Preokupiran si svojim mislima.Njanjavi wrote:I obavezno samo kod danaca, ima tajni dekret u danskoj da stranac nema pravo vozat oldtimere, samo se suti o tome
Da istresem dusu
-
beobasket
#251 Re: Da istresem dusu
Last edited by beobasket on 22/03/2017 11:53, edited 1 time in total.
-
Tromblon
#252 Re: Da istresem dusu
Nisam na to mislio nego na stalno neko navaljivanje i pisanje o tome kako je tesko u Danskoj. Tesko je svuda. I meni je bilo tesko kada sam tek dosao, pa je svakim danom sve bolje i lakse. Uvijek se covjek nekako negdje uklopi, snadje. Pronadje ono sto zeli, moze, i hoce.beobasket wrote:Jel trebam prisati kako para pada sa neba, kako steru crvene staze, kako covjeka sa srednjom skolom ceka naucna pozicija ili bar direktorska fotelja...? To sto vi volite uvelicavanja i ne realne stvari pisati nije isto kako ferca ostatak svijeta. Ovdje na forumu pojedini kukaju kako u Bosni se radi subotom i nedeljom. Ja cu ti naci sada posao, na pozadini mog poznanstva, radit ces i sa Dancima i pokojim strancima, svaku subotu i nedelju ces raditi, smjene su 12h - hoces? Imas slobodan ponedeljak, utorak i svako drugu srijedu. Ostale dane radis 12 sati u komadu. Hoces mozda voziti kamion i raditi na skladistu? Znaci dodjes na posao primjerice u 15:00 u vece sjedas u kamion vozis negdje, istovar, onda utovari, dodjes naredni dan u 14:00 sa kamionom, istovaras kamion opet nesto rada na skladisu i (naredni dan) oko 23:00 ides kuci poslje 30-35 sati rada u komadu i onda sutra opet na posao 15:00? Jedan poziv je dovoljan i imati ces posao ali ces stvarno raditi od jutra do sutra. Sve je po propisima, ako mislis da nije za tebe imas vrata sirom otvorena. Bez uvrede ali ljudi u Bosni imas stvarno ne realna ocekivanja koja temelje iskljucivo na sacici pojedinaca koja ljude po Bosni hrani cistim lazima kako negdje vani jedu iz zlatnog posudja i sta sve ne. Ti isti dizu potrosacke kredite i mazu pastete kako bi samo mogli vama prodati laznu sliku odnosno kako bi svoje komplekse ljecili, jer mislite da su neko i nessto.Tromblon wrote:De, Beobasket popusti malo i dozvoli da se tema vrati na prvobitnu. Tvoje prokaka o Danskoj ubi ljude u pojam. Kako ne vidis da si dosadio svima. Haj u zdravlje
Radio sam i ja u tim robovlasnickim firmama. Istina dosta manje nego vise. Ali, i kad radis tako zaradis. Jer kako je spomenuo neko iznad sve se plati. I vikend i prekovemeno. Znao sam ja u decembru u restoranu preko 170 sati nabiti, polomiti se k´o grana, ali zaradim za dva mjeseca.
Sigurno niko ne misli da se igdje na svijetu jede zlatnim kasikama. Opet kazem nigdje nije lagano, ali ni isto. U Danskoj je tesko dobiti papire ako nisi iz EU, ali moze se. Tesko je naci posao i zaraditi, ali moze se.
Ja nikog nisam imao da mu se obratim za pomoc kada sam dosao u Kopenhagen. Pokusao sam kod vas dijasporaca i zazalio. Toliko zavisti, mrznje, ljubomore nisam dozivio da ne pamtim. Niko se od vas koji zivite po 25 godine u Danskoj nije potrudio da kaze ista. NULA, ZERO, NUL... Busate se nekom Bosnom, laznim patriotizmom, svojim nekim ublehama. Da sam zavisio od vase pomoci umro bih od gladi davno.
Nisam tad znao rijeci danskog jezika. Pa sam polako. Korak po korak. Prvo najtezi poslovi, fizicki. Nije me bilo stid nicega. Sa svojih 40+ godina sam zapeo i radio. Bolio me k...c sta je u pitanju. Uzimao sam sve. Radio nocnu, pa onda isao vozom u Holbæk, preko sat vremena vozom, i radio cijeli dan u skladistu. Vremenom naucio koje poslove da uzimam, koje odbijam. Isao na sve moguce kurseve koje su mi nudili. Usput ucio danski. Na kraju kada se sabere radis, ali i zaradis. Za razliku od BiH gdje radis, a onda gazda zeka "djemdo ti jaro". Ne uplate ti prekovremeni ili vikend prijavim to nadleznom i odmah se izvinjavaju, ne znaju kako je doslo do greske, uplate pare u roku od 2-3 dana.
