Gradonačelnik Sa - All about

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#251 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by JoseMujica »

koja drama ovdje od rasprave jebote :facepalm: ja sve kontam uzeo kurcosjek ovu milfaću tek za jednu zlatnu ručiku :D kad vidžoh
Skaka je dobio 16 glasova ZA, osam protiv i četiri suzdržana.

Sabina Ćudić dobila je 12 ZA, sedam protiv i devet suzdržanih.

pa jebemu, sukladno porodićnoj tradiciji, osunetio je skroz
Matzan

#252 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Matzan »

Fina je Sabina. Šteta samo što nije u SDA, sad bi bila gradonačelnica.
HAVANA

#253 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by HAVANA »

Al onda ne bi bila fina,nema finog u sda. :mastakazes: A ne znam ni jel ona fina,ne pratim polikitu.Izgleda pristojno.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#254 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by sabina1 »

dječak sa šibicama wrote:nit je ljevica nit je ujedinjena :D
Ljevica je prestala da postoji koalicijom SDP-a sa SDA , HDZ pa poslije sa SBB i HSP "Đapić - Jurić" pa su nakon svih tih prevara i izdaja i lijevog i građanskog čovjeka , ostali i opstali i pomešće DF 2018 sa "ljevicom" kao osnovom retorike.
Prvi saveznik SDP-a , Željko Komšić.

Pozdrav.
JoseMujica wrote:NS je vazda bila liberalno krilo SDA
Muhika , dva ili tri puta sam Vas dosada molila slijedeće :
- da napišete gdje su NS i SDA u koaliciji
- da napišete koju SDA-ovsku odluku , zakon ili inicijativu su poslanici NS-a od 2008 do danas podržali ?
- da napišete šta je NS dosada dobila od SDA zauzvrat jer je njihovo "lijevo krilo" , koje ministarstvo , upravni ili nadzorni odbor , bilo koju direktorsku poziciju ?

Prvi put Vas molim da napišete kako stranka na čijem čelu je Srbin , može biti lijevo krilo SDA čak i u našem poremećenom sistemu političkog aktivizma ?

Jedina istinska opozicija u općinama , kantonu i federaciji SDA-u je Naša Stranka sa svim silnim i brojnim inicijativama , i zahtjevima te istinskim opozicionim ponašanjem njenih poslanika i vijećnika uz sve reprekusije koje mogu osjetiti kao demokratski protivnici sistema te čuvanjem i ono malo digniteta što je običnom čovjeku ostalo.

Hvala.
Hamolj wrote: Hajmo prvo početi od tačke jedan, odnosno o strankama koje bi trebale činiti taj savez. SDP je izvorna stranka od koje su nastale tri ostale. Ne mogu se između sebe, nije strana činjenica. Struktura članstva im je odron, što su pokazala i ova prelijetanja. Niko od njih nije tu zbog mene i zbog tebe nego zbog sebe. To se najbolje vidi na Ćudićkinom samoproglašenju kandidatom za gradonačelnika. Zato ja ne vidim da bi se mogao desiti ikakav pozitivan pomak da su oni imali većinu.
Naša Stranka NIJE NASTALA iz SDP-a , iz SDP-a su nastale DF , SDU , USD i ko već sve ne i svojim političkim ponašanjem su dokazale da su istinske sljednice majke-stranke , spremne su da koaliraju sa SDA kada ih god ista pozove bez obzira na očekivanja građana lijeve opcije samo radi - vlasti.

Hvala.

Capsicum wrote:Danas je DF zakucao posljednji ekser u svoj kovceg. Nema stranke koja bi ovo mogla prezivjeti. Na sljedecim izborima, ako uopste opstanu kao stranka, nece ni izborni prag preci. Nijedan razuman lijevo orjentisani glasac se vise nece usuditi dati glas DF-u, kad je sansa da njegov glas zavrsi na kontu SDA veci od 50%.

