Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
Kejn

#251 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

zg1911 wrote:
Kejn wrote:Da što je najsmešnije most se kao pravi da bude dovoljno visok za uplovljavanje svih vrsta brodova, a sa druge strane sljedi šprndacija pa tamo ne može ni čamac ući. Očito može jer se most ne bi dizao na 50 metara. Što ga dižu onda nek naprave ponton obični ako ništa ne može ući u Neum. Očito farbanje očiju. Koga ba pravite budalama?
I kad je već ispoštovan zahtjev bih te je most podignut a stupovi rašireni na 200 m čemu sada opet kmečanje iz te iste bih? Postoji li ikakvo objašnjenje osim - prodaja političkih pamfleta?

Jeboga pa i rotterdam vjerojatno ne uplovljavaju brodovi viši od 50 metara...
Problem je što se MOST ne smije nikako graditi! I to dobro znate zato nećete civilizirano da se prvo razgraničite sa nama na moru već hoćete da gradite odmah most uz pomoć ovih naših dileja iz SBB-a i pete kolone HDZ-a. Što ne napravite Tunel? Jeftinije bolje nikom ne smeta..Nećete naravno jer vam je cilj da nas zavalite naravno, da se vazda moramo oslanjati na vašu dobru volju. Jebeni most na Svilaju ne date a kamoli da tolerišete nekakvu luku.

Ukoliko bi se razgraničili znalo bi se da po morskom pravu NEMA VJEŠTAČKIH KONSTRUKCIJA na nečijem izlazu na međunarode vode. Također postoji paragraf da arhipelaška država ne smije drugoj uskraćivati izlaz na more.
Streptokok

#252 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

PM72 wrote:Uzmi i ti kartu pa pogledaj.Da se ne provaljuješ.Slovenci su arbitražom dobili pravo izlaza na otvoreno more iz PIRANSKOG zaliva a ne iz slovenačkog primorja.Iznad piranskog zaliva su Portorož,Izola,Kopar sa lukama koje imaju regularan prilaz otvorenom moru.
Slusaj sad. Prvo se pokrij usima i ne dolazi na forum barem godinu.
Kejn

#253 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

OJ PM kakvo otvoreno more. Skoči bolan sa mosta i ne dolazi na ovu temu više djeca ti se smiju.
PM72

#254 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

:lol: :lol: :lol:

Nije ovo maklo dalje od "arhipelaške države"...ja bilmeza i neznalica Tito dragi.
Streptokok

#255 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

Kejn wrote:OJ PM kakvo otvoreno more. Skoči bolan sa mosta i ne dolazi na ovu temu više djeca ti se smiju.
Sta reci. Kad drot umisli da je intelektualac. Da ima obraza nestao bi sa foruma ili se barem klonirao.
volta dzontra

#256 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by volta dzontra »

BiH ce zaustaviti izgradnju Peljeskog mosta??? Kako???

Redosljed koraka??? Softic je malo doraditi ovlastenje i otici u Hamburg na sud za pravo mora i zbiberiti tuzbu pa ce sud donijeti privremenu zabranu????
Last edited by volta dzontra on 24/08/2017 19:42, edited 1 time in total.
Streptokok

#257 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

PM72 wrote::lol: :lol: :lol:

Nije ovo maklo dalje od "arhipelaške države"...ja bilmeza i neznalica Tito dragi.
Eto, prosuo se ko riza ali i dalje bi da pametuje
Kejn

#258 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

Streptokok wrote:
Kejn wrote:OJ PM kakvo otvoreno more. Skoči bolan sa mosta i ne dolazi na ovu temu više djeca ti se smiju.
Sta reci. Kad drot umisli da je intelektualac. Da ima obraza nestao bi sa foruma ili se barem klonirao.
Eto vidiš a ja citirao Bušatliju kada je u emisiju Refleks prije par godina isto rekao u vezi paragrafa o arhipelaškoj državi, i svi su se studiju složili, al evo ovom znalcu izgleda smješno. Jebi to ti je to kada ti je vikendica na Pelješcu preča od države.
PM72

#259 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

Streptokok wrote:
Uči.Moj ti je savjet.I pamti.Da ne ispadaš glup.Rastumači šta je "arbitraža oko piranskog zaliva" pa onda pogledaj kartu pa ćeš ustanoviti da je to mali dio slovenačkog primorja koji graniči sa Hrvatskom.Onda ćeš valjda skontati da ,sem Pirana i piranskog zaliva,ima još mjesta,luka i zaljeva na tih 47 kilometara slovenačke obale.
Kejn

#260 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

volta dzontra wrote:BiH ce zaustaviti izgradnju Peljeskog mosta??? Kako???

