exMixer Chipas House Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#251 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

almir_tz wrote:
HAVANA wrote:A sta fali dubiozi? :D

:D :D :D
Dubioza je ono kao losa jel? Najdraze mi je kad vrli muzicki poznavaoci i kriticari pocnu da kritikuju i sicaju svojim jakim argumentima, a krivo je more ne mogu odsvirat ni na jednom instrumentu... :D Super je i koja,i dubioza,milan je car bio a i sad mahnem glavom kad cujem krokodili dolaze pa poslije serbez pred spavanje navijem leonarda sa jebackim glasom, pa iza fredija a nekad i shape of my heart da lijepo utonem u san...Ujutro me super legne hocu da znam kuda vodi ovaj put recimo a kad dodjem na poso moze i prolazi zivot ko djavo da ga tjera,a predvece uz gitaru malo klasike i instrumentale ,ili malo plest po zicama soldier of fortune a ako otvorim pivu lagano ide kemica il dragan stojnic pa na vlastimira djuzu jos jedan tmuran prodje dan,kod trece su vec spomenari i ne pesmu tu pa lagano prelazi na savrsenstvo ciganske muzike a ako do zore ostanem na kraju ide sevdalinka...Laganini ba,u svakoj muzici ima nesto lijepo,zavisno od raspolozenja,drustva...sem turbo folka :D Da ponovim,dubioza je mrak i imaju prolaz svuda sto rijetki imaju.Nista neces ispasti pametniji ako lajes na njih...Ljudi znaju i rade dobro svoj posao,na svoj nacin.Slusa ti se,slusas.Ne slusa,ne slusas i cao... :kontrabas: Ja ne znam sta je sa ovim forumom,ja gdje god kliknem samo nekakve kritike i omalovazavanja svega sto odskace od tmurne svakodnevnice.Koji je ovo racq,sta je ovo vako :?
O'zone
Globalni moderator

#252 Re: Mixer House Sarajevo

Post by O'zone »

HAVANA wrote: Ja ne znam sta je sa ovim forumom,ja gdje god kliknem samo nekakve kritike i omalovazavanja svega sto odskace od tmurne svakodnevnice.Koji je ovo racq,sta je ovo vako :?
Učmalost moj Havana...strah i gađenje prema drugom i drugačijem koji talasaju ovo naše sivilo kao i velike doze ljubomore prema tuđem uspjehu koji je ekvivalntan u većini slučajeva sa vlastitm neuspjehom a koji se izražava omalovažavanjem bilo kakvog uspjeha i izdizanja iz učmale sredine.
Better Man

#253 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Better Man »

DaysleepeR wrote:
drndalo wrote:Nemoj tako, vidis da je covjek na zadatku raskrinkavanja Mix(t)era...

Volio bih i cuti ciji je bend Bombaj stampa...? Vjerovatno Mariborski...
Bombaj Štampa je bend koji je izvorno sarajevski ali nikako ne dijeli teškoće sarajevskih bendova s obzirom na afirmisanost njegovih članova.

Edo Maajka živi u Izraelu, a Zoster je iz Mostara.
Edo se vratio u Zasgreb i za sad mu je tu stalna adresa.
zomri

#254 Re: Mixer House Sarajevo

Post by zomri »

Jah, Edo Maajka izraelski izvođač :lol: :lol: :lol:

Sarajevski bendovi pune sve po regionu ali eto u Beogradu nikako. Jedini problem koji ja vidim da oni imaju je sa kvalitetom.
HAVANA

#255 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Dubioza 12 milja u beogradu,orkestar vazda puni,i onaj sogandolma japrak sto me malo nervira vazda puni :D ...
DaysleepeR

#256 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Better Man wrote:
DaysleepeR wrote:
drndalo wrote:Nemoj tako, vidis da je covjek na zadatku raskrinkavanja Mix(t)era...

Volio bih i cuti ciji je bend Bombaj stampa...? Vjerovatno Mariborski...
Bombaj Štampa je bend koji je izvorno sarajevski ali nikako ne dijeli teškoće sarajevskih bendova s obzirom na afirmisanost njegovih članova.

