Malo je takvih vjeruj mi, to je sacica idealista, koje takve ideje drze prvih par mjeseci. Do 93' je vise svima dopizdilo. Mozda mozes tako razmisljati ako si sam, nemas porodicu. Ali kad ti kuci nemaju nista za jesti, nema vode, nema grijanja, nema stakala na prozorima, nema odjece, nema nista... Onda se ne boris zato sto vjerujes u bolje sutra, vjerujes u borbu... boris se za goli opstanak. Da ti neko ponudi da ti spasi porodicu, dao bi i zivot svoj... Ali te niko ne pita. To je rat.Chmoljo wrote:mislim da pretjeruješ kada kažeš da je otišao ko god je mogao. isto tako znam ljude koji nisu HTJELI otići. ostali da se bore za bolje sutra jer su vjerovali u tu borbu. u tome i jeste problem. niko više ne vjeruje u tu borbu, jer i ono što se dobilo u ratu, izgubilo se u miru. zbog nezajažljivog apetita naših čobana.Capsicum wrote:Mjerila se dijaspora stotinama hiljada. Ko je nasao neki nacin da se izvuce, izvukao se. Ali opet je vecina ostala. Sigurno je da niko normalan ne bi ostajao da je imao mogucnost da ode. Ja samo tvrdim da nece nikome biti na pladnju ponudjena opcija da li ce ici ili ce ostati. U ratu toga nema. Ili se snadjes ili postajes dio statistike. Vecina se ne snadje.
zato je sada dramatično veći broj ljudi koji je spreman otići da:
a) ne proživljava još jednom traume devedesetih,
b) da sam sebi ne hebe sve po spisku što je opet ostao da bi se neko drugi bogatio.
nije problem što nema Bosne u Banja Luci. problem je što nestaje i u Sarajevu. nestaje u glavama običnih ljudi. ostaju samo njene institucije koje daju dobre plate. na to se svodi njena važnost.
- NOVA KRIZA U BOSNI!?
- Capsicum
#251 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
-
Ripicipi
#252 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Je l' bio Nikolic?
-
KENJAC
#253 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne znam , ali iz Srbije je danas dosao Sanjin Sejfic !Ripicipi wrote:Je l' bio Nikolic?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#254 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Šta kažu, kaće rat?
-
Boletus edulis
#255 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nema krize,podjeliti otkaze svim pripadnicima Treceg puka koji su bili danas u BL.Pa neka im Mladen da plate ili ih penzionise.
- ElRe
#256 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/banjalu ... /170109056
Dok god u BiH imamo ovakva sugradjane, situacija ce biti ovakva kakva je. Ali, poenta je da sto je gora situacija, to srbima vise odgovara.
Otkaze svakako podijeliti i raspisati konkurs za novo osoblje iz reda srba.
Dok god u BiH imamo ovakva sugradjane, situacija ce biti ovakva kakva je. Ali, poenta je da sto je gora situacija, to srbima vise odgovara.
Otkaze svakako podijeliti i raspisati konkurs za novo osoblje iz reda srba.
Last edited by ElRe on 09/01/2017 15:12, edited 1 time in total.
-
zavrzlama
#257 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
grijesis.....1,5............1,3...............980 000................. 2030?ElRe wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/banjalu ... /170109056
Dok god u BiH imamo ovakva sugradjane, situacija ce biti ovakva kakva je. Ali, poenta je da sto je gora situacija, to Srbima vise odgovara.
