SRBI:))

Locked
BHCluster

#251 Re: SRBI:))

Post by BHCluster »

Image
Connaisseur Karlin

#252 Re: SRBI:))

Post by Connaisseur Karlin »

¤ jelena ¤ wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Nisu tema ni Bošnjaci pa ako spominjemo njih na temi o Srbima, red je da se sjetimo i Hrvata. :)
Mostarac Ivo može komotno biti i Hercegovac i Hrvat - što i jeste. :)

Nisam upoznala nijednog Mostarca koji ne želi biti Hercegovac, ali...ja sam Hercegovac - iz usta jednog Mostarca i on je Hercegovac - iz usta jednog purgera može imati, i vrlo često ima, potpuno različito značenje jedne te iste geografske odrednice nečijeg identiteta.
Nije zgoreg imati u vidu i taj mentalni problem jednog nadmenog stanovnika glavnog grada (što purger jeste, jer nisu svi Zagrepčani purgeri) zbog kojeg se često stiče pogrešan utisak da oni drugi, koje život nanese u taj veliki grad, navodno ne žele biti to što jesu.

Ko to ne želi biti porijeklom iz prelijepe Hercegovine ako to već jeste i ko to želi biti nepoželjni došljak, primitivac u novoj i nepoznatoj sredini u koju se mora, silom prilika, uklopiti i postići zadate životne ciljeve?
pises o licnim kompleksima naroda na Balkanu, stereotipi su oduvijek su i postojali , a to je dokaz da je narod na Blkanu opterecen glupostima :)
Stereotipi prema došljacima kao oblik snobizma i ksenofobije postoje širom svijeta i meni vala ne mogu biti dokaz ničemu.
nisam pisala iskljucivo o dsaljacima, vec o medusobnoj mrznji naroda u 21 stoljecu, a koja je djelomicno usloveljna krizama eticnkog i nacionalnog identieta :)
BarbaDue

#253 Re: SRBI:))

Post by BarbaDue »

Preporučujem pravoslavcima iz RS-a da se okrenu Bosni & Hercegovini i normalnom životu, ekonomiji, razvoju, kulturi...itd.

P.S. Daj da živim ko čovjek, a ne da te moram mrziti!!
General War

#254 Re: SRBI:))

Post by General War »

BHCluster wrote:Image
:lol:
Ruga se neko gdje mu se moze sa po rezervoara u autu preci sto bosnjaci kontrolisu :-)
Fudo387

#255 Re: SRBI:))

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Ruga se neko gdje mu se moze sa po rezervoara u autu preci sto bosnjaci kontrolisu :-)
Koliko goriva treba da se predje sto jugosloveni kontrolisu?
insomnia78

#256 Re: SRBI:))

Post by insomnia78 »

Oj izruguju se a genocid pocinjen nad njima. Jugoslovene nije niko genocidiso
insomnia78

#257 Re: SRBI:))

Post by insomnia78 »

Fudo387 wrote:
General War wrote:
LBVIEW

#258 Re: SRBI:))

Post by LBVIEW »

General War wrote:
Rugati se Bosnjacima, nakon pocinjenog geocida, moze samo djeneral. :oops:
megaman4

#259 Re: SRBI:))

Post by megaman4 »

BarbaDue wrote:Preporučujem pravoslavcima iz RS-a da se okrenu Bosni & Hercegovini i normalnom životu, ekonomiji, razvoju, kulturi...itd.

Za 3 godine 50% ljudi ce zauvijek otici iz drzave. Onda nece biti bitno ko je Bosnjak, Srbin, Hrvat, Jevrej, Rom i dr...

Nema od nas ništa.
zunazu

#260 Re: SRBI:))

Post by zunazu »

saale wrote:Zašto Srbi imaju otpore prema zapadu i naginju Rusiji, A 99% istih radi ima želju da živi ili ima fameliju na zapadu, državama koje su u NATO savezu?
Zato što se Srbi po mnogim pitanjima ponašaju bolesno i treba im stručna pomoć.
General War

#261 Re: SRBI:))

Post by General War »

insomnia78 wrote:Oj izruguju se a genocid pocinjen nad njima. Jugoslovene nije niko genocidiso
Ne, od ekipe ovdje bas stize onako prica puna razunjevanja. :-)
BarbaDue

#262 Re: SRBI:))

Post by BarbaDue »

megaman4 wrote:
BarbaDue wrote:Preporučujem pravoslavcima iz RS-a da se okrenu Bosni & Hercegovini i normalnom životu, ekonomiji, razvoju, kulturi...itd.

Za 3 godine 50% ljudi ce zauvijek otici iz drzave. Onda nece biti bitno ko je Bosnjak, Srbin, Hrvat, Jevrej, Rom i dr...

Nema od nas ništa.
Neka ide ko može, ne branim. Ali daj ovo što je ostalo da živim k'o insan, da ne mislim na druge nego na sebe.
To na žalost ne mogu sve dok mi komšija radi o glavi.
PM72

#263 Re: SRBI:))

Post by PM72 »

A pomisliš li ikad da te tvoj više handri nego komšija - sve u cilju skupljanja stada pričom "oni nam ne misle ništa dobro" a iza leđa lijeva ruka desni džep...
insomnia78

#264 Re: SRBI:))

Post by insomnia78 »

PM72 wrote:A pomisliš li ikad da te tvoj više handri nego komšija - sve u cilju skupljanja stada pričom "oni nam ne misle ništa dobro" a iza leđa lijeva ruka desni džep...
Nema ti ko sta pricati to su dokazane cinjenice i ne povezane stvari. Cetnik nece promjeniti svoje zelje ko god tebi bio na vlasti. Im'o si 40 godina bratstva i jedinstva pa sta bi
PM72

#265 Re: SRBI:))

