Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja sam protiv obnavljanja tužbe, barem u ovom momentu.
treba razmisliti pa negdje oko 29 februara to uraditi.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja sam protiv obnavljanja tužbe, barem u ovom momentu.
Bili su i drugi na vlasti zar ne? To sto se ne mozemo adekvatno organizovati protiv SDA to vise govori o nama.PM72 wrote:Bez Bakira i SDA ti ne možeš otići službeno ni do Makarske a kamoli da se nešto pitaš u Hagu.Zna se ko bira ambasadore i ko vedri i oblači na sudu i tužilaštvu.
Zato što su odredili cilj i na putu do tog cilja rade sve da ga ostvare. Taj "oprost" je dio tog cilja. Koji su to nacionalni ciljevi Bošnjaka u narednih 10-15 godina?saibaba wrote:Čović je unaprijed oprostio Srbiji i RS u zbog zlocina na Hrvatima.. Podsjeticemo se da su logori uvijek bili za Bosnjake i Hrvate...
Nije mi jasno kako niko iz Hrvatskog naroda ne reaguje na to ? Ni logorasi... ni udruzenja boraca niko ...
NATO mozda EU.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zato što su odredili cilj i na putu do tog cilja rade sve da ga ostvare. Taj "oprost" je dio tog cilja. Koji su to nacionalni ciljevi Bošnjaka u narednih 10-15 godina?saibaba wrote:Čović je unaprijed oprostio Srbiji i RS u zbog zlocina na Hrvatima.. Podsjeticemo se da su logori uvijek bili za Bosnjake i Hrvate...
Nije mi jasno kako niko iz Hrvatskog naroda ne reaguje na to ? Ni logorasi... ni udruzenja boraca niko ...
bh.tornjak wrote:jbt.....zbog ove revizije vise se zadeverali ovi domaci nego oni u srbiji...![]()
![]()
sta da matica propadne...bh.tornjak wrote:jbt.....zbog ove revizije vise se zadeverali ovi domaci nego oni u srbiji...![]()
![]()
ušće wrote:Nemoj te mi sedamdeset dvojku živi i zdravi bili ...On je borac nad borcima ,ostali su p.č.in dim ,
Znaš ono kad je prošli rat počinjao ovakvi su isto govorili ..Ama znaš li ti koliko su oni jaki , ama gdje ćeš na njih ...
On mrzi Fočake , Rogatičane , Goraždane jer su seljaci ,kad ono on iz Sela pokraj Sarajevskog izletišta...
On priča o baliluku , a radi tačno onako kako je opisao balije ...
On priča o čitanju i IQ...Drot i IQ uvijek išli pod ruku
![]()
![]()
I samo još pitanje nabroj mi tri (serbski broj) dobre stvari koje su Srbi ili konkretno Srbija učinili prema Bošnjacima , balijama ,muslimanina sa malim ili velikim M , da bi ovi pomenuti rekli ,uredu trebamo se poklopiti ušima i pomiriti ..de živ bio bez okolišanja...
bh.tornjak wrote:ušće wrote:Nemoj te mi sedamdeset dvojku živi i zdravi bili ...On je borac nad borcima ,ostali su p.č.in dim ,
Znaš ono kad je prošli rat počinjao ovakvi su isto govorili ..Ama znaš li ti koliko su oni jaki , ama gdje ćeš na njih ...
On mrzi Fočake , Rogatičane , Goraždane jer su seljaci ,kad ono on iz Sela pokraj Sarajevskog izletišta...
On priča o baliluku , a radi tačno onako kako je opisao balije ...
On priča o čitanju i IQ...Drot i IQ uvijek išli pod ruku
![]()
![]()
I samo još pitanje nabroj mi tri (serbski broj) dobre stvari koje su Srbi ili konkretno Srbija učinili prema Bošnjacima , balijama ,muslimanina sa malim ili velikim M , da bi ovi pomenuti rekli ,uredu trebamo se poklopiti ušima i pomiriti ..de živ bio bez okolišanja...
raspisali potjernice za Divjakom,Ganicem.....
svako malo (svakodnevno) ti negiraju drzavu,postojanje,jezik...
svakodnevno negiraju zlocine koje su pocinili....
neprestano prekrajaju istoriju...
.
.
.
.
.
.
nastavi niz....ima toga da bi mogao satima pisati
al to nikome ne smeta...smeta ova revizija...
Povoljniju presudu? Ili je kriva ili ne.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
P.S Iskreno, sa ovakvom Rusijom i Trump-om te ovakvim političkim prilikama u svijetu nemamo ni teoretske šanse. Ako tužimo neka ostanu ove moje riječi zapisane...daj bože da samo izgubimo već se bojim da Srbija ne dobije povoljniju presudu nego što je ova sadašnja.
Navedi gdje i kad sam napisao balije za Bošnjake.Nemoj biti orginalni fočak.I ne samo to drug ,pazi pitanja i brige ..Ko je u timu , ko je sakupljao dokaze , odakle novi dokazi ,šta će Softić , šta ako izgubimo ...Ono što meni smeta je očigledno ,namjerno ponižavanje Bošnjaka ( PM voli reći Balija ) kao vi ste glupi , odakle vama pamet da deset godina , tražite nove dokaze , čuj tim ,mora da je ona iz Srebrenice , ko će vama biti tim , Softić pa znaš šta je rekao prije neki dan ...što se bunite što vas hebemo ,nego se malo bolje namjestite ...
