Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Connaisseur Karlin

#251 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Connaisseur Karlin »

Pitanje:

Zasto Bosnjaci Sandzaklije Bosnjackog Fonda u Svedskoj pisu sluzbeno ovakve detalje na vlastitoj stranici?
Misija
Misija Bošnjačka nacionalne fondacije je da osigura kontinuitet u finansiranju krucijalnih nacionalnih bošnjačkih institucija, programa i projekata, a prije svega Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU), Svjetskog bošnjačkog kongresa, Matice Bošnjaka i Bošnjačkog nacionalnog univerziteta.

Vizija

U nedostatku nacionalne države koja bi se brinula o nacionalnim pitanjima Bošnjaka, izgraditi insitucionalni okvir koji će Bošnjacima osigurati zaštitu od novih stradanja i genocida, te omogućiti razvoj i afirmaciju vlastitih nacionalnih vrijednosti.
:?
sadie_forever

#252 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by sadie_forever »

Connaisseur Karlin wrote:Pitanje:

Zasto Bosnjaci Sandzaklije Bosnjackog Fonda u Svedskoj pisu sluzbeno ovakve detalje na vlastitoj stranici?
Misija
Misija Bošnjačka nacionalne fondacije je da osigura kontinuitet u finansiranju krucijalnih nacionalnih bošnjačkih institucija, programa i projekata, a prije svega Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU), Svjetskog bošnjačkog kongresa, Matice Bošnjaka i Bošnjačkog nacionalnog univerziteta.

Vizija

U nedostatku nacionalne države koja bi se brinula o nacionalnim pitanjima Bošnjaka, izgraditi insitucionalni okvir koji će Bošnjacima osigurati zaštitu od novih stradanja i genocida, te omogućiti razvoj i afirmaciju vlastitih nacionalnih vrijednosti.
Pa koliko znam BIH ne zeli za sebe reci da je nacionalna drzava bosnjaka
Alfons Kauders

#253 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:
Alfons Kauders wrote:U apsolutnim ciframa, ni blizu, jer je rijec manjini. Par procenata nije isto sto i 90%... Ali kada bi rekao da Bosnjaci u poredjenju sa Srbima ili Hrvatima imaju vise simpatija za ISIL, da daju vise boraca za ISIL i vise terorista koji furaju tu ideologiju, onda svakako, to niko ne moze osporiti.

Nisu "ujedno i muslimani" ali su u pravilu muslimani, ili vecinom muslimani. Ja sam u manjini, isto kao i neki Srbin ateista. Dakle, ja sam tu zesca manjina i ne mogu se bas pretjerano buniti kada neko generalizira na taj nacin, jer jebiga, i oni koji napuste vjeru ne napuste u potpunosti tradiciju. Zadrze dio te kulture i dio tih vrijednosti. I u Skandinaviji slave Bozic, a sve go ateista. To je nesto drugo, nesto sire od vjerskih osjecanja, stvar identiteta, tradicije, porodice itd.

Mozda bi nam cifre rekle da je medju Bosnjacima i Bosancima najvise ateista? Da li ih to cini "nositeljima" tih vrijednosti, samo zato sto ih ima neznatno vise nego u druga dva naroda? Ne bas, jer ih svakako ima malo. E da sad imamo situaciju da recimo 2/3 Bosnjaka ne vjeruje u Boga, kao i pola Srba i 1/5 Hrvata, onda bi mogli pricati o nekim bitnim razlikama. U anketi takvih razlika ne manjka, a najvise odudaraju Srbi (kao sto sam vec naveo u uvodnom postu).

Jebiga, opet ne vidim fasizam. Fasista mozda jesam, ali ovdje ne vidim fasizam. :)
Hajd, da raščistimo nekoliko stvari...