A nama valja zivjeti u gradu cije ogledalo ce u naredne 4 godine biti onakva nadobudna, nepismena, primitivna spodoba. Strasno :roll:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by sabina1 on 06/02/2017 19:15, edited 4 times in total.
black

#255 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by black »

Image

:oops:
megaman4

#256 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by megaman4 »

Šta bi od nekadašnjeg glavnog grada SRBiH i trećeg centra u bivšoj SFRJ po broju stanovnika i drugog po jačini industrijskog grada odmah nakon Zagreba?

Za samo 25 godina sve se urušilo. Danas je Sarajevo kasaba u rangu Nevesinja.

EDIT: Koliko god pričali kontra Dodika i Čovića, najveći problem današnje BiH su Bošnjaci i njihova indolentnost na sve ovo što se dešava.

Već nam je sada kasno za bilo šta jer nam ode omladina a bez omladine nema promjena, tako da možemo zaključiti da je jedina sudbina BiH Dekadencija do gašenja svjetla.
ultima_palabra

#257 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by ultima_palabra »

megaman4 wrote:Šta bi od nekadašnjeg glavnog grada SRBiH i trećeg centra u bivšoj SFRJ po broju stanovnika i drugog po jačini industrijskog grada odmah nakon Zagreba?

Za samo 25 godina sve se urušilo. Danas je Sarajevo kasaba kao Nevesinje. Toliko.
Cuj sta bi, SDA bi.

Kad neko jede prsut na planini, to je povod za dizanje na zadnje noge, dok je kupovina dva poslanika normalna politicka praksa.

I neka mi neko jos jednom pokusa provuci pricu 'sto niste izasli na izbore' hraknucu ga, pa makar preko monitora.
sabina1

#258 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by sabina1 »

megaman4

#259 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by megaman4 »

ultima_palabra wrote:
megaman4 wrote:Šta bi od nekadašnjeg glavnog grada SRBiH i trećeg centra u bivšoj SFRJ po broju stanovnika i drugog po jačini industrijskog grada odmah nakon Zagreba?

Za samo 25 godina sve se urušilo. Danas je Sarajevo kasaba kao Nevesinje. Toliko.
Cuj sta bi, SDA bi.

Kad neko jede prsut na planini, to je povod za dizanje na zadnje noge, dok je kupovina dva poslanika normalna politicka praksa.

I neka mi neko jos jednom pokusa provuci pricu 'sto niste izasli na izbore' hraknucu ga, pa makar preko monitora.
Izgleda da je sve u rukama zapada, jer smo mi sve kredite potrošili i to odavno. Ako su zapadu u interesu promjene, za 24 sata su moguće promjene kao u Rumuniji. Međutim, nema vođe koji će narod pokrenuti s mrtve tačke.
Pandakonda

#260 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Pandakonda »

Skrenuo je i ovaj sad zvanicno :D

Komšić: Neću uzeti nikakvu novčanu nagradu za rad u Parlamentu, ..... i vas i vaših 840 KM

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /170206108
sabina1

#261 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by sabina1 »

megaman4 wrote:
Izgleda da je sve u rukama zapada, jer smo mi sve kredite potrošili i to odavno. Ako su zapadu u interesu promjene, za 24 sata su moguće promjene kao u Rumuniji. Međutim, nema vođe koji će narod pokrenuti s mrtve tačke.
Od zapada možemo očekivati da nas pokuša prevariti u
- pregovorima za EU i NATO tj. da oni dobiju više a mi manje članstvom u obje organizacije
- bilo kakvim privrednim pregovorima
- bilo kakvim pregovorima uopšte.

Oni PREGOVARAJU sa nama , i cilj im je da OSTVARE ŠTO BOLJI REZULTAT ZA SEBE.

Očekivati da nam neko drugi GRADI DRŽAVU I SISTEM je
- iluzorno
- nije državnički

Dajemo poruku da NE ZNAMO graditi i čuvati vlastitu zemlju , da li je onda dovraga zaslužujemo ?

