Skaka je dobio 16 glasova ZA, osam protiv i četiri suzdržana.
Sabina Ćudić dobila je 12 ZA, sedam protiv i devet suzdržanih.
pa jebemu, sukladno porodićnoj tradiciji, osunetio je skroz
Skaka je dobio 16 glasova ZA, osam protiv i četiri suzdržana.
Sabina Ćudić dobila je 12 ZA, sedam protiv i devet suzdržanih.
Ljevica je prestala da postoji koalicijom SDP-a sa SDA , HDZ pa poslije sa SBB i HSP "Đapić - Jurić" pa su nakon svih tih prevara i izdaja i lijevog i građanskog čovjeka , ostali i opstali i pomešće DF 2018 sa "ljevicom" kao osnovom retorike.dječak sa šibicama wrote:nit je ljevica nit je ujedinjena
Muhika , dva ili tri puta sam Vas dosada molila slijedeće :JoseMujica wrote:NS je vazda bila liberalno krilo SDA
Naša Stranka NIJE NASTALA iz SDP-a , iz SDP-a su nastale DF , SDU , USD i ko već sve ne i svojim političkim ponašanjem su dokazale da su istinske sljednice majke-stranke , spremne su da koaliraju sa SDA kada ih god ista pozove bez obzira na očekivanja građana lijeve opcije samo radi - vlasti.Hamolj wrote: Hajmo prvo početi od tačke jedan, odnosno o strankama koje bi trebale činiti taj savez. SDP je izvorna stranka od koje su nastale tri ostale. Ne mogu se između sebe, nije strana činjenica. Struktura članstva im je odron, što su pokazala i ova prelijetanja. Niko od njih nije tu zbog mene i zbog tebe nego zbog sebe. To se najbolje vidi na Ćudićkinom samoproglašenju kandidatom za gradonačelnika. Zato ja ne vidim da bi se mogao desiti ikakav pozitivan pomak da su oni imali većinu.
Capsicum wrote:Danas je DF zakucao posljednji ekser u svoj kovceg. Nema stranke koja bi ovo mogla prezivjeti. Na sljedecim izborima, ako uopste opstanu kao stranka, nece ni izborni prag preci. Nijedan razuman lijevo orjentisani glasac se vise nece usuditi dati glas DF-u, kad je sansa da njegov glas zavrsi na kontu SDA veci od 50%.
A nama valja zivjeti u gradu cije ogledalo ce u naredne 4 godine biti onakva nadobudna, nepismena, primitivna spodoba. Strasno
Cuj sta bi, SDA bi.megaman4 wrote:Šta bi od nekadašnjeg glavnog grada SRBiH i trećeg centra u bivšoj SFRJ po broju stanovnika i drugog po jačini industrijskog grada odmah nakon Zagreba?
Za samo 25 godina sve se urušilo. Danas je Sarajevo kasaba kao Nevesinje. Toliko.
Izgleda da je sve u rukama zapada, jer smo mi sve kredite potrošili i to odavno. Ako su zapadu u interesu promjene, za 24 sata su moguće promjene kao u Rumuniji. Međutim, nema vođe koji će narod pokrenuti s mrtve tačke.ultima_palabra wrote:Cuj sta bi, SDA bi.megaman4 wrote:Šta bi od nekadašnjeg glavnog grada SRBiH i trećeg centra u bivšoj SFRJ po broju stanovnika i drugog po jačini industrijskog grada odmah nakon Zagreba?
Za samo 25 godina sve se urušilo. Danas je Sarajevo kasaba kao Nevesinje. Toliko.
Kad neko jede prsut na planini, to je povod za dizanje na zadnje noge, dok je kupovina dva poslanika normalna politicka praksa.
I neka mi neko jos jednom pokusa provuci pricu 'sto niste izasli na izbore' hraknucu ga, pa makar preko monitora.
