SRBI:))
- BHCluster
- Connaisseur Karlin
#252 Re: SRBI:))
nisam pisala iskljucivo o dsaljacima, vec o medusobnoj mrznji naroda u 21 stoljecu, a koja je djelomicno usloveljna krizama eticnkog i nacionalnog identieta¤ jelena ¤ wrote:Stereotipi prema došljacima kao oblik snobizma i ksenofobije postoje širom svijeta i meni vala ne mogu biti dokaz ničemu.Connaisseur Karlin wrote:pises o licnim kompleksima naroda na Balkanu, stereotipi su oduvijek su i postojali , a to je dokaz da je narod na Blkanu opterecen glupostima¤ jelena ¤ wrote:
Nisu tema ni Bošnjaci pa ako spominjemo njih na temi o Srbima, red je da se sjetimo i Hrvata.![]()
Mostarac Ivo može komotno biti i Hercegovac i Hrvat - što i jeste.![]()
Nisam upoznala nijednog Mostarca koji ne želi biti Hercegovac, ali...ja sam Hercegovac - iz usta jednog Mostarca i on je Hercegovac - iz usta jednog purgera može imati, i vrlo često ima, potpuno različito značenje jedne te iste geografske odrednice nečijeg identiteta.
Nije zgoreg imati u vidu i taj mentalni problem jednog nadmenog stanovnika glavnog grada (što purger jeste, jer nisu svi Zagrepčani purgeri) zbog kojeg se često stiče pogrešan utisak da oni drugi, koje život nanese u taj veliki grad, navodno ne žele biti to što jesu.
Ko to ne želi biti porijeklom iz prelijepe Hercegovine ako to već jeste i ko to želi biti nepoželjni došljak, primitivac u novoj i nepoznatoj sredini u koju se mora, silom prilika, uklopiti i postići zadate životne ciljeve?
- BarbaDue
#253 Re: SRBI:))
Preporučujem pravoslavcima iz RS-a da se okrenu Bosni & Hercegovini i normalnom životu, ekonomiji, razvoju, kulturi...itd.
P.S. Daj da živim ko čovjek, a ne da te moram mrziti!!
- General War
#254 Re: SRBI:))
BHCluster wrote:
Ruga se neko gdje mu se moze sa po rezervoara u autu preci sto bosnjaci kontrolisu
-
Fudo387
#255 Re: SRBI:))
Koliko goriva treba da se predje sto jugosloveni kontrolisu?General War wrote:BHCluster wrote:![]()
Ruga se neko gdje mu se moze sa po rezervoara u autu preci sto bosnjaci kontrolisu
- insomnia78
#256 Re: SRBI:))
Oj izruguju se a genocid pocinjen nad njima. Jugoslovene nije niko genocidiso
- insomnia78
#257 Re: SRBI:))
Fudo387 wrote:Koliko goriva treba da se predje sto jugosloveni kontrolisu?General War wrote:BHCluster wrote:![]()
- LBVIEW
#258 Re: SRBI:))
Rugati se Bosnjacima, nakon pocinjenog geocida, moze samo djeneral.General War wrote:BHCluster wrote:![]()
-
megaman4
#259 Re: SRBI:))
Za 3 godine 50% ljudi ce zauvijek otici iz drzave. Onda nece biti bitno ko je Bosnjak, Srbin, Hrvat, Jevrej, Rom i dr...BarbaDue wrote:Preporučujem pravoslavcima iz RS-a da se okrenu Bosni & Hercegovini i normalnom životu, ekonomiji, razvoju, kulturi...itd.
Nema od nas ništa.
- zunazu
#260 Re: SRBI:))
Zato što se Srbi po mnogim pitanjima ponašaju bolesno i treba im stručna pomoć.saale wrote:Zašto Srbi imaju otpore prema zapadu i naginju Rusiji, A 99% istih radi ima želju da živi ili ima fameliju na zapadu, državama koje su u NATO savezu?