I onda se sjetim kako su ovdje brojni ismijavali državnika Tita i državu Jugoslaviju.

Pozdrav.
PM72

#262 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by PM72 »

Još jedan od dokaza kako našeg čovjeka možeš kupiti za sitne novce i obećanje kako ćeš mu nekad "valjati".Ali,kad pogledam sastav opštinskih vijeća - nismo bolje ni zaslužili.Nekakav Ćasa ili Stojnić...u gradskom vijeću ...ma dajte ljudi.Dva glupana što su kupovali po mahali glasove danas nas predstavljaju.I nisu jedini.

Skaka je mlad ali već se izvještio kao lopov.Glavna stavka u CV-ju mu je kako je "njegov dedo sunetio djecu"...

I onda se nađu kreteni koji bi ratovali protv Dodika...pa prvo treba pobiti marvu oko sebe,jebo vas Dodik i Čović.
megaman4

#263 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by megaman4 »

sabina1 wrote:
megaman4 wrote:
Od zapada možemo očekivati da nas pokuša prevariti u
- pregovorima za EU i NATO tj. da oni dobiju više a mi manje članstvom u obje organizacije
- bilo kakvim privrednim pregovorima
- bilo kakvim pregovorima uopšte.

Oni PREGOVARAJU sa nama , i cilj im je da OSTVARE ŠTO BOLJI REZULTAT ZA SEBE.

Očekivati da nam neko drugi GRADI DRŽAVU I SISTEM je
- iluzorno
- nije državnički

Dajemo poruku da NE ZNAMO graditi i čuvati vlastitu zemlju , da li je onda dovraga zaslužujemo ?

I onda se sjetim kako su ovdje brojni ismijavali državnika Tita i državu Jugoslaviju.

Pozdrav.
Nisam komunista ali ćemo od blata praviti SRBiH i Tita.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#264 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by JoseMujica »

sabina1 wrote:
dječak sa šibicama wrote:nit je ljevica nit je ujedinjena :D
Ljevica je prestala da postoji koalicijom SDP-a sa SDA , HDZ pa poslije sa SBB i HSP "Đapić - Jurić" pa su nakon svih tih prevara i izdaja i lijevog i građanskog čovjeka , ostali i opstali i pomešće DF 2018 sa "ljevicom" kao osnovom retorike.
Prvi saveznik SDP-a , Željko Komšić.

Pozdrav.
JoseMujica wrote:NS je vazda bila liberalno krilo SDA
Muhika , dva ili tri puta sam Vas dosada molila slijedeće :
- da napišete gdje su NS i SDA u koaliciji
- da napišete koju SDA-ovsku odluku , zakon ili inicijativu su poslanici NS-a od 2008 do danas podržali ?
- da napišete šta je NS dosada dobila od SDA zauzvrat jer je njihovo "lijevo krilo" , koje ministarstvo , upravni ili nadzorni odbor , bilo koju direktorsku poziciju ?

Prvi put Vas molim da napišete kako stranka na čijem čelu je Srbin , može biti lijevo krilo SDA čak i u našem poremećenom sistemu političkog aktivizma ?

Jedina istinska opozicija u općinama , kantonu i federaciji SDA-u je Naša Stranka sa svim silnim i brojnim inicijativama , i zahtjevima te istinskim opozicionim ponašanjem njenih poslanika i vijećnika uz sve reprekusije koje mogu osjetiti kao demokratski protivnici sistema te čuvanjem i ono malo digniteta što je običnom čovjeku ostalo.

