :lol:

http://www.answering-christianity.com/dinosaurs.htm
Gojeni H

#260 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Gojeni H »

JoseMujica wrote: npr. Oktobarska revolucija je promjenila tok historije čovječanstva...čak i prije nje Napoleonov poraz kod Moskve je iamo uticaja na historiju Ojrope
Dobro
Gojeni H

#261 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Gojeni H »

.
JVC

#262 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by JVC »

Smrcak15 wrote:
JVC wrote:
Smrcak15 wrote:
stari i novi zavjet nemogu biti dokaz za ili protiv Boga, to su knjige koje su ljudi pisali Ovako ili onako.
Smrcak, koliko cesto citas Kuran? Da li Kuran kaze da su prijasnje objave iskrivljene, ako je potvrdan odgovor zamolio bih te da ga postavis ovdje sa tacnim mjestom gdje si to nasao?
Smrcak, koliko cesto citas Kuran?
cesto
Da li Kuran kaze da su prijasnje objave iskrivljene, ako je potvrdan odgovor zamolio bih te da ga postavis ovdje sa tacnim mjestom gdje si to nasao?
Bog nas obavjestava o tome u Kur'anu

“Ali, zato što su zavjet svoj prekršili, Mi smo ih prokleli i srca njihova okrutnim učinili. Oni su riječi s mjesta na kojima su bile uklanjali, a dobar dio onoga čime su bili opominjani izostavili. I ti ćeš kod njih, osim malo njih, neprestano na vjerolomstvo nailaziti, ali im oprosti i ne karaj ih! – Allah, uistinu, voli one koji čine dobro.” (el-Ma’ida, 13.)

“Zar se vi nadate da će vam se jevreji odazvati i vama za ljubav vjernici postati, a neki među njima su Allahove riječi slušali pa su ih, pošto su ih shvatili, svjesno izvrnuli.” (el-Bekara, 75.)
Bog navodno obavjestava i sljedece u istoj knjizi:

3:3-4
"On tebi objavljuje Knjigu, pravu istinu, koja prethodne potvrđuje, a Tevrat i Indžil objavio je još prije, kao putokaz ljudima, a objavio je i ostale koje rastavljaju istinu od neistine. One koji u Allahove riječi ne vjeruju čeka teška patnja; - a Allah je silan i strog."

18:27
"Kazuju iz Knjige Gospodara svoga ono što ti se objavljuje, niko ne može izmijeniti riječi Njegove..."

5:47
"i sljedbenicima Indžila smo bili naredili da sude prema onome što je Allah objavio u njemu. Oni koji nisu sudili prema onome što je Allah objavio - pravi su grješnici. "

5:68
"Reci: "O sljedbenici Knjige, vi niste nikakve vjere ako se ne budete pridržavali Tevrata i Indžila, i onoga što vam objavljuje Gospodar vaš." A to što ti objavljuje Gospodar tvoj pojačaće, uistinu, kod mnogih od njih nepokornost i nevjerovanje, ali, ti ne izgaraj zbog naroda koji neće da vjeruje."

10:94
"Ako sumnjaš u ono što ti objavljujemo, upitaj one koji čitaju Knjigu, prije tebe objavljenu. Tebi Istina od Gospodara tvoga dolazi, i nikako ne budi od onih koji su u sumnji. "

Konfuzija totalna. Imas na drugoj temi sve ovo sa mojim komentarima.

koliko-je-biblija-zaista-pouzdana-i-ist ... 73s75.html
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#263 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by JoseMujica »

Smrcak15 wrote:

zaboravi muhammeda sad, kao da nikad nije postojao

samo uzet Kur'an i analizirat ga detaljno, moze se uvidjeti da niko u 7 stoljecu nije mogao to napisati.
naprotiv...ja bih prije tvrdio upravo suprotno da je baš tada neko mogao napisati nešto tako jer tada nije bilo ni televizije ni interneta i milion drugih današnjih distraktora...danas niko skoro ništa duboko i temeljito i nemre napisati
stakasa

#264 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by stakasa »

JoseMujica wrote:
Gojeni H wrote:
JoseMujica wrote:dok je poljoprivreda bila glavna industrija jug se držao dobro...dok se odmaklo od toga jug ga je popušio...ne bavim se teorijama mlogo, samo promatram stvarnost...svaka teorija neđe pije vode a neđe ne pije

i jel to želiš reći da Rusi ne dominiraju? :shock:
I ja samo stvarnost promatram i nikakve mi logike nema bez Glavnog.

