BORDO ARENA

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SmokingMan

#251 Re: BORDO ARENA

Post by SmokingMan »

Pa ako je tako,valjda čekaju da neki arap da primamljivu ponudu,i gurne malo petrodolara u ajandžićev džep.
rajvosa-mitre

#252 Re: BORDO ARENA

Post by rajvosa-mitre »

Nisam pratio prethodne postove,uglavnom sto se tice stadiona 3 su opcije.
1.Kusturica je jednu gurao,uradio arhitekta Kapidzic fin idejni projekat,22 hiljade sjedecih ja mislim,lokacija stadiona-parknig preko puta zetre.
2.Nasi sto su prezentovali na Sarajevo biznis forumu,to je valjda preko Memica al lokacija nije neka,tj oko ilidze najvjerovatnije,
i treca da arapi ili ko vec ulete sa parama i sruse kosevo i na istom mjestu naprave moderan stadion.

Ali sve 3 opcije dabogda,kod nas je najvise tih idejnih projekata i prezentacija a najmanje konktretnih radova.
Grean

#253 Re: BORDO ARENA

Post by Grean »

Puno je para, velike su promjene sto se tice regulacionog plana, sve to igra ulogu.

Eno Rijeka koja je krenula u slican projekat, nova Kantrida sa 14.600 mjesta, kostanje stadiona bez pratecih 25 miliona €, trebalo poceti 2016 i zadnja vijest da ne mogu nista poceti do 2018 zbog izmjene regulacionog jer je problem uglaviti ostale objekte koji bi stadion cinili isplativim, hotel, trzni i takve stvari kako sam shvatio.

Slicna nam je situacija, i finansijski dio, i velicina objakta s tim da su oni vjerovatno atraktivniji, EU i tako to.
Pitar s Kariba

#254 Re: BORDO ARENA

Post by Pitar s Kariba »

Meni je drago da se nešto pokrenulo, pa se nadati da će nekad neko i dočekati ... Ljudski se nadati.

Ovo pored Zetre bi bilo odlično!
vegass

#255 Re: BORDO ARENA

Post by vegass »

Pitar s Kariba wrote:Meni je drago da se nešto pokrenulo, pa se nadati da će nekad neko i dočekati ... Ljudski se nadati.

Ja ne znam, ali ispada da sam jedini ja protiv Zetre:
1. Ekskluzivna lokacija, suludo je tu pravit stadion, a jedan već postoji 100m sjevernije
2. Saobracajni čep uvijek
3. Grad se paralizira kad su utakmice
4. Nema mjesta za parking

Treba biti negdje tipa Butmira, Hrasnice i sl. Pogledajte gdje je Allianz Arena. Ili oni koji su bili u Munchengladbachu pa vidjeli kako je stadion izdvojen iz grada, sa ogromnim parkingom, prilazom javnom prevozu i sl.
Logovan

#256 Re: BORDO ARENA

Post by Logovan »

vegass wrote:
Pitar s Kariba wrote:Meni je drago da se nešto pokrenulo, pa se nadati da će nekad neko i dočekati ... Ljudski se nadati.

Ja ne znam, ali ispada da sam jedini ja protiv Zetre:
1. Ekskluzivna lokacija, suludo je tu pravit stadion, a jedan već postoji 100m sjevernije
2. Saobracajni čep uvijek
3. Grad se paralizira kad su utakmice
4. Nema mjesta za parking

Treba biti negdje tipa Butmira, Hrasnice i sl. Pogledajte gdje je Allianz Arena. Ili oni koji su bili u Munchengladbachu pa vidjeli kako je stadion izdvojen iz grada, sa ogromnim parkingom, prilazom javnom prevozu i sl.
Samo što je naša saobraćajna infrastruktura užasna, javni prevoz nam je dno dna, kolapsi nastaju u saobraćaju svako malo, semafori često ne rade (danas nisu radili dok je padala kiša), itd.