Pricas iz jedne perspektive, o nekim prevarama, zavrtanjima. Ima i toga, ali vecinom kod stranaca. Danac koji to uradi treba biti bas klosar, a takvi su manjina jer su nauceni da se DRZAVA ne krade, nego da se DRZAVI daje i da se tako DRZAVA jaca.
Sto ljudima ne napises kakve su patriote Danci. Koliko probijaju mozak sa danskim ovim, onim... To bih ja prvo prepisao kod nas. Jer tako se pravi svijest kod ljudi. Da se probude iz svojih ucmalih malih svijetova. To i tebi savjetujem. Ljudi, ova zemlja ima toliko toga za ponuditi da to nije normalno. Nisu oni savrseni, daleko su od toga. Imaju svoje mane koje idu na zivce, ali svi prvo zele da zive bolje.
Vec sam pisao i ponovit cu. Ako neko ima 20+ godina i pasos HRV, Slo ili neki iz EU neka ide u Dansku i upise fakultet. Nece nista bolje sebi napraviti u zivotu. Kada BiH udje u EU ispitajte sve i idite studirajte. Mislim da za to nema bolje drzave u Evropi.
A ti beobasket napisi ljudima i nesto dobro sto ima u Danskoj. Nije sve tako trulo ovdje
- dobojlija81
#253 Re: Da istresem dusu
zviz
jebi me ako nije on
jebi me ako nije on
- edo_79
#254 Re: Da istresem dusu
AFERIM jarane na iskrenom postu. Naime JA mu napisah to za prekovremeni, on misli što je on u Danskoj a mi u Bosni da nismo još sišli s drveta, jedemo banane i nosimo čakšire.... Ne volim kad mi neko vrijeđa intelekt svojim nadmenim stavovima.Tromblon wrote: Nisam na to mislio nego na stalno neko navaljivanje i pisanje o tome kako je tesko u Danskoj. Tesko je svuda. I meni je bilo tesko kada sam tek dosao, pa je svakim danom sve bolje i lakse. Uvijek se covjek nekako negdje uklopi, snadje. Pronadje ono sto zeli, moze, i hoce.
Radio sam i ja u tim robovlasnickim firmama. Istina dosta manje nego vise. Ali, i kad radis tako zaradis. Jer kako je spomenuo neko iznad sve se plati. I vikend i prekovemeno. Znao sam ja u decembru u restoranu preko 170 sati nabiti, polomiti se k´o grana, ali zaradim za dva mjeseca.
Sigurno niko ne misli da se igdje na svijetu jede zlatnim kasikama. Opet kazem nigdje nije lagano, ali ni isto. U Danskoj je tesko dobiti papire ako nisi iz EU, ali moze se. Tesko je naci posao i zaraditi, ali moze se.
Ja nikog nisam imao da mu se obratim za pomoc kada sam dosao u Kopenhagen. Pokusao sam kod vas dijasporaca i zazalio. Toliko zavisti, mrznje, ljubomore nisam dozivio da ne pamtim. Niko se od vas koji zivite po 25 godine u Danskoj nije potrudio da kaze ista. NULA, ZERO, NUL... Busate se nekom Bosnom, laznim patriotizmom, svojim nekim ublehama. Da sam zavisio od vase pomoci umro bih od gladi davno.
Nisam tad znao rijeci danskog jezika. Pa sam polako. Korak po korak. Prvo najtezi poslovi, fizicki. Nije me bilo stid nicega. Sa svojih 40+ godina sam zapeo i radio. Bolio me k...c sta je u pitanju. Uzimao sam sve. Radio nocnu, pa onda isao vozom u Holbæk, preko sat vremena vozom, i radio cijeli dan u skladistu. Vremenom naucio koje poslove da uzimam, koje odbijam. Isao na sve moguce kurseve koje su mi nudili. Usput ucio danski. Na kraju kada se sabere radis, ali i zaradis. Za razliku od BiH gdje radis, a onda gazda zeka "djemdo ti jaro". Ne uplate ti prekovremeni ili vikend prijavim to nadleznom i odmah se izvinjavaju, ne znaju kako je doslo do greske, uplate pare u roku od 2-3 dana.
Pricas iz jedne perspektive, o nekim prevarama, zavrtanjima. Ima i toga, ali vecinom kod stranaca. Danac koji to uradi treba biti bas klosar, a takvi su manjina jer su nauceni da se DRZAVA ne krade, nego da se DRZAVI daje i da se tako DRZAVA jaca.
