Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
- pussysmoke
#251 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 01:30, edited 1 time in total.
- pussysmoke
#252 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
.
- novi.dan.nova.nafaka
#253 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
insomnia78 wrote:Bolje bi vam bilo da imate vode
- Skijaš
#254 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Vježba mali žvaljo za dugogodišnju karijeru bosanskohercegovačkog političara, jeb'o stvarne probleme Sarajlija.Control panel wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-ov- ... /170817056
Ovoj nedovrsenoj morfoloskoj masi yebem komplet familiju od do.
- Fudo Bosna
#255 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Pored ovog saopstenja, SDA Stari Grad, koje je za svaku pohvalu , istakao bih i danas, na mnogim portalima citiran govor rah Predsjednika Izetbegovica, u kojem je on za zivota isticao da je protiv preimenovanja ulice pokojnog Predsjednika Tita, i da cijeni Titovu ulogu u nasoj povijesti...
Slazem se i sa DF om... Alija i Tito su oba bili antifasisti a treba nam ostati i Titova ulica, (Tito se npr na Neretvi borio protiv bradatih spodoba sa brda, a 1945 im je osudio i potom i streljao onog, "kvaziheroja" glavnokomandujuceg djenerala Drazu), ali i prvom Predsjedniku BIH rah Aliji, treba dati jednu od centralnih ulica ili neki veci trg u gradu, pored vec postojeceg naziva, jer je zasluzan/ mozda najzasluzniji, pored nas boraca , za odbranu nase Domovine Bosne...
Ne trebamo, barem mi Bosnjaci a ni ostale Bosanske patriote, slijediti primjere neonacizma, i brisati svo Titovo naslijedje kao sto to rade neki nacionalisti u Zagrebu i Beogradu...
Dakle, postujem svoga komandanta i predsjednika Aliju, odbranio BIH, nije otvarao logore, nije cinio genocid, nije rusio bogomolje !
Tito je imao i losih stvari, po pitanju nepriznavanja bosnjacke nacije i jezika, manjka vjerskih prava, ali ipak, generalno i hvala mu : za ekonomski prosperitet ex Yu i BIH, hvala mu za borbu protiv, stranih fasista, i domacih cetnika i ustasa, za besplatno zdravstvo, skolstvo, radnicka prava, za pola stoljeca mira, znaci , po meni, obojici Sarajevo duguje...
Sto se ovog balavca tice , nema pojma, zalosno je da su takvi savjetnici u Kantonu. ( Da ista zna, saznao bi da nas puno , ili nasih roditelja ili djedova, nisu bili clanovi Titove partije, pa su zavrsili besplatno fakultete, dobili stanove i imali lijep i ugodan zivot u Titovoj drzavi...)!
Slazem se i sa DF om... Alija i Tito su oba bili antifasisti a treba nam ostati i Titova ulica, (Tito se npr na Neretvi borio protiv bradatih spodoba sa brda, a 1945 im je osudio i potom i streljao onog, "kvaziheroja" glavnokomandujuceg djenerala Drazu), ali i prvom Predsjedniku BIH rah Aliji, treba dati jednu od centralnih ulica ili neki veci trg u gradu, pored vec postojeceg naziva, jer je zasluzan/ mozda najzasluzniji, pored nas boraca , za odbranu nase Domovine Bosne...
Ne trebamo, barem mi Bosnjaci a ni ostale Bosanske patriote, slijediti primjere neonacizma, i brisati svo Titovo naslijedje kao sto to rade neki nacionalisti u Zagrebu i Beogradu...
Dakle, postujem svoga komandanta i predsjednika Aliju, odbranio BIH, nije otvarao logore, nije cinio genocid, nije rusio bogomolje !
Tito je imao i losih stvari, po pitanju nepriznavanja bosnjacke nacije i jezika, manjka vjerskih prava, ali ipak, generalno i hvala mu : za ekonomski prosperitet ex Yu i BIH, hvala mu za borbu protiv, stranih fasista, i domacih cetnika i ustasa, za besplatno zdravstvo, skolstvo, radnicka prava, za pola stoljeca mira, znaci , po meni, obojici Sarajevo duguje...
