Sarajevo - bastion SDA?

Post Reply
sumirprimus

#251 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

esdeam...
pa dobro bude i promjena,nisu bas ko banovici :D
baxul

#252 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by baxul »

SkyLimit wrote:Izgleda da ovdje većina glasa za SDA jer se oni kao bore za Bošnjake a ljevica je kao multikulti ubleha(potpuno se slažem), a kod mene je suprotno, ja SDA ne volim jer smatram da su mekušci u vječnoj političkoj defanzivi, sanjam dan kad će se pojaviti prava bošnjačka desnica koja će nas izvesti da marširamo u crnim uniformama i zaigrati se sa mapama i granicama Bosne :izet:
Image
Alfons Kauders

#253 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by Alfons Kauders »

SkyLimit wrote:Izgleda da ovdje većina glasa za SDA jer se oni kao bore za Bošnjake a ljevica je kao multikulti ubleha(potpuno se slažem), a kod mene je suprotno, ja SDA ne volim jer smatram da su mekušci u vječnoj političkoj defanzivi, sanjam dan kad će se pojaviti prava bošnjačka desnica koja će nas izvesti da marširamo u crnim uniformama i zaigrati se sa mapama i granicama Bosne :izet:
NVZ je to najavio prije 6 godina.

U realizaciju se krece 2018.
Alfons Kauders

#254 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by Alfons Kauders »

Maraschino wrote:
Alfons Kauders wrote:

O ljevici je vec sve receno. SDP, DF, NS, GS i svi ostali... Vakat im je da se raspuste i mane corava posla. Nit su ljevica, nit opozicija, nit su sposobni, nit koji kurac. Hrpa vjecitin luzera koja ceka svoj red za uhljebljenje, i zivot im prodje u tom cekanju.
Ima li ikakve alternative makar na pomolu?
Ovo sto je nama ponudjeno bukvalno ''od zla oca i gore matere''. Pa dokle?
Nema.

Jer opozicionari mole Boga da ne dodju na vlast. Bolje im je biti mali Napoleoni u privatnim strankama, nego doci u priliku da nesto moraju raditi, i da za nesto moraju preuzeti odgovornosti.

Opozicija se kod nas svodi na izbor koalicionog partnera za SDA. Svako ko glasa za jednu od navedenih stranaka radi upravo to - podrzava SDA tako sto im svojim glasom za jednu od navedenih stranaka osigura legitimitet kroz koaliciju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#255 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by _BataZiv_0809 »

Da ne pricamo kako SDA zadnjih par ciklusa gubi izbore a osvaja vlast.
sumirprimus

#256 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

samo galvaniziranje oko sdp.a obara sda..sve ostalo je prica za malu djecu i igranje na kartu sda...
Obi Wan Bosnian

#257 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by Obi Wan Bosnian »

SDP? Ma hajte molim vas
Matzan

#258 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by Matzan »

:lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#259 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

naravno iz sda ugla djeluje smijesno.
kao i njihovih satelita. sasvim opravdano i razumljivo sto jest jest.
Obi Wan Bosnian

#260 Re: Sarajevo - bastion SDA?

SkyLimit wrote:ja SDA ne volim jer smatram da su mekušci u vječnoj političkoj defanzivi
E to je posebna tema. Nekada zaista djeluje da popuštaju i da su u defanzivi a nekada ne. Recimo priča o 9 januaru je počela apelacijom Bakira. Dakle to je ofanziva. Sad najavljuje reviziju tužbe Srbije. Opet ofanziva. Izbacio Dodika iz državne vlasti = ofanziva itd

Ali ima situacija kada djeluje da popušta. Recimo kada kaže da prihvata RS i da se sa Dodikom može razgovarati. Ili kada kaže da je nužno praviti kompromise i obezbjediti institucionalnu ravnopravnost Hrvatima. Ili kada HDZ-u popušta prilokom formiranja vlasti nakon izbora. Itd.