-
pemanapemani
#258 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Od kada pišeš na forumu u svakom postu si spomenuo -rahat patnju-.zavrzlama wrote:Kakva kriza....jednostavno se velikosrpsko odumiranje upravo desava u malom ausvicu...ko danas osim samih srba i srbije podrzava danasnji cirkus od dana malog ausvica...velikosrbi sami sebe tjese od sopstvenog straha...dodika i rs vise niko zaozbiljno ne shvata i rs je izgubio sav kredibilitet kod civiliziranog svijeta...cak je i vucic prokontao da se moraju imati izlazna vrata pa je on i jos neki oko njega odustali od odlaska u banja luku...sve sto se desava je pokusaj velikosprskih ideologa da kako tako odrzi homogenost srba i ozive ideju o podjeli BIH i nemogucnosti zivota u istoj....jedina pozitivna stvar koju dodik cini je istjerivanje babinog sina na cistac i oduzimanje istom prava da palamudi bosnjacima kako sa dodikom se moze pregovarat i dogovarat..krajni rezultat dodikovog jalovog negiranja BIH i prijetnje raspadom BIH ce biti "dolazak novih,pragmaticnijih i probosanski orijentisanih bosnjackih politicara"....sve lijeze na rudu......samo mezit na tenane
Tome ima više od 10 godina i vidimo dokle nas je dovela rahat patnja.
Od kada si je počeo propagirati:
- sjeban je aprilski paket
- entitetsko državljanstvo se upisuje u lične karte
- nismo se pomjerili sa mjesta u EU i NATO integracijama
- fašist održao referendum o danu manjeg entiteta..., da sad ne verglam u nedogled.
Uglavnom, rahat patnja nas je održala njojzi hvala.
-
amko761
#259 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kako nisu a bombardovali ih devedeset pete. Ja to gledao.mehoxy wrote:Ne boje se oni NATO-a jer znaju da im nece nista. Kao sto nista nisu htjeli 92 - 95.amko761 wrote:Bome ih baja opet postroji. Svaka čast Srbima, ne boje se ni Nato-a.
A vi bošnje se kreveljite i stavljajte smajlije
Tebi je to bilo prije nego si se i rodio beli. E moja djeco iz Njemačke i Švecke, okanite se foruma.
- Gentleman
#260 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Upravo takoibizza wrote:Haris Silajdzic je upravo takav profil politicara. Druga je stvar sto je narod ovca, pa pored njega daju glas Fahri ili Bakiru. Tvrdim da bi Hsris izlobirao za ovih 6 godina mnogo vise nego sto je Bskir.saim_adka wrote:Niko ovdje nije u pravu, a svi ste djelimično u pravu. Ova situacija se rješava sa mudrim ljudima i adekvatnom politikom. To što Bošnjaci nemaju školovane političare sa inozemnim ugledom i ne dolaze sa prestižnih cijenjenih univerziteta na kojim se rađaju premazani, namazani, sa jakim vezama i uglađeni državnici je u suštini najveći problem BiH. Situacija je slična i sa hrvatima i srbima, samo oni ipak imaju prekogranične mentore da ih hajcaju. Bakir pokušava preko Turske da nađe svog mentora, koji se zabavio o sebi i svojim problemima.
Bošnjaci nemaju drzavnika, i političku elitu cijenjenu u svijetu koja će staviti profesionalne interese iznad ličnih i izlobirati u svijetu jak ugled ali imati jedinstven stav po svakom pitanju. Nađite mi jednog bošnjačkog političara na sceni koji bi mogao da vodi državu mudro, politički izbalansirano, namazano i vispreno. Da ulijeva strahopoštovanje, da je potkovan znanjem i da zna šta hoće i kako može?
Bakir? Zlatko? Nikšić? Suljagić? Fosil Filipović? Ishabani Silajdžić? Ko? Ko? Neko iz SDA, SDP, bilo koja stranka? 3-4 imena samo dajte, i to je previše! Neeeeeemaaaaa...........
Da bi se ozbilja politika vodila, trebaju ozbiljni ljudi, a ne hoštapleri sa koca i konopca koji se koprcaju pred kamerama i koji gedaju gdje da familiju pozaposle i koji funkciju više ugrabe kako bi paradirali pred siromašnim narodom potkupljujući jefitino medije da pišu o njihovim svakodnevnim glupostima i debilnim aktivnostima. Zato nam se dešava da jedna seljačina Dodik penetrira po svakom bošnjaku kako hoće, a Čović igra ne Geto kartu ''je't to zato što smo hrvati''.