Sto se ovog balavca tice , nema pojma, zalosno je da su takvi savjetnici u Kantonu. ( Da ista zna, saznao bi da nas puno , ili nasih roditelja ili djedova, nisu bili clanovi Titove partije, pa su zavrsili besplatno fakultete, dobili stanove i imali lijep i ugodan zivot u Titovoj drzavi...)!
- tandmand
#256 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Fraza teme: PSEUDOISLAMSKO DRUŠTVO
- It_is_a_Leclerc
#257 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Koliko god to možda bilo teško prihvatiti, Tarik Dautović jeste pravi, autohtoni predstavnik nove generacije političkih Bošnjaka.
Polupismen, egzistencijalno povezan sa političkom strankom bez koje bi bio nula po Richteru, odgojen na mitu o Bošnjacima kao žrtvama opće prakse i svim reprerkusijama koje iz tog proizilaze, politički stasao podno mindera i na "predavanjjima" kojekakvih ratnih profitera i "autora" koji su ga podučili kako se u komunizmu "nije smjelo ići u džamiju". Fan Muhameda Velića, mrzi Izrael i sve Židove, samo patriotCka muzika i filmovi, svađa se po fejsbuku, a omiljeni sport mu je dudlanje šiše.
To je prototip i rezultat višegodišnjeg projekta uništanja bh. omladine kroz misionarstvo SDA. Ovo su samo posljedice.
Polupismen, egzistencijalno povezan sa političkom strankom bez koje bi bio nula po Richteru, odgojen na mitu o Bošnjacima kao žrtvama opće prakse i svim reprerkusijama koje iz tog proizilaze, politički stasao podno mindera i na "predavanjjima" kojekakvih ratnih profitera i "autora" koji su ga podučili kako se u komunizmu "nije smjelo ići u džamiju". Fan Muhameda Velića, mrzi Izrael i sve Židove, samo patriotCka muzika i filmovi, svađa se po fejsbuku, a omiljeni sport mu je dudlanje šiše.
To je prototip i rezultat višegodišnjeg projekta uništanja bh. omladine kroz misionarstvo SDA. Ovo su samo posljedice.
-
megaman4
#258 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Zbog ovakvih bilmeza cijeli svijet će nam okrenuti leđa. upamti to. Lik veze nema šta priča.It_is_a_Leclerc wrote:Koliko god to možda bilo teško prihvatiti, Tarik Dautović jeste pravi, autohtoni predstavnik nove generacije političkih Bošnjaka.
A što se tiče Bošnjačke omladine, onaj njen zdravi dio je već otišao iz zemlje, ostatak se uskoro priključuje.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#259 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
koliko god se protivili tome, ova sda je miljama stopa daleko od alijine sda i po ko zna koji put gaze po rahmetli predsjedniku. sasvim je jasno da stavovi ovog mladica nisu tek tako kreirani i iskritalizirani i on tek tako ne mrzi bivsi sistem i tita, vec je u pozadini nesto mnogo kompleksnije sto sda kroz stranacke i vanstranacke institucije provodi.
ovaj momak je ociti primjer da glavni kriterij prihvatanja ljudi od strane tih famoznih modernih ili ti ga novih Bosnjaka, jeste i ce biti da je neko musliman, Bosnjak, pa onda sve ostalo. ne bitno koga slijedi, koga prati i sta misli o ostalima.
ovo nije prvi put da neki mladic iz sda iznese slicne teze i zakune se u Allaha, a zahiragici su zajedno sa ovim momkom prednjacili u posljednje vrijeme. i puno je opasnije njihovo podrzavanje osoba koji su bili ideopoklonici rezima protiv kojeg su sve jace, danasnje sile ratovale i kojeg se drzava u kojoj je nastao stidi.
mozda je to zaista nasa buducnost, a ako jeste onda kuku nama.
kao sto neko napisa, njih je bilo sramota ici u dzamiju za vrijeme tita, a danas djeci pricaju da im je to neko branio.
i iznenadile su me reakcije sda, koja je kopirala dfovo saopcenje kako bi se oduprijela ono izljevu mozga od strane onog balavca.
