dobro. kakve veze ima MB iz egipta koji je pravio belaje po libiji sa ovom temom?aratet wrote:Pa ima veze s temom, sve tri nabrojane drzave su gnjevne na Katar zbog podrske muslimanskom bratstvu u njihovim drzavama.El_comadante wrote:ovde je o svemu priča a najmanje o temi Qatar. spominje se egipat, MB, libija, sirija itsl.....
Qatar
-
El_comadante
#251 Re: Qatar
-
zenit dozic
#252 Re: Qatar
Razumi njegovu djecacku razigranost. Vidis da je utripovo da je mufid memijaEl_comadante wrote:dobro. kakve veze ima MB iz egipta koji je pravio belaje po libiji sa ovom temom?aratet wrote:Pa ima veze s temom, sve tri nabrojane drzave su gnjevne na Katar zbog podrske muslimanskom bratstvu u njihovim drzavama.El_comadante wrote:ovde je o svemu priča a najmanje o temi Qatar. spominje se egipat, MB, libija, sirija itsl.....
-
aratet
#253 Re: Qatar
Finansiranje teroristicke organizaije MB od strane Katra je glavni razlog sto su Libija i Egipat clanovi koalicije koja je udarila sankcije Katru i ti se pitas kakve to ima veze sa temom o Katru?El_comadante wrote:dobro. kakve veze ima MB iz egipta koji je pravio belaje po libiji sa ovom temom?aratet wrote:Pa ima veze s temom, sve tri nabrojane drzave su gnjevne na Katar zbog podrske muslimanskom bratstvu u njihovim drzavama.El_comadante wrote:ovde je o svemu priča a najmanje o temi Qatar. spominje se egipat, MB, libija, sirija itsl.....
-
putokaz1
#254 Re: Qatar
Zar libija postoji
Ko je vodja
Ko god da je bit će vojno smijenjen upucan
Ko je vodja
Ko god da je bit će vojno smijenjen upucan
-
El_comadante
#255 Re: Qatar
ovo je ozbiljna tvrdnja. imaš li ti dokaz za to? ja da imam nebih pitao.aratet wrote:Finansiranje teroristicke organizaije MB od strane Katra je glavni razlog sto su Libija i Egipat clanovi koalicije koja je udarila sankcije Katru i ti se pitas kakve to ima veze sa temom o Katru?El_comadante wrote:dobro. kakve veze ima MB iz egipta koji je pravio belaje po libiji sa ovom temom?aratet wrote:
Pa ima veze s temom, sve tri nabrojane drzave su gnjevne na Katar zbog podrske muslimanskom bratstvu u njihovim drzavama.
-
aratet
#256 Re: Qatar
Trazis nesto da ti postavim sto sa tri ukucane rijeci u google mozes naci, te stvari nisu od juce, ne mozemo nastaviti diskusiju sry.El_comadante wrote:
ovo je ozbiljna tvrdnja. imaš li ti dokaz za to? ja da imam nebih pitao.
-
zenit dozic
-
zenit dozic
#258 Re: Qatar
Ima. Reko mu cheli. Inace stari ekspert za bliski istok.El_comadante wrote:ovo je ozbiljna tvrdnja. imaš li ti dokaz za to? ja da imam nebih pitao.aratet wrote:
Finansiranje teroristicke organizaije MB od strane Katra je glavni razlog sto su Libija i Egipat clanovi koalicije koja je udarila sankcije Katru i ti se pitas kakve to ima veze sa temom o Katru?
A njemu sisi reko.
-
aratet
#259 Re: Qatar
Inace, vjerovatno se ti i ja po vise stvari slazemo nego Chelli i ja.
Prije svega ja o Americi i Izraelu i UK, opcenito o zapadnim zemljama imam lijepo misljenje dok Chelli ni blizu nema.
Prije svega ja o Americi i Izraelu i UK, opcenito o zapadnim zemljama imam lijepo misljenje dok Chelli ni blizu nema.
- Challenger__
#260 Re: Qatar
O politikama tih zemalja, o politikama a ne zemljama, moliću lijepo.aratet wrote:Inace, vjerovatno se ti i ja po vise stvari slazemo nego Chelli i ja.
- Challenger__
#261 Re: Qatar
Što se tiče Britanije, npr, njihovi dramski dometi su moj prvi izbor. Njihova prebogata historija ograničavanja apsolutne moći, dakle doprinos demokratskim institutima i institucijama. Njihova neuporediva komedija, humor. Njihova fudbalska i teniska kultura. Njihov nenadmašni "Queens English". Njihova popularna muzika i beskrajno duhoviti fudbalski fanovi.