Prvo, ne znam zašto si se ti našao prozvan. Svojim upisom se nisam obraćao tebi, nego ušću... Dakle, nisam te proglasio fašistom (nisam ni njega), nego sam samo konstatovao da pridavanje etničkoj pripadnosti (bilo kojoj) statusa vrline ili mane ima fašističke konotacije... Biti Bošnjak nije ni vrlina, ni mana... Isto se to odnosi i na Srbe i na Hrvate i na svaki drugi jebeni narod na ovoj planeti... Obzirom da je tako, ušću sam samo replicirao da onda nema naročitog smisla govoriti pohvalno o naciji kao kolektivitetu... Jer ponavljam, ne zaslužuju svi pripadnici istog naroda iste pohvale ili iste pokude... Neke pojedince na taj način kitiš tuđim perjem, a u drugom slučaju neki pojedinci bivaju ni krivi ni dužni izloženi pogrdama ili nečemu još gorem...
Pa kako su onda Hrvati "nositelji europskih vrijednosti" u vlastitim rijecima i rijecima politickih predstavnika?
Drugo, kad si se već (rekao bih ničim izazvan) javio, onda moram ponoviti posljednje dvije rečenice: ne zaslužuju svi pripadnici istog naroda iste pohvale ili iste pokude... Neke pojedince na taj način kitiš tuđim perjem, a u drugom slučaju neki pojedinci bivaju ni krivi ni dužni izloženi pogrdama ili nečemu još gorem... Ovo ponavljam iz prostorg razloga, jer ti voliš naglašavat tu vrstu stava: "boli me kurac šta manjina u nekom kolektivu misli, ko im je kriv što pripadaju tom kolektivu"... Ne proglašavam te fašistom, ali prvenstveno zato što ne mislim da si sasvim ozbiljan pri tome...
Naravno da nisam ozbiljan, ali nije ni zajebancija bez podloge, jer ne boli mene kurac sta misli manjina u nekom kolektivitetu, vec boli taj kolektivitet... I kao sto vidimo, trude se da i ta manjina eliminise kroz zakonske reforme i plemenski izborni sistem.
Treće, kad smo kod evropskih vrijednosti, ja recimo smatram da je to vrlo problematičan pojam... Šta su to evropske vrijednost? Ako je to želja za pristupanje EU, onda su Bošnjaci vjerovatno najveći nositelji u cijeloj Evropi... Sigurno veći nego recimo Norvežani, Britanci i Švicarci... Međutim, kako je ovaj pojam vrlo maglovit, to su kriteriji za njegovo određivanje još maglovitiji... Zbog toga smatram proglašavanje određenih naroda za nositelje tako imaginarnih pojmova bespredmetnim u najmanju ruku... Naravno ja znam da je ova tema koju si ti spomenuo samo aluzija na "znanstveno-stručni" skup održan u Neumu i svojevrsni šuk HDZ-ovcima... Ja sa time nemam problem, i kao što rekoh, ovo što sam prvobitno napisao se uopšte nije odnosilo na tebe...
Naravno da su razlozi magloviti i besmisleni, ali su utemeljeni na cinjenicama, za razliku od skupa u Neumu. To sto im se ne dopada nacin na koji su odgovorili na pitanja je njihov problem.
Četvrto, što se tiče ostalih stvari... Ostaje mi jedino da se referišem na ovu svoju tačku dva... Kategorije "Bošnjaci..." i "većina Bošnjaka..." definitivno nisu jedno te isto... To su dvije prilično različite stvari... Čisto sumnjam da ti ne razumiješ razliku i da ne shvataš opasnost nerazumijevanja razlike... Prije će biti da malo trolaš...
Ne, rekao sam da razumijem razliku, ali da opet razumijem kada neko kaze "Bosnjaci su muslimani" ili "Hrvati su katolici" - jer ogromna vecina i jednih i drugih su pripadnici te vjere. E sad, druga je stvar kad to neko govori zlonamjerno, pa kad npr. pocne podjebavati muslimane za vehabije ili katolike za pedofile po crkvama.