A opet, realno gledano, Bošnjaci kao narod su zaista okruženi i nekada moraju popuštati. Ne znam.
sumirprimus

#261 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

vjecno ali, i ispocetka...
hehe
uglavnomja

#262 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by uglavnomja »

nista u bosni nije normalno, pa ni izbori
2 miliona stranaka :roll:

ko god je "pobijedio" na izborima - nije dobio preko 50% vlasti.
sve vlade se formiraju koalicijama, cesto neprirodnim, da bi se dobila vecina, a to onda ide: fotelje meni, fotelja tebi, pamti za sljedece izbore ...

biznis i samo biznis, od toga da drzava placa predizbornu kampanju do fotelje i budzetskih mjesta (usput najgore od svega je sto je nemoguce dati otkaz medjedu koji je uvaljen na budzet :roll: a novi se primaju)

kakva demokratija qrqc palac :roll: , interes, dzamija, crkva ...
ekonomija izvan budzetske sise ne postoji
hAZNADAR

#263 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by hAZNADAR »

Alfons Kauders wrote:
Ali ne glasaju za SDA kao "alternativu" pobogu... Jer su vec na vlasti jebo ga ti! :lol: To je nonsens kao da kazes da je Bakir 2014 pobijedio Bakira iz 2010 i upao u Predsjednistvo.

O ljevici je vec sve receno. SDP, DF, NS, GS i svi ostali... Vakat im je da se raspuste i mane corava posla. Nit su ljevica, nit opozicija, nit su sposobni, nit koji kurac. Hrpa vjecitin luzera koja ceka svoj red za uhljebljenje, i zivot im prodje u tom cekanju.
Alternativa SDA bez obzira bila na vlasti ili ne. Alternativa SDA na izbornom listicu gdje je vladajuca partija ravnopravna sa ostalima.
SDA je bila prva jaca stranka od samog pocetka. Poslije smo dobili alternative koje smo probali. Bio je na vlasti i Hare, i Zlaja i ona cuvena poslijetatna Alijansa.
sumirprimus

#264 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

znaci probali smo alternative,nije to to, vrati na fabricke postavke...
ojjjj mati moja mila.
kad shvatis da ovo nije zajebancija,nego surova realnost.
horor zbilja
hAZNADAR

#265 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:

Kontrolisanje tokova novca ne zavisi iskljucivo od izbornog rezultata. Niti sa losijim izbornim rezultatom njihovi ljudi dobijaju otkaz. Njihovi ljudi su u svakoj pori sistema i zato oni imaju fiksni izborni rezultat. On se povecava samo ako je izlaznost mala.
Ej, znamo jako dobro da je jako mnogo haretovih, zlajinih, fahrinih,... kadrova svugdje.
Obicni glasaci SDA(zadnjom prilikom )- bar oni koje ja znam niti su na SDA sisi niti imaju od njih ikakog hajra.
Sve su to bivsi ljevicari koji bi najradije neku patriotski napucanu nacionalnu stranku Bosnjaka, . ali kad toga nema - daj sta das. Cak im je i SDA cije sve mane znaju - bolja opcija od nase propale ljevice.
A znamo zasto je ljevica propala.

Sto ljevica vise pada i gubi rejting - SDA je jaca. Bosnjaci imaju samo izabrati izmedju propale politicke multi kulti jugo tipa i mahalskog islamizma.

Zalosno je sto nemamo trece alternative.
mishic

#266 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by mishic »

Na ove prostore partiokratija je davno zakoračila umjesto demokratije. I većina (bar ovih većih) stranaka su poput mafijaških organizacija razvile infrastrukturu u kojoj podobnost i poslušnost donose profit, položaj i moć. Dakle da se ne lažemo sve su one u 5 dkg. E sad što narod koji nema šta ili nema od čega izabrati umjesto dobra izabere manje loše nekima tjera paru na uši. Otud ovolike uvrede širokih masa, ovolika isključivost i ne tolerantnost, ovoliki prostakluk pojedinih diskutanata i posebno uvredljiva i neprimjerena etiketiranja pojedinih skupina i pokazuju zbog čega neko dobiva a neko ne dobiva glasove. Od dva zla uvijek ima ono manje. A kompleksi su od uvijek predstavljali tešku boljku, i zaraznu što je još gore!!!
Dugo još ovdje neće biti lijeka. :run:
sumirprimus

#267 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

ovo je demokratija.
nazalost... :(
stakasa

#268 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by stakasa »

sumirprimus wrote:znaci probali smo alternative,nije to to, vrati na fabricke postavke...
ojjjj mati moja mila.
horor zbilja
Normalnije je da se nastavi probat i dalje dok se ne nade ono sto ti odgovara. Ili biti u pobjednickom timu SDA, kome stomak moze svarit. SDP je prokockala sansu i nista ne nudi. I sam kazes da nista ne nudi
sumirprimus

