Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Locked
Sanjarko

#251 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Hafis wrote: To gazijo :thumbup:
Samo ne odreDŽuj ništa, dina ti :D
Nisam gazija, a vi ak hocete zagazite. :evil:
Sanjarko

#252 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

zg1911 wrote:
čuj, ta dalmacija i slavonija koje spominješ su ipak razvijenije od većine bih, unatoč tom lopovskom Zagrebu
Znas li ti uopste geografiju.
Dalmacija na moru sva, turizam itd. jbg tako im grah pao.
Slavonija ravan zesca, poljuprivreda itd. isto tako im grah pao.

E kaka je Bosna.
Geografski.

Same planine, brda itd.

Plus ratovi stalno po Bosni, pljacke itd. u istima i u miru.
I sta ti logika govori.
Sto su razvijenije.
zg1911

#253 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by zg1911 »

Kikibombona wrote::-?
zg1911 wrote:
ne slušat bolje, eventualno češće ali razumijem poantu. možda je moje uho osjetljivije na istočni standard nekoć zajedničkog nam jezika, a možda baš potrefim tako

dakle situacija je ovakva:
bošnjaci ne daju hrvatima tv jer žele van bih
hrvati žele van iz bih jer im bošnjaci ne daju tv

sta je prvo, kokoš ili jaje
Nema ljubavi medju BH narodima. To je najblaze sto se moze reci. Znas, bio je rat... :D

Ne da niko nista besplatno. Ne da brat bratu.

To da ce Bosnjaci nesto dati Hrvatima, odmah da se zaboravi. Ili se bori ili ponudi nesto zauzvrat. Sve ostalo je patetika.

Hrvati isto ne daju ni mrvicu svoga, Srbi isto...

Hrvati su dobro prosli u Hrvatskoj, dobili homogenu drzavu. Zato su u BiH morali popustiti. Gradjani su EU, odlaze vise nego druga dva naroda. BH Hrvat se moze zaposliti gdje hoce u EU. Vrijeme definitivno ne radi za Hrvate i politicki su sve slabiji. Nisu ravnopravni sa druga dva naroda i njihova pozicija u buducnosti ce biti sve slabija ako se ne desi nesto dramaticno. Hrvati u BiH ce uvijek biti faktor i nesto se pitati, BiH je takva drzava, ali sa Bosnjacima i Hrvatima nece biti ravnopravni ako se drzavno uredjenje ne promijeni u korist Hrvata. U tome im moze pomoci jedino Amerika i Evropa, sami su nemocni, a druga dva naroda im nece nista dati.

U konacnici, sva prica je uzaludna ako se ne zaustavi egzodus Hrvata iz BiH, a ja ne vidim kako se to moze postici. Utekose Hrvati iz Hrvatske a kamoli iz BiH. Vidis Animalsa, kmeci o majorizaciji a utekao u Austriju. :D
ma bio je, ali izmedju hrvata i bošnjaka ipak nije bilo toliko zle krvi, al šta ćeš

egzodusu hrvata samo možeš dodati egzodus bošnjaka i srba kada bih i srbija udju u eu. a u bih i ovako demografska situacija banana

al koga boli k šta su meni uginule 3 krave, susjedu su 4
zg1911

#254 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by zg1911 »

Vizionar 1985 wrote:
zg1911 wrote:
čuj, ta dalmacija i slavonija koje spominješ su ipak razvijenije od većine bih, unatoč tom lopovskom Zagrebu
Znas li ti uopste geografiju.
Dalmacija na moru sva, turizam itd. jbg tako im grah pao.
Slavonija ravan zesca, poljuprivreda itd. isto tako im grah pao.

E kaka je Bosna.
Geografski.

Same planine, brda itd.