Edo Maajka živi u Izraelu, a Zoster je iz Mostara.
Edo se vratio u Zasgreb i za sad mu je tu stalna adresa.
ako moram pojašnjavati do u detalje na šta sam mislio jebi ga

sarajevski bendovi koji su na prostoru ex yu jedini koji egzistiraju u sredini koja nema ni diskografiju, niti emisije posvećene domaćoj muzici, kojima na radiju dominiraju izvođači susjednih zemalja, koji imaju sve moguće egzistencijalne probleme

Edo Maajka nije taj, Bombaj Štampa nije taj bend

takvi bendovi su u Bg svirali u jako malom broju, uglavnom opet kao predgrupe i za ništa para

u ovom mikseru opet sviraju kao predgrupe za slabe ili nikakve pare dok beogradski sviraju za full cijenu kao headlineri

ako je to vama OK, šta ću vam ja
DaysleepeR

#257 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Dodatno, Edi Maajki, Bombaj Štampi, a posebno Dubiozi nije potreban nikakav push niti promocija.
Dovoljno su veliki da ne zavise od toga hoće li ih neki veći klub zvati da sviraju. Sami sebi mogu organizovati koncerte.
Ja ovdje govorim o licemjerju, gradimo mostove između Beograda i Sarajeva gdje su sarajevski bendovi vječne predgrupe u vlastitom gradu, a bogamo i kad odu negdje.
Ned071

#258 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Ned071 »

nista. dobar narodnjak pravo
Thorgerson

#259 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Thorgerson »

DaysleepeR wrote:Dodatno, Edi Maajki, Bombaj Štampi, a posebno Dubiozi nije potreban nikakav push niti promocija.
Dovoljno su veliki da ne zavise od toga hoće li ih neki veći klub zvati da sviraju. Sami sebi mogu organizovati koncerte.
Ja ovdje govorim o licemjerju, gradimo mostove između Beograda i Sarajeva gdje su sarajevski bendovi vječne predgrupe u vlastitom gradu, a bogamo i kad odu negdje.
Pa kakav ti push i promocija treba danas u ovakvom dobu razmjene informacija? Zasto bi ovisio od nekakvog mixera ili bilo koga, ako sa 2 klika sam sebi mozes napraviti promociju?

Ne znam, nisam u svijetu muzike, pa mozda to laicki gledam...

U danasnje doba kada spot mozes snimiti za 200-300 KM da gori.
Kada mozes to besplatno uploadovati na youtube, vimeo itd.
Besplatno haman promovirati po drustvenim mrezama.

Kad to sve zavrsis. Ako imas kvalitet. Ako imas to nesto, emociju, ako publika to prepozna, prolaz ti je onda zagarantovan...i gaze ces lako onda pronaci.

p.s. Jel Mixer privatna firma, lice. Dakle, za svoje pare i ovo sto su skontali, mogu radit sta hoce i zdra'o. Sad znaci kriv Beograd zato sto mi nismo skontali jbt da halu okrecimo, napravimo kafanu, koju smensi-fensi prodavnicu i organizujemo tu koncerte.
DaysleepeR

#260 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

gledaš laički. nema poente objašnjavati bilo kome koga boli kurac. opet nije problem nestao radi toga.
to što se isti tiče ljudi koji pokušavaju da se bave muzikom normalno kao i ljudi u Bg ili Zg, to je druga priča.

samo zamisli da imaš firmu i da se na vlastitom tržištu ne možeš oglašavati jer prednost imaju tvoji konkurenti iz regiona, a u region ne možeš jer su tamo tvoji konkurenti glavni.

naravno da Mikser ne mora ništa. zato se ja i pišam na ovo je kuća za sve naše ljude. jer nije.
addy_sa

#261 Re: Mixer House Sarajevo

Post by addy_sa »

Ne svidja mi se Mixer i nemam namjeru tamo ići :D
wewa

#262 Re: Mixer House Sarajevo

Post by wewa »

HAVANA wrote:Dubioza 12 milja u beogradu,orkestar vazda puni,i onaj sogandolma japrak sto me malo nervira vazda puni :D ...
sogandolma japrak :lol:

dobar Mixer :thumbup:
nisam (jos) bila na svirci, ali lajkam atmosferu, opusteno.ba
ultima_palabra

#263 Re: Mixer House Sarajevo

Post by ultima_palabra »

HAVANA wrote:
almir_tz wrote:

Dubioza je ono kao losa jel? Najdraze mi je kad vrli muzicki poznavaoci i kriticari pocnu da kritikuju i sicaju svojim jakim argumentima, a krivo je more ne mogu odsvirat ni na jednom instrumentu... :D Super je i koja,i dubioza,milan je car bio a i sad mahnem glavom kad cujem krokodili dolaze pa poslije serbez pred spavanje navijem leonarda sa jebackim glasom, pa iza fredija a nekad i shape of my heart da lijepo utonem u san...Ujutro me super legne hocu da znam kuda vodi ovaj put recimo a kad dodjem na poso moze i prolazi zivot ko djavo da ga tjera,a predvece uz gitaru malo klasike i instrumentale ,ili malo plest po zicama soldier of fortune a ako otvorim pivu lagano ide kemica il dragan stojnic pa na vlastimira djuzu jos jedan tmuran prodje dan,kod trece su vec spomenari i ne pesmu tu pa lagano prelazi na savrsenstvo ciganske muzike a ako do zore ostanem na kraju ide sevdalinka...Laganini ba,u svakoj muzici ima nesto lijepo,zavisno od raspolozenja,drustva...sem turbo folka :D Da ponovim,dubioza je mrak i imaju prolaz svuda sto rijetki imaju.Nista neces ispasti pametniji ako lajes na njih...Ljudi znaju i rade dobro svoj posao,na svoj nacin.Slusa ti se,slusas.Ne slusa,ne slusas i cao... :kontrabas: Ja ne znam sta je sa ovim forumom,ja gdje god kliknem samo nekakve kritike i omalovazavanja svega sto odskace od tmurne svakodnevnice.Koji je ovo racq,sta je ovo vako :?
Sve je to ok, ali je Dubioza jos uvijek karina :mrgreen:
HAVANA