Ono sve u svemu svaki sahat ,dan mjesec godinu trebalo izlaziti u javnost sa podacima , jer gdje će glupi Bošnjaci ( PM voli reći Balije ) smisliti to ,da nema od toga ništa , a onda odjednom ...biće .ali stvrano tih Bošnjaka ( PM voli reći Balija ) ...
Naravno, koji hebeni odnosi se imaju narusiti sa Srbijom. Ja bih i ovu finu retoriku i posjete izbacio iz protokola - koji q imamo glumiti finocu kada su pokazali svoje namjere,..asker wrote:Srbija se upela iz petnih zila da zaustavi rezoluciju o Srebrenici u UN-u. Sadasnji predsjednik Srbije je otvoreno pozivao Rusiju da ulozi veto, a nakon ne usvajanja rezolucije otvoreno javno likovao. Dakle sadasnje rukovodstvo Srbije je 2015-e godine opalilo samar BiH.
Zasto strahovati od narusavanja odnosa? Oni ne strahuju. Igrat njihovu igru jebat ga, ono radit na dobrosusjedskim odnosima a koristit svaku mogucnost da zlo iz proslosti ne prodje nekaznjeno. Evo tuzba, dobrodosli u Sarajevo. Nista lose tu nema.
saibaba wrote:Čović je unaprijed oprostio Srbiji i RS u zbog zlocina na Hrvatima.. Podsjeticemo se da su logori uvijek bili za Bosnjake i Hrvate...
Diana Zelenika na HNS-u: Gdje su granice trećeg entiteta?
Diana Zelenika, zastupnica HDZ 1990 je na zasjedanju HNS-a u svom govoru kritizirala određene odluke i poteze aktualne vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini, očigledno misleći i na poteze kadrova HDZ-a BiH u institucijama vlasti BiH
.
Da li je bilo genocida u Srebrenici?
Tako je Diana Zelenika naglasila da HDZ odustaje od tužbe prema državi Srbiji, za zločine koje su počinili u agresiji na BiH, te se zapitala da li je HNS suglasan „da nije bilo genocida u Srebrenici“
http://dnevni-list.ba/web1/diana-zeleni ... -entiteta/
Neka se sastaju, ne smeta to. Podnijeti tuzbu obavezno a na sva zvona govoriti da zelimo dijalog, dobrosusjedske odnose, gradnju autoputa i ostalo.hAZNADAR wrote:Naravno, koji hebeni odnosi se imaju narusiti sa Srbijom. Ja bih i ovu finu retoriku i posjete izbacio iz protokola - koji q imamo glumiti finocu kada su pokazali svoje namjere,..asker wrote:Srbija se upela iz petnih zila da zaustavi rezoluciju o Srebrenici u UN-u. Sadasnji predsjednik Srbije je otvoreno pozivao Rusiju da ulozi veto, a nakon ne usvajanja rezolucije otvoreno javno likovao. Dakle sadasnje rukovodstvo Srbije je 2015-e godine opalilo samar BiH.
Zasto strahovati od narusavanja odnosa? Oni ne strahuju. Igrat njihovu igru jebat ga, ono radit na dobrosusjedskim odnosima a koristit svaku mogucnost da zlo iz proslosti ne prodje nekaznjeno. Evo tuzba, dobrodosli u Sarajevo. Nista lose tu nema.
Samo lagano i sa srdacnim osmjehom na licu. Nikolica provodat Bascarsijom i kad bude jeo cevape uruciti mu kopiju tuzbe. Sa osmjehom na licu.
Ko govori o dokazima i pozitivnom ishodu presude? Nema tih dokaza koji su valjani u politickom procesu.seoBIH wrote:Joj salonacaKonkretna pitanja se ignorisu.
Zbog cega vrsiti reviziju tuzbe ako nema novih dokaza koji će preusuditi u korist BIH?
hAZNADAR wrote:Ko govori o dokazima i pozitivnom ishodu presude? Nema tih dokaza koji su valjani u politickom procesu.seoBIH wrote:Joj salonacaKonkretna pitanja se ignorisu.
Zbog cega vrsiti reviziju tuzbe ako nema novih dokaza koji će preusuditi u korist BIH?
Tuzba je samo ponovno reklamiranje nase istine i stavova. Idemo na to iako gubimo - tek nek se zna.
Zasto glumiti srbe i onda smatrati da smo bolji od njih? Ukoliko nema novih dokaza, nema ni potrebe za glumatanjem, bio to politicki proces ili ne. Na osnovu istih dokaza NECES ponisti presudu.hAZNADAR wrote:Ko govori o dokazima i pozitivnom ishodu presude? Nema tih dokaza koji su valjani u politickom procesu.seoBIH wrote:Joj salonacaKonkretna pitanja se ignorisu.
Tuzba je samo ponovno reklamiranje nase istine i stavova. Idemo na to iako gubimo - tek nek se zna.
Ti znas da nema novih dokaza? I zasto ocekujes da obicni forumas ima takve informacije?seoBIH wrote: Zasto glumiti srbe i onda smatrati da smo bolji od njih? Ukoliko nema novih dokaza, nema ni potrebe za glumatanjem, bio to politicki proces ili ne. Na osnovu istih dokaza NECES ponisti presudu.