Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dale cooper

#251 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

FreakyStyley wrote: Upravo tako ili sto bi reko Noel Gallagher:"They George Bested it." :D
:lol: Haha...dobar. :D Noel je imao dobrih izvala. Uvijek je bio pametniji i smješniji od dvojice braće. :D
Edin H.

#252 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Edin H. »

Za mene najbolji debi albus su izdali Keiser Chiefs.
FreakyStyley

#253 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

dale cooper wrote:
FreakyStyley wrote: Upravo tako ili sto bi reko Noel Gallagher:"They George Bested it." :D
:lol: Haha...dobar. :D Noel je imao dobrih izvala. Uvijek je bio pametniji i smješniji od dvojice braće. :D
Ma Noel da nije muzicar komotno bi mogao biti stand up komicar. Rijetko duhovit covjek. :D
dale cooper

#254 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

FreakyStyley wrote:
Da :D

Slusao im ova dva singla, jedan mi je onako OK, drugi bezveze. Bojim se da su se samo radi para okupili.

Inace, dosta solo stvari Iana Borwna mi je sasvim OK. Uporediti ga recimo sa Richardom Aschroftom. Sve ovo sto on solo radi mi je neslusljivo, cak mi ponekad izgleda da se potpuno pogubio.
I meni se tako čini, bolje da nisu. :| Rijetko koji je reunion dobar. Ashcroft je otišao u kurac totalno.
Doduše, meni se Verve najviše sviđao na početku karijere. A Storm in Heaven smatram kultnim klasikom.
Sjajan komadić heavy psihodelije sa shoegaze primjesama.
FreakyStyley

#255 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Edin H. wrote:Za mene najbolji debi albus su izdali Keiser Chiefs.
“They don’t mean anything to anybody apart from their fucking ugly girlfriends.“I did drugs for 18 years,” Noel said, “and it never got so bad that I said ‘You know what, Kaiser Chiefs are brilliant.” :D
Edin H.

#256 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Edin H. »

FreakyStyley wrote:
“They don’t mean anything to anybody apart from their fucking ugly girlfriends.“I did drugs for 18 years,” Noel said, “and it never got so bad that I said ‘You know what, Kaiser Chiefs are brilliant.” :D
Koja budaletina covjece. :lol:
FreakyStyley

#257 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

dale cooper wrote: I meni se tako čini, bolje da nisu. :| Rijetko koji je reunion dobar. Ashcroft je otišao u kurac totalno.
Doduše, meni se Verve najviše sviđao na početku karijere. A Storm in Heaven smatram kultnim klasikom.
Ma Aschroftov najveci problem je njegov monstruozni ego. Pogledati bilo koji njegov noviji interview, ako nisi, pa ces odmah shvatiti na sta mislim. Svi njegovi solo albumi su mi neslusljivi, ne samo jer su losi, nego jer su bolno pretenciozni. Kao i on sam, jel.

A slazem se u vezi The Vervea, dobro mi je dosta njihove psihodelije, mada nemam nista ni protiv Urban Hymns.
dale cooper

#258 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

Edin H. wrote:
FreakyStyley wrote:
Iako ga mogu shvatiti. :mrgreen:
FreakyStyley

#259 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Edin H. wrote:
FreakyStyley wrote:
:lol: Ma dobro, dosta ovih njegovih izjava u vezi drugih bendova su "tongue in cheek", zajebancije i provokacije. Takav mu je stil, jebi ga, ali ne mozes rec da nije duhovit.

On Keane: “I feel sorry for Keane. No matter how hard they try they’ll always be squares. Even if one of them started injecting heroin into onto his cock people would go ‘Yeah but your dad was a vicar, good night’.”

http://www.nme.com/photos/noel-gallaghe ... es-1422535
Better Man

#260 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Better Man »

dale cooper wrote:
FreakyStyley wrote:
dale cooper wrote: Jebiga, Stone Roses su izdali jedan od najboljih debi albuma ikada. Teško je ono bilo ponoviti. Second Coming je to
samo potvrdio.
Za boldirano se itekako slazem.

