Albanija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
last mohicans

#251 Re: Albanija - BiH

Post by last mohicans »

p206 wrote:
Grean wrote:Nekad sam mislio da je Ciro nazadak a danas mi se cini ko' vizionar u poredjenju sta sad gledamo. Cini mi se da se kod njeg' nije ovoliko preskakala igra iako je igrao 352.
Nikad nismo smislenije igrali nego kad je bio Ćiro...i nikad nismo bolje stajali na terenu. Ipak Portugal je bio prejak...
Poslije njega Pape, pa Muzurović...čak je i Baka imao ponekad dobru igru, sa Mešom još nismo vidjeli nijednu utakmicu iako rezultati nisu loši.
A Grčka? Mislim da je to Meši najzrelija utakmica,pa Wels kuci. Stvarno ne znam šta hocemo u pojedinim trenucima. Sve što je javnost očekivala, pa i mediji. Meša je to uradio. Probao, dobili nove nade, još pri tome pobijedili. Napredujemo na svjetskoj listi makar za jedno, mozda i dva mjesta. Ovi što to bolje računaju i prate mogu oni potvrditi ili poreci. Meni dosta. Ne sviđa mi se igra, naravno. Pod Papetom, pa i Cirom smo igrali bolje, ali smo i gubili od gorih. Uvijek sam za da pobjeđujemo u vaznim utakmicama, a danas je svaka bitna, nego da igramo lijepo i redovno pušimo. Sta igra ovaj Krunic po prirodi? Moze li se on upariti s Cimijem i Pjanicem? Veoma mi se dopao. Kodro odličan. Jak na lopti, zna lopte sto bi rekli. Ovog Đumica nisam dobro upratio, ali izgleda da momak nije kloc i nije tu radi imena samo. Kvalitet se odmah vidi, pusti ti to. Mozes ti imati tremu, nervozu. Ali moraš i odigrati nešto brale moj. Eto Hodzic nije nesto specijalno pokazao, ali se vidi da ima ono nešto. Trudio se, malo je pregorio u zelji a nije imao ni srece.
A i prvi put je igrao u paru s Dzekom. Na njega itekako računati. Bajic me ništa specijalno nije dojmio, mozda je i najmanje igrao od njih. Nije mi pokazo neku zelju danas kad je ušao, kao Duljevic, recimo. Svakako mu jos dati priliku. Mislim da su svi naši najbolji igrači iz prve postave odmah u svojim prvim utakmicama pokazali da imaju kvalitet i da im je tu mjesto. Dzeko, Pjanic, Lulic, Bega. Naravno, ima onih sto su tu pod moranje, iz raznoraznih razloga, tipa Vranješ. Još lafo izađe zbog povrede. Ofira se lik sam tako. Mislim da je Avdija kvalitetniji u ovom trenutku, sviđalo se to nama ili ne. Zukanovic me razocarao. Onaj lik ga je u drugom poluvremenu pravio smiješnim. Svaki put mu je prošao i centrirao. Uzasan je bio. Za beka nije i nema se sta komentarisati. Vrančic, Pavlovic nemaju sta trazit pa i na širem spisku. Hajmo bit malo pozitivni, što bi rekao naš proslavljeni stoper :mrgreen:
Capajebo

#252 Re: Albanija - BiH

Post by Capajebo »

cyprus wrote: I sa Avdijom desni bek jasno ostaje najslabija tačka ove reprezentacije, ali kada se pošteno sagleda, Avdija nije toliko loš koliko se priča... Raja uglavnom pamti njegova 3-4 loša ubačaja, i iz toga crpi zaključak kako se radi o katastrofalnom igraču... A da ih upitaš šta je to Vršajević konkretno ranije zajebo, nešto sumnjam da bi se puno toga sjetili...