Redosljed koraka??? Softic je malo doraditi ovlastenje i otici u Hamburg na sud za pravo mora i zbiberiti tuzbu pa ce sud donijeti privremenu zabranu????
Majorizirani. Koga ćemo u ovom ciklusu za presednika? Nekog multietnićara iz DF-a ili ćete staru gardu iz SDP-a? Bit ćemo ove godine velikodušni pa ćemo vam dati da sami izaberete DF ili SDP?
Streptokok

#261 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

On i dalje dijeli savjete.
PM72

#262 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

Kejn wrote:
Streptokok wrote:
Eto vidiš a ja citirao Bušatliju kada je u emisiju Refleks prije par godina isto rekao u vezi paragrafa o arhipelaškoj državi, i svi su se studiju složili, al evo ovom znalcu izgleda smješno. Jebi to ti je to kada ti je vikendica na Pelješcu preča od države.
Ja samo kažem kako morske obale van one u "arhipelaškoj državi" nisi vidio...jer da jesi,ne bi tako tumačio.Ja sam bio u Portorožu i Piranu još za vrijeme Titine vladavine.Bog mu dženeta podario.
zg1911

#263 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

Kejn wrote:
zg1911 wrote:
Kejn wrote:Da što je najsmešnije most se kao pravi da bude dovoljno visok za uplovljavanje svih vrsta brodova, a sa druge strane sljedi šprndacija pa tamo ne može ni čamac ući. Očito može jer se most ne bi dizao na 50 metara. Što ga dižu onda nek naprave ponton obični ako ništa ne može ući u Neum. Očito farbanje očiju. Koga ba pravite budalama?
I kad je već ispoštovan zahtjev bih te je most podignut a stupovi rašireni na 200 m čemu sada opet kmečanje iz te iste bih? Postoji li ikakvo objašnjenje osim - prodaja političkih pamfleta?

Jeboga pa i rotterdam vjerojatno ne uplovljavaju brodovi viši od 50 metara...
Problem je što se MOST ne smije nikako graditi! I to dobro znate zato nećete civilizirano da se prvo razgraničite sa nama na moru već hoćete da gradite odmah most uz pomoć ovih naših dileja iz SBB-a i pete kolone HDZ-a. Što ne napravite Tunel? Jeftinije bolje nikom ne smeta..Nećete naravno jer vam je cilj da nas zavalite naravno, da se vazda moramo oslanjati na vašu dobru volju. Jebeni most na Svilaju ne date a kamoli da tolerišete nekakvu luku.

Ukoliko bi se razgraničili znalo bi se da po morskom pravu NEMA VJEŠTAČKIH KONSTRUKCIJA na nečijem izlazu na međunarode vode. Također postoji paragraf da arhipelaška država ne smije drugoj uskraćivati izlaz na more.
Što bi gradili tunel ako nam se gradi most? Radi se o hr teritoriju, pa nećemo valjda vodit se željama susjeda, već svojima.

Prolaz za neometanu plovidbu vam se ostavilo i to je to.

A to što vama sad prodaju priču koju želite čuti - pa bi li eu odobrila 300 milijuna eura za sporan projekt?

Međunarodne vode su daleko od bih. Radi se o prolazu DO međunarodnih voda kroz hrvatsko more.

