‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
- Diwan
#251 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Agenda oko vanzemaljaca ima svoj cilj koji seže duboko u prošlost i ‘mitove’ vezane za događaje pred tzv. kraj svijeta. Ti mitovi postoje u mnogim civilizacijama i religijama … i kao odgovor zašto se nisu otvoreno objavili svijetu, a ne kao sve nešto šnjuhaju okolo i prave neke krugove i otimaju ljude i ne daju da ih snimimo u 4K je da je njihovo razotkrivanje ostavljeno za određeni čas kao dio masovne i globalne manipulacije i prevare.
Sva pojavljivanja i tragove prisutnosti koje ostavljaju su da nas naviknu na njihovo postojanje kako bi kad dođe vrijeme scenario mogao biti zadovoljen, a ne da uspostave kontakt sa nama i da nam se obznane prije vremena.
Mnoge stvari su vezane za taj planetarni događaj i služe kao priprema tom bez obzira da li se radilo o stvarima koje su stare stotinama ili hiljadama godina. Isus je mit koji je stvoren da bi zadovoljio i uspunio određenu ulogu vezano za taj događaj koji je vjerovatno jako blizu.
Ako čovjek može biti Bog kroz Isusa ili ranije kroz neke druge likove, onda može biti i kroz onoga koji će se otvoreno predstaviti kao božanstvo ljudima. Isus je dio svačije podsvjesti i svjesti, bez obzira vjerovali u njega ili uzimali ga kao božanstvo. On kao takav je savršen model i temelj za veliku manipulaciju.
Tako nešto slično je i sa vanzemaljcima. Dio su naše svijesti i podsvjesti bez obzira vjerovali u njih ili ne.
Kada dođe vrijeme njihova uloga će biti ispunjena
Sva pojavljivanja i tragove prisutnosti koje ostavljaju su da nas naviknu na njihovo postojanje kako bi kad dođe vrijeme scenario mogao biti zadovoljen, a ne da uspostave kontakt sa nama i da nam se obznane prije vremena.
Mnoge stvari su vezane za taj planetarni događaj i služe kao priprema tom bez obzira da li se radilo o stvarima koje su stare stotinama ili hiljadama godina. Isus je mit koji je stvoren da bi zadovoljio i uspunio određenu ulogu vezano za taj događaj koji je vjerovatno jako blizu.
Ako čovjek može biti Bog kroz Isusa ili ranije kroz neke druge likove, onda može biti i kroz onoga koji će se otvoreno predstaviti kao božanstvo ljudima. Isus je dio svačije podsvjesti i svjesti, bez obzira vjerovali u njega ili uzimali ga kao božanstvo. On kao takav je savršen model i temelj za veliku manipulaciju.
Tako nešto slično je i sa vanzemaljcima. Dio su naše svijesti i podsvjesti bez obzira vjerovali u njih ili ne.
Kada dođe vrijeme njihova uloga će biti ispunjena
- tranquil
#252 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Jevanđelje po Ivanu, 19. poglavlje, 30:
"Čim uze ocat, Isus reče: 'Sve je ispunjeno' i saginjući glavu ispusti duh."

"Čim uze ocat, Isus reče: 'Sve je ispunjeno' i saginjući glavu ispusti duh."

- Dope_Man
#253 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Uporedi ovo sa Smrletom koji itekako misli da su sve njegove price cvrsti dokazi, ali im mi spinujemo jer nam ne odgovara..Dozer wrote: Stvar je u tome sto ja mislim da i te kako ima crstih dokaza, ali se oni uredno spinuju i kriju decenijama. Zasto je to tako, mozemo nagadjati...
Ima i more i odlicnih slika i snimaka, ne samo mutnih, ali se i oni bez vecih problema spinuju i gurnu u stranu.
Pa zar, recimo, trenutno aktuelni slucaj THC ulja iz marihuane, kao lijeka za rak, nije fantastican i vise nego ocigledan primjer na koji nacin vlade spinuju i kriju isitnu...?
Samo kazem da mi se cini da nisi ni priblizno kritican prema ovoj temi, kao sto jesi prema religiji. A meni, koji podjednako skepticno gledam obje price (iako daleko vecu sansu za istinitost dajem ovoj o vanzemaljcima) trentni dokazi za obje su vrlo, vrlo slabi u najboljem slucaju i jos se sve svodi na ''ne razumijem ovo.. dakle ono''.