Sto ljudima ne napises kakve su patriote Danci. Koliko probijaju mozak sa danskim ovim, onim... To bih ja prvo prepisao kod nas. Jer tako se pravi svijest kod ljudi. Da se probude iz svojih ucmalih malih svijetova. To i tebi savjetujem. Ljudi, ova zemlja ima toliko toga za ponuditi da to nije normalno. Nisu oni savrseni, daleko su od toga. Imaju svoje mane koje idu na zivce, ali svi prvo zele da zive bolje.
Vec sam pisao i ponovit cu. Ako neko ima 20+ godina i pasos HRV, Slo ili neki iz EU neka ide u Dansku i upise fakultet. Nece nista bolje sebi napraviti u zivotu. Kada BiH udje u EU ispitajte sve i idite studirajte. Mislim da za to nema bolje drzave u Evropi.
A ti beobasket napisi ljudima i nesto dobro sto ima u Danskoj. Nije sve tako trulo ovdje
Drugo, šta misliš što on i njemu slični kukaju teško ovamo, ovo ono ... pa čim se nekako iskobeljaš odavdje i odeš tamo postaješ mu konkurencija, još nedaj bože ako znaš koji jezik, a hoćeš zapet i radit .... jarane ti si opasnost po zdravlje.
Ima mnogo toga dobrog u Danskoj, samo što ovaj šupljira da je sve aman zaman, nemože bit gore.... pa ako je tako bujrum, nek se vrati onda u Bosnu da vidi kako je ljepota
-
Tromblon
#255 Re: Da istresem dusu
Buraz ljubomorni su da je to neopisivo. Kao da ja ili neko drugi zeli odmah da uskoci na njegovo radno mjesto, istjera ga iz kuce, uzme mu auto... Nije Danska bajna, ali je daleko od lose. Takvi kao on misle da su svu pamet na slamku popili. Vjeruj mi da sam se lomio da se javim i napisem nesto, ali me izdigo iz cipela i nisam mogao sutjeti. Plus sto ima ovaj iritirajuci nickedo_79 wrote:AFERIM jarane na iskrenom postu. Naime JA mu napisah to za prekovremeni, on misli što je on u Danskoj a mi u Bosni da nismo još sišli s drveta, jedemo banane i nosimo čakšire.... Ne volim kad mi neko vrijeđa intelekt svojim nadmenim stavovima.Tromblon wrote: Nisam na to mislio nego na stalno neko navaljivanje i pisanje o tome kako je tesko u Danskoj. Tesko je svuda. I meni je bilo tesko kada sam tek dosao, pa je svakim danom sve bolje i lakse. Uvijek se covjek nekako negdje uklopi, snadje. Pronadje ono sto zeli, moze, i hoce.
Drugo, šta misliš što on i njemu slični kukaju teško ovamo, ovo ono ... pa čim se nekako iskobeljaš odavdje i odeš tamo postaješ mu konkurencija, još nedaj bože ako znaš koji jezik, a hoćeš zapet i radit .... jarane ti si opasnost po zdravlje.
Ima mnogo toga dobrog u Danskoj, samo što ovaj šupljira da je sve aman zaman, nemože bit gore.... pa ako je tako bujrum, nek se vrati onda u Bosnu da vidi kako je ljepota
- edo_79
#256 Re: Da istresem dusu
Jarane moj, ja u Beču bio 3 mjeseca kod druga, jedan mi rođak u Insbruku, otišao prije rata, a drugi u Achenu u Njemačkoj, za 3 mjeseca me prvi nije ni nazvao jer je bio iznenađen otkud ja tamo, a drugi mi kaže kad sam trebao krenut nazad, citiram ''ostani bolan na crno spavaj u vagonima''. Toliko o tome što neko nije ljubomoran. Ja otišao sa 50€ u džepu i povratnom kartom (pare pozajmio) i nakon 3 mjeseca se vratio sa ušparanih skoro 4.000€.Tromblon wrote: Buraz ljubomorni su da je to neopisivo. Kao da ja ili neko drugi zeli odmah da uskoci na njegovo radno mjesto, istjera ga iz kuce, uzme mu auto... Nije Danska bajna, ali je daleko od lose. Takvi kao on misle da su svu pamet na slamku popili. Vjeruj mi da sam se lomio da se javim i napisem nesto, ali me izdigo iz cipela i nisam mogao sutjeti. Plus sto ima ovaj iritirajuci nick
Ruku na srce imao sam besplatan smještaj i hranu, al me nije bilo stid ništa radit, iznosit smeće, čistit stubišta, prat suđe, sve je za čovjeka ako se ne boji posla i ako mu nije mrsko radit. A koliko sam ja vidio dosta njih su tamo velika gospoda, to se bira šta će se raditi pa onda dođu meni šupljirati ovdje kako im je teško.... De ba!