A da ne idemo u civilizirano razgraničenje s vama. Sa slovenijom je trebalo 20+ godina, a slovenija ima jednog predsjednika, jednog premijera, jednu stranu. Dok se vi međusobno dogovorite most će već biti trošan i oronuo.
Hafis

#264 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Kejn wrote:

Majorizirani. Koga ćemo u ovom ciklusu za presednika? Nekog multietnićara iz DF-a ili ćete staru gardu iz SDP-a? Bit ćemo ove godine velikodušni pa ćemo vam dati da sami izaberete DF ili SDP?
More li ikako Slavo Kukić. Ako ništa barem je naš čoek, Hercegovac.
Ne bi bilo fer da nam nekog bosanca rakijaša izaberete.
volta dzontra

#265 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by volta dzontra »

Kejn wrote:

Slauf-pomorac imas pitanje pa odgovori ako ti sovinisticka histerija dopusta. Ako ne mozes za majorizaciju ima hejbet tema pa se prebacimo
Streptokok

#266 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

Sa slovenijom se razgranicili?
volta dzontra

#267 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:
Kejn wrote:

Vosla je im moj prvi izbor. Slabi su ucinci nakon 8 godina haustorskog pinokija a bi vrijedilo zajeba.vat se sa Voslom
Matzan

#268 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Matzan »

Hafis wrote:
Kejn wrote:

Pa bolje i to od onoga što vi birate.
Zalijepili se za jugoćiriličara pa nikako dalje.
Ne mogu da vjerujem da u Hercegovini nema nijedan sposoban čistokrvni Hrvat. :?
Streptokok

#269 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

PM72 wrote:[quo

Ja samo kažem kako morske obale van one u "arhipelaškoj državi" nisi vidio...jer da jesi,ne bi tako tumačio.Ja sam bio u Portorožu i Piranu još za vrijeme Titine vladavine.Bog mu dženeta podario.
Jesi li se pokrio usima?
Maraschino

#270 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

zg1911 wrote:

Što bi gradili tunel ako nam se gradi most? Radi se o hr teritoriju, pa nećemo valjda vodit se željama susjeda, već svojima.

A to što vama sad prodaju priču koju želite čuti - pa bi li eu odobrila 300 milijuna eura za sporan projekt?

Međunarodne vode su daleko od bih. Radi se o prolazu DO međunarodnih voda kroz hrvatsko more.

A da ne idemo u civilizirano razgraničenje s vama. Sa slovenijom je trebalo 20+ godina, a slovenija ima jednog predsjednika, jednog premijera, jednu stranu. Dok se vi međusobno dogovorite most će već biti trošan i oronuo.
Razumijem vas gospodine iz HR ali ne razumijem ovu vasu dijasporu ovdje u BiH koja se zalaze protiv drzave u kojoj zive.

Ako je sve tako kao sto pises, zasto odmah ne pristupite izgradnji. Ne cekate valjda saglasnost neke tamo BiH. Projekti tu, soldi tu, volje ne fali. Ja da sam na vasem mjestu ni dopis ne bi poslao na adresu BiH.
PM72

#271 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

Streptokok wrote:
PM72 wrote:[quo

Jesi li se pokrio usima?

Sem geografije,moraš vježbati i kopiranje - postavljanje postova. :D

A bio je jedan Hrvat iz Hercegovine kojeg sam smatrao ljudskom i intelektualnom gromadom.Nažalost,nije više među živima.Josip Jole Musa.
GeeTnT

#272 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by GeeTnT »

..ima Slavo.
Hafis

#273 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Slavo bi im bio dobar sad za prvu ruku, dok se ne ukaže nešto dugoročnije.
Inače, ne vidim niti jednog novog talenta, osinm ako neće kakvog odmetnutog fratra ili opet onog kletog Komšića..ako mu obraz dopusti.
Streptokok

#274 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

A moze i neki hrvat iz gorazda, za promjenu.
zg1911

#275 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

Maraschino wrote:
zg1911 wrote:

Razumijem vas gospodine iz HR ali ne razumijem ovu vasu dijasporu ovdje u BiH koja se zalaze protiv drzave u kojoj zive.

Ako je sve tako kao sto pises, zasto odmah ne pristupite izgradnji. Ne cekate valjda saglasnost neke tamo BiH. Projekti tu, soldi tu, volje ne fali. Ja da sam na vasem mjestu ni dopis ne bi poslao na adresu BiH.
A projekt vrijedan preko 3 milijarde kuna se gradi isti tren kad ti je eu odobrila (ne transferirala) sredstva? Ne boj se, neće se puno pitat bosnu.
Post Reply