Ti sad vidi da li je trollanje ili ne, ali vecina je vecina, i narod to tako vidi. :) Vecina Hrvata je za HDZ i onda je logicno da se njihova politika gleda kroz prizmu HDZ-a. Zapravo, na tom insistiraju upravo Hrvati, a ne ja. Ne znam zasto ocekujes da raja svaki put izracuna i naglasi koliko podrske uziva HDZ? Za to je zaduzen CIK, a ne ja.
cyprus

#254 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by cyprus »

Alfons Kauders wrote:Ti sad vidi da li je trollanje ili ne, ali vecina je vecina, i narod to tako vidi. :) Vecina Hrvata je za HDZ i onda je logicno da se njihova politika gleda kroz prizmu HDZ-a. Zapravo, na tom insistiraju upravo Hrvati, a ne ja. Ne znam zasto ocekujes da raja svaki put izracuna i naglasi koliko podrske uziva HDZ? Za to je zaduzen CIK, a ne ja.
Hajd, ostalo smo utvrdili, još samo ovo... Hrvata u BiH ima oko 15%... HDZ BiH sa druge strane dobiva otprilike upola manji udio u broju glasova... Dodaj tome još jedno 40-50% onih koji ne izlaze na izbore... Dobit ćeš približnu činjenicu da skoro tri četvrtine Hrvata u BiH ne glasa za HDZ BiH... Ili eto, da uzmemo da je ukupni broj Hrvata malo precjenjen... Opet HDZ BiH ne uživa više od jedne trećine podrške među Hrvatima u BiH...

Zato teško možeš tu trećinu proglasiti većinom, a još teže Hrvate poistovjetiti sa HDZ-om...
Hafis

#255 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Hafis »

Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti?

Da je tema o receptima za ćeten halvu ili o tehnici sunećenja, opet bi na Hrvatima završila :zzzz:
HAVANA

#256 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by HAVANA »

Sta je ćeten halva :?
Hafis

#257 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Hafis »

HAVANA wrote:Sta je ćeten halva :?
To je slatko jelo od pšeničnog brašna, masti i meda ili od sezama, brašna, meda ili šećera. Postoje različite vrste: ćeten-halva, tahan-halva, kos-halva, itd.Prave ga i prodaju halvadžije u svojim halvadžinicama. Do 1908. u Sarajevu je postojala čaršija halvadžiluk.

Inače, nisam ljubitelj. Jednom se kao dijete previše najeo, jedva živu glavu kutarisao. I od tada, nikad više milo moje.
Sara03

#258 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Sara03 »

A ćetenija. :D

Nije to loše, samo preslatko. :D
Alfons Kauders

#259 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:
Alfons Kauders wrote:Ti sad vidi da li je trollanje ili ne, ali vecina je vecina, i narod to tako vidi. :) Vecina Hrvata je za HDZ i onda je logicno da se njihova politika gleda kroz prizmu HDZ-a. Zapravo, na tom insistiraju upravo Hrvati, a ne ja. Ne znam zasto ocekujes da raja svaki put izracuna i naglasi koliko podrske uziva HDZ? Za to je zaduzen CIK, a ne ja.
Hajd, ostalo smo utvrdili, još samo ovo... Hrvata u BiH ima oko 15%... HDZ BiH sa druge strane dobiva otprilike upola manji udio u broju glasova... Dodaj tome još jedno 40-50% onih koji ne izlaze na izbore... Dobit ćeš približnu činjenicu da skoro tri četvrtine Hrvata u BiH ne glasa za HDZ BiH... Ili eto, da uzmemo da je ukupni broj Hrvata malo precjenjen... Opet HDZ BiH ne uživa više od jedne trećine podrške među Hrvatima u BiH...

Zato teško možeš tu trećinu proglasiti većinom, a još teže Hrvate poistovjetiti sa HDZ-om...
Netacno. HDZ dobije natpolovicnu vecinu svih Hrvata koji izadju na izbore. To je cinjenica, imas rezultate izbora.

Ti smatras da od onih 50% apstinenata niko ne bi glasao za HDZ? To je nagadjanje, i najvjerovatnije ne stoji, ni blizu.

To sto ljudi apstiniraju je drugi problem. I apstinencijom legitimisu vlast. Evo recimo, ja godinama nisam glasao na opstinskim izborima - a i zasto bih kada nema bolje alternative, a trenutna vlast koju ne gotivim zapravo i nije tako losa.