-
beobasket
#257 Re: Da istresem dusu
Nisam bas siguran sta zelis reci, ali svak moze sebi naci hobi pa cak i Bosni.Tromblon wrote: Nisam na to mislio nego na stalno neko navaljivanje i pisanje o tome kako je tesko u Danskoj. Tesko je svuda. I meni je bilo tesko kada sam tek dosao, pa je svakim danom sve bolje i lakse. Uvijek se covjek nekako negdje uklopi, snadje. Pronadje ono sto zeli, moze, i hoce.
Malo ko u Danskoj moze se diciti da ima takav ugovor gdje mu je svaki sat preko rada placen, i gdje grabi vikendom na bonusima. Nije receno da nema ali malo ko moze a pogotovo od obicnih radnika bes skole ili slabom skolom. Cak neki i sa visokom skolom rade za fiksnu platu gdje mu u ugovoru pise racunamo da ces traditi ekstra i ako pise 37 sati sedmicno.Tromblon wrote:Radio sam i ja u tim robovlasnickim firmama. Istina dosta manje nego vise. Ali, i kad radis tako zaradis. Jer kako je spomenuo neko iznad sve se plati. I vikend i prekovemeno. Znao sam ja u decembru u restoranu preko 170 sati nabiti, polomiti se k´o grana, ali zaradim za dva mjeseca.
Upravu si. Moze se pokusati.Tromblon wrote:Sigurno niko ne misli da se igdje na svijetu jede zlatnim kasikama. Opet kazem nigdje nije lagano, ali ni isto. U Danskoj je tesko dobiti papire ako nisi iz EU, ali moze se. Tesko je naci posao i zaraditi, ali moze se.
Da si mene pitao dao bi ti svajet, pomoc koliko toliko. Inace dosta nasih ovdje je tako kako si opisao. Jako puno. Ima jedna stvar vecina nasih se ne osjeca dobrodosla kad dodje u Bosnu pa zato imas tu odbojnost, bar tako vecina prica u tim zatvorenim krugovima.Tromblon wrote:Ja nikog nisam imao da mu se obratim za pomoc kada sam dosao u Kopenhagen. Pokusao sam kod vas dijasporaca i zazalio. Toliko zavisti, mrznje, ljubomore nisam dozivio da ne pamtim. Niko se od vas koji zivite po 25 godine u Danskoj nije potrudio da kaze ista. NULA, ZERO, NUL... Busate se nekom Bosnom, laznim patriotizmom, svojim nekim ublehama. Da sam zavisio od vase pomoci umro bih od gladi davno.
Opet ako imas ugovor da si placen za svaki radni sat a ne za rad u cjelini koliko god sati trebalo pa odna odrede ok, i to sa platama ovdje je blago receno jedina znacajna prednost nego u Bosni. Mislim legne na vrijeme, ja sam do sada samo jednom imao zakasnjene iz nekog tehnickog razloga.Tromblon wrote:Nisam tad znao rijeci danskog jezika. Pa sam polako. Korak po korak. Prvo najtezi poslovi, fizicki. Nije me bilo stid nicega. Sa svojih 40+ godina sam zapeo i radio. Bolio me k...c sta je u pitanju. Uzimao sam sve. Radio nocnu, pa onda isao vozom u Holbæk, preko sat vremena vozom, i radio cijeli dan u skladistu. Vremenom naucio koje poslove da uzimam, koje odbijam. Isao na sve moguce kurseve koje su mi nudili. Usput ucio danski. Na kraju kada se sabere radis, ali i zaradis. Za razliku od BiH gdje radis, a onda gazda zeka "djemdo ti jaro". Ne uplate ti prekovremeni ili vikend prijavim to nadleznom i odmah se izvinjavaju, ne znaju kako je doslo do greske, uplate pare u roku od 2-3 dana.
Kojeg god danca pitao sta je nacionalni sport, svak ce reci kradja poreza. Nisi mozda ovdje jos dovoljno da poznas sve kanale kako stavri idu. Spreni su Danci na mnogo sta kad je para u pitanju. Znas samo prvo treba savladati povjerenje a onda se otvore sasvim nove staze i mogucnosti.Tromblon wrote:Pricas iz jedne perspektive, o nekim prevarama, zavrtanjima. Ima i toga, ali vecinom kod stranaca. Danac koji to uradi treba biti bas klosar, a takvi su manjina jer su nauceni da se DRZAVA ne krade, nego da se DRZAVI daje i da se tako DRZAVA jaca.