Plus ratovi stalno po Bosni, pljacke itd. u istima i u miru.
I sta ti logika govori.
Sto su razvijenije.
ma ja ba sve je to do geografije

jer nema razvijene zemlje koja nema mora. ili bar polja

tamo neka švicarska, austrija... pa i bliže nama zlovenija
Kikibombona

#255 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Kikibombona »

animals wrote:
I ti bi otisao, ali nece niko Kurde da primi..
Ja barem pisem o svom narodu, a ne o Kurdima ili nekim tamo
dalekim narodima..
tebi su drazi Kurdi od tvoje Bosne..
i ja nisam utekao,vec prije 26 god otisao, samo iz jednog razloga..
posao, jer nisam naucio da lezim i cekam da mi padne sa neba..
i sta ako se svi Hrvati isele, bit ce mjesta za Arape, mozda i za tvoje Kurde,
pa ces imati bajnu drzavu..nesto kao danasnju Siriju..
Sigurno si za to vrijeme stekao odredjeni kapital. Eto prilike da za Hrvate u BiH uradis nesto. Vrati se sa svojom porodicom. To ce odmah popraviti brojno stanje Hrvata u BiH. Otvori neku mini firmu, zaposli 2-3 Hrvata i tako spasi 2-3 porodice od odlaska iz BiH. Mozes osnovati neko udruzenje, spajdasiti se sa Hrvatima u dijaspori i zagovarati povratak u domovinu. Daj malo domoljublja, incijative, samo kukas brate mili. Madzorizacija, kurac-palac... Dosadni ste vise sa tim. Nece nista dobiti. Eto, necete. Ne moze. Vozdra. :izet: :D
BHCluster

#256 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by BHCluster »

Ispred Tvornice keksa i vafla Zvečevo-Lasta d.d. Čapljina u četvrtak ujutro organizirano je javno okupljanje i mirni prosvjed protiv zatvaranja te tvornice.
Sta ce bojkot kad samo porpada.
Sanjarko

#257 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Hafis wrote: To gazijo :thumbup:
Samo ne odreDŽuj ništa, dina ti :D
Nisam gazija, a vi ak hocete zagazite. :evil:
Nisam ni Musliman, tako mani se dina ti.
Taki ko vi nama svima o glavi ovdje radite i Hrvatima isto.
Zato se i iselise. Mnogi i Hrvati i svi ostali.
Radite o glavi i svima u Hrvatskoj i Srbiji isto tak.
Kikibombona

#258 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Kikibombona »

zg1911 wrote:
ma bio je, ali izmedju hrvata i bošnjaka ipak nije bilo toliko zle krvi, al šta ćeš

egzodusu hrvata samo možeš dodati egzodus bošnjaka i srba kada bih i srbija udju u eu. a u bih i ovako demografska situacija banana

Ima ovdje dosta zle krvi, oholosti, pakosti, mrznje, straha, zaziranja, netrepeljivosti. To kao gost neces lako skontati, jer se 'narodi' ovdje znaju pretvarati, uvlaciti. Kad su zajedno pripadnika dva naroda, govori se o slicnosti i vezama, gotovo do seksa dolazi, a pljuje po onim trecim koji su krivi za sve. :D Vidis na drustvenim mrezama sta se pise, pod zastitom anonimnosti. I prije rata su svi glasali za Antu Markovica, kontalo se da ce uzeti oko 90%. :D Puno licemjerstva i ljigavosti, nimalo isktenosti i otvorenosti.

Kako stvari stoje, tesko da ce BiH u EU. Ako budemo ovako napredovali, tesko da ce ulazak BiH u EU docekati vise od 200 tisuca Hrvata, posto bi do toga moglo doci za nekih 20ak godina...

Kako vrijeme odmice Hrvati imaju sve manje sanse da politicki poprave polozaj. Zato su u protekle 2-3 godine u zestokoj ofanzivi.
prog321

#259 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by prog321 »

zg1911 wrote:
Za Dalmaciju si u pravu a za Slavoniju nisi.
Sanjarko

#260 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

zg1911 wrote:
ma ja ba sve je to do geografije

jer nema razvijene zemlje koja nema mora. ili bar polja

tamo neka švicarska, austrija... pa i bliže nama zlovenija
Svica, Austrija imaju zaledzje.
Njemacka, Italija, Francuska i u tim drzavama oko skoro 200 miliona ljudi.
Sta Bosna ima saku jada oko sebe.
I jos ta saka jada sve sakali, hijene i vukovi koji je zele rasparcat i pojest. ;-)
prog321

#261 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by prog321 »

Uostalom Hrvati u BiH žive bolje od većine Hrvata u Hrvatskoj :-D
Sanjarko

#262 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

BHCluster wrote:
Ispred Tvornice keksa i vafla Zvečevo-Lasta d.d. Čapljina u četvrtak ujutro organizirano je javno okupljanje i mirni prosvjed protiv zatvaranja te tvornice.
Sta ce bojkot kad samo porpada.
Ma piso sam, dzaba neslusaju ovi navodni Hrvati.
O glavi im rade ko i nama svima.