E pa tako i oni. Znaju da ce HDZ pobijediti, pa se i ne trude da odlete na biracko mjesto, jer znaju da ce HDZ ionako pokupiti 50-60% glasova, ako ne i vise.
Alfons Kauders

#260 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Alfons Kauders »

Tako Srbijanci pogresno nazivaju halvu.

Ćeten alva = lanena halva... ali oni isti naziv koriste i za tahan halvu.

Nesto kao burek, ono, za sve pite
Connaisseur Karlin

#261 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

sadie_forever wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Pitanje:

Misija

Vizija

Pa koliko znam BIH ne zeli za sebe reci da je nacionalna drzava bosnjaka
pa ne moze biti iskljucivo drzava bosanjaka :) ko zeli takvu odluku?
Connaisseur Karlin

#262 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Hafis wrote:
To je slatko jelo od pšeničnog brašna, masti i meda ili od sezama, brašna, meda ili šećera. Postoje različite vrste: ćeten-halva, tahan-halva, kos-halva, itd.Prave ga i prodaju halvadžije u svojim halvadžinicama. Do 1908. u Sarajevu je postojala čaršija halvadžiluk.
Inače, nisam ljubitelj. Jednom se kao dijete previše najeo, jedva živu glavu kutarisao. I od tada, nikad više milo moje.
neka ponovo otvore, halva odlicno mirisi :thumbup: :-D
Connaisseur Karlin

#263 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

tahan halva , mrvi se :)

ali ova je najbolja

Image
HAVANA

#264 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by HAVANA »

Pa tako recite. :D
Connaisseur Karlin

#265 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

HAVANA wrote:Pa tako recite. :D
ova bijela halva je najbolja :-D u Italiji je mozes kupiti u svakoj slaticarni :)
HAVANA

#266 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by HAVANA »

Jebo ba halvu. :D Nisam neki ljubitelj.
Alfons Kauders

#267 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Alfons Kauders »

Connaisseur Karlin wrote:
tahan halva , mrvi se :)

ali ova je najbolja

Image
Srbijancima sve vrste halve ćetenija, a Hrvatima haman sve tahan halva...

Odlican dessert nakon bureka s tijestom (maslenice) :thumbup:
hAZNADAR

#268 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by hAZNADAR »

Sara03 wrote:
Vipsilon wrote:Evo, uredu, odbacimo Tursku. Šta je sa Iranom, hoćemo li i Iran odbaciti kao nakaradnu Islamističku zemlju? Jbg Saro, ti nikako da shvatiš da odnosi između zemalja nisu stvar ljubavi, osjećanja i nekog humanističkog posmatranja. Svaki iole razuman Bošnjak, Bosanac, bi trebao da bude za suradnju BiH i bilo koje druge zemlje od koje možemo imati koristi. Ti se uhvatila prošlosti, nekakvih Osmanlija, haman na isti način kao što su Srbi stvarali mitove o Turcima kao zlim okupatorima, ugnjetavačima, ubicama, otmičarima, silovateljima, sadistima. A vidi ih danas, došli tobe, ne smeta im turski novac, firme, korist. Mitovi otišli na standby.
Ja jedno, ti deseto. :run: Jel' ti uopšte znaš o čemu ja pričam, il' se namjerno praviš blesav? I već sam te zamolila da mi ne stavljaš riječi u usta.

Kakav crni islam i crne Osmanlije, pobogu? Pričamo o gubitku identiteta ovdašnjih Bošnjaka, koji se drže Turske kao siroče za matine dimije. Zar nismo nakon toliko godina dostigli određeni nivo zrelosti kojim bi nas se taj kancer riješio? (napomena: kancer se ne odnosi na ono što ti već apriori misliš)