Od zapada možemo očekivati da nas pokuša prevariti umegaman4 wrote:
Izgleda da je sve u rukama zapada, jer smo mi sve kredite potrošili i to odavno. Ako su zapadu u interesu promjene, za 24 sata su moguće promjene kao u Rumuniji. Međutim, nema vođe koji će narod pokrenuti s mrtve tačke.
Nisam komunista ali ćemo od blata praviti SRBiH i Tita.sabina1 wrote:Od zapada možemo očekivati da nas pokuša prevariti umegaman4 wrote:
Izgleda da je sve u rukama zapada, jer smo mi sve kredite potrošili i to odavno. Ako su zapadu u interesu promjene, za 24 sata su moguće promjene kao u Rumuniji. Međutim, nema vođe koji će narod pokrenuti s mrtve tačke.
- pregovorima za EU i NATO tj. da oni dobiju više a mi manje članstvom u obje organizacije
- bilo kakvim privrednim pregovorima
- bilo kakvim pregovorima uopšte.
Oni PREGOVARAJU sa nama , i cilj im je da OSTVARE ŠTO BOLJI REZULTAT ZA SEBE.
Očekivati da nam neko drugi GRADI DRŽAVU I SISTEM je
- iluzorno
- nije državnički
Dajemo poruku da NE ZNAMO graditi i čuvati vlastitu zemlju , da li je onda dovraga zaslužujemo ?
I onda se sjetim kako su ovdje brojni ismijavali državnika Tita i državu Jugoslaviju.
Pozdrav.
o tim tihim prevarama biračkog tela smo diskutovali na Peđinoj temi više puta...i kao što se može primjetiti već dugo dugo tamo i ne ulazim više nit me interesuje to glumatanje graDŽanske hopozicijesabina1 wrote:Ljevica je prestala da postoji koalicijom SDP-a sa SDA , HDZ pa poslije sa SBB i HSP "Đapić - Jurić" pa su nakon svih tih prevara i izdaja i lijevog i građanskog čovjeka , ostali i opstali i pomešće DF 2018 sa "ljevicom" kao osnovom retorike.dječak sa šibicama wrote:nit je ljevica nit je ujedinjena
Prvi saveznik SDP-a , Željko Komšić.
Pozdrav.
Muhika , dva ili tri puta sam Vas dosada molila slijedeće :JoseMujica wrote:NS je vazda bila liberalno krilo SDA
- da napišete gdje su NS i SDA u koaliciji
- da napišete koju SDA-ovsku odluku , zakon ili inicijativu su poslanici NS-a od 2008 do danas podržali ?
- da napišete šta je NS dosada dobila od SDA zauzvrat jer je njihovo "lijevo krilo" , koje ministarstvo , upravni ili nadzorni odbor , bilo koju direktorsku poziciju ?
Prvi put Vas molim da napišete kako stranka na čijem čelu je Srbin , može biti lijevo krilo SDA čak i u našem poremećenom sistemu političkog aktivizma ?
Jedina istinska opozicija u općinama , kantonu i federaciji SDA-u je Naša Stranka sa svim silnim i brojnim inicijativama , i zahtjevima te istinskim opozicionim ponašanjem njenih poslanika i vijećnika uz sve reprekusije koje mogu osjetiti kao demokratski protivnici sistema te čuvanjem i ono malo digniteta što je običnom čovjeku ostalo.
Hvala.
Naša Stranka NIJE NASTALA iz SDP-a , iz SDP-a su nastale DF , SDU , USD i ko već sve ne i svojim političkim ponašanjem su dokazale da su istinske sljednice majke-stranke , spremne su da koaliraju sa SDA kada ih god ista pozove bez obzira na očekivanja građana lijeve opcije samo radi - vlasti.Hamolj wrote: Hajmo prvo početi od tačke jedan, odnosno o strankama koje bi trebale činiti taj savez. SDP je izvorna stranka od koje su nastale tri ostale. Ne mogu se između sebe, nije strana činjenica. Struktura članstva im je odron, što su pokazala i ova prelijetanja. Niko od njih nije tu zbog mene i zbog tebe nego zbog sebe. To se najbolje vidi na Ćudićkinom samoproglašenju kandidatom za gradonačelnika. Zato ja ne vidim da bi se mogao desiti ikakav pozitivan pomak da su oni imali većinu.