Neznam gdje sam samo piso.
Hafis

#263 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Hafis »

Jao likova ovdje :lol:
Onaj se s kurdskog prebacio na hrvatsko pitanje. Onaj drugi, nemusliman kako reče, još nije čuo da postoji slovo đ, a treći mi je na ignore jerbo nije vrijedan zamaranja sive mase.
I vazda oni o nekakvom odlasku i nestajanju. A svake godine im ga sve dublje i dublje zavlačimo.
Znate li vi onu staru eskimsku: Hercegovina pola svijeta naseli, a nikad se ne raseli.
prog321

#264 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by prog321 »

Doture, zaboravio si objasniti pravim HrvatimA kako se Hercegovci za vrijeme rata obogatiše kroz Šuškove donacije. Jedini narod koji je iz rata izašao 10 puta bogatiji. S pravom vam zavide Slavonci i Zagorci :-D
Sanjarko

#265 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

prog321 wrote:Uostalom Hrvati u BiH žive bolje od većine Hrvata u Hrvatskoj :-D
Ma treba ovaj Zagrepcanin doc u Zenicu, da posjeti naselja okolo Zenice, kao Brodu itd.
Da vidi sta je strmina, i kak autima se narod ovdje penje i spusta sa isth.
Da se usere u gace.

Nije naravno samo geografija ima i drugih faktora naravno, i naveo sam neke kao rat i stavio itd. poslije al jbg covjek ne cita.

Bosno moja pjesma dobro opisuje nest.
Nije on vidio kak po selima i dan danas mnogi obradzuju zemlju u Bosni.
Muka zesca. Naravno ne svugdje. Al i dalje tezak poso u Bosni zemljoradnja, malo laksi je poso u ravnicama ko u Americi gdje automat, masina sam dosta posla radi.

Jos kad snijeg grohne gore itd. sad je to malo lakse, manje padavine nego prije ovo klima i bakaraci, manje sad prhutne, prije jbt 1 m u centru Zenice napada, sad malo prhutne i kolaps saobracaja.
Last edited by Sanjarko on 26/01/2017 21:27, edited 1 time in total.
Sanjarko

#266 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Hafis wrote:Jao likova ovdje :lol:
Onaj se s kurdskog prebacio na hrvatsko pitanje. Onaj drugi, nemusliman kako reče, još nije čuo da postoji slovo đ, a treći mi je na ignore jerbo nije vrijedan zamaranja sive mase.
I vazda oni o nekakvom odlasku i nestajanju. A svake godine im ga sve dublje i dublje zavlačimo.
Znate li vi onu staru eskimsku: Hercegovina pola svijeta naseli, a nikad se ne raseli.
Pa ti si zesci lik.
Pretpostavka majka zajeba.

Ti stvarno mislis da su svi Boshnjaci, Bosanci muslimani.
Pa ni prije rata nisu religiozni bili, ni prije toga a ni sada nisu tolko kolko se misli.
Vecina samo zbog tora religiozni itd. ko i Hrvati i Srbi itd.

Cuj nisam cuo dz slovo da postoji, to slovo ti je bilo drugacije, prije dj=dz=d sa kvacicom iznad.
Da ti sliku posaljem da vidis kaka su slova prije bila pisana.

Normala na laptopu Americkom da nemam slovo d sa kvacicom iznad.
I da imam ne bi ga kuco.

Koji si ti kur.. da meni nesto odredzujes kak cu ja pisat i kucat itd.

