Zgoljo wrote: Bosnjaci su najvise krivi,dopustili su da im orgijaju po forumu.Kad otvoris steknes utisak da si na krstarici.
forum nije bosnjacki, a ni srBski. sigurno nije ni hrvatski. tako barem kazu
Zgoljo wrote: Bosnjaci su najvise krivi,dopustili su da im orgijaju po forumu.Kad otvoris steknes utisak da si na krstarici.
Svi ostali ljudi koji dijele sa pociniteljem motiv za teroristicki napad ili krivicno dijelo, opravdanje za isti, dijele i moralnu odgovornost sa pociniteljem ili pociniteljima.Zgoljo wrote:Dakle lekcija za islamofobe,ksenofobe,fasiste,rasiste,cetnike,ustase...pocetnike :
-Teroristicki napad,krivicno djelo,krsenje zakona bilo koje vrste ima pocinioca koji ima svoje ime i prezime,eventualno ima i saucesnike i nalogodavce.SVI OSTALI LJUDI koji dijele,ili ne dijele, sa njim(a)neki kolektivitet(religija,etnicka pripadnost,nacionalnost,ideoloska ili politicka pripadnost,seksualna orjentacija itd.itd) NEMAJU NIKAKVE VEZE SA POCINITELJ(EM)-IMA,SA NJIHOVIM AKTOM NITI SE NA BILO KOJI NACIN MOGU I SMIJU OPTUZIVATI ZA NESTO SA CIME NEMAJU NIKAKVE VEZE.
Problemi su poceli onda kad se pogazio ovaj osnovni princip i kad je umjesto imena i prezimena odlucujuce postalo koje je zlikovac religijske pripadnosti.To je kreirao meistrim za potrebe nekih mocnika i sve ja to razumijem ali mene jednostavno boli ku...i za meinstrim i za mocnike,ja nisam ovca i mene niko nece levatiti.
Dakle,sve sto izlazi iz gore napisanog okvira smatram ksenofobijom,islamofobijom,fasizmom,rasizmom,kao sto takvo sto svakako i jeste,sa razlicitim spektrom motiva njihovih protagonista i reagovat cu na to u svakoj prilici i na svakom mjestu.
Sta cekate?insomnia78 wrote:Sve. Jos danas.Zgoljo wrote: Sve potrpat i protjerat?
FAPFAP mashina wrote:Zgoljo wrote: Bosnjaci su najvise krivi,dopustili su da im orgijaju po forumu.Kad otvoris steknes utisak da si na krstarici.
Mi smo ovdje izbjeglice nazvali teroristima. Religiju smo kritikovali zato što daje prostora da ljudi pogrešno shvate neke dijelove i rade loše stvari.GeeTnT wrote:Mene jutros u DE niko ne stavi u isti kos sa ovim bolesnikom, a na forumu mi napakovase sve moguce epitete teroriste...
FAP mashina wrote:Zgoljo wrote: Bosnjaci su najvise krivi,dopustili su da im orgijaju po forumu.Kad otvoris steknes utisak da si na krstarici.
sreca sto jedni, drugi i treci kazu da je Bog jedan.....Dr. Kuca wrote:Krscani vijekovima ubijaju, kolju, pale siluju. Napadali svoje, crnce ugnjetavali, pa jevreje, pa vijetnamce, pa evo sad i muslimane. Sotonska vjera je krscanstvo.
---sunceKOtepsija wrote:zenit dozic wrote:Haj đikane nazad u sumu, s medvjedima obitavaj na prirodnom stanistu.Deda Kurcoje wrote:http://www.dawn.com/news/1303222
Kolju kozu za siguran let aviona u Pakistanu. Nema dalje. To je, "gospodo", religija srednjeg vijeka, zatucana, kao i narodi koji je propovjedaju.
Njegovi prvo omlate grmljem za srecu i mirnu ruku, a onda ti omlaceni kolju, samo s tom razlikom da umjesto koza kolju ljude.
na istom beelinskom bozicnom marketu su mogli poginuti bosnjaci koji su pili gluhwien ! teroristi ne biarju zrtve!GeeTnT wrote:Koja je tvoja poruka Karlin....
broj dva wrote:---Black swan wrote:teror ti je najosnovnijekaranana wrote:A sta je definicija terorizma?
Kako napad u minhenu nije terorizam i ko je rekao da nije?
sijanje straha zarad ostvarivanja politickih ciljeva
Terorizam je kad islamisti ubijaju po evropi.
Kada US/UK/RUS i ostali ubijaju po bliskom istoku onda je to geopolitika, neki "terror light", ili ti "I can't believe it's not terror"
Dakle - nemas uniformu = terorista, imas uniformu =borac za demokratiju.
Isto teroristicki