Sve druge zemlje svijeta, sve druge kulture bi bile moj drugorazredni izbor po gornjim pitanjima.
Da ne nabrajam dalje, (kulturni) anglofil bez ostatka koji kritički sagledava njihovu politiku.
Sve druge zemlje svijeta, sve druge kulture bi bile moj drugorazredni izbor po gornjim pitanjima.
Da ne nabrajam dalje, (kulturni) anglofil bez ostatka koji kritički sagledava njihovu politiku.
- Challenger__
#262 Re: Qatar
Naravno, biti anglofil, nužno ne znači ne biti frankofil, germanofil, rusofil po nekim drugim kulturnim preferencijama (arhitektura, filozofija, tzv. "klasična muzika", balet, književnost, savremeni dizajn i slično).
Naravno i iranofil, arabofil i sinofil, zaljubljenik u istok.
Naravno i iranofil, arabofil i sinofil, zaljubljenik u istok.
-
El_comadante
#263 Re: Qatar
isto tako možemo naći i da je KSA finansirala MB, a sada ta ista država optužuje Qatar za to naprimjer. Bahrein je svakako poslušnik KSAaratet wrote:Trazis nesto da ti postavim sto sa tri ukucane rijeci u google mozes naci, te stvari nisu od juce, ne mozemo nastaviti diskusiju sry.El_comadante wrote:
-
El_comadante
#264 Re: Qatar
Primjetio sam da je Chelli expert još na temi o Siriji. ima ga i na Ukrajini i tako tim zemljama i temama.zenit dozic wrote:Ima. Reko mu cheli. Inace stari ekspert za bliski istok.El_comadante wrote:ovo je ozbiljna tvrdnja. imaš li ti dokaz za to? ja da imam nebih pitao.aratet wrote:
Finansiranje teroristicke organizaije MB od strane Katra je glavni razlog sto su Libija i Egipat clanovi koalicije koja je udarila sankcije Katru i ti se pitas kakve to ima veze sa temom o Katru?
A njemu sisi reko.
-
aratet
#265 Re: Qatar
Odnosi KSA i Katara vec duze nisu uredu i razlog zbog ceg je tako je sto Saudija zeli biti lider na tom podrucju, a katar se mijesa u sve ne zeli biti kao jedan Bahrein npr., Muslimansko bratstvo je tu ispusilo jer se u tom rivalstvu stavilo na stranu Katra ili se Katar stavio na njihovu stranu, svejedno.El_comadante wrote:isto tako možemo naći i da je KSA finansirala MB, a sada ta ista država optužuje Qatar za to naprimjer. Bahrein je svakako poslušnik KSAaratet wrote:Trazis nesto da ti postavim sto sa tri ukucane rijeci u google mozes naci, te stvari nisu od juce, ne mozemo nastaviti diskusiju sry.El_comadante wrote:
Saudija vjerovatno tokom historije je bila uz MB, ali ovako dok nsu na strani jednog rivala su u Egiptu npr.podrzali Sisija, cak imaju i dobre odnose sa Egiptom, to bas i nema veze sa samim MB i situacijom u Egiptu koliko u samoj Saudiji kojoj je izgleda bitnije da ovlada zemljama u blizini.
-
zenit dozic
#266 Re: Qatar
Nemam ja ni o kome lijepo misljenje. Sve su to za mene ista vango. Svako gleda svoj interes, koji se obija o leđa slabih.aratet wrote:Inace, vjerovatno se ti i ja po vise stvari slazemo nego Chelli i ja.
Obicni narod i male zemlje ispastaju dok ovi profitiraju na tuđoj muci.
Meni su ista govna i sisi i erdo i ovi arapski seici i kraljevi i asad i putin i ameri i englezi i francuzi i svabe i izraelci.
Dok oni ostvaruju svoje interese obican narod iz sirije,iraka,jemena, ukrajne, libije, palestine itd. ispasta.
Samo mi je smjesna konstatacija da MB finansira KSA and co. a oni jedva docekali da ih sisi zbaci s vlasti i sada su sa istim u dobrim odnosima. I evo sad optuzuju druge smecare iz qatara da ih podrzava. Malo logike nije na odmet.