- tranquil
#254 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Dope_Man wrote:Uporedi ovo sa Smrletom koji itekako misli da su sve njegove price cvrsti dokazi, ali im mi spinujemo jer nam ne odgovara..Dozer wrote: Stvar je u tome sto ja mislim da i te kako ima crstih dokaza, ali se oni uredno spinuju i kriju decenijama. Zasto je to tako, mozemo nagadjati...
Ima i more i odlicnih slika i snimaka, ne samo mutnih, ali se i oni bez vecih problema spinuju i gurnu u stranu.
Pa zar, recimo, trenutno aktuelni slucaj THC ulja iz marihuane, kao lijeka za rak, nije fantastican i vise nego ocigledan primjer na koji nacin vlade spinuju i kriju isitnu...?
Samo kazem da mi se cini da nisi ni priblizno kritican prema ovoj temi, kao sto jesi prema religiji. A meni, koji podjednako skepticno gledam obje price (iako daleko vecu sansu za istinitost dajem ovoj o vanzemaljcima) trentni dokazi za obje su vrlo, vrlo slabi u najboljem slucaju i jos se sve svodi na ''ne razumijem ovo.. dakle ono''.
Da, to je taj način razmišljanja.
Ne znamo kako je tačno nastao život, kako je nastao univerzum -> mora da je bio Bog.
Ne znamo apsolutno sve o svijetu koji nas okružuje -> moraju biti vanzemaljci i/ili zavjera elita.
- Arminovski
#255 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Misljenje nas iz drugog kampa je da su ti dokazi primjer kognitivne disonance gdje se krpe i izmisljaju nove "cinjenice" da bi se potkrijepila stara vjerovanja. Niti su ovi stari dokazi cvrsti, niti ih ovi drugi potkrepljuju ali sluze da bi se odrzala izvjesna slika svijeta. Vazi od piramida i vanzemaljaca pa do religijskih vjerovanja i rituala. Slika je ista, samo su teze druge.Dozer wrote:Stvar je u tome sto ja mislim da i te kako ima crstih dokaza, ali se oni uredno spinuju i kriju decenijama. Zasto je to tako, mozemo nagadjati...Dope_Man wrote:Dovoljno je gledati dijete kako nezivim predmetima daje ljudske osobine kada se igra s njima jer jednostavno imamo takav mozak koji je sposoban projicirati nase osobine na druge stvari/bica, a onda na to jos ''docrtati'' i dodatne elemente.
Pa hebote dozeru ti sam si cini mi se bar nekoliko puta religioznima objasnjavao nesto slicno kako su rani ljudi u nedostatku objasnjena za prirodne pojave stvari pripisivali ljudima koji kontrolisu kisu, vjetar, sunce.. mitovi se sirili, dopunjavali.. svako dodavao svoje i na kraju od toga napravili bogove. Vanzemaljci nisu ama bas nista drugaciji.
Da se razumijemo, i ja sam vjerujem, cisto statisticki gledano, da u svemiru najvjerovatnije postoji jos neki oblik zivota na jednoj ili vise planeta. Pa mi svemir malo dublje gledamo tek 50tak godina, ko zna koliko je tu samo onoga sto jos ne mozemo vidjeti zbog nase ogranicene tehnologije. Ali isto tako ne mogu pasti na ove jednostavne fore: ''Ne znam kako je nastalo, dakle vanzemaljci'' jer to je religijski nivo rezonovanja: ''Ne znam kako je X, dakle bog''. A realno, cvrstog dokaza za vanzemaljce nema mimo ovog ''Ne znam... ALIENS'' *Insert meme*
I ne, snimak napravljen u zadnjih 10 godina, ili bar zadnjih 6-7, ne bi bio ni priblizno los kakvi inace jesu. Cak i na najgorim telefonima je solidna rezolucija i jasnoca slike, da eto oprostimo onima iz 90tih kada su imali ''kasetne'' kamere i slicno. Ali vanzemaljska tehnologija nekako ucini da i najnoviji iphone snima u rezoluciji i kvaliteti kucne kamere iz 1984.
(hebemu jest pisete brzo)
- Dozer
#256 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Ma nije isto ba. Kako se moze porediti religija i vjerovanje u boga, za kojeg ama bas ne postoje nikakvi dokazi osim onih koje vjernici konvertuju iz nekih dogadjaja i pretvore u "bozije davanje", sa stvarima poput, npr., vec spomenutog Black Knight-a.