Nastojiš izvrtati moja politička uvjerenja, pa se poput drugih stalno hvataš kao pijavica za islamofobiju; da li namjerno ili zbog toga što stvarno ne znaš o čemu ja to ovdje prosipam svoju ogorčenost. Zaista je poražavajuće da se svaka kritika prema onome što u sebi sadrži makar i trunku islamskog, nastoji prikazati kao fobično i animozitetno djelovanje, uz pregršt sočnih epiteta. :run:
Zato sto to jeste fobicno i animozitetno djelovanje.
Samim tim sto se pretjeruje sa pricom o podrsci Erdoganu i stvara stereotip navodnog kulta Erdogana u Bosnjaka, navodno opce poznavanje turske politike i navodna opca bosnjacka narodna podrska tome, navodno opce narodno slavljenje sultana, navodna opca narodna nostalgija za vremenom koje niko niti pamti niti poznaje.
Od par zastava, par izjava i par forumaskih pametovanja ispadosmo turkofili koji gube svoj identitet!?
To mogu samo fobicari, ksenofobi... koje specijalne stvari bodu u oci pa od toga naprave dramu.

ZA mog vakta su Bosnjaci u vecem broju gotivili i Fidel Kastra, Causeskog, Mandelu, Klintona, Obamu, Arafata, par juznoamerickih predsjednika, Gorbacova,... a od drzava i USA, Bugarsku(sto nas prva prizna - imamo i spomenik tome),.. a u politici se svaki saveznik i svaka pomoc ne odbija.

Pa taman da i slavimo Tursku u toj mjeri kao sto se zeli prikazati - kakve to Ima veze sa nasim evropskim identitetom? Nikakve. Podsjecam da Evropa nije samo zapadna. Kada uporedis mentalitet, drustvo u Danskoj, Grckoj, Poljskoj, Sardiniji, Siciliji, Portugalu, Irsko, Rumuniji,.. tesko je definisati opci zajednicki identitet osim u vjeri. I to je ocito problem nekima prihvatiti da kontinent ima i tri muslimanska naroda koji ipak pripadaju i geografski i civilizacijski.
Sara03

#269 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Sara03 »

hAZNADAR wrote:Zato sto to jeste fobicno i animozitetno djelovanje.
Samim tim sto se pretjeruje sa pricom o podrsci Erdoganu i stvara stereotip navodnog kulta Erdogana u Bosnjaka, navodno opce poznavanje turske politike i navodna opca bosnjacka narodna podrska tome, navodno opce narodno slavljenje sultana, navodna opca narodna nostalgija za vremenom koje niko niti pamti niti poznaje.
Od par zastava, par izjava i par forumaskih pametovanja ispadosmo turkofili koji gube svoj identitet!?
To mogu samo fobicari, ksenofobi... koje specijalne stvari bodu u oci pa od toga naprave dramu.

Pa taman da i slavimo Tursku u toj mjeri kao sto se zeli prikazati - kakve to Ima veze sa nasim evropskim identitetom? Nikakve. Podsjecam da Evropa nije samo zapadna. Kada uporedis mentalitet, drustvo u Danskoj, Grckoj, Poljskoj, Sardiniji, Siciliji, Portugalu, Irsko, Rumuniji,.. tesko je definisati opci zajednicki identitet osim u vjeri. I to je ocito problem nekima prihvatiti da kontinent ima i tri muslimanska naroda koji ipak pripadaju i geografski i civilizacijski.
Zapravo, potpuno je ksenofobno ono što ti želiš izvući iz toga i predstaviti ga kao takvim. Uočavaš stvari koje su u ovom slučaju totalno marginalne i koje ti pašu, kako bi se po stoti put, kao i drugi vraćao na dio o vjeri i to opravdavao nekim mojim animozitetom i ksenofobijom...

I ne, ne mislim na gubitak evropskog indentiteta, nego onog koji bi nam svima trebao biti zajednički; bez ikakve rezerve. Al' očito da ni ti, kao ni tvoj prethodnik nisi učio poentu moga pisanja, već se naravno svaki put kao papagaj vraćaš na islamski identitet, koji ni u jednom momentu nisam sporila, jer činjenice su neumoljive. No, očito da je to samo određeni refleks na svaki pomen Turske i Erdogana - da se priča okrene za 180 stepeni i da se pobjegne od suštine koja se raspravlja, a sve to pod prizmom nečije "fobije".
hAZNADAR

#270 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by hAZNADAR »

Sara03 wrote:

Zapravo, potpuno je ksenofobno ono što ti želiš izvući iz toga i predstaviti ga kao takvim. Uočavaš stvari koje su u ovom slučaju totalno marginalne i koje ti pašu, kako bi se po stoti put, kao i drugi vraćao na dio o vjeri i to opravdavao nekim mojim animozitetom i ksenofobijom...