Hvala.
Hamolj wrote: Hajmo prvo početi od tačke jedan, odnosno o strankama koje bi trebale činiti taj savez. SDP je izvorna stranka od koje su nastale tri ostale. Ne mogu se između sebe, nije strana činjenica. Struktura članstva im je odron, što su pokazala i ova prelijetanja. Niko od njih nije tu zbog mene i zbog tebe nego zbog sebe. To se najbolje vidi na Ćudićkinom samoproglašenju kandidatom za gradonačelnika. Zato ja ne vidim da bi se mogao desiti ikakav pozitivan pomak da su oni imali većinu.
Naša Stranka NIJE NASTALA iz SDP-a , iz SDP-a su nastale DF , SDU , USD i ko već sve ne i svojim političkim ponašanjem su dokazale da su istinske sljednice majke-stranke , spremne su da koaliraju sa SDA kada ih god ista pozove bez obzira na očekivanja građana lijeve opcije samo radi - vlasti.

Hvala.

Capsicum wrote:Danas je DF zakucao posljednji ekser u svoj kovceg. Nema stranke koja bi ovo mogla prezivjeti. Na sljedecim izborima, ako uopste opstanu kao stranka, nece ni izborni prag preci. Nijedan razuman lijevo orjentisani glasac se vise nece usuditi dati glas DF-u, kad je sansa da njegov glas zavrsi na kontu SDA veci od 50%.

A nama valja zivjeti u gradu cije ogledalo ce u naredne 4 godine biti onakva nadobudna, nepismena, primitivna spodoba. Strasno :roll:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
o tim tihim prevarama biračkog tela smo diskutovali na Peđinoj temi više puta...i kao što se može primjetiti već dugo dugo tamo i ne ulazim više nit me interesuje to glumatanje graDŽanske hopozicije

moj čovek je jedini iskreni prevarant, Prosvetitelj i Poslanik Esso a.s. Allahovom milošču Zlatna Ruka u Prošnjaka
SkyLimit

#265 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by SkyLimit »

Razgovor iz budućnosti:

- "Predaj se Bakire, pala ti SDA!"

- "Kako bolan pala, još se drže Banovići! I Sarajevo."
sabina1

#266 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by sabina1 »

megaman4 wrote:
Nisam komunista ali ćemo od blata praviti SRBiH i Tita.
Da je Sabina postala danas gradonačelnica , makar jedna strijelica u srce građanske opcije ne bi bila zabijena.
Ipak znamo slijedeće :

- koalicija SDA i SBB NEĆE složna dočekati izbore 2018
- DF će biti u potpunosti odbačen kao ozbiljna stranka
- SDP će biti koalicioni partner NS-u iz teške muke , ukoliko naravno SDP-ovci ne procijene da su im važniji Reuf i Suljagić jer NS i GS bez obzira na sjajnu saradnju kadrova na nižim nivoima zbog animoziteta lidera tih partija neće ići skupa.

2018 je već sutra. Nade itekako ima , katarza obavljena sve se zna.

Srdačan pozdrav.
sabina1

#267 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:
o tim tihim prevarama biračkog tela smo diskutovali na Peđinoj temi više puta...i kao što se može primjetiti već dugo dugo tamo i ne ulazim više nit me interesuje to glumatanje graDŽanske hopozicije

moj čovek je jedini iskreni prevarant, Prosvetitelj i Poslanik Esso a.s. Allahovom milošču Zlatna Ruka u Prošnjaka
Muhika , od srca čestitam na vašoj ulozi u raskrinkavanju političkih čari Esse , prosvjetitelja , zastupnika , vozača i portira.

Također , po ko zna koji put ostajem bez konkretnog odgovora o vrlo neumjesnom bojenju NS-a u svijetlo-zeleno upravo zbog jako velikog broja vijećnika i zastupnika NS-a koji jedini aktivno na terenu rade upravo suprotno pa zaslužuju da se to pomene.

Srdačan pozdrav.
putokaz1

#268 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by putokaz1 »

SkyLimit wrote:Razgovor iz budućnosti:

- "Predaj se Bakire, pala ti SDA!"