Ne dižem ga u nebesa, nego samo konstatujem da je javnost prema njemu kritična više nego što bi trebalo...
Avdija je jedna, uz svo duzno postovanje za njegovu srcanost, obicna kita od igraca. Ne zna apsolutno nista, cak ni pravilne bekovske kretnje.
Nas najbolji desni bek koji je u zadnje vrijeme bio u reprezentaciji je Mateo Susic, iako ni on nije nista posebno, ali covjek bar zna igrati svoju poziciju.
Idemedosumom

#253 Re: Albanija - BiH

Post by Idemedosumom »

Ja zadovoljan. Pobjeda + isprobani neki novi igraci. Dokle god ima rezultata igra je manje bitna.

Krunic se jako dobro pokazao, a Kodro je bio neuporedivo bolji od onog Hodzica iz prethodnog meca. Ja bih volio Dzeku u tandemu s Kodrom vidjeti u nastavku nego li Ibisevicem, koji je postao igrac za jedno poluvrijeme.

Ostali zasluzuju barem jos po jednu priliku osim onog zutokljunca.

A sto se desnog beka tice, ja bih se sigurnije osjecao da to bude Bicakcic nego Vranjes ili Avdija. Pa i onaj Mateo Susic mi je u finom sjecanju ostao.
Bosanski_kralj

#254 Re: Albanija - BiH

Post by Bosanski_kralj »

Capajebo wrote:
cyprus wrote: I sa Avdijom desni bek jasno ostaje najslabija tačka ove reprezentacije, ali kada se pošteno sagleda, Avdija nije toliko loš koliko se priča... Raja uglavnom pamti njegova 3-4 loša ubačaja, i iz toga crpi zaključak kako se radi o katastrofalnom igraču... A da ih upitaš šta je to Vršajević konkretno ranije zajebo, nešto sumnjam da bi se puno toga sjetili...

Ne dižem ga u nebesa, nego samo konstatujem da je javnost prema njemu kritična više nego što bi trebalo...
Avdija je jedna, uz svo duzno postovanje za njegovu srcanost, obicna kita od igraca. Ne zna apsolutno nista, cak ni pravilne bekovske kretnje.
Nas najbolji desni bek koji je u zadnje vrijeme bio u reprezentaciji je Mateo Susic, iako ni on nije nista posebno, ali covjek bar zna igrati svoju poziciju.
Radije Bičakčića desno nego Vršajevića.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#255 Re: Albanija - BiH

Post by Slo Burner »

Meni je ovo veceras sve extra, dobili smo Kodru, koji protiv ovih jakih moze biti mnogo korisniji od Vede, Krunic odigrao odlicno, Cimirot sasvim dostojna zamjena za Besica. Vranjesa poslati u tri lijepe, makar Avdija igrao na beku :D. Vrancic neka sazrijeva negdje drugo, pa ko zna nekad... Pavlovica lijevo umjesto Zukanovica, Cocalic-Bicakcic stoperi, tesko o Dumicu bilo sta reci na osnovu jedne utakmice, ali obecava
cyprus

#256 Re: Albanija - BiH

Post by cyprus »

Pa dosadašnja praksa je pokazala da je Bičakčić imao daleko najveći broj krupnih kikseva u zadnjoj liniji, u odnosu na svoju minutažu...
Idemedosumom

#257 Re: Albanija - BiH

Post by Idemedosumom »

cyprus wrote:Pa dosadašnja praksa je pokazala da je Bičakčić imao daleko najveći broj krupnih kikseva u zadnjoj liniji, u odnosu na svoju minutažu...
To ti govoris onako iz glave, vodis neku svoju evidenciju, ili ima neka zvanicna statistika?
Logovan

#258 Re: Albanija - BiH

Post by Logovan »

Capajebo wrote: Avdija je jedna, uz svo duzno postovanje za njegovu srcanost, obicna kita od igraca. Ne zna apsolutno nista, cak ni pravilne bekovske kretnje.
Ma jašta nego kita. :thumbup: Zamijeniti ga s nekim drugim što prije.