@leclerc
ovaj momak je ociti primjer da glavni kriterij prihvatanja ljudi od strane tih famoznih modernih ili ti ga novih Bosnjaka, jeste i ce biti da je neko musliman, Bosnjak, pa onda sve ostalo. ne bitno koga slijedi, koga prati i sta misli o ostalima.
ovo nije prvi put da neki mladic iz sda iznese slicne teze i zakune se u Allaha, a zahiragici su zajedno sa ovim momkom prednjacili u posljednje vrijeme. i puno je opasnije njihovo podrzavanje osoba koji su bili ideopoklonici rezima protiv kojeg su sve jace, danasnje sile ratovale i kojeg se drzava u kojoj je nastao stidi.
mozda je to zaista nasa buducnost, a ako jeste onda kuku nama.
kao sto neko napisa, njih je bilo sramota ici u dzamiju za vrijeme tita, a danas djeci pricaju da im je to neko branio.
i iznenadile su me reakcije sda, koja je kopirala dfovo saopcenje kako bi se oduprijela ono izljevu mozga od strane onog balavca.
@leclerc
- Matzan
#260 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
ultima_palabra wrote:Intelektualac par exellence... istakao se pisuci o negativnom uticaju kupacih kostima na muslimansku zenu dok Evropa gori i citavi narodi nestaju.Matzan wrote: Na stranu ova gore glupo poređenje na sličici, nego, je li ovo nešto najveće i najgore što je taj Busuladžić izjavio i napisao ili ima još toga? Vidim vrti se ta njegova izjava nekoliko puta na forumu, a zaista nisam nešto baš upućen u život i djelo tog čovjeka.
Otprilike isti nivo vizije kao i SDA jugend 75 godina kasnije.
Maloprije sam čitao o njemu na wikipediji, ako wikipedia može biti relevantan izvor.
Sa onom citiranom izjavom se baš i nije proslavio, ali u to vrijeme je u dobrom dijelu Europe postojao taj stereotip o Jevrejima.
Opet da ponovim, nije briljirao tom izjavom, ali ista nije ni ono suštinsko o njegovom liku i djelu.
Jedna jako bitna stvar koju pročitah je da je samo 3 godine nakon pogubljenja Busuladžić rehabilitiran.
Kad sve saberem i oduzmem, čini mi se da je preoštro kažnjen, što se može zaključiti iz te rehabilitacije.
S druge strane, ne vidim njegove ama baš nikakve zasluge za svoj narod, tako da po njegovom imenu ne bi nazvao ni trafiku u nekom sokaku, a kamoli školu. Tu je on izgleda negdje sa Azizom Šaćirbegović.
- supercali
#261 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Fr je tu gdje jeste jer nema 3 miliona insomniainsomnia78 wrote:Zato je Fr tu gdje jestenightvision wrote:Ja i nemam glasacko pravo u francuskoj, meni nemas sta oduzimati.insomnia78 wrote:Vidis ja bi takvima ko ti oduzimo glasacko pravo
- Raigor Stonehoof
#262 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
mars u tursku jebo li te erdogansunceKOtepsija wrote:Mozda ipak nije zahvalno uporedivati lik i djelo Alije i Josipa Broza-ali je sasvim sigurno moguce, i ako se vec ide u to treba poci od odredenih temelja-prije svega i jedan i drugi su izasli kao lideri zemlje sazdane na pepelu i paklu stradanja i visegodisnjeg rata, medutim dok se Josip Broz odao krstarenjima i hedonisanju po raznim jadranskim i inim ostrvima (a najpoznatije su svakako Brijuni)-Alija nije imao taj luksuz-sve svoje snage je ulozio u izgradnju mira i povjerenja medu dojuce zaracenim narodima-dijalogom prije svega a ne argumentom sile-koji je bio prva i udarna pesnica Crvenih.