Misli cova faca neka jbt.
Sanjarko

#267 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Pa ti si zesci lik.

Pa ni prije rata nisu religiozni bili, ni prije toga a ni sada nisu tolko kolko se misli.

Cuj nisam cuo dz slovo da postoji, to slovo ti je bilo drugacije, prije dj=dz=d sa kvacicom iznad.

I da imam ne bi ga kuco.

Jos puritanci jezicki, a ne znaju da je hercegovina od rijeci herceg, hercog sto vojvoda znaci i da je Madzarska rijec, a ne Hrvatska rijec.
Sanjarko

#268 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Jos puritanci jezicki, a ne znaju da je hercegovina od rijeci herceg, hercog sto vojvoda znaci i da je Madzarska rijec, a ne Hrvatska rijec.
Ne bi me iznenadilo da je ovaj hafis forumas sa foruma hr jedan forumas, isti su puritanci jezicki, gramarnaciji i isto nadmeni.
Ak nije isti lik, ko da su onda u rodu.
Klonovi.
zg1911

#269 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by zg1911 »

Kikibombona wrote:
zg1911 wrote:

Ima ovdje dosta zle krvi, oholosti, pakosti, mrznje, straha, zaziranja, netrepeljivosti. To kao gost neces lako skontati, jer se 'narodi' ovdje znaju pretvarati, uvlaciti. Kad su zajedno pripadnika dva naroda, govori se o slicnosti i vezama, gotovo do seksa dolazi, a pljuje po onim trecim koji su krivi za sve. :D Vidis na drustvenim mrezama sta se pise, pod zastitom anonimnosti. I prije rata su svi glasali za Antu Markovica, kontalo se da ce uzeti oko 90%. :D Puno licemjerstva i ljigavosti, nimalo isktenosti i otvorenosti.

Kako stvari stoje, tesko da ce BiH u EU. Ako budemo ovako napredovali, tesko da ce ulazak BiH u EU docekati vise od 200 tisuca Hrvata, posto bi do toga moglo doci za nekih 20ak godina...

Kako vrijeme odmice Hrvati imaju sve manje sanse da politicki poprave polozaj. Zato su u protekle 2-3 godine u zestokoj ofanzivi.
ma ući će bih u eu, to je neminovno.

a što se hrvata tiče ja navijam za opstanak u bih čisto iz pragmatičnih razloga - popravljaju nam demografsku sliku. jest da su na lošem glasu u rh, al jebeš to. bez bih hrvata ne bi nas bilo pola koliko nas ima. a jebeš depopulariziran prostor.
zg1911

#270 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by zg1911 »

prog321 wrote:
zg1911 wrote:
Za Dalmaciju si u pravu a za Slavoniju nisi.
zbilja misliš da se npr u Osijeku ne živi bolje nego u Zenici? jebiga, nisam valjda piknuo najrazvijeniji grad u bih
prog321

#271 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by prog321 »

Osijeku se sigurno ne živi bolje nego u Bihacu, Banjaluci, Mostaru pa čak nije puno razlike ni u Zenici.
Iako Osijek nije ogledalo današnje Slavonije sa propalom poljoprivredom i opustelim selima.
Kao da vozim kroz preriju. :-)
Hafis

#272 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Hafis »

Vizionar 1985 wrote:
Pa ti si zesci lik.

I da imam ne bi ga kuco.

Nidze veze. Dze bih ja tebi nešto odredzivao.
Nacionalniid_BOSANCI

#273 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

animals wrote:
Ripicipi wrote:
Pa vise je hrvatkog nego bosanskog na ftv-u, ono realno.
Bosanskog ili Bosnjackog..
Dobro pitanje, odgovor ti je Bosanskobosnjackog ili obratno Bosnjackobosanskog kako ti se vise svidja :-D
Sanjarko

#274 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Hafis wrote: Nidze veze. Dze bih ja tebi nešto odredzivao.
Pa koji kur.. mi se za slova hvatas.
Sanjarko

#275 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Hafis wrote: Nidze veze. Dze bih ja tebi nešto odredzivao.
Pa koji kur.. mi se za slova hvatas.
I za vjeru.
Locked