- "Kako bolan pala, još se drže Banovići! I Sarajevo."
Odlično ali dok je živog DF i žive SBIH te SBB SDA nemože pasti,dok kroz 3% prag prođu neki lažni ljevičari SDA nemože past.
U borbi 1 na 1 SDA pada,glat.
Fudo387

#269 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Da je Sabina postala danas gradonačelnica , makar jedna strijelica u srce građanske opcije ne bi bila zabijena.
Malo ti je ovo ofirno...
sabina1

#270 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
sabina1 wrote:Da je Sabina postala danas gradonačelnica , makar jedna strijelica u srce građanske opcije ne bi bila zabijena.
Malo ti je ovo ofirno...
Zašto , gdje je to građanska opcija izvan Tuzle makar protokolarno na vlasti ?

Pozdrav.
Fudo387

#271 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:
Fudo387 wrote:
Malo ti je ovo ofirno...

Pozdrav.
Ma mislio sam na Sabinu.
:lol:
putokaz1

#272 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by putokaz1 »

Građanska opcija ima načelnika Bihaća,Lukavca,Živinica....
HAVANA

#273 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by HAVANA »

ultima_palabra wrote:

Cuj sta bi, SDA bi.

:gladna: :kontrabas: :cuga:
sabina1

#274 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
sabina1 wrote:
Fudo387 wrote: Malo ti je ovo ofirno...

Pozdrav.
Ma mislio sam na Sabinu.
:lol:
Ne kontam te :-D .....Naša Stranka je najjača opoziciona partija u gradu , SDA ima kandidata za gradonačelnika i NS ima kandidatkinju za gradonačelnicu , Sabinu sam pomenula isključivo kao kandidatkinju NS-a a nikako da je na bilo koji način "naglasim" (to je apsolutno nepotrebno).

Opet ćeš možda pogrešno protumačiti.....neveliki broj potpuno apolitičnih ljudi koji uopće zapravo ne glasaju sa kojima sam razgovarala o ovome danas je izrazilo istinsko žaljenje što Sabina (oni NS vide samo kao njenu stranku ) nije postala gradonačelnica.

Nadam se da sam objasnila :thumbup:
Pozdrav.
Better Man

#275 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Better Man »

Danas se potvrdilo da treba vratiti zatvorene liste, jer samo tako se može spriječiti političko kurvanje i kupovina poslanika. U zemljama koje su pojam demokratije se zna ko si i šta si kad su u pitanju profesionalni političari. Tamo ko je ljevica, ljevica je čitav život, a isto tako i desnica. nema tamo danas sam ljevica, a sutra desnica, jer ljudi poštuju svoja uvjerenja. Dado Stojnić i taj neki Miladin su moralne nule od ljudi i kao takve ih treba javno prozvati i optužiti da su se prodali za šaku dolara. Pa vi i dalje gospodo izlazite u objekte dva polupismena brata, Denisa i Dade Stojnića. Nikad nisam ušao ni u jedan njihov objekat, jer mi moj obraz, čast i poštenje ne dopuštaju da izlazim u objekte dvojice običnih polupismenih kabadahija i moralnih nula od ljudi. Danas se još jednom potvrdilo da je Sarajevo jedna obična zatucana selendra, jer da nije tako nikad ne bi se moglo desiti ne to da jedan polupismeni Skaka, kojem je važniji Erdogan i Erdoganove potrebe i koji je spreman poniziti sve građane ne samo Sarajeva, već BiH kako se ne bi zamjerio diktatoru Erdoganu, bude gradonačelnik, već da uopšte bude razmatran kao kandidat, niti bi se moglo desiti da ublehe poput Stojnića predstavljaju bilo koga u općinskom i gradskom vijeću. Željko Komšić se još jednom pokazao kao ubleha i čovjek koji nema pojma o životu. Najbolje da i ono malo poštenih u DF-u napusti Komšića i da se vrate u SDP ili da otjeraju Komšića i naprave totalnu rekonstrukciju DF-a.
Post Reply