Danski patriotizam se vise svodi na neka kljucna pitanja i najcese se koristi u debatama o strancima. Ne vidim svrhe pisati o tim stvarima, jer onda moram poceti od DF, jer oni su pioniri.Tromblon wrote:Sto ljudima ne napises kakve su patriote Danci. Koliko probijaju mozak sa danskim ovim, onim... To bih ja prvo prepisao kod nas. Jer tako se pravi svijest kod ljudi. Da se probude iz svojih ucmalih malih svijetova. To i tebi savjetujem. Ljudi, ova zemlja ima toliko toga za ponuditi da to nije normalno. Nisu oni savrseni, daleko su od toga. Imaju svoje mane koje idu na zivce, ali svi prvo zele da zive bolje.
Studirati u Danskoj mogu samo oni koji i imaju para za zivota dok studiraju. Napisi im pravila oko stipendije, a koje mogucnosti imaju odnosno koliko stranih studenata pokusaje dobiti jedan posao studentski kako bi polagali pravo na stipendiju. Slovence i Hrvate koje sam sreo u Danskoj, koji studiraju ipak dolaze iz mocnih porodica a ne obicnih radnickih. To je cinjenica. Dva bloka od mene zivi rod od vlasnika Gorenje, dosao studirati, jel mislis da on ima poteskoca sa parama? Ne, zasto?Tromblon wrote:Vec sam pisao i ponovit cu. Ako neko ima 20+ godina i pasos HRV, Slo ili neki iz EU neka ide u Dansku i upise fakultet. Nece nista bolje sebi napraviti u zivotu. Kada BiH udje u EU ispitajte sve i idite studirajte. Mislim da za to nema bolje drzave u Evropi.
-
beobasket
#258 Re: Da istresem dusu
Tromblon wrote:
Buraz ljubomorni su da je to neopisivo. Kao da ja ili neko drugi zeli odmah da uskoci na njegovo radno mjesto, istjera ga iz kuce, uzme mu auto... Nije Danska bajna, ali je daleko od lose. Takvi kao on misle da su svu pamet na slamku popili. Vjeruj mi da sam se lomio da se javim i napisem nesto, ali me izdigo iz cipela i nisam mogao sutjeti. Plus sto ima ovaj iritirajuci nick
Sta ti smeta? Kosatka? Nisi cuo za Beobasket?
- supercali
#259 Re: Da istresem dusu
Zviz da si sa mnom u rovu ja bi izvrsio samoubistvo
- zforumas
#260 Re: Da istresem dusu
Jarane ne treba ti puska, samo ga posaljes cetnicima na 2 sata...sami bi se poubijalisupercali wrote:Zviz da si sa mnom u rovu ja bi izvrsio samoubistvo
- edo_79
#261 Re: Da istresem dusu
zforumas wrote:Jarane ne treba ti puska, samo ga posaljes cetnicima na 2 sata...sami bi se poubijalisupercali wrote:Zviz da si sa mnom u rovu ja bi izvrsio samoubistvo
-
Tromblon
#262 Re: Da istresem dusu
1. Ma, ne moras se praviti lud.
2. Dakle, svaki posao koji sam dobio u Danskoj pratila je dokumentacija na papiru gdje je stajalo sat rada je placen toliko. prekovremeno 1-3 sata toliko, 3- toliko. Nocni rad toliko, Rad vikendom toliko. I kad sam bio vikar i kad sam imao ugovor.
3.Ma, svi nasi koje sam sreo su takvi. Nikog drugacijeg nisam sreo.
4. Upoznao sam vise nego sto mislis. Znam kakvi su vrlo dobro, ali im za neke stvari treba odati priznanje.
5. Opet klasicna zamjena teza jer ne mozes skontati o cemu se govori. Nisam ni mislio na taj lazni patriotizam. Nego na patriotizam tipa "danskhed", danski krastavac, dansko meso, hygge, svaki dan o tome kako je danska najsretnija zemlja na svijetu, kako je sve dansko najbolje, danski namjestaj, dansko nebo, hava. Nemaju prirodu nikakvu, sve ravno. Sume sadili. A, trune kao da su spoj Grenlanda, divljeg zapada, Alpa i sta ja znam.
6. I seres o studiranju. Hiljade Ceha, Poljaka, Bugara, Rumuna, Madzara, Litvanaca, Estonaca studira u Danskoj. Sigurno im nisu tate direktori svima. Prijave se na SU. To je skracenica za studentsku pomoc koja se dobija od drzave. Plus na to imas odredjeni broj sati koje mozes raditi mjesecno. Prijavis se na vikar biro ili biro za privremene poslove i radis. Uglavnom su to fizikanerski poslovi, ali moze se raditi i zaraditi da se popuni mjesecni budzet. Odu u Roskilde na fax, pola sata od Kopenhagena, plate studentsku sobu oko 3.000 kruna i imaju 8-9 milja za zivot i sigurno mogu pristojno zivjeti sa tim parama. Sve se moze "izguglati" kako se sad moderno u narodu kaze.