#264 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Nije,dubioza je super.I ima ono nesto... :D
ultima_palabra

#265 Re: Mixer House Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Ima nesto, fejkerizam, suplju i pozeraj... :D
mnjonja

#266 Re: Mixer House Sarajevo

Post by mnjonja »

Mixer najnovija ubleha u gradu
Napravio se "centar kulture" kako bi se uhljebila sva djeca koja nisu uspjela nac nafaku u ministarstvima
Ili su ministarstva postala preofirna
HAVANA

#267 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

ultima_palabra wrote:Ima nesto, fejkerizam, suplju i pozeraj... :D
Libo ih taki,gdje god dodju odlicno prolaze...Ne samo na nasim prostorima...Imaju to nesto posebno,neku energiju koju znaju prenijeti,fino oni to sve iskombinuju.Na koncertu su super.Meni dosta.Sta imam dumat nesta posebno.Odem da dahnem dusom,zapalim,popijem... :D
Qler

#268 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Qler »

Mene samo zanima gdje pune stadione i dvorane ovi sto govore kako Dubioza, Edo, i ostali nemaju pojma...

Usput, onaj Mixer mi je nekako presnobovski ili se meni cini...
insomnia78

#269 Re: Mixer House Sarajevo

Post by insomnia78 »

Sta Dub i Edo imaju sa Sa?
HAVANA

#270 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Dubioza ima jednim dijelom a edi je tetka iz sarajeva. :D
insomnia78

#271 Re: Mixer House Sarajevo

Post by insomnia78 »

:-D
Baran

#272 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Baran »

almir_tz wrote:

Ej, a oni su puno bolji od Dubioze nea šta, fkt.
Baran

#273 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Baran »

Razumijem odbojnost prema šminkeraju, razumijem i prema alternativi, razumijem i prema kulturi...
Ono što ne razumijem je, da li smeta što je to sve u jednom, pa ne znate kako da odjednom popljujete takav spoj, ili smeta to što ničemu tome niste ni dali priliku pa ne znate ni šta ustvari pljujete?

Predrasuda ste puni ko kutija šibica.
almir_tz

#274 Re: Mixer House Sarajevo

Post by almir_tz »

Baran wrote:
almir_tz wrote:

Ej, a oni su puno bolji od Dubioze nea šta, fkt.
Ova pjesma se bavi time šta je Dubioza. Nije joj cilj biti vrhunsko audio iskustvo. Ono što mi se kod Dubioze ne sviđa je turbo-folk
podvučen pod urbano i buntovno i njihovih deset albuma koji su nalik jaje jajetu. Pođi od sebe, jesi li sa šest godina slušao iste pjesme
u odnosu na one u dobi u kojoj si sad? Dubioza istu pjesmu pjeva dvadeset godina i pjevaće još trideset.

Mimo toga, šta, ako im prolazi, neka im prolazi. Neka zarađuju. To što se meni nešto ne sviđa ne mora značiti da odmah želim
da to umre. To su vaši zaključci.

Neka i nadalje prodaju muda pod bubrege onima kojima mogu.
HAVANA

#275 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Pored svirke postoji još jedna stvar koju moraju raditi.Zivjeti i plaćati račune.Zivis od prodaje nekog proizvoda,drzi se onoga što se prodaje i ima rezultat.A oni ga imaju i van naših granica.Rijetki su u muzici, pogotovo na našim prostorima koji se tvrdoglavo drže svog načina i ako nema široku prolaznost...Obično su kokuzi.Tipa sobic...itd i ja ih volim,al neću mu ja platit račune.A ni ti. Haj mi smo još objasni gdje ti vidiš turbo folk?Znaš sta je turbo folk?Koga ba boli racq sta ovi gore pjevaju u dubiozi,da u kakanj odu skupili bi 9 gostiju a ne u amsterdam...
Post Reply