Majke mi, neće mi biti dobro, ako ga budem gledao i u sljedećim kvalifikacijama. :skoljka:
stranac2

#259 Re: Albanija - BiH

Post by stranac2 »

cyprus wrote:Pa dosadašnja praksa je pokazala da je Bičakčić imao daleko najveći broj krupnih kikseva u zadnjoj liniji, u odnosu na svoju minutažu...
Opasan igrac ,veliki kikser ... sto dalje od repke.. Steta jer je bas ono momcina dobra.
cyprus

#260 Re: Albanija - BiH

Post by cyprus »

Idemedosumom wrote:
To ti govoris onako iz glave, vodis neku svoju evidenciju, ili ima neka zvanicna statistika?
E jebiga sad, čuj evidencija :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#261 Re: Albanija - BiH

Post by _BataZiv_0809 »

cyprus wrote: E jebiga sad, čuj evidencija :mrgreen:
Pa za tvrdnje sa kojima se ne slazes, trazis evidenciju :D
Kinaski

#262 Re: Albanija - BiH

Post by Kinaski »

ma ne moze niko sa spahom sto se tice kiskeva
NajdraziVodjaa

#263 Re: Albanija - BiH

Post by NajdraziVodjaa »

Ukratko odbrana nam je puna prosjecnih i ispodprosjecnih igraca ilitiga ublehasa i daleko je najslabiji dio tima, tu jedino Kolasinac valja ovo ostalo je ako pricamo o nekom nivou kojem tezimo da budmeo blago receno kriza. Zukanovic, Bicakcic, Sunjic, Spahic, Vranjes, Vrsajevic, Pavlovic. Ovde nema igraca da valja, istina Spahic je iako kikser to bio ali on je sada jos star, jos bez kluba :-) Ne mogu da vjerujem da Memisevic u ovakvoj konkurenciji nije dobio poziv pa da bar udje u prijateljskoj zadnjih 20ak minuta.

Od ovih novih igraca prolazna ocjena za Cimirota i Krunica, ostali neki prosjek a onaj Vrancic vise ne treba ni dobijati pozive sta je ono pa bolje bi odigrali svi igraci iz premijer lige bih na onoj poziciji.
Ludzak

#264 Re: Albanija - BiH

Post by Ludzak »

Šunjić je Pujol za Bičakčića u odbrani.
Tomahawk11
Globalni moderator

#265 Re: Albanija - BiH

Post by Tomahawk11 »

Kad smo kod odbrane, treba zvati Memisevica.
On je poceo kao stoper, sad igra beka.
Spahic je star i nema kluba, Zukanovic je rahmetli, Vranjes - vidjeli smo, Avdija - necu komentarisati.
Ne kontam, sta je problem sa pozivanjem ovog momka?
Point.

#266 Re: Albanija - BiH

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:Kad smo kod odbrane, treba zvati Memisevica.
Spahic je star i nema kluba, Zukanovic je rahmetli, Vranjes - vidjeli smo, Avdija - necu komentarisati.
Izgleda da Mesa ne zna ni za jedan drugi klub u BiH osim sarajevskih, pa mu ovi iz Slobode, Radnika i sl nisu interesantni.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#267 Re: Albanija - BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Kinaski wrote:
ma ne moze niko sa spahom sto se tice kiskeva
Ma kad uporedis broj utakmica i kikseva vidis da je Bicakcic daleko najveci sljivotres u odbrani :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#268 Re: Albanija - BiH

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote:
Tomahawk11 wrote:Kad smo kod odbrane, treba zvati Memisevica.
Izgleda da Mesa ne zna ni za jedan drugi klub u BiH osim sarajevskih, pa mu ovi iz Slobode, Radnika i sl nisu interesantni.
Ne jebi, koga je pozvao iz FKS osim Duljevica i to za ovu prijateljsku, u prvoj bio u lozi sa Dzekom?!
Jah, i Cimirota, al i to smo se porodili dok je momak zaigrao.
apsidejzi