Sto imaju tolike fakultete na engleskom, ako su tako surovi prema strancima. Druga je stvar sto ohrabruju studente da se vrate kuci poslije faxa. Ne moras praviti bauka gdje ga nema.
2. Dakle, svaki posao koji sam dobio u Danskoj pratila je dokumentacija na papiru gdje je stajalo sat rada je placen toliko. prekovremeno 1-3 sata toliko, 3- toliko. Nocni rad toliko, Rad vikendom toliko. I kad sam bio vikar i kad sam imao ugovor.
4. Upoznao sam vise nego sto mislis. Znam kakvi su vrlo dobro, ali im za neke stvari treba odati priznanje.
5. Opet klasicna zamjena teza jer ne mozes skontati o cemu se govori. Nisam ni mislio na taj lazni patriotizam. Nego na patriotizam tipa "danskhed", danski krastavac, dansko meso, hygge, svaki dan o tome kako je danska najsretnija zemlja na svijetu, kako je sve dansko najbolje, danski namjestaj, dansko nebo, hava. Nemaju prirodu nikakvu, sve ravno. Sume sadili. A, trune kao da su spoj Grenlanda, divljeg zapada, Alpa i sta ja znam.
6. I seres o studiranju. Hiljade Ceha, Poljaka, Bugara, Rumuna, Madzara, Litvanaca, Estonaca studira u Danskoj. Sigurno im nisu tate direktori svima. Prijave se na SU. To je skracenica za studentsku pomoc koja se dobija od drzave. Plus na to imas odredjeni broj sati koje mozes raditi mjesecno. Prijavis se na vikar biro ili biro za privremene poslove i radis. Uglavnom su to fizikanerski poslovi, ali moze se raditi i zaraditi da se popuni mjesecni budzet. Odu u Roskilde na fax, pola sata od Kopenhagena, plate studentsku sobu oko 3.000 kruna i imaju 8-9 milja za zivot i sigurno mogu pristojno zivjeti sa tim parama. Sve se moze "izguglati" kako se sad moderno u narodu kaze.
Sto imaju tolike fakultete na engleskom, ako su tako surovi prema strancima. Druga je stvar sto ohrabruju studente da se vrate kuci poslije faxa. Ne moras praviti bauka gdje ga nema.
- edo_79
#263 Re: Da istresem dusu
A što mu se čoek nagovori argumentovano ..... ja bi da sam na njegovom mjestu sad sam sebe banovao ... od sramoteTromblon wrote:1. Ma, ne moras se praviti lud.
-
Tromblon
#264 Re: Da istresem dusu
Ipak, ova ti je najjaca. Nemas pojma o meni, a trunis tako neke nebuloze. Cuo sam ja za Beobasket i vala ako ti je dika staviti nick agencije Miska Raznatovica sve si o sebi rekao.beobasket wrote:Tromblon wrote:
Buraz ljubomorni su da je to neopisivo. Kao da ja ili neko drugi zeli odmah da uskoci na njegovo radno mjesto, istjera ga iz kuce, uzme mu auto... Nije Danska bajna, ali je daleko od lose. Takvi kao on misle da su svu pamet na slamku popili. Vjeruj mi da sam se lomio da se javim i napisem nesto, ali me izdigo iz cipela i nisam mogao sutjeti. Plus sto ima ovaj iritirajuci nick
Sta ti smeta? Kosatka? Nisi cuo za Beobasket?Mi koji ovdje zivimo 20 i kusur godina nemamo kompleksa vezano ko je Srbin, Hrvat, Bosanac i tako dalje. Obicno vi koji dodjete pokusajete poremetit. Vidi mi igramo fudbala u Kopenhagenu jednom sedmicno. Od nas cetri ekipe tj. 20tak igraca ima od Vardara pa do Triglava od Djerdapa pa do Jadrana. Uleto jednom jedan tako svjez dosao na racun braka, i nasamo nama iz Bosne poceo solit pamet kako ovi Srbi znas nako vako, Hrvati ono ovo, i jedan metar i zilet tako reci mu pokaza vrata i kaze nisi vise dobrodosao i ako si moj.
A usput vidio sam ja kako ste zajedno po ovim nekim kaficima i kako neke sramote, mozda si ti bio taj, flautate okupljenim srbima u drustvu. Imam vise familije i prijatelja Srba i u BiH i Srbiji, ali NIKADA ne bih sebi dozvolio takav ponizavajuci polozaj kakav sam vidio kod nekih Bosanaca ovdje. Valjda "stokholmski sindrom" sta li, ko ce ga znati.