Ne bi nama bilo baš lako doći do stadiona u Hrasnici. :lol: Napatili bi se pravo.
ibizza

#257 Re: BORDO ARENA

Post by ibizza »

Zetra

Prednosti

1. Ne mijenjamo lokaciju
2. Blizina grada
3. U blizini stadiona , skoro 90% navijaci kluba
4. Raja krene u izlazak, prvo svratni na tekmu, pa produzi u grad

Nedostaci

1. Parking prostor
2. Blizina sehidskog mezarja
3. Nedovoljno prostora oko stadiona
4. Opet daljina raji koja zivi od Otoke pa prema "dole"-daljina od najvece baze stanovnistva (Alipasino polje, Vojnicko, Mojmilo, Dobrnja).

Ilidza/Terme

Prednosti

1. Prostor za stadion, parking, prostor za neki dodatni sadrzaj oko stadiona
2. Blizu raji koja zivi na Alipasinu, Vojnickom, Mojmilu , Dobrnji...
3. Na Ilidzi je sve veci broj arapskih turista, dodatni prostor za zaradu kroz privlacenje navedenih na utakmice, trosenje love u fan shopu, prosirenje navijacke baze :D
4. Tramvajski prevoz za sve one koji nemaju auto(od orektaljke do stadiona 3 minute).

Nedostaci

1. Idemo sa Koševa
2. Suprotna strana centra grada
3. Daljina raji koja zivi u Centru/S. Gradu/Vogosci

Kada sve saberem i oduzmem, ja bi se prije odlucio na Ilidzu.(da ne pricam koliko bi lakse i brze dobili zemljiste, dozvole i krenuli sa gradnjom).
emigrazione

#258 Re: BORDO ARENA

Post by emigrazione »

Odlaskom sa Koseva totalno se gubi identitet kluba, sta je s vama kakva ba crna Ilidza?! Zamisli da npr Arsenal preseli u juzni London :lol: svugdje na kugli zemaljskoj kada kazes ''klub sa Koseva'' zna se ko je i o kome se radi i niko drugi ne moze biti...nije nama taj neki novi stadion toliko vazan da bi na kocku stavljali sve sto se gradilo desetinama godina, ima linija ispod koje se nikada ne smije ici po cijenu svega, ali bas svega...
Grean

#259 Re: BORDO ARENA

Post by Grean »

Nema to veze sa identitetom, Ilidza je predaleko a da ne pricam Hrasnica.

Da je u pitanju Otoka ja bih je prije izabrao nego Zetru cini mi se jer mislim da je najjaca lokacija ekonomski za poslovne objekte i za bolju posjetu utakmicama.

Ilidza je vec ko' da ides na izlet.
ibizza

#260 Re: BORDO ARENA

Post by ibizza »

Grean wrote:Nema to veze sa identitetom, Ilidza je predaleko a da ne pricam Hrasnica.

Da je u pitanju Otoka ja bih je prije izabrao nego Zetru cini mi se jer mislim da je najjaca lokacija ekonomski za poslovne objekte i za bolju posjetu utakmicama.

Ilidza je vec ko' da ides na izlet.
Nema na Otoci prostora, vec se sve to "prezvakalo".
ZonFon

#261 Re: BORDO ARENA

Post by ZonFon »

Da ga u Trebinju izgrade, isao bi.

Ja volim, volim, volim samo tebe :tooo:
solo2

#262 Re: BORDO ARENA

Post by solo2 »

Kupit Olimpikov (Novi Grad) stadion na otoci - srusit ono sve okolo i napraviti popratne objekte, sve ima, svima blizu.
ibizza

#263 Re: BORDO ARENA

Post by ibizza »

solo2 wrote:Kupit Olimpikov (Novi Grad) stadion na otoci - srusit ono sve okolo i napraviti popratne objekte, sve ima, svima blizu.
Nije problem u samom stadionu, ima finta da se zavrsi, ali nema prostora da se siri. Sa jedne strane dzamija, sa druge bazen...I ja bi volio na otoci, ali kasno, jbg.
solo2

#264 Re: BORDO ARENA

Post by solo2 »

ibizza wrote:
solo2 wrote:Kupit Olimpikov (Novi Grad) stadion na otoci - srusit ono sve okolo i napraviti popratne objekte, sve ima, svima blizu.
Nije problem u samom stadionu, ima finta da se zavrsi, ali nema prostora da se siri. Sa jedne strane dzamija, sa druge bazen...I ja bi volio na otoci, ali kasno, jbg.
Izbetonirati tamo iza preko miljacke prema grasu i eto prostora koliko hoces
SmokingMan

#265 Re: BORDO ARENA

Post by SmokingMan »

Nemoj mi gay arene zaboga.