Hajde, evo - objasnite mi sta je ovo:

Samo mi nemojte reci da je to nekakav "debris" (svemirski otpad)... Pogotovo jer je vise nego ocigledno da to nije bas mali komad "otpada". Da ne pricamo o tome da niko nikada nije ni ponudio suvislo objasnjenje o tome o kakvom otpadu se radi, od cega je, zasto nestane po nekoliko mjeseci, a onda se opet pojavi (kakav je to svemocni otpad ba
)
A evo, vec postavljano, cisto da se vidi o kolikom "otpadu" se radi... Ova slika je napravljena iz ISS-a.

Hajde, evo - objasnite mi sta je ovo:

Samo mi nemojte reci da je to nekakav "debris" (svemirski otpad)... Pogotovo jer je vise nego ocigledno da to nije bas mali komad "otpada". Da ne pricamo o tome da niko nikada nije ni ponudio suvislo objasnjenje o tome o kakvom otpadu se radi, od cega je, zasto nestane po nekoliko mjeseci, a onda se opet pojavi (kakav je to svemocni otpad ba
A evo, vec postavljano, cisto da se vidi o kolikom "otpadu" se radi... Ova slika je napravljena iz ISS-a.

- tranquil
#257 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Da, to je taj religijski nivo.
Ne znamo šta je -> nesumnjivo vanzemaljci.
Ne znamo šta je -> nesumnjivo vanzemaljci.
- Dozer
#258 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Pa hajde, reci nam sta je na slici
Bog nije 100%. A ocito ni nasih, ljudskih ruku djelo, sto znaci da sigurno nije nekakav nas otpad.
Sta jeste, ili sta bi moglo biti?
- tranquil
#259 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Pa hajde, objasni ti prvo smrletu kako je nastao svemir i prvi život, pa ćemo onda lako naći objašnjenje i za ovo.Dozer wrote:Pa hajde, reci nam sta je na slici
Volio bih vidjeti objašnjenje te očitosti, kojom naučnom metodom si ustanovio da ovo nije svemirski otpad.Dozer wrote:A ocito ni nasih, ljudskih ruku djelo, sto znaci da sigurno nije nekakav nas otpad.
- Dozer
#260 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Nemam ja sta Smrletu objasniti. On sve zna. 
A kojom metodom si ti dosao do zakljucka da to jeste svemirski otpad?
A kojom metodom si ti dosao do zakljucka da to jeste svemirski otpad?
- zforumas
#261 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Znaci nije "thermal blanket" sa Endeavora?
- Dozer
#262 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Mozda i jeste...samo...malo cudno izgleda... Nije bas k'o deka
Evo i par malo novijih i jasnijih slika, iz razlicitih uglova. Original "Thermal blanket"

Last edited by Dozer on 29/08/2017 12:11, edited 1 time in total.
- tranquil
#263 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
A vidim nije jedini.Dozer wrote:Nemam ja sta Smrletu objasniti. On sve zna.
Ja nisam došao do čvrstog zaključka. Ali više liči na tako nešto. I evo pročitao sam da je to i zvanično objašnjenje. U ovom slučaju uklapa se s onim kako izgleda.Dozer wrote:A kojom metodom si ti dosao do zakljucka da to jeste svemirski otpad?
Moguće je da griješim. Ako je tako, onda se moramo pomiriti s tim da NASA na redovnoj osnovi objavjuje fotografije sa ISS-a upravo one stvari koju navodno kriju i zataškavaju. Što je, kao i mnoge tvrdnje s ove teme, u otvorenom ratu s logikom.
- zforumas
#264 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Jbg Dozeru, nece to biti ona deka sto ide uz pletenu korpu za piknik.

- tranquil
#265 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Eto. Misterija riješena.
- Dozer
#266 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
OK.
Da li je ista stvar i s THC-om? I to su sve same lazi, i vlade i farmaceuti to ne poksuavaju zataskati? Prica da je to ulje "samo protiv bolova" i "da samo ublazava simptome hemoterapija i zracenja" je istina?
A potpuno cemo zanemariti "koincidenciju" da se broj oboljelih od raznih karcinoma poceo rapidno povecavati uporedo sa satanizacijom marihuane i zabranom THC-a...