Usput da jos nesto naucis ne kaze se pokusajete nego pokusavate.
- JThomas
#265 Re: Da istresem dusu
još ako bi se neko zajeb'o pa pomenuo ostavinsku raspravu...zforumas wrote:Jarane ne treba ti puska, samo ga posaljes cetnicima na 2 sata...sami bi se poubijalisupercali wrote:Zviz da si sa mnom u rovu ja bi izvrsio samoubistvo
- Njanjavi
#266 Re: Da istresem dusu
Halali jarane, bil ti bilo lakse da sam preokupiran tvojim???beobasket wrote:Preokupiran si svojim mislima.Njanjavi wrote:I obavezno samo kod danaca, ima tajni dekret u danskoj da stranac nema pravo vozat oldtimere, samo se suti o tome
- supercali
#267 Re: Da istresem dusu
Vise cetnika umrlo na internetu od strane zviza nego sto ih je bakir u zivotu vidio zivih
- edo_79
#268 Re: Da istresem dusu
REVEM OD SMIJEHAsupercali wrote:Vise cetnika umrlo na internetu od strane zviza nego sto ih je bakir u zivotu vidio zivih
-
broj dva
#269 Re: Da istresem dusu
---beobasket wrote:Ne ali ocigledno pojedinima biti smotan za naci posao je isto kao ne imati ljudska prava. Pa po toj osnovi nebi iskljucio da ipak je brojka veca nego ocekivana koja bas misli kako tamo negdje steru crvene tepihe. Doduse jedu meni jednom za rodjenan prostrli crveni tepih pred ulaz ali kasnje sam skontao kako je ministar gospodarstva i razvoja dolazio u posjetu na moj rodjendan pa zato su imali crveni tepih pred ulazom. Ali za trenutak sam leprso kroz ulaz u firmu kao Dumbo usima.paladinka wrote: Dosadni ste vise sa tim crvenim tepih i da ljudi misle da ih tamo ceka posao , ali bas dosadni . Jer malo je njih da tako ramisljaju , vrlo malo, pa jer ti mislis da se ljudi ne mogu informisati .
"Smotan" za naci posao ?? Ako mislis da je preko 10 % ljudi u BiH naslo posao bez stele/nepotizma onda se varas.
Uostalom pogledaj stopu nezaposlenosti u Danskoj i u BiH, samo ce ti se kazati koliko ljudi su "smotani" u BiH.
I na kraju kako se svede tema na Dansku kontra BiH ?
- MyTao
#270 Re: Da istresem dusu
Njanjavi wrote:Halali jarane, bil ti bilo lakse da sam preokupiran tvojim???beobasket wrote:Preokupiran si svojim mislima.Njanjavi wrote:I obavezno samo kod danaca, ima tajni dekret u danskoj da stranac nema pravo vozat oldtimere, samo se suti o tome
- Bullet Tooth Tony
#271 Re: Da istresem dusu
hahahah plac tema ...

- amidzazeher
#272 Re: Da istresem dusu
Covjece kao da sam ja pisao!!! Jedino sto me nije Sanda ucila klizanju nego raja sa kojom sam isao! Uce me lafo klizanju i mole boga da padnem da bi se valjali od smjeha! Hajmo kaze "vozica" i mene zadnjeg staveDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Po onome što pišeš mislim da smo ista generacija jer i ja sam u ćumezu (tako smo ga zvali) kod željezničke provodio vrijeme sa rajom, pa onda u željezničkoj jedno vrijeme bili su fliperi i video igre, išao u Mašinsku tehničku na Marijin dvoru. Kada spomenu klizaje ja sam prve korake na klizaljkama napravio još u Skenderiji sa 6-7 godina, Sanda Dubravičić me učila prvim koracima na klizaljkama. Kasnije od 1984. godine Zetra otvorena kružna pista stalno...dobra su to vremena bila. Ja sam ostao u ratu, do duše ne cijeli rat, ali kada se zakuhalo sa 17 pristupio TO...šta ja znam imam svoje neko mišljenje koje ne razumiju svi tako da se ne upuštam u te neke diskusije po pitanju rata i ratnih dešavanja. Naravno da se Sarajevo promijenilo, ja od one moje prijeratne raje nemam niti jednog jarana. Pola otišlo vani, mnogi izginuli, sretnem nekad nekog iz osnovne i srednje, pozdravimo se i to je to. Ali čovjek se mora odlijepiti od te neke prošlosti, pronašao sam svoje motivacije zbog kojih se ustanem svako jutro, imam ciljeve, od života ne očekujem ništa jer znam da se sve za 24h može okrenuti naglavačke. Ratni događaji su mi samo pomogli da odrastem, da odbacim iluzije i zablude. Eto ako sam pmagao makar malo drago mi je, ako ne onda halali.