#269 Re: Albanija - BiH

Post by apsidejzi »

last mohicans wrote:
p206 wrote:
Grean wrote:Nekad sam mislio da je Ciro nazadak a danas mi se cini ko' vizionar u poredjenju sta sad gledamo. Cini mi se da se kod njeg' nije ovoliko preskakala igra iako je igrao 352.
Nikad nismo smislenije igrali nego kad je bio Ćiro...i nikad nismo bolje stajali na terenu. Ipak Portugal je bio prejak...
Poslije njega Pape, pa Muzurović...čak je i Baka imao ponekad dobru igru, sa Mešom još nismo vidjeli nijednu utakmicu iako rezultati nisu loši.
A Grčka? Mislim da je to Meši najzrelija utakmica,pa Wels kuci. Stvarno ne znam šta hocemo u pojedinim trenucima. Sve što je javnost očekivala, pa i mediji. Meša je to uradio. Probao, dobili nove nade, još pri tome pobijedili. Napredujemo na svjetskoj listi makar za jedno, mozda i dva mjesta. Ovi što to bolje računaju i prate mogu oni potvrditi ili poreci. Meni dosta. Ne sviđa mi se igra, naravno. Pod Papetom, pa i Cirom smo igrali bolje, ali smo i gubili od gorih. Uvijek sam za da pobjeđujemo u vaznim utakmicama, a danas je svaka bitna, nego da igramo lijepo i redovno pušimo. Sta igra ovaj Krunic po prirodi? Moze li se on upariti s Cimijem i Pjanicem? Veoma mi se dopao. Kodro odličan. Jak na lopti, zna lopte sto bi rekli. Ovog Đumica nisam dobro upratio, ali izgleda da momak nije kloc i nije tu radi imena samo. Kvalitet se odmah vidi, pusti ti to. Mozes ti imati tremu, nervozu. Ali moraš i odigrati nešto brale moj. Eto Hodzic nije nesto specijalno pokazao, ali se vidi da ima ono nešto. Trudio se, malo je pregorio u zelji a nije imao ni srece.
A i prvi put je igrao u paru s Dzekom. Na njega itekako računati. Bajic me ništa specijalno nije dojmio, mozda je i najmanje igrao od njih. Nije mi pokazo neku zelju danas kad je ušao, kao Duljevic, recimo. Svakako mu jos dati priliku. Mislim da su svi naši najbolji igrači iz prve postave odmah u svojim prvim utakmicama pokazali da imaju kvalitet i da im je tu mjesto. Dzeko, Pjanic, Lulic, Bega. Naravno, ima onih sto su tu pod moranje, iz raznoraznih razloga, tipa Vranješ. Još lafo izađe zbog povrede. Ofira se lik sam tako. Mislim da je Avdija kvalitetniji u ovom trenutku, sviđalo se to nama ili ne. Zukanovic me razocarao. Onaj lik ga je u drugom poluvremenu pravio smiješnim. Svaki put mu je prošao i centrirao. Uzasan je bio. Za beka nije i nema se sta komentarisati. Vrančic, Pavlovic nemaju sta trazit pa i na širem spisku. Hajmo bit malo pozitivni, što bi rekao naš proslavljeni stoper :mrgreen:
Ma ovo je bila super i idealna tekma kako si i sam primjetio. Sad je vrijeme kad se gradi reprezentacija za narednih 7-8 godina i evo smo imali priliku vidjeti nova imena. Neki su se bolje pokazali neki gore ali najbolje od svega je to sto se radi na buducnosti. Samo ta cinjenica je za svaku pohvalu. Za mene je ovo pravi profesionalizam a rezultati sa takvim radom moraju doci.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#270 Re: Albanija - BiH

Post by hrasno38 »

NajdraziVodjaa wrote:Ukratko odbrana nam je puna prosjecnih i ispodprosjecnih igraca ilitiga ublehasa i daleko je najslabiji dio tima, tu jedino Kolasinac valja ovo ostalo je ako pricamo o nekom nivou kojem tezimo da budmeo blago receno kriza. Zukanovic, Bicakcic, Sunjic, Spahic, Vranjes, Vrsajevic, Pavlovic. Ovde nema igraca da valja, istina Spahic je iako kikser to bio ali on je sada jos star, jos bez kluba :-) Ne mogu da vjerujem da Memisevic u ovakvoj konkurenciji nije dobio poziv pa da bar udje u prijateljskoj zadnjih 20ak minuta.