Samo govorim o popularnosti.
Nije bas da su the Stone Roses bili neki underground bend, hint - Spike Island. Jednostavno, nisu ni priblizno popularni bili kao Oasis prvenstveno zbog toga sto im drugi album nije ni priblizno dobar bio kao prvi, a fakticki su vec bili u raspadu dok su ga uspjeli izdati.
Da, naravno. Stone Roses jednostavno nisu dovoljno dobro iskoristili momentum koji su stvorili sa debi albumom.
Osim što je bio inferiorniji od prethodnika Second Coming je izašao i previše kasno (čak 5 godina razlike!)
Do tada su se stvari na muzičkoj sceni drastično promjenile.
Prvi album The Stone Roses je remek djelo. Sječam se kad je Jugoton licencno objavio njihov prvi album. Imam tu ploču, a imam i cd izdanje. Razlika između 2 albuma od 5 godina leži u slijedećem problemu. Nakon ogromnog uspjeha s prvim albumom The Stone Roses su potpisali ugovor sa Geffen Records za koji su trebali snimiti narednih 5 albuma, ali nakon toga dolazi do problema. Njihova diskografska kuća za koju su snimili prvi album Silvertone ih je tužila i svo vrijeme dok je trajao sudski proces grupa je imala zabranu snimanja i objavljivanja novih albuma. To je bio glavni razlog što grupa nije izdala više od dva albuma i što su jednostavno nestali sa scene i posvetili se bilo solo karijerama ili sviranjem u drugim bendovima. Basista Manny se pridružio Primal Scream i s njima nastavio da radi i snima albume, dok je pjevač Ian Brown krenuo u solo vode. Inače The Stone Roses pripadaju eri u kojoj su se pored njih pojavili Happy Mondays, The Charlatans i drugi.
Last edited by Better Man on 07/02/2017 20:30, edited 1 time in total.
dale cooper

#261 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

FreakyStyley wrote:
dale cooper wrote: I meni se tako čini, bolje da nisu. :| Rijetko koji je reunion dobar. Ashcroft je otišao u kurac totalno.
Ma Aschroftov najveci problem je njegov monstruozni ego. Pogledati bilo koji njegov noviji interview, ako nisi, pa ces odmah shvatiti na sta mislim. Svi njegovi solo albumi su mi neslusljivi, ne samo jer su losi, nego jer su bolno pretenciozni. Kao i on sam, jel.

A slazem se u vezi The Vervea, dobro mi je dosta njihove psihodelije, mada nemam nista ni protiv Urban Hymns.
Da, sjećam ga se kao takvog, iako sam ga odavno prestao pratiti. Što se mene tiče za The Verve je gitarista
Nick McCabe bio važan koliko i Ashcroft.
Better Man

#262 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Better Man »

dale cooper wrote:
FreakyStyley wrote:

Slusao im ova dva singla, jedan mi je onako OK, drugi bezveze. Bojim se da su se samo radi para okupili.

Inace, dosta solo stvari Iana Borwna mi je sasvim OK. Uporediti ga recimo sa Richardom Aschroftom. Sve ovo sto on solo radi mi je neslusljivo, cak mi ponekad izgleda da se potpuno pogubio.
I meni se tako čini, bolje da nisu. :| Rijetko koji je reunion dobar. Ashcroft je otišao u kurac totalno.
The Verve su meni oduvijek bili bezveze bend i vidjelo se od starta da su kratkog daha.
Last edited by Better Man on 07/02/2017 20:29, edited 1 time in total.
Edin H.

#263 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Edin H. »

dale cooper wrote:
Nije to bas tako, oni su izbacili par super pjesama, Oasis jednu. :zzzz:
FreakyStyley

#264 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

dale cooper wrote:
FreakyStyley wrote:

Da, sjećam ga se kao takvog, iako sam ga odavno prestao pratiti. Što se mene tiče za The Verve je gitarista
Nick McCabe
bio važan koliko i Ashcroft.
Apsolutno.

Jedan od boljih britanskih gitarista iz te ere.
FreakyStyley

#265 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Edin H. wrote:
dale cooper wrote:
:D

Rooney, Rooney, Rooney :D i I Predict a Riot su OK pjesme.