Ko je bio uspjesnij svjedocice historija-ali vec sada je moguce donijeti neke zakljucke- Jugoslavija se raspala pa mozemo reci cirka deceniju nakon smrti Josip Broza (s tim da je raspad poceo odmah-neposredno, vec prvi dan nakon smrti pomenutog)
s druge sstrane Bosna (pa i Hercegovina) postoje i danas 20ak godina nakon rata i cak 15ak godina nakon smrti Alije I.
Mozda (samo naglas razmisljam) je glavna razlika izmedu Alije i Josipa Broza to sto je Alija I. iza sebe ostavio i fizicki vidljivog "nasljednika" kojeg je napravio kao i drzavu i koji je u najtezim trenutcima, na prvim linijama odbrane pratio oca-kao vjerna sjena-koji je "pekao" drzavnicki zanat "umjeca moguceg&nemoguceg" uceci u najtezim uslovima, dok su djeca Josipa Broza ipak, bila postedena-i pokazala se nesposobnim i nevoljnim da nastave i da se bore za ostavstinu svoga oca.
Alija je napravio drzavu i ostravio sina koji se brine o njoj, a Josip Broz s druge strane se vrlo malo ili nimalo brinuo o svojoj drzavi-cak i za vrijeme svoga zibvota-sav taj navodni razvoj o kojem se govori u poslijeratnoj Jugoslaviji je isao nekako po inerciji, vise potaknut izvanjskim lobiranjima kojima nije trebala jos jedna propala drzava.
Alija je pokazao drzavnicku viziju kakvu Josip Broz nije moga ili nije htjeo cak ni da promislja...jednom su vaznija bila krstarenja, drugom izgradnja drzave, mira i povjerenja (kao preduslova prosperiteta)
- edo_79
#263 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Alija Izetbegović o Titu i Titovoj ulici u Sarajevu:General War wrote:Puse samo suncokretiUljudbeni_Nositelj wrote:Milina slusati kmecidbu samoproglasene mlade sarajevske graDZanske udarnicke elite... Oni ti ga puse Tarice....![]()
Ja nisam nikad krio simpatije prema tom čovjeku, jer mi nije davao utisak nekog zloće-čovjeka. Imao sam utisak da je širok čovjek, otvoren prema životu, da je volio da živimo i da je puštao druge da ga žive, za razliku od drugih komunističkih rukovodilaca koji su bili više askete. Znate i vi, pod asketama je teško, sami sebe izlažu patnji, pa to traže i od drugih ljudi. Tito je bio neka druga vrsta čovjeka. I tako, jednom riječju, nemam ja neki negativni odnos prema Titu. Vi znate, mi ovdje ni ulicu koja se zove po njegovom imenu nismo nikad predili, mada smo to mogli da uradimo. Prošli smo kroz vrlo težak period od rata, kada je bilo takvih zahtjeva. Mi to nismo dali. Nisam ni ja dao to. Jednostavno ne smatram da historija počinje od nas. Taj čovjek je uradio neke značajne stvari, stvorio je jednu zemlju, ojačao je."
Toliko
- vješalica
#264 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Sama expanzija novih religijskih objekata dovoljno govori koliko su se vodeci muslimani srozali u svakom pogledu kadapored hhiljada dzamija u BiH koje su od kulturnog i historijskog znacaja i identiteta muslimana na ovim prostorima oni iste ne obnavljaji nego prave nove da bi bolje ovcama ispirali ostatke mozga glupog u glavi i bavili se biznisom po dzamijama i pokrivanjem za pare i sirenje ideologije zatucanostipussysmoke wrote:Pa o tome sam i govorio na temi koja je zaključana. Da se vjerski objekti koriste za pranje novca, a ne ono za što su namijenjeni. Ali šta zna ovca šta vuk misli. Bitno je da pase.farisovo wrote:Ne može Kavazovic i Islamska zajednica ništa uraditi. Pod potpunom su kontrolom stranke SDA. SDA ima "privilegiju" da imenuje i postavlja predsjednika Sabora koji Islamsku zajednicu i Reisa drži u potpunosti pod svojom kontrolom. Kao što znaš, danas je na toj poziciji Hasan Čengic.