Zanemaricemo i cinjenicu da ne postoji ni jedan jedini registrovani ovisnik o marihuani, kao ni jedan jedini zabiljezeni smrtni slucaj radi konzumiranja iste, na bilo koji nacin... A ipak je proglasena "lakom drogom". I zabranjena.
Zanemaricemo cinjenicu sto od cigara i alkohola godisnje umre 10-20 miliona ljudi, a ipak su sasvim legalni... Ah, da...to su industrije koje vrijede stotine milijardi godisnje...
Zanemaricemo i cinjenicu da za proteklih 20-30 godina nikada nije sprovedena ni jedna klinicka studija s prirodnim THC uljem. Zasto nije? To nije dovoljno vremena za sprovodjenje takve studije?
Naravno, zanemaricemo i cinjenicu da je farmaceutska industrija usmjerena na "lijecenje" karcinoma godisnje teska preko 1000 milijardi USD...
I, na kraju, zanemaricemo i cinjenicu da su farmaceuti, iako tvrde da to nije lijek ni za sta, ipak proizveli sinteticke supstitute THC-a u vidu Nabinola, Dronabinola i Sativexa ...
Na sve ovo, potpuno cemo ignorisati cinjenicu da nas organizam posjeduje nesto sto se naziva endokanabidoidni sistem...
Mislim... ono...
Da li je ista stvar i s THC-om? I to su sve same lazi, i vlade i farmaceuti to ne poksuavaju zataskati? Prica da je to ulje "samo protiv bolova" i "da samo ublazava simptome hemoterapija i zracenja" je istina?
A potpuno cemo zanemariti "koincidenciju" da se broj oboljelih od raznih karcinoma poceo rapidno povecavati uporedo sa satanizacijom marihuane i zabranom THC-a...
Zanemaricemo i cinjenicu da ne postoji ni jedan jedini registrovani ovisnik o marihuani, kao ni jedan jedini zabiljezeni smrtni slucaj radi konzumiranja iste, na bilo koji nacin... A ipak je proglasena "lakom drogom". I zabranjena.
Zanemaricemo cinjenicu sto od cigara i alkohola godisnje umre 10-20 miliona ljudi, a ipak su sasvim legalni... Ah, da...to su industrije koje vrijede stotine milijardi godisnje...
Zanemaricemo i cinjenicu da za proteklih 20-30 godina nikada nije sprovedena ni jedna klinicka studija s prirodnim THC uljem. Zasto nije? To nije dovoljno vremena za sprovodjenje takve studije?
Naravno, zanemaricemo i cinjenicu da je farmaceutska industrija usmjerena na "lijecenje" karcinoma godisnje teska preko 1000 milijardi USD...
I, na kraju, zanemaricemo i cinjenicu da su farmaceuti, iako tvrde da to nije lijek ni za sta, ipak proizveli sinteticke supstitute THC-a u vidu Nabinola, Dronabinola i Sativexa ...
Na sve ovo, potpuno cemo ignorisati cinjenicu da nas organizam posjeduje nesto sto se naziva endokanabidoidni sistem...
Mislim... ono...
Last edited by Dozer on 29/08/2017 12:33, edited 2 times in total.
- Dozer
#267 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Original. Identicno izgledaju i bojom, i oblikom, a i velicinom

Vama se fakat svasta moze prodati
Ovo je klasicni primjer onoga - vjeruj meni sta ti kazem, ne vjeruj vlastitim ocima
Last edited by Dozer on 29/08/2017 12:34, edited 1 time in total.
- triconja
#268 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Mujo nakon sto je kovo konja mora se vratit sa mjeseca, najlogicnije objasnjenjeDozer wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Original. Identicno izgledaju i bojom, i oblikom, a i velicinom
![]()
Vama se fakat svasta moze prodati
- Dozer
- tranquil
#270 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Nepojmljivo je da neka stvar nepravilnog oblika različito izgleda sa različitih strana -> vanzemaljci.
- Dozer
#271 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
De, ba...ne lupaj... Uzmi koju hoces sliku i poredaj jednu pored druge, i vise je nego jasno da se radi o identicnom objektu. I uopste ne izgleda drugacije ni na jednoj, iz bilo kojeg ugla.
- zforumas
#272 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Dozeru cudna si ti 'tica. Cinis se jako inteligentan i pametan ali tvoj ego ti nekad ne dozvoljava da stvari sagledas iz drugog ugla. Ako je to vec ta "deka" onda vrlo dobro znas da ona ne moze biti uvijek u istom polozaju niti u istom obliku (usljed djelovanja razlicitih sila). Ti, koji imas nekakvog "balistickog" iskustva, valjda znas da ako bacis 1m² najlona sa 5. sprata da on nece padati u onom obliku u kojem je bio rasiren na tlu.