- šestiverbalnimesija
#267 Re: Qatar
E Cuj nema ko da izadje pred rusku ambasadu u abu dhabiju. Grohotom se smijem. E bas si pao. Emirati su monarhija. A ne demokratija. Za protestvovanje je propisana kazna od tri godine zatvora. Moze biti i sto je jogurt poskupio. Tri godine majstore. Tamo kad budu protestvovali zbog bilo čega ce da se puca i da padne krv.sarajevoxxxx wrote:Pa kako objašnjavaš da nema ko da izađe pred rusku ambasadu u Abu Dabiju i protestuje protiv stradanja građana npr. Haleba. Cijeli svijet od Izraela pa do naše BiH svi su izašli ali ne i građani Saudije i UAE. Nije da nema ko, za one Asadove masakre 99% svih arapa bi ginulo da ih zaustavi, ali možeš tamo otići samo kao Isil u prevodu "ne tiče te se, gledaj svoja posla" ili ćeš završiti u zatvoru kao terorista. Isil svima odgovara. Samo tim narodima ne, ne što se izmaklo kontroli ili loše procjenilo od strane zemalja koje često spominješ, već što to tako treba da bude.Challenger__ wrote:Bi oni likovi iza scene u rat na Iran, bi, samo osim ISIL-a nema ko da gine za njih. A iza Irana... No comment.
Na drugu stranu sto to društvo je takvo kakvo jeste. Dze ce oni protestvovati za bilo koga ikako.
Helem, forum je čudo.
- Challenger__
#268 Re: Qatar
ontopic
- u USA kakofonija: dok predsjednik Trump optužuje Katar za podršku međunarodnom terorizmu, državni sekretar traži od zemalja Zaliva da "ublaže sankcije Kataru".
- Ministar vanjskih poslova Katara u posjeti Moskvi.

U susretu sa Lavrovom se zahvalio ruskim kompanijama koje su "uložile napor da se smanje posljedice izolacije", a RF je nazvao "strateškim partnerom". Lavrov je nastupao sa prividno neutralne pozicije, tražeći od svih zalivskih aktera da sve "riješe kroz dijalog", ali se stiče utisak da Dohu gledaju sasvim drugim očima nego prije nekoliko godina.
Pojedini komentatori (mislim sasvim preuranjeno) proglašavaju osovinu Moskva-Teheran-Ankara-Doha kao antitezu američkoj nazovi-antiterorističkoj koaliciji koju predvode USA i KSA.
- u USA kakofonija: dok predsjednik Trump optužuje Katar za podršku međunarodnom terorizmu, državni sekretar traži od zemalja Zaliva da "ublaže sankcije Kataru".
- Ministar vanjskih poslova Katara u posjeti Moskvi.

U susretu sa Lavrovom se zahvalio ruskim kompanijama koje su "uložile napor da se smanje posljedice izolacije", a RF je nazvao "strateškim partnerom". Lavrov je nastupao sa prividno neutralne pozicije, tražeći od svih zalivskih aktera da sve "riješe kroz dijalog", ali se stiče utisak da Dohu gledaju sasvim drugim očima nego prije nekoliko godina.
Pojedini komentatori (mislim sasvim preuranjeno) proglašavaju osovinu Moskva-Teheran-Ankara-Doha kao antitezu američkoj nazovi-antiterorističkoj koaliciji koju predvode USA i KSA.
- Challenger__
- arzuhal
#270 Re: Qatar
Jel' se to smiješ svojem postu ili?
- Challenger__
#271 Re: Qatar
Smijem se situaciji moj Arzo, situaciji se smijem. Kakve su ovo šeme...arzuhal wrote:![]()
Jel' se to smiješ svojem postu ili?
- Challenger__
#272 Re: Qatar
Kakva kombinatorika, preslaganje regionalnih i globalnih odnosa... Nevejerovatno i veličanstveno. Niko kao Bog...

- arzuhal
#273 Re: Qatar
Vazda bilo...Niko kao On.Challenger__ wrote:Kakva kombinatorika, preslaganje regionalnih i globalnih odnosa... Nevejerovatno i veličanstveno. Niko kao Bog...
- salik79
#274 Re: Qatar
Challenger__ wrote:Kakva kombinatorika, preslaganje regionalnih i globalnih odnosa... Nevejerovatno i veličanstveno. Niko kao Bog...
- Challenger__
#275 Re: Qatar
Zaista se klonim pretjerivanja (makar zvučalo netačno), ali ne mogu da se otmem utisku da ova dešavanja imaju Njegov pečat. I zaista, hvaljena je ludost tih ljudskih aktera koji imaju smjelosti da uprkos strahu i mogućim posljedicama igraju po Njegovom scenariju.arzuhal wrote:Vazda bilo...Niko kao On.
Impresioniran sam.