- General War
#261 Re: SRBI:))
Ne, od ekipe ovdje bas stize onako prica puna razunjevanja.insomnia78 wrote:Oj izruguju se a genocid pocinjen nad njima. Jugoslovene nije niko genocidiso
- BarbaDue
#262 Re: SRBI:))
Neka ide ko može, ne branim. Ali daj ovo što je ostalo da živim k'o insan, da ne mislim na druge nego na sebe.megaman4 wrote:Za 3 godine 50% ljudi ce zauvijek otici iz drzave. Onda nece biti bitno ko je Bosnjak, Srbin, Hrvat, Jevrej, Rom i dr...BarbaDue wrote:Preporučujem pravoslavcima iz RS-a da se okrenu Bosni & Hercegovini i normalnom životu, ekonomiji, razvoju, kulturi...itd.
Nema od nas ništa.
To na žalost ne mogu sve dok mi komšija radi o glavi.
-
PM72
#263 Re: SRBI:))
A pomisliš li ikad da te tvoj više handri nego komšija - sve u cilju skupljanja stada pričom "oni nam ne misle ništa dobro" a iza leđa lijeva ruka desni džep...
- insomnia78
#264 Re: SRBI:))
Nema ti ko sta pricati to su dokazane cinjenice i ne povezane stvari. Cetnik nece promjeniti svoje zelje ko god tebi bio na vlasti. Im'o si 40 godina bratstva i jedinstva pa sta biPM72 wrote:A pomisliš li ikad da te tvoj više handri nego komšija - sve u cilju skupljanja stada pričom "oni nam ne misle ništa dobro" a iza leđa lijeva ruka desni džep...
-
PM72
#265 Re: SRBI:))
Jesu li oni krivi što nemaš vode,prevoz kako treba,sigurnost,posao itd,itd?
- LBVIEW
#266 Re: SRBI:))
Prema takvim "Jugoslovenima" poput tebe, sto se izruguju zrtvama genocida, nikakvog razumijevanja ne moze biti.General War wrote:Ne, od ekipe ovdje bas stize onako prica puna razunjevanja.insomnia78 wrote:Oj izruguju se a genocid pocinjen nad njima. Jugoslovene nije niko genocidiso
Dakle,posto razlika izmede jebenih Jugoslovena i cetnika po tom pitanju ne postoji, Juga i Jugosloveni mogu dobiti
razumijevanje jedino u vidu onog od sake do lakta.
- General War
#267 Re: SRBI:))
Koliko trebalo patriJotama goriva da zbrisu do amerike?Fudo387 wrote:Koliko goriva treba da se predje sto jugosloveni kontrolisu?General War wrote:BHCluster wrote:![]()
- General War
#268 Re: SRBI:))
To to ti zrtva genocida? obicna ksenofobicna zdapi koja se krije iza zrtava kad god pocne sa preseravanjem.LBVIEW wrote:Prema takvim "Jugoslovenima" poput tebe, sto se izruguju zrtvama genocida, nikakvog razumijevanja ne moze biti.General War wrote:Ne, od ekipe ovdje bas stize onako prica puna razunjevanja.insomnia78 wrote:Oj izruguju se a genocid pocinjen nad njima. Jugoslovene nije niko genocidiso
Dakle,posto razlika izmede jebenih Jugoslovena i cetnika po tom pitanju ne postoji, Juga i Jugosloveni mogu dobiti
razumijevanje jedino u vidu onog od sake do lakta.
- BarbaDue
#269 Re: SRBI:))
Moj može da me handri na način da mi ne obezbjedi radno mjesto, ukrade novac namjenjen socjalnim slučajevima i sl. ali nikad mi neće poslati ovakvu poruku:PM72 wrote:A pomisliš li ikad da te tvoj više handri nego komšija - sve u cilju skupljanja stada pričom "oni nam ne misle ništa dobro" a iza leđa lijeva ruka desni džep...
O ovim stvarima govorim, man'te se rata i ratnih igara. Nismo mi muslimani pičke, pomarisat ćemo se mi ako zatreba, ali zašto!? Ne treba nam taj belaj, daj da uživamo u piČku materinu!