Da se razumijemo, ne kazem 100% da grijesis, ali treba da sebi dopustis da o nekim stvarima malo sire razmislis, onako kako razmisljas prilikom rasprava sa Smrletom. Nije lako reci sam sebi da mozda nisi upravu, ali pokusaj.
*Neki dan sam procitao par tvojih postova gdje koristis sav svoj intelekt da bi prikrio svoj lapsus (HR->IR)
Da se razumijemo, ne kazem 100% da grijesis, ali treba da sebi dopustis da o nekim stvarima malo sire razmislis, onako kako razmisljas prilikom rasprava sa Smrletom. Nije lako reci sam sebi da mozda nisi upravu, ali pokusaj.
*Neki dan sam procitao par tvojih postova gdje koristis sav svoj intelekt da bi prikrio svoj lapsus (HR->IR)
- tranquil
#273 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Džaba. Smrle zapeo za svoj mikro motor - protein.

- Dope_Man
#274 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Hebiga Dozeru, postade ti Smrle na ovoj temi. Ne zelis ni pomisliti da mozda grijesis u svoj zakljucivanju, a na osnovu vrlo malo zakljucujes veoma siroko i to skaces sa onoga sto bi trebalo da je prva pomisao na nesto sto nikada nije dokazano.
Eto taj Black Knight kojeg stalno postavljas. Ja prvi nemam pojma da li je nesto vise od naseg smeca. Ali to sto ne znamo ne znaci odmah da su vanzemaljci, isto kao sto cinjenica da ne znamo sta je bilo prije Big Banga ne znaci da negdje Smrletov i Patriotov sadisticki bradonja sjedi i posmatra nas sve dok krisimo nofap izazov. Od svega se valjda pocinje sa onim sto znamo da ima smisla u okviru trenutnog znanja, pa onda idemo dalje sa sirenjem pretpostavki.
Kod krugova u zitu je jasno samo:
- nisu prirodni jer nema nikakve slicne pojave u prirodi koja je toliko precizna i naocigled smislena.
- nisu ih napravile zivotinje jer nema nikakvog prethodnog primjera da zivotinje nesto takvo naprave.
Dakle ostaje nam da ih je napravio samo covjek jer, od nama poznatih bica, samo covjek ima znanje i sposobnost da to uradi, a imamo i naviku da pravimo svasta nesta, cesto beskorisno, samo zarad nekog svog cejfa. Druga opcija je da su to uradila neka treca bica, koja imaju iste vjestine i mogucnosti a cijem postojanju nikad, ni na koji nacin, nismo svjedocili. I ti veoma samouvjereno biras taj dalji zakljucak umjesto ovog jednostavnijeg od kog je valjda logicno krenuti pa onda traziti da li ima nesto vise.
Isto tako i za taj komad.
- Ne izgleda kao neki kamen koji leti svemirom, dakle vjerovatno je neki artificijelni objekat.
- Jedina nama poznata bica koja prave artificijelne objekte i stavljaju ih u svemir su ljudi.
Dakle, ostaje nam zakljucak da je najvjerovatnije neki nas komad otpada kakvih gore ima koliko hoces. Druga opcija je da su to uradila neka treca bica cijem postojanju nikad, ni na koji nacin, nismo svjedocili. I ti opet biras veoma samouvjereno taj dalji zakljucak umjesto jednostavnijeg.
I sad uporedi sa Smrletom ili Patriotom koji stoje iza price da su svete knjige direktno nadahnute ili poslate od strane boga. Dakle imamo ljude koji su od pocetka razvoja pisma poceli pisati, imali mitove i daleko prije toga, pa sa razvojem pisma te mitove stavljali na hartiju da ih sacuvaju. I mozemo zakljuciti da su Biblija i Kur'an kolekcije prica koje su izmislili i vremenom doradjivali ljudi ciji cilj je bio legitimisati politicku moc lokalnih vladara.. ili mozemo zakljuciti da su price inspirisane/polslate od strane nekih/og bica koje ima sposobnost razmisljanja i stvaranja prica, a cijem postojanju nikad, ni na koji nacin, nismo svjedocili.
Pa biraj sta ces zakljuciti.