Od ovih novih igraca prolazna ocjena za Cimirota i Krunica, ostali neki prosjek a onaj Vrancic vise ne treba ni dobijati pozive sta je ono pa bolje bi odigrali svi igraci iz premijer lige bih na onoj poziciji.
hahahahahaah sve kurac do kurca i kikser do kiksera ali jedino valja Kolasinac koji nam je zabio autogol na SP i evo protiv jebenog Gibraltara dobio drugi zuti pa nece igrati u najvaznijoj utakmici kvalifikacija. I sve to je uspio u samo 17 utakmica. Isti taj Vrsajevic je odigrao isti broj utakmica i ne sjecam se njegovog nekog fatalnog kiksa ali se sjecam da je zabio dva gola.
Spahic je odigroa 93 utakmice za reprezentaciju i sta ti kao strucnjak ocekujes da je trebao sve 93 odigrati bez greske. Kao stoper je postigao 6 golova i isao nebrojeno puta glavom gdje pojedine balerine ne smiju nogom. Bicakcic, Sunjic i Vranjes su imali i odlicnih i losih partija ali manje nego sto je losih za reprezentaciju recimo imao Pjanic pa ga niko ne spominje. Ovo sto nam je sad u odbrani je i vjerovatno ono najbolje sto imamo. Pricali ste za Vrancica mjesecima kako ga treba zvati a frajer kao da igra sa pistoljem na celu...sav isprepadan...tako bi mozda bilo i sa Memisevicem kojeg evo ne vadite iz usta.
Tromblon

#271 Re: Albanija - BiH

Post by Tromblon »

Neko pise da sa Cirom nismo imali smislenih tekmi. Ybt kad se sjetim Belgija 2x, ove "lake" tekme tipa Estonija i Armenija bez znoja izdominirali. Turci su nas jedini nadigrali. Spanci tamo bili bolje, a zadnja tekma u Zenici kaubojski obracun kod OK Korala. Portugal bio zreliji u barazu. Pape kasnije to nadogradio. Mesa pokazao protiv Velsa, Kipra, Grcke i Svice da ima stofa, ali i da treba jos pure jesti jer Irska nam se nije slucajno desila.

Sto se ovih tekmi tice sa Gibr i Alb mislim da smo dobili Cimija konacno, Djumica i Kodru. Djumic je po meni odigrao vrlo dobro i treba obratiti paznju na njega. Danci su racunali na njega u buducnosti i krivo im je sto je otisao igrati za nas. Pouzdan je i do sada nisam vidio da je neki kikser kao sto su Bicakcic, Zuka, Coca i Sunjic. Ovog Memisevica sam nedavno gledao u holandskoj ligi i nije los. Mora upasti u ozbiljnu konkurenciju. Nekako nam je odbrana, otkako su se oprostili Konjic i Hibic :mrgreen: , uvijek najslabiji dio.

Zuka je mozda korisniji kao stoper nego na lijevom boku. Mada onda dolazio ovaj Pavlovic za kojeg ne mogu reci da sam stekao utisak kako se profesionalno bavi nogometom. Zar je moguce da Bundesliga trpi igrace tipa Vrancic. Haj protiv Gibr moze se desiti prepao se ovo, ono. Ali, vala 2 tekme zaredom da mu kompas treba davati da se snadje na terenu, a lopte dodati ne moze. :run:

Avdija je nekako nas prosjek. Ne znam gdje bih ga zgurao, ali realno Memisevic je bolji igrac, i Stevanovic isto. Cak i Vranjes kad se koncentrise i potrudi. Ali, Avdiju hoce gol :thumbup:

Sa igrom na nivou iz Atine mislim da cemo dobiti Grke. Mada nas vazda ybe taj nas mentalitet.
nekkem

#272 Re: Albanija - BiH

Post by nekkem »

hrasno38 wrote:Isti taj Vrsajevic je odigrao isti broj utakmica i ne sjecam se njegovog nekog fatalnog kiksa ali se sjecam da je zabio dva gola.
Ispravi me ako grijesim nesto, ali ja se sjecam 2 njegove jako lose utakmice protiv Kipra i Slovacke u Zenici gdje su nam po desnoj strani odbrane radili sta su htjeli. Pracenje kiparskog igraca kod prvog gola i pustanje da centrira kao na treningu je bilo katastrofalno. Istina, koliko smatram da je Vrsajevic kriv, Pape je kriv jos vise. Na te dvije utakmice je momka ostavljao da sam operise po kompletnoj desnoj strani i niko nije adekvatno pokrivao desnu stranu u odbrani kad on ode naprijed. Trcao i naprijed i nazad, potrosio se, na kraju vise nije ni mogao pa je bio totalni propuh. Slovaci su nas po toj strani mogli unistiti u Zenici i cista je sreca sto nismo primili jos koji gol.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#273 Re: Albanija - BiH

Post by hrasno38 »

nekkem wrote:
hrasno38 wrote:Isti taj Vrsajevic je odigrao isti broj utakmica i ne sjecam se njegovog nekog fatalnog kiksa ali se sjecam da je zabio dva gola.
Ispravi me ako grijesim nesto, ali ja se sjecam 2 njegove jako lose utakmice protiv Kipra i Slovacke u Zenici gdje su nam po desnoj strani odbrane radili sta su htjeli. Pracenje kiparskog igraca kod prvog gola i pustanje da centrira kao na treningu je bilo katastrofalno. Istina, koliko smatram da je Vrsajevic kriv, Pape je kriv jos vise. Na te dvije utakmice je momka ostavljao da sam operise po kompletnoj desnoj strani i niko nije adekvatno pokrivao desnu stranu u odbrani kad on ode naprijed. Trcao i naprijed i nazad, potrosio se, na kraju vise nije ni mogao pa je bio totalni propuh. Slovaci su nas po toj strani mogli unistiti u Zenici i cista je sreca sto nismo primili jos koji gol.
Vidi jedno je lose odigrati a drugo je napraviti fatalni kiks. To isto kao sto je jadni Lulic najebo protiv Nigerije kad je ostavljen sam na strani. Ne mozes jebi ga igracu zamjeriti nista kao mora da pokriva dvije pozicije. Ali Avdija nije imao fatalnih kikseva i imao je par odlicno odigranih utakmica.
Tomahawk11
Globalni moderator

#274 Re: Albanija - BiH

Post by Tomahawk11 »

Sta igra Vrsajevic?
Igra beka.
Kakav je defanzivno?
Nikakav.
Ko je krenuo i prosao je. To ne moze niko pobiti.
Ofanzivno...dobar je dok mu ne krene igrac u duel.
Nit moze koga proci nit koga zaustaviti.
Borbu i zelju mu ne zamjeram, srcan je momak.
Al daj nekog ko nije samo puki trkac uz liniju.
nekkem

#275 Re: Albanija - BiH

Post by nekkem »

hrasno38 wrote: Vidi jedno je lose odigrati a drugo je napraviti fatalni kiks. To isto kao sto je jadni Lulic najebo protiv Nigerije kad je ostavljen sam na strani. Ne mozes jebi ga igracu zamjeriti nista kao mora da pokriva dvije pozicije. Ali Avdija nije imao fatalnih kikseva i imao je par odlicno odigranih utakmica.
Razumijem to, ali meni jeste katastrofalan kiks da neki lik iz Kipra onako uredno primi loptu, stane, pogleda, namjesti se, centrira... a da ga nije ispratio uopste. Prisao mu "onako", da zadovolji formu.
Locked