Burazer poceo raditi i kupi mi skije, odvede na Bjelasnicu i kaze "eto hajde spustaj se"
Isao u Masinsku, a vise se sjecam flipera na zeljeznickoj nego imena profesora
Sve se radilo sa i zbog raje! "Trenirao" streljastvo, kosarku (doduse dva treninga odradio i vidio nije to za mene visine 1.50cm), plivanje....
Jebote isao hokej i Bosnu gledati, imali 3 Kanadjanina u rosteru!!
Offtopic:
Ne znam kako vam se vise da citati ovog zviz-a, hajde sto je iritantan nego vec odavno dosadan tip koji samo jedno te isto melje! Tuga je kad ti se u zivotu nista drugo ne desava i vec nekoliko godina pises jedno te isto! Ne pomjera se covjek sa jedne tacke i bilo koji komentar drugog forumasa shvati kako njemu odgovara/ne odgovara!
Imao bih masu toga jos napisati u vezi njega ali kontam previse su mu i ova dva reda od mene!
- Stari_Jarac
#273 Re: Da istresem dusu
Jel ono bijehu Džoket, Džejmison i Hejvord?amidzazeher wrote:Covjece kao da sam ja pisao!!! Jedino sto me nije Sanda ucila klizanju nego raja sa kojom sam isao! Uce me lafo klizanju i mole boga da padnem da bi se valjali od smjeha! Hajmo kaze "vozica" i mene zadnjeg staveDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Po onome što pišeš mislim da smo ista generacija jer i ja sam u ćumezu (tako smo ga zvali) kod željezničke provodio vrijeme sa rajom, pa onda u željezničkoj jedno vrijeme bili su fliperi i video igre, išao u Mašinsku tehničku na Marijin dvoru. Kada spomenu klizaje ja sam prve korake na klizaljkama napravio još u Skenderiji sa 6-7 godina, Sanda Dubravičić me učila prvim koracima na klizaljkama. Kasnije od 1984. godine Zetra otvorena kružna pista stalno...dobra su to vremena bila. Ja sam ostao u ratu, do duše ne cijeli rat, ali kada se zakuhalo sa 17 pristupio TO...šta ja znam imam svoje neko mišljenje koje ne razumiju svi tako da se ne upuštam u te neke diskusije po pitanju rata i ratnih dešavanja. Naravno da se Sarajevo promijenilo, ja od one moje prijeratne raje nemam niti jednog jarana. Pola otišlo vani, mnogi izginuli, sretnem nekad nekog iz osnovne i srednje, pozdravimo se i to je to. Ali čovjek se mora odlijepiti od te neke prošlosti, pronašao sam svoje motivacije zbog kojih se ustanem svako jutro, imam ciljeve, od života ne očekujem ništa jer znam da se sve za 24h može okrenuti naglavačke. Ratni događaji su mi samo pomogli da odrastem, da odbacim iluzije i zablude. Eto ako sam pmagao makar malo drago mi je, ako ne onda halali.
Burazer poceo raditi i kupi mi skije, odvede na Bjelasnicu i kaze "eto hajde spustaj se"
Isao u Masinsku, a vise se sjecam flipera na zeljeznickoj nego imena profesora![]()
Sve se radilo sa i zbog raje! "Trenirao" streljastvo, kosarku (doduse dva treninga odradio i vidio nije to za mene visine 1.50cm), plivanje....
Jebote isao hokej i Bosnu gledati, imali 3 Kanadjanina u rosteru!!
Offtopic:
Ne znam kako vam se vise da citati ovog zviz-a, hajde sto je iritantan nego vec odavno dosadan tip koji samo jedno te isto melje! Tuga je kad ti se u zivotu nista drugo ne desava i vec nekoliko godina pises jedno te isto! Ne pomjera se covjek sa jedne tacke i bilo koji komentar drugog forumasa shvati kako njemu odgovara/ne odgovara!
Imao bih masu toga jos napisati u vezi njega ali kontam previse su mu i ova dva reda od mene!
- amidzazeher
#274 Re: Da istresem dusu
Stari_Jarac wrote:
Jel ono bijehu Džoket, Džejmison i Hejvord?
Dzoket se najvise volio pomarisati
-
Tromblon
#275 Re: Da istresem dusu
Kolikose se sjecam jesu. Dzoket je bio bas idol. Cugao u BB-u ko lud. Sjeca li se iko marisane sa igracima Medvescaka u Zetri?