Eto taj Black Knight kojeg stalno postavljas. Ja prvi nemam pojma da li je nesto vise od naseg smeca. Ali to sto ne znamo ne znaci odmah da su vanzemaljci, isto kao sto cinjenica da ne znamo sta je bilo prije Big Banga ne znaci da negdje Smrletov i Patriotov sadisticki bradonja sjedi i posmatra nas sve dok krisimo nofap izazov. Od svega se valjda pocinje sa onim sto znamo da ima smisla u okviru trenutnog znanja, pa onda idemo dalje sa sirenjem pretpostavki.
- nisu prirodni jer nema nikakve slicne pojave u prirodi koja je toliko precizna i naocigled smislena.
- nisu ih napravile zivotinje jer nema nikakvog prethodnog primjera da zivotinje nesto takvo naprave.
Dakle ostaje nam da ih je napravio samo covjek jer, od nama poznatih bica, samo covjek ima znanje i sposobnost da to uradi, a imamo i naviku da pravimo svasta nesta, cesto beskorisno, samo zarad nekog svog cejfa. Druga opcija je da su to uradila neka treca bica, koja imaju iste vjestine i mogucnosti a cijem postojanju nikad, ni na koji nacin, nismo svjedocili. I ti veoma samouvjereno biras taj dalji zakljucak umjesto ovog jednostavnijeg od kog je valjda logicno krenuti pa onda traziti da li ima nesto vise.
- Ne izgleda kao neki kamen koji leti svemirom, dakle vjerovatno je neki artificijelni objekat.
- Jedina nama poznata bica koja prave artificijelne objekte i stavljaju ih u svemir su ljudi.
Dakle, ostaje nam zakljucak da je najvjerovatnije neki nas komad otpada kakvih gore ima koliko hoces. Druga opcija je da su to uradila neka treca bica cijem postojanju nikad, ni na koji nacin, nismo svjedocili. I ti opet biras veoma samouvjereno taj dalji zakljucak umjesto jednostavnijeg.
I sad uporedi sa Smrletom ili Patriotom koji stoje iza price da su svete knjige direktno nadahnute ili poslate od strane boga. Dakle imamo ljude koji su od pocetka razvoja pisma poceli pisati, imali mitove i daleko prije toga, pa sa razvojem pisma te mitove stavljali na hartiju da ih sacuvaju. I mozemo zakljuciti da su Biblija i Kur'an kolekcije prica koje su izmislili i vremenom doradjivali ljudi ciji cilj je bio legitimisati politicku moc lokalnih vladara.. ili mozemo zakljuciti da su price inspirisane/polslate od strane nekih/og bica koje ima sposobnost razmisljanja i stvaranja prica, a cijem postojanju nikad, ni na koji nacin, nismo svjedocili.
Pa biraj sta ces zakljuciti.
Last edited by Dope_Man on 29/08/2017 13:07, edited 2 times in total.
- tranquil
#275 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije
Dope_Man wrote:Hebiga Dozeru, postade ti Smrle na ovoj temi. Ne zelis ni pomisliti da mozda grijesis u svoj zakljucivanju, a na osnovu vrlo malo zakljucujes veoma siroko i to skaces sa onoga sto bi trebalo da je prva pomisao na nesto sto nikada nije dokazano.
Eto taj Black Knight kojeg stalno postavljas. Ja prvi nemam pojma sta je. Ali to sto ne znam ne znaci da su vanzemaljci, isto kao sto cinjenica da ne znam sta je bilo prije Big Banga ne znaci da negdje Smrletov i patriotov sadisticki bradonja sjedi i posmatra nas sve. Od svega se valjda pocinje sa onim sto znamo da ima smisla u okviru trenutnog znanja, pa onda idemo dalje sa sirenjem pretpostavki.
Dakle ostaje nam da ih je napravio samo covjek jer, od nama poznatih bica, samo covjek ima znanje i sposobnost da to uradi, a imamo i naviku da pravimo svasta nesta, cesto beskorisno, samo zarad nekog svog cejfa. Druga opcija je da su to uradila neka treca bica cijem postojanju nikad, ni na koji nacin, nismo svjedocili. I ti veoma samouvjereno biras taj dalji zakljucak umjesto ovog jednostavnijeg od kog je valjda logicno krenuti pa onda traziti da li ima nesto vise.
Ockhamova oštrica, vrlo jednostavno objašnjena.