Kojim izumom, skolom filozofije, su Rusi pomogli covjecanstvu, u smislu da je doslo do potpunog obrta u kojem se svijet do tada kretao?
Pisce imaju, to je cinjenica.

npr. Oktobarska revolucija je promjenila tok historije čovječanstva...čak i prije nje Napoleonov poraz kod Moskve je iamo uticaja na historiju Ojrope
Oktobarska revolucija je promjenila zakratko, vratilo se je sve tamo gdje je bilo i prije revolucije.
A Napoleona je porazila Britanija, godinu prije poraza kod Moskve je on sa Aleksandrom bio u koaliciji pa se potonji predomislio u vezi blokade. Rusi jesu sila, ne daju na se, na silu nesto i ostvare ali trajno - slabo
JoseMujica

#265 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by JoseMujica »

dovoljno su zajebani da ih ne želiš imat u komšiluku
zforumas

#266 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by zforumas »

'vako iz glave...Sikorsky - helikopter, Popov - radio, Yablochkov - transformator, Stoletov - Solarna celija, Mendeleev - PSE....i td. I jah...vodka :mrgreen:
Smrcak15

#267 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote:Koji ste vi amateri, ja ne mogu vjerovati.

Pa Milostivi je naravno spomenuo i dinosauruse... treba samo malo nategnuti, kao sto vec rekoh, i sve se da naci :lol:

ovo veze svezom nema, nebi uzeo ni sa gutlljajem vode da progutam. na tom je nivou.
Smrcak15

#268 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

irac300 wrote:Kada otkriješ nešto u Kur'anu što trenutno nije otkriveno i proslaviš se, imaš odmah jednog konvertita u meni, postajem mumin, da ga neće na dunjaluku biti. Ovako je sve u domenu ''genaral poslije bitke''. Lako je i meni srat i govorit jesam vam rek'o, kada neko drugi otkrije.
shvatite jednu stvar programiranje brojcanih cuda to jeste i proghramiranje buducih dogadjaja nije uradjeno da bi mi gledali u buducnost, to mu nije svrha, nego je poenta da je zabiljezeno pa kad se desi da se to otkrije i da to bude dokaz da je autor Kurana znao sta ce se desiti pa to programirao brojcano u Kuranu.

a kad hoces nesto da cekas iz buducnosti imas brate hadise koji jasno tekstualno nagovjestavaju sta treba da se desi, pa to ocekuj i vidi hoce li se sta desiti, ima nesto sto se zove predznaci sudnjeg dana, mali veliki i srednji.
Smrcak15

#269 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote:E al to je tako kodirano, da je potpuno nemoguce znati ista unaprijed, a jasno je k'o dan nakon sto nauka nesto otkrije da je svo vrijeme bilo tu zapisano.. naravno samo treba reinterpretirati postojece rijeci, dati im nova znacenja, malo nategnuti teoriju.. i haman se uklopi ponesta :D
tacno jer i nije namijenjeno da bude to sa cim ces gledati u buducnost, nego je poenta toga da bude dokaz samo da Autor zna buducnost pa ti to programira i ti to tek onda vidis kad se sve stvari poklope kao slagalice.
beni-bu-man

#270 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
Dope_Man wrote:Koji ste vi amateri, ja ne mogu vjerovati.

ovo veze svezom nema, nebi uzeo ni sa gutlljajem vode da progutam. na tom je nivou.
Smrle jarane daj nam adekvatan odgovor dinosaurusa u kuranu (samo nemoj klipove ziv bio)
zforumas

#271 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
irac300 wrote:Kada otkriješ nešto u Kur'anu što trenutno nije otkriveno i proslaviš se, imaš odmah jednog konvertita u meni, postajem mumin, da ga neće na dunjaluku biti. Ovako je sve u domenu ''genaral poslije bitke''. Lako je i meni srat i govorit jesam vam rek'o, kada neko drugi otkrije.
shvatite jednu stvar programiranje brojcanih cuda to jeste i proghramiranje buducih dogadjaja nije uradjeno da bi mi gledali u buducnost, to mu nije svrha, nego je poenta da je zabiljezeno pa kad se desi da se to otkrije i da to bude dokaz da je autor Kurana znao sta ce se desiti pa to programirao brojcano u Kuranu.