Post by PM72 »

Jesu li oni krivi što nemaš vode,prevoz kako treba,sigurnost,posao itd,itd?
LBVIEW

#266 Re: SRBI:))

Post by LBVIEW »

General War wrote:
insomnia78 wrote:Oj izruguju se a genocid pocinjen nad njima. Jugoslovene nije niko genocidiso
Prema takvim "Jugoslovenima" poput tebe, sto se izruguju zrtvama genocida, nikakvog razumijevanja ne moze biti.
Dakle,posto razlika izmede jebenih Jugoslovena i cetnika po tom pitanju ne postoji, Juga i Jugosloveni mogu dobiti
razumijevanje jedino u vidu onog od sake do lakta. :izet:
General War

#267 Re: SRBI:))

Post by General War »

Fudo387 wrote:
General War wrote:
Koliko trebalo patriJotama goriva da zbrisu do amerike?
General War

#268 Re: SRBI:))

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
Prema takvim "Jugoslovenima" poput tebe, sto se izruguju zrtvama genocida, nikakvog razumijevanja ne moze biti.
Dakle,posto razlika izmede jebenih Jugoslovena i cetnika po tom pitanju ne postoji, Juga i Jugosloveni mogu dobiti
razumijevanje jedino u vidu onog od sake do lakta. :izet:
To to ti zrtva genocida? obicna ksenofobicna zdapi koja se krije iza zrtava kad god pocne sa preseravanjem.
BarbaDue

#269 Re: SRBI:))

Post by BarbaDue »

PM72 wrote:A pomisliš li ikad da te tvoj više handri nego komšija - sve u cilju skupljanja stada pričom "oni nam ne misle ništa dobro" a iza leđa lijeva ruka desni džep...
Moj može da me handri na način da mi ne obezbjedi radno mjesto, ukrade novac namjenjen socjalnim slučajevima i sl. ali nikad mi neće poslati ovakvu poruku:

O ovim stvarima govorim, man'te se rata i ratnih igara. Nismo mi muslimani pičke, pomarisat ćemo se mi ako zatreba, ali zašto!? Ne treba nam taj belaj, daj da uživamo u piČku materinu!
LBVIEW

#270 Re: SRBI:))

Post by LBVIEW »

General War wrote:
To to ti zrtva genocida? obicna ksenofobicna zdapi koja se krije iza zrtava kad god pocne sa preseravanjem.
Znas sta tnikce, da mi nije zao bana vidio bi ti ko je zdapi. :izet:
Glumis Jugoslovencinu, a rugas se genocidu koji pocinise tvoji sunarodnjaci- obraz nula. :oops:
PM72

#271 Re: SRBI:))

Post by PM72 »

BarbaDue wrote:
Moj može da me handri na način da mi ne obezbjedi radno mjesto, ukrade novac namjenjen socjalnim slučajevima i sl. ali nikad mi neće poslati ovakvu poruku:

O ovim stvarima govorim, man'te se rata i ratnih igara. Nismo mi muslimani pičke, pomarisat ćemo se mi ako zatreba, ali zašto!? Ne treba nam taj belaj, daj da uživamo u piČku materinu!
Mariši se jarane - niko ti ne brani.Ja neću.Neće ni moja djeca.Puc'o bi im u koljena kad bi uzeli pušku i krenuli u rat da ostvaruju ciljeve vladajuće oligarhije ili da "proširuju teritorije".To što p'jani Srbi pjevaju po sijelima niti me interesuje niti ću sjedit' sa takvima.Samo,ni napaljene Bošnje pod gasom ne pjevaju o cvijeću i nanulama.Gledao sam snimke kad dijasporci daju po 50 eura na teferičima samo da se otpjeva "kad Naser u Kravicu dođe",oni će poslije odmora nazad a moja djeca da se kolju? Ma neka idu u tri PM.I oni i ovakva Bosna.
mO k3

#272 Re: SRBI:))

Post by mO k3 »

PM72 wrote:
BarbaDue wrote:

Mariši se jarane - niko ti ne brani.Ja neću.Neće ni moja djeca.Puc'o bi im u koljena kad bi uzeli pušku i krenuli u rat da ostvaruju ciljeve vladajuće oligarhije ili da "proširuju teritorije".To što p'jani Srbi pjevaju po sijelima niti me interesuje niti ću sjedit' sa takvima.Samo,ni napaljene Bošnje pod gasom ne pjevaju o cvijeću i nanulama.Gledao sam snimke kad dijasporci daju po 50 eura na teferičima samo da se otpjeva "kad Naser u Kravicu dođe",oni će poslije odmora nazad a moja djeca da se kolju? Ma neka idu u tri PM.I oni i ovakva Bosna.
hajde ne lazi , na toliko sam teferica sam bio , nigdje nisam cuo takvu pjesmu ... cisto lazes
PM72

#273 Re: SRBI:))

Post by PM72 »

rastumači malo repertoar...pa onda piši kako neko laže.
mO k3

#274 Re: SRBI:))

Post by mO k3 »

PM72 wrote:

rastumači malo repertoar...pa onda piši kako neko laže.
reko sam da nikada nisam cuo na tefericu ovakvu pjesmu , na koliko si ti teferica to bio ove i prosle godine kada si cuo tu pjesmu iz 2016

hajde ne lazi ponovo ti kazem
PM72

#275 Re: SRBI:))

Post by PM72 »

Ili si glup ili ćorav? Fino ti napisah kako sam gledao snimak teferiča na kojem pjani dijasporci plaćaju za tu pjesmu.Mene taj seljakluk i primitivizam ne interesuje ,niti idem po teferičima niti sam išao.Ti i dalje tvrdi da toga nema i da Bošnje samo pjevaju o slavujima,nanulama i ružama.
Locked