- General War
#261 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pa dobro, ni na "drugoj strani" nije bas "stroj" potpun...tamam se mogu i jedni i drugi puni elana na stadionu kakvom porokatiChmoljo wrote:mislim da pretjeruješ kada kažeš da je otišao ko god je mogao. isto tako znam ljude koji nisu HTJELI otići. ostali da se bore za bolje sutra jer su vjerovali u tu borbu. u tome i jeste problem. niko više ne vjeruje u tu borbu, jer i ono što se dobilo u ratu, izgubilo se u miru. zbog nezajažljivog apetita naših čobana.Capsicum wrote:Mjerila se dijaspora stotinama hiljada. Ko je nasao neki nacin da se izvuce, izvukao se. Ali opet je vecina ostala. Sigurno je da niko normalan ne bi ostajao da je imao mogucnost da ode. Ja samo tvrdim da nece nikome biti na pladnju ponudjena opcija da li ce ici ili ce ostati. U ratu toga nema. Ili se snadjes ili postajes dio statistike. Vecina se ne snadje.
zato je sada dramatično veći broj ljudi koji je spreman otići da:
a) ne proživljava još jednom traume devedesetih,
b) da sam sebi ne hebe sve po spisku što je opet ostao da bi se neko drugi bogatio.
nije problem što nema Bosne u Banja Luci. problem je što nestaje i u Sarajevu. nestaje u glavama običnih ljudi. ostaju samo njene institucije koje daju dobre plate. na to se svodi njena važnost.
Medjutim, krajnje je zanimljivo da niti jedan "bosanjcki" politicar ni mukajeta tipa samoorganizovanja, kuraca palaca...a pobrali bi simpatije ko magnetom.
-
Ripicipi
#262 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Da Bakir nije otisao u Ankaru po misljenje?
- mO k3
#263 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Marko zvani Mare sta te brigaRipicipi wrote:Da Bakir nije otisao u Ankaru po misljenje?
-
Ripicipi
#264 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
'a?mO k3 wrote:Marko zvani Mare sta te brigaRipicipi wrote:Da Bakir nije otisao u Ankaru po misljenje?
- undefined007
#265 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne znam samo koji smo se mi klinac ujedinjavali u jednu vojsku ? Srbi i Hrvati vjekovima pretenduju na teritoriju Bosne i Hercegovine i trn u oku su im Bošnjaci. Ko misli da bi oni bili zadovoljni samo sa RS grdno se vara, čim bi se prilika ukazala djelovali bi oni. Srbi i Hrvati igraju na kartu ISLAMSKOG terorizma i radikalizma da bi ostvarili svoje visedecenijske ciljeve a to je komadanje Bosne i raspodjela Hrvatskoj i Srbiji. Ko se uzda ovu sprdacinu od MZ on ništa od prošlog rata nije naučio. Vuk dlaku mijenja, ali cud nikad.
- Murat Sabanovic
#266 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
ubrzo cemo vidjeti konakovica kao clana predsjednistva... njega dobro partija gura za sad...Gentleman wrote:Upravo takoibizza wrote:Haris Silajdzic je upravo takav profil politicara. Druga je stvar sto je narod ovca, pa pored njega daju glas Fahri ili Bakiru. Tvrdim da bi Hsris izlobirao za ovih 6 godina mnogo vise nego sto je Bskir.saim_adka wrote:Niko ovdje nije u pravu, a svi ste djelimično u pravu. Ova situacija se rješava sa mudrim ljudima i adekvatnom politikom. To što Bošnjaci nemaju školovane političare sa inozemnim ugledom i ne dolaze sa prestižnih cijenjenih univerziteta na kojim se rađaju premazani, namazani, sa jakim vezama i uglađeni državnici je u suštini najveći problem BiH. Situacija je slična i sa hrvatima i srbima, samo oni ipak imaju prekogranične mentore da ih hajcaju. Bakir pokušava preko Turske da nađe svog mentora, koji se zabavio o sebi i svojim problemima.