#269 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

stakasa wrote:
sumirprimus wrote:znaci probali smo alternative,nije to to, vrati na fabricke postavke...
ojjjj mati moja mila.
horor zbilja
Normalnije je da se nastavi probat i dalje dok se ne nade ono sto ti odgovara. Ili biti u pobjednickom timu SDA, kome stomak moze svarit. SDP je prokockala sansu i nista ne nudi. I sam kazes da nista ne nudi
ko kaze?ja ne.
propast je u ovih milion manjih liberalne orijentacije strancica...
to sve treba rasformirat i ukrupnit..kako ces ukrupnit najlakse i najbezbolnije nego da ih pripojis sve matici.ko je matica u ovom slucaju?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#270 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
Ej, znamo jako dobro da je jako mnogo haretovih, zlajinih, fahrinih,... kadrova svugdje.
Obicni glasaci SDA(zadnjom prilikom )- bar oni koje ja znam niti su na SDA sisi niti imaju od njih ikakog hajra.
Sve su to bivsi ljevicari koji bi najradije neku patriotski napucanu nacionalnu stranku Bosnjaka, . ali kad toga nema - daj sta das. Cak im je i SDA cije sve mane znaju - bolja opcija od nase propale ljevice.
A znamo zasto je ljevica propala.

Sto ljevica vise pada i gubi rejting - SDA je jaca. Bosnjaci imaju samo izabrati izmedju propale politicke multi kulti jugo tipa i mahalskog islamizma.

Zalosno je sto nemamo trece alternative.
Ko je onda glasao za DF i SBB (tada izuzetno antiSDA) na zadnjim izborima? Prije toga za SDP?

I da takvi glasaju za SDA iz ubjedjenja, ne iz uhljebljenja... salis se.

Kad skontas da je Bakir dobio manje glasova od ne samo Fahre i Emira zajedno, nego i od Fahre i Bakira H. zajedno, jasno ti je da ljudi vecinski glasaju protiv SDA. Samo sto se ti glasovi artikulisu kroz vise stranaka cije je kadrove lako kupiti.

Sarajevo je to demonstriralo ovih dana.
Novak20

#271 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by Novak20 »

sumirprimus wrote:
stakasa wrote:
ojjjj mati moja mila.
horor zbilja
ko kaze?ja ne.
to sve treba rasformirat i ukrupnit..kako ces ukrupnit najlakse i najbezbolnije nego da ih pripojis sve matici.ko je matica u ovom slucaju?
Onaj ko nije bio u koaliciji sa SDA. :D
Obi Wan Bosnian

#272 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Problem je njihov ego. Da nije tog ega ne bi se ni podjelili na više manjih partija.

Pogledaj kod SDA. Ona četvorica kontriraju, preko medija blate stranku, opiru se, nema šta ne rade. Ali nisu još izbačeni iz stranke. Tako rade velike stranke. Nema brzopletosti i naglih poteza.

Opozicija samo gleda kako će koga izbaciti iz stranke. Što prije to bolje, njihov je moto :cry:
sumirprimus

#273 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

pa ko moze okupit sve oko sebe? ns? zamisli ns i dodjes u tuzlu...n
nema tog okupljanja nema brojeva.
stakasa

#274 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by stakasa »

sumirprimus wrote:
stakasa wrote:
ojjjj mati moja mila.
horor zbilja
ko kaze?ja ne.
Pa to isto radi SDA - U jedinstvu je snaga. Sto bi se Bosnjaci razvodnjavali na sto stranaka, dodite svi u SDA, a mi cemo se pitat. Dakle glasac ima izbor ili SDA ili SDA Second Hand u obliku SDP ili da trazi dalje ili da sve posalje u picku materinu. Matica je prokockala sanse i da tezi opstem dobru samoubila bi se
sumirprimus

#275 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

ok. nek pokzu brojeve.ako ih ima dovoljno tj najvise niki problem.nema brojeva.progutajte licne sujete i galvanizirajte se, bolje i to neg sda.
il ovako do sudnjeg dana..
Post Reply