Meni je dobar onaj prostor gdje se planira graditi Bauhaus,ima dovoljno prostora za stadio parking i prateće objekte uz stadion,ali i tu je već kasno.
vegass

#266 Re: BORDO ARENA

Post by vegass »

SmokingMan wrote:Nemoj mi gay arene zaboga.

Meni je dobar onaj prostor gdje se planira graditi Bauhaus,ima dovoljno prostora za stadio parking i prateće objekte uz stadion,ali i tu je već kasno.
2 miliona zemlja i 1 milion građevinska. Toliko je traženo Bauhausu.
ibizza

#267 Re: BORDO ARENA

Post by ibizza »

Preuzeh sliku sa druge teme :)

Image

Lokacija Bauhaus!
SmokingMan

#268 Re: BORDO ARENA

Post by SmokingMan »

Skupo do vraga.Zato se stalo i sa gradnjom. :oops:

Pa gdje više naći dobru lokaciju,a da se uklapa u projekat,i da ne postoje neke dodatne peripetije oko administrativnih procedura?!

Kao da ove dvije predložene lokacije neće biti dovoljno dobre. :oops:

Edit:pogledaj te siline od kvadrature.Da sam milioner sredio bi zemljište kod Bauhausa a ostalo neka preuzme investitor.

Eh da sam milioner. :zzzz:

Šteta što nemamo dovoljno veliku bazu navijača,da makar možemo pokriti dio troškova.

Za mene je ovo jako dobra lokacija.
@Ibizza,vidim da je logo od mog poznanika na slici,inače on sa svojim dronom snima te neke video klipove lokacija u Sa. :D
Logovan

#269 Re: BORDO ARENA

Post by Logovan »

Ma ne bih ja na Otoci, tamo su izgrađeni objekti bez ikakvog plana, te bazen, te džamija, te ovo, te ono, nema nikakvog prostora za stadion. Nešto slično je i za klizalište kod Zetre, ali opet je bolja, nego na Otoci.
ibizza wrote:Preuzeh sliku sa druge teme :)

http://i38.photobucket.com/albums/e121/ ... 4bugrj.jpg

Lokacija Bauhaus!
Dobra lokacija, ali je ne vrijedi spominjati. Rezervisano za Bauhaus, idemo dalje.

Kasarna Maršal Tito, Gras... :?
rajvosa-mitre

#270 Re: BORDO ARENA

Post by rajvosa-mitre »

Ma meni nema logike da se novi stadion pravi van opcine centar,kad znamo svi da nam je najveca baza navijaca centar i stari grad i zamisli moras na ilidzu ici,nije to to.Iskreno ni meni se ne mijenja stadion,Kosevo je nase ili ti ga samo je jedan dom,ali opet i neki veci klubovi od naseg su mijenjali pravili nove stadione pa sto ne bi i mi,uglavnom kako god ako se ikad bude radilo nesto najvise bi volio da se Kosevo renovira i to je to,mozda jednog dana nesto i bude vidjet cemo.
missko

#271 Re: BORDO ARENA

Post by missko »

Ako smo toliko mali klub da se drzimo opstine centar onda nemA ni potrebe pravit vlastiti stadion. Ja sam ubjedjen ako bi napravili moderan stadion da bi imali publiku na stadionu i van Sarajeva tj iz ostalih dijelova drzave. Gledajuci npr Bayern dolaskom na Alianz,tu imas mozda 30% publike iz Minhena a ostalo sve iz drugih podrucja regije Bayern na parkingu stotine autobusa koji dolaze sa strane. I kod njih je olimpijski stadion koji je u gradu znao zjapit polupun a kako su izasli iz grada u moderan stadion nikad nije bio nerasprodat
Last edited by missko on 06/06/2017 09:32, edited 2 times in total.
Pitar s Kariba

#272 Re: BORDO ARENA

Post by Pitar s Kariba »