Last edited by FreakyStyley on 07/02/2017 20:32, edited 1 time in total.
dale cooper

#266 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

Edin H. wrote:
dale cooper wrote:
Image

:mrgreen:
Edin H.

#267 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Edin H. »

dale cooper wrote:
Image

:mrgreen:
:D
dale cooper

#268 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

Better Man wrote:
dale cooper wrote:
FreakyStyley wrote:

The Verve su meni oduvijek bili bezveze bend i vidjelo se od starta da su kratkog daha.
Kažem, poslušaj A Storm in Heaven (i A Northern Soul) Potpuno drugačiji bend od onog iz Urban Hymns faze. :)
Edin H.

#269 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Edin H. »

Ja volim onu sto nabraja :D - The Ting Tings :skoljka:
FreakyStyley

#270 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Edin H. wrote:Ja volim onu sto nabraja :D - The Ting Tings :skoljka:
That's not mah name :D

Tricky dobro nabraja od Britanaca i Dizzee Rascal, samo je glup.
Edin H.

#271 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Edin H. »

FreakyStyley wrote:

Pa kaze da je bonker. :D
FreakyStyley

#272 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Edin H. wrote:
FreakyStyley wrote:

Pa kaze da je bonker. :D
:lol:

Pa nije da nije.
dale cooper

#273 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

Ko bi vama bio na spisku želja da dođe svirati kod nas? :) Meni onako na prvu padaju na pamet
Radiohead, Nick Cave i My Bloody Valentine. Od ovih elektronaca bi recimo volio čuti Aphexa,
Autechre i Boards Of Canada. Od ovih legendi Kate Bush i Dylana. Jebiga, sad će me zaboliti glava
od kontanja. :| :D
FreakyStyley

#274 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Sjeca li se iko da su Iggy Pop and The Stooges imali zakazan koncert u Zetri?

Nije se odrzao, navodno zbog vehabija (mislim da je to bilo oko Queer festa), pa se onda pricalo da je samo otkazan jer nije bilo dovoljno prodatih karata.
"Poštovani,

Obavještavamo vas da Art Zone u suradnji sa managmentom The Stooges-a otkazuje koncert „Iggy & The Stooges” koji je bio planiran da se održi 01. 10. 2008. godine u sarajevskoj Zetri. Činjenica da je u proteklim danima, ružna slika o našem gradu obišla svijet, koja je pred nas stavila i novi izazov u pogledu većeg osiguranja naših gostiju koje mi nismo mogli garantovati, razlog je otkazivanja koncerta.

Dodatni razlozi su tehničke prirode. Koncert se trebao održati u dvorani Zetra koja je bila jedina adekvatna da ispuni sve tehničke parametre jednog takvog koncerta. Nažalost, broj prodatih ulaznica nije ispunjivao očekivanja ni nas kao organizatora, a ni benda.

Art Zone se ovim putem ograđuje od bilo kakve političke stranke ili djelovanja te povezanosti sa bilo kakvim festivalom! Jednostavno je riječ o medijskoj slici Sarajeva koja je proteklih dana otišla u svijet.

Svima koji su kupili ulaznice i radovali se ovom koncertu jednako kao i mi, ovim putem se iskreno izvinjavamo, novac za ulaznice mogu podići na istim mjestima gdje su kupili već od danas!

Nadamo se da ćete shvatiti složenost trenutne situacije te uvažiti razloge za ovu odluku, i podržati nas u svim budućim projektima.

S poštovanjem,

Art Zone"
Niemand

#275 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Niemand »

dale cooper wrote:Ko bi vama bio na spisku želja da dođe svirati kod nas? :) Meni onako na prvu padaju na pamet
Radiohead, Nick Cave i My Bloody Valentine. Od ovih elektronaca bi recimo volio čuti Aphexa,
Autechre i Boards Of Canada. Od ovih legendi Kate Bush i Dylana. Jebiga, sad će me zaboliti glava
od kontanja. :| :D
Imal potrebe da pisem? :|

Jedino sto ne bi niko doso. :lol:
Post Reply