Hasan je i na američkoj "crnoj listi" i sumnjiči se za pronevjeru velike svote novca koja je ušla kao humanitarna pomoć u BiH.... Ali to mu ne smeta da uzjaše na celo Sabora i, što je možda i gore, po džamijama i dan danas drži predavanja o ahlaku.
Muslimani su u ovoj drzavi (veci broj njih) sami sebi otrov
Al zaludjenost je to
- pussysmoke
#265 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
.
- Alternativac1
#266 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ja moram reći da izvinete da mi se sere i od vas forumaša i zelenih i crvenih i od države i okruženja u kojem živim generalno... jedva čekam da ovoj bari punoj krokodila okrenem leđa...
Eto samo htjedoh da iznesem svoju frustraciju na forumu da mi bude lakše...
Eto samo htjedoh da iznesem svoju frustraciju na forumu da mi bude lakše...
- pussysmoke
#267 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 01:29, edited 1 time in total.
- Rugafet
#268 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ma hajde boga ti, ko ce se jos tim trivijalnostima bavitiL u c i f e r wrote:Lahko je ulice mijenjat...
Dje voda, privreda, standard, povecanje penzija, uredjenje zdravstva, eliminacija talova, korupcije, nepotizma, otvorene kradje minder mafije...
Napravite makar nesto mamu vam jebem uhljebasku, pa onda nadijevajte ulicama imena kako vam je kurcu cejf.
- Cherry-Cherry
#269 Re: Tarik i Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Iznenadio me ovaj zvanični stav SDA. Ko bi rekao da će se ograditi od ovog imbecila...
-
BosnaOnlineOrg
#270 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ko je ovaj, ciji je i kako je povezan sa vladajucom kastom?
-
made_in_sarajevo
#271 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Zahiragic debil na svom facebooku naravnk brani ovog drugog debila. Tito ubica, tito ovo, tito ono, bio je posten pa spomeno da mu je dedo od rudnika do UO Energoinvesta dosao, pa cudno nekako da bas sda i sjeba taj Energoinvest (valjda sve sto je komunisticko treba ugasiti i srusiti, nema veze sto drugo i bolje nemamo), tako nas omladinac sa kojim treba da se ponosimo nasra svasta nesto i zavrsi sa smrt fasizmu, sloboda narodu.
zivjela nam sda jos 1000 godina, jedini borci protiv fasista i protiv tite fasiste
zivjela nam sda jos 1000 godina, jedini borci protiv fasista i protiv tite fasiste
-
salihh
#272 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
To sto svaki hajvan ima pravo glasa se moze doimati nedostatkom demokratije... ali sto svaki hajvan ima internet pa moze lajati svoju zuc i otrovnom gluposcu opasno kontaminirati okolis... e to je katastrofa...
- shbc
#273 Re: Tarik i Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ne bi se ni ogradili da nije bila ovako zestoka reakcija raje.Cherry-Cherry wrote:Iznenadio me ovaj zvanični stav SDA. Ko bi rekao da će se ograditi od ovog imbecila...
-
L u c i f e r
#274 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Btw:
"Američka ambasada: Razočarani smo što je škola u Sarajevu imenovana po kontroverznom Busuladžiću"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/americk ... /170818001
Niko ga nikom ne mere ucerat ko budala sam sebi...
"Američka ambasada: Razočarani smo što je škola u Sarajevu imenovana po kontroverznom Busuladžiću"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/americk ... /170818001
Niko ga nikom ne mere ucerat ko budala sam sebi...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#275 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
podrška Takiju