Bošnjaci nemaju drzavnika, i političku elitu cijenjenu u svijetu koja će staviti profesionalne interese iznad ličnih i izlobirati u svijetu jak ugled ali imati jedinstven stav po svakom pitanju. Nađite mi jednog bošnjačkog političara na sceni koji bi mogao da vodi državu mudro, politički izbalansirano, namazano i vispreno. Da ulijeva strahopoštovanje, da je potkovan znanjem i da zna šta hoće i kako može?
Bakir? Zlatko? Nikšić? Suljagić? Fosil Filipović? Ishabani Silajdžić? Ko? Ko? Neko iz SDA, SDP, bilo koja stranka? 3-4 imena samo dajte, i to je previše! Neeeeeemaaaaa...........
Da bi se ozbilja politika vodila, trebaju ozbiljni ljudi, a ne hoštapleri sa koca i konopca koji se koprcaju pred kamerama i koji gedaju gdje da familiju pozaposle i koji funkciju više ugrabe kako bi paradirali pred siromašnim narodom potkupljujući jefitino medije da pišu o njihovim svakodnevnim glupostima i debilnim aktivnostima. Zato nam se dešava da jedna seljačina Dodik penetrira po svakom bošnjaku kako hoće, a Čović igra ne Geto kartu ''je't to zato što smo hrvati''.
kod srba bi to mogao biti govedarica.... on gusla bolje i od dodika...
-
mehoxy
#267 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Jesu, nema sta, bombardovanje tipa hamas/hezbolah bombarduje Izrael. Nemoj me zasmijavatamko761 wrote:Kako nisu a bombardovali ih devedeset pete. Ja to gledao.mehoxy wrote:Ne boje se oni NATO-a jer znaju da im nece nista. Kao sto nista nisu htjeli 92 - 95.amko761 wrote:Bome ih baja opet postroji. Svaka čast Srbima, ne boje se ni Nato-a.
A vi bošnje se kreveljite i stavljajte smajlije
Tebi je to bilo prije nego si se i rodio beli. E moja djeco iz Njemačke i Švecke, okanite se foruma.
- undefined007
#268 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne znam za vas ja bi volio vidjeti Denisa Becirevica na mjestu clana predsjednistva. 
-
Pilaw_Pavlaka
#269 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Moral ni na jednoj strani sigurno nije velik. Samo je stvar u tome sto Bosnjaci ne trebaju nista da urade da bi za 10 godina dobili manje vise centralizovanu drzavu u kojoj su oni velika apsolutna vecina. A Hrvati MORAJU nesto poduzeti ukoliko zele da u roku od 10 narednih godina ostanu faktor politicki u BiH. Oni moraju sada djelovati a isto vrijedi i za Srbe. Ni Hrvati ni Srbi nemogu djelovati jer se USA i NATO na prvom mjestu pitaju a na drugom mjestu im bilo koji preustroj BIH ne dozvoljava Bosnjacka volja.
Jedino sto im je preostalo je upravo ovo da se koprcaju oko zastavica i obiljezaja i sporednih stvari...
Jedino sto im je preostalo je upravo ovo da se koprcaju oko zastavica i obiljezaja i sporednih stvari...
- undefined007
#270 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Fazon je sto ce u narednih 10 godina Hrvati uciniti sve da dobiju treci entitet jer im je ovo zadnji voz prije nego sto postanu manjina u BiH.
Last edited by undefined007 on 09/01/2017 15:42, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#271 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
... mogući sukobi manjih razmjera ... koliko para toliko muzike ... malo vjerovatno preljevanje sukoba u susjedne države ili region ...
- General War
#272 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Evo ti ga pa ga gledajundefined007 wrote:Ne znam za vas ja bi volio vidjeti Denisa Becirevica na mjestu clana predsjednistva.

- SkyLimit
#274 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
A kad ćemo se mi postrojiti?

-
ibizza
#275 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
On je za Bakira,Fahru,Konakovica i druge...institucija.General War wrote:Evo ti ga pa ga gledajundefined007 wrote:Ne znam za vas ja bi volio vidjeti Denisa Becirevica na mjestu clana predsjednistva.![]()