Hvala.
Capsicum wrote:Danas je DF zakucao posljednji ekser u svoj kovceg. Nema stranke koja bi ovo mogla prezivjeti. Na sljedecim izborima, ako uopste opstanu kao stranka, nece ni izborni prag preci. Nijedan razuman lijevo orjentisani glasac se vise nece usuditi dati glas DF-u, kad je sansa da njegov glas zavrsi na kontu SDA veci od 50%.
A nama valja zivjeti u gradu cije ogledalo ce u naredne 4 godine biti onakva nadobudna, nepismena, primitivna spodoba. Strasno![]()
![]()
Da je Sabina postala danas gradonačelnica , makar jedna strijelica u srce građanske opcije ne bi bila zabijena.megaman4 wrote:
Nisam komunista ali ćemo od blata praviti SRBiH i Tita.
Muhika , od srca čestitam na vašoj ulozi u raskrinkavanju političkih čari Esse , prosvjetitelja , zastupnika , vozača i portira.JoseMujica wrote:
o tim tihim prevarama biračkog tela smo diskutovali na Peđinoj temi više puta...i kao što se može primjetiti već dugo dugo tamo i ne ulazim više nit me interesuje to glumatanje graDŽanske hopozicije
moj čovek je jedini iskreni prevarant, Prosvetitelj i Poslanik Esso a.s. Allahovom milošču Zlatna Ruka u Prošnjaka
Odlično ali dok je živog DF i žive SBIH te SBB SDA nemože pasti,dok kroz 3% prag prođu neki lažni ljevičari SDA nemože past.SkyLimit wrote:Razgovor iz budućnosti:
- "Predaj se Bakire, pala ti SDA!"
- "Kako bolan pala, još se drže Banovići! I Sarajevo."
Malo ti je ovo ofirno...sabina1 wrote:Da je Sabina postala danas gradonačelnica , makar jedna strijelica u srce građanske opcije ne bi bila zabijena.
Zašto , gdje je to građanska opcija izvan Tuzle makar protokolarno na vlasti ?Fudo387 wrote:Malo ti je ovo ofirno...sabina1 wrote:Da je Sabina postala danas gradonačelnica , makar jedna strijelica u srce građanske opcije ne bi bila zabijena.
Ma mislio sam na Sabinu.sabina1 wrote:Zašto , gdje je to građanska opcija izvan Tuzle makar protokolarno na vlasti ?Fudo387 wrote:Malo ti je ovo ofirno...sabina1 wrote:Da je Sabina postala danas gradonačelnica , makar jedna strijelica u srce građanske opcije ne bi bila zabijena.
Pozdrav.
ultima_palabra wrote:Cuj sta bi, SDA bi.megaman4 wrote:Šta bi od nekadašnjeg glavnog grada SRBiH i trećeg centra u bivšoj SFRJ po broju stanovnika i drugog po jačini industrijskog grada odmah nakon Zagreba?
Kad neko jede prsut na planini, to je povod za dizanje na zadnje noge, dok je kupovina dva poslanika normalna politicka praksa.
I neka mi neko jos jednom pokusa provuci pricu 'sto niste izasli na izbore' hraknucu ga, pa makar preko monitora.
Ne kontam teFudo387 wrote:Ma mislio sam na Sabinu.sabina1 wrote:Zašto , gdje je to građanska opcija izvan Tuzle makar protokolarno na vlasti ?Fudo387 wrote: Malo ti je ovo ofirno...
Pozdrav.