- LBVIEW
#270 Re: SRBI:))
Znas sta tnikce, da mi nije zao bana vidio bi ti ko je zdapi.General War wrote:
To to ti zrtva genocida? obicna ksenofobicna zdapi koja se krije iza zrtava kad god pocne sa preseravanjem.
Glumis Jugoslovencinu, a rugas se genocidu koji pocinise tvoji sunarodnjaci- obraz nula.
-
PM72
#271 Re: SRBI:))
Mariši se jarane - niko ti ne brani.Ja neću.Neće ni moja djeca.Puc'o bi im u koljena kad bi uzeli pušku i krenuli u rat da ostvaruju ciljeve vladajuće oligarhije ili da "proširuju teritorije".To što p'jani Srbi pjevaju po sijelima niti me interesuje niti ću sjedit' sa takvima.Samo,ni napaljene Bošnje pod gasom ne pjevaju o cvijeću i nanulama.Gledao sam snimke kad dijasporci daju po 50 eura na teferičima samo da se otpjeva "kad Naser u Kravicu dođe",oni će poslije odmora nazad a moja djeca da se kolju? Ma neka idu u tri PM.I oni i ovakva Bosna.BarbaDue wrote:Moj može da me handri na način da mi ne obezbjedi radno mjesto, ukrade novac namjenjen socjalnim slučajevima i sl. ali nikad mi neće poslati ovakvu poruku:PM72 wrote:A pomisliš li ikad da te tvoj više handri nego komšija - sve u cilju skupljanja stada pričom "oni nam ne misle ništa dobro" a iza leđa lijeva ruka desni džep...
O ovim stvarima govorim, man'te se rata i ratnih igara. Nismo mi muslimani pičke, pomarisat ćemo se mi ako zatreba, ali zašto!? Ne treba nam taj belaj, daj da uživamo u piČku materinu!
- mO k3
#272 Re: SRBI:))
hajde ne lazi , na toliko sam teferica sam bio , nigdje nisam cuo takvu pjesmu ... cisto lazesPM72 wrote:Mariši se jarane - niko ti ne brani.Ja neću.Neće ni moja djeca.Puc'o bi im u koljena kad bi uzeli pušku i krenuli u rat da ostvaruju ciljeve vladajuće oligarhije ili da "proširuju teritorije".To što p'jani Srbi pjevaju po sijelima niti me interesuje niti ću sjedit' sa takvima.Samo,ni napaljene Bošnje pod gasom ne pjevaju o cvijeću i nanulama.Gledao sam snimke kad dijasporci daju po 50 eura na teferičima samo da se otpjeva "kad Naser u Kravicu dođe",oni će poslije odmora nazad a moja djeca da se kolju? Ma neka idu u tri PM.I oni i ovakva Bosna.BarbaDue wrote:Moj može da me handri na način da mi ne obezbjedi radno mjesto, ukrade novac namjenjen socjalnim slučajevima i sl. ali nikad mi neće poslati ovakvu poruku:PM72 wrote:A pomisliš li ikad da te tvoj više handri nego komšija - sve u cilju skupljanja stada pričom "oni nam ne misle ništa dobro" a iza leđa lijeva ruka desni džep...
-
PM72
#273 Re: SRBI:))
rastumači malo repertoar...pa onda piši kako neko laže.
- mO k3
#274 Re: SRBI:))
reko sam da nikada nisam cuo na tefericu ovakvu pjesmu , na koliko si ti teferica to bio ove i prosle godine kada si cuo tu pjesmu iz 2016PM72 wrote:
rastumači malo repertoar...pa onda piši kako neko laže.
hajde ne lazi ponovo ti kazem
-
PM72
#275 Re: SRBI:))
Ili si glup ili ćorav? Fino ti napisah kako sam gledao snimak teferiča na kojem pjani dijasporci plaćaju za tu pjesmu.Mene taj seljakluk i primitivizam ne interesuje ,niti idem po teferičima niti sam išao.Ti i dalje tvrdi da toga nema i da Bošnje samo pjevaju o slavujima,nanulama i ružama.