I ne, ne mislim na gubitak evropskog indentiteta, nego onog koji bi nam svima trebao biti zajednički; bez ikakve rezerve. Al' očito da ni ti, kao ni tvoj prethodnik nisi učio poentu moga pisanja, već se naravno svaki put kao papagaj vraćaš na islamski identitet, koji ni u jednom momentu nisam sporila, jer činjenice su neumoljive. No, očito da je to samo određeni refleks na svaki pomen Turske i Erdogana - da se priča okrene za 180 stepeni i da se pobjegne od suštine koja se raspravlja, a sve to pod prizmom nečije "fobije".
Nece proci prica da su ovdje mnogi narocito osjetljivi na kritiku Turskoj i odmah instiktivno reaguju vristeci o islamofobiji. To je stereotip kod fobicara. Barem u ovoj temi je jasno ko je uopce poceo sa turskom i sve stranice pravi dramu o tome. Odgovori koje dobijate su vise pravdanje da nije tako pretjerano Ili kakve to veze Ima sa temom. Nije ovo turkofili vs turkofobi vec turkofobi vs normalni.
Da li cu slaviti Tursku, Rusiju, USA,.. moja privatna stvar. Da li ce bosnjacka politika gajiti saveznistvo - je samo politika i interes i opet ni to nema veze sa temom. Bosnjaci i dalje i geografski i civilizacijski pripadaju Evropi.
A ti i slicni otvorite temu o turkofiliji i tu cemo se sigurno u mnogo toga sloziti.
U ovoj temi nema mjesta turskoj.
Ludzak

#271 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Ludzak »

Pravi europski nositelji, nema šta ...

Image

Nemojmo se zavaravati. Svi mi na Balkanu smo daleko od Europe i europske vrijednosti.
Sara03

#272 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Sara03 »

hAZNADAR wrote:Nece proci prica da su ovdje mnogi narocito osjetljivi na kritiku Turskoj i odmah instiktivno reaguju vristeci o islamofobiji. To je stereotip kod fobicara. Barem u ovoj temi je jasno ko je uopce poceo sa turskom i sve stranice pravi dramu o tome. Odgovori koje dobijate su vise pravdanje da nije tako pretjerano Ili kakve to veze Ima sa temom. Nije ovo turkofili vs turkofobi vec turkofobi vs normalni.
Da li cu slaviti Tursku, Rusiju, USA,.. moja privatna stvar. Da li ce bosnjacka politika gajiti saveznistvo - je samo politika i interes i opet ni to nema veze sa temom. Bosnjaci i dalje i geografski i civilizacijski pripadaju Evropi.
A ti i slicni otvorite temu o turkofiliji i tu cemo se sigurno u mnogo toga sloziti.
U ovoj temi nema mjesta turskoj.
Uzalud, opet se ponavljaš i pričaš o stvarima koje nemaju veze sa ovim o čemu razgovaramo, jer to sebi uporno želiš predstaviti onako kako ti je po volji (kao i ono za Sud u Strazburu).

Al' evo halali molim te, nećemo na Tursku. Gdje smo ono stali? Ja, kod halve...
Connaisseur Karlin

#273 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Sara03 wrote:

Sara03 :thumbup:
sinuhe

#274 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by sinuhe »

Pozalilala se supruga premijera sarajevskog kantona (SDA) kako ne moze dojiti na javnim mjestima. I bi mi nekako simpatican izliv europejstine u BiH danas 2017.
Alfons Kauders

#275 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)

Post by Alfons Kauders »

sinuhe wrote:Pozalilala se supruga premijera sarajevskog kantona (SDA) kako ne moze dojiti na javnim mjestima. I bi mi nekako simpatican izliv europejstine u BiH danas 2017.
Jah, a njen dragi muz moze jebavat 500,000 ljudi, javno, na TV-u, bez pardona...
Post Reply