Ma Bajern i Allianz Arena jesu odličan primjer kako treba da se radi ... Bio sam tamo, vidio i oduševio se .. kakve emocije, tradicija, nostalgija .. olimpijski stadion .. pregazilo ga vrijeme i ljudi otišli u korak s vremenom ... ne znam koliko je tačno arena udaljena od centra minhena, ali meni se čini da bi to kod nas bilo kao da napravimo stadion negdje kod visokog pored auto-puta ... eh .. jes .. ali možeš to kad imaš najbolji gradski saobraćaj u evropi .. u-bahn .. s-bahn i eto te za čas .. i to 50 000 ljudi bez gužve .. štaš kod nas? 10 000 ljudi do ilidže tramvajem .. pa to bi cirkus bio :roll:
missko

#273 Re: BORDO ARENA

Post by missko »

Pitar s Kariba wrote:Ma Bajern i Allianz Arena jesu odličan primjer kako treba da se radi ... Bio sam tamo, vidio i oduševio se .. kakve emocije, tradicija, nostalgija .. olimpijski stadion .. pregazilo ga vrijeme i ljudi otišli u korak s vremenom ... ne znam koliko je tačno arena udaljena od centra minhena, ali meni se čini da bi to kod nas bilo kao da napravimo stadion negdje kod visokog pored auto-puta ... eh .. jes .. ali možeš to kad imaš najbolji gradski saobraćaj u evropi .. u-bahn .. s-bahn i eto te za čas .. i to 50 000 ljudi bez gužve .. štaš kod nas? 10 000 ljudi do ilidže tramvajem .. pa to bi cirkus bio :roll:
Bio bi cirkus kad bi tih 10 milja dolazilo iz centra i to svi s tramvajem. I poslije Bayernove tekme je guzva na U-bahnu jos je sav saobracaj podredjen utakmici moras racunati da ti treba minimalno 1 sat po zavrsetku tekme da se vratis u grad a s Butmira npr pola publike moze pjeske biciklom ili kako zeli na tekmu dio autima dio gradskim prevozom a dio organizovano autobusima ko dolazi van kantona.
Ko dolazi avionom moze pjeske laganini :D
dakine

#274 Re: BORDO ARENA

Post by dakine »

Ja bih volio ovakav neki stadion (tek otvoren), iako je ovaj mozda malo i povelik za nas...28.500 hiljada prima...al mozda u nekoj malo manjoj varijanti. Mislim da bi bio odlican.

Takodjer ovakav bi bio top za nas i nase uslove, prima 17.500 hiljada, sto je po meni sasvim dovoljno. Buduci stadion Austrie Wien, planirano otvorenje 2018. godine. Sasvim dovoljan za nas. (Premotajte na 1:00 min)

I ja sam za da se gleda, ako je ikako moguce, da novi stadion bude na klizalistu kod Zetre.
Pitar s Kariba

#275 Re: BORDO ARENA

Post by Pitar s Kariba »

missko wrote:
Pitar s Kariba wrote:Ma Bajern i Allianz Arena jesu odličan primjer kako treba da se radi ... Bio sam tamo, vidio i oduševio se .. kakve emocije, tradicija, nostalgija .. olimpijski stadion .. pregazilo ga vrijeme i ljudi otišli u korak s vremenom ... ne znam koliko je tačno arena udaljena od centra minhena, ali meni se čini da bi to kod nas bilo kao da napravimo stadion negdje kod visokog pored auto-puta ... eh .. jes .. ali možeš to kad imaš najbolji gradski saobraćaj u evropi .. u-bahn .. s-bahn i eto te za čas .. i to 50 000 ljudi bez gužve .. štaš kod nas? 10 000 ljudi do ilidže tramvajem .. pa to bi cirkus bio :roll:
Bio bi cirkus kad bi tih 10 milja dolazilo iz centra i to svi s tramvajem. I poslije Bayernove tekme je guzva na U-bahnu jos je sav saobracaj podredjen utakmici moras racunati da ti treba minimalno 1 sat po zavrsetku tekme da se vratis u grad a s Butmira npr pola publike moze pjeske biciklom ili kako zeli na tekmu dio autima dio gradskim prevozom a dio organizovano autobusima ko dolazi van kantona.
Ko dolazi avionom moze pjeske laganini :D
:thumbup: :D

ja sam račun'o derbi ili evropsku sa 20 000 ljudi .. od toga kontam da je 10 000 tramvajdžija iz centra .. ostalih 10 000 raja sa strane, pješaci, biciklisti, motorizovani i avijatičari :D
Post Reply