a kad hoces nesto da cekas iz buducnosti imas brate hadise koji jasno tekstualno nagovjestavaju sta treba da se desi, pa to ocekuj i vidi hoce li se sta desiti, ima nesto sto se zove predznaci sudnjeg dana, mali veliki i srednji.
Zasto je to sve moralo biti tako skriveno i upakovano a recimo neke totalno nebitne situacije su opisane do najsitnijih detalja?
Smrcak15

#272 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

Zejnep wrote:
zforumas wrote:

Image
Image

Image
Image
Image
JoseMujica

#273 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by JoseMujica »

Smrcak15 wrote:

po ovome mi i živimo i mislimo i radimo za kurac jer šta god činili desiće se što je već programirano :roll:

i ne bila ova vjera draga svakoj vlasti....pa ni herioin ne djeluje ovako umirujuće na mase :lol: :lol: :lol: :lol:

e moj smrčak koji bi ja vjernik bio da sam na Baketovom, Draganovom, jal Guardianovom mjestu
Smrcak15

#274 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:

"On tebi objavljuje Knjigu, pravu istinu, koja prethodne potvrđuje, a Tevrat i Indžil objavio je još prije, kao putokaz ljudima, a objavio je i ostale koje rastavljaju istinu od neistine. One koji u Allahove riječi ne vjeruju čeka teška patnja; - a Allah je silan i strog."

"Kazuju iz Knjige Gospodara svoga ono što ti se objavljuje, niko ne može izmijeniti riječi Njegove..."

"i sljedbenicima Indžila smo bili naredili da sude prema onome što je Allah objavio u njemu. Oni koji nisu sudili prema onome što je Allah objavio - pravi su grješnici. "

"Reci: "O sljedbenici Knjige, vi niste nikakve vjere ako se ne budete pridržavali Tevrata i Indžila, i onoga što vam objavljuje Gospodar vaš." A to što ti objavljuje Gospodar tvoj pojačaće, uistinu, kod mnogih od njih nepokornost i nevjerovanje, ali, ti ne izgaraj zbog naroda koji neće da vjeruje."

"Ako sumnjaš u ono što ti objavljujemo, upitaj one koji čitaju Knjigu, prije tebe objavljenu. Tebi Istina od Gospodara tvoga dolazi, i nikako ne budi od onih koji su u sumnji. "

Konfuzija totalna. Imas na drugoj temi sve ovo sa mojim komentarima.

koliko-je-biblija-zaista-pouzdana-i-ist ... 73s75.html

da ali kazer da su bile ispraven iz pocetka neiskvarane pa ljudi poslije iskvarili i tora i evandjelje

ne radi se o rijecima knjige nego o njegovi zakonima i sta on odredi to nemoze niko izmijeniti.

to sto referira na prijasnje kinjge tokom objave jeste iako su iskrviljenje zato sto ima istine u njima i dijelova koje trebaju krscani i zidovi da slijede ali ipak to nerade, pa im Bog na to ukazuje.
Smrcak15

#275 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

JoseMujica wrote:
Smrcak15 wrote:

po ovome mi i živimo i mislimo i radimo za kurac jer šta god činili desiće se što je već programirano :roll:

i ne bila ova vjera draga svakoj vlasti....pa ni herioin ne djeluje ovako umirujuće na mase :lol: :lol: :lol: :lol:

e moj smrčak koji bi ja vjernik bio da sam na Baketovom, Draganovom, jal Guardianovom mjestu

ja kad govorim o programiranosti Kurana govorim o pojedini desavanja iz buducnosti koji imaju funkciju da pokazu ljudima da autor Kurana zna buducnost, jer to je bitno da se covjek uvjeri sobzirom da autor Kurana vecinu Kurana govori o buducnosti to jeste zivotu nakon smrti sta ce ko govoriti raditi itd itd

i zato je bitno pokazati ljudima da poznaje buducnost, a posto mi nemozemo se sad uvjeriti 100% dok nevidimo svojim ocima buduci svijet, zato nam daje primjere iz buducnosti koje mi mozmeo da vidimo svojim ocima a to vec naznaceno u Kuranu i na taj nacin ti pokaze da poznaje buducnost, pa ako ti je to pokazao zasto onda sumnjati u buduci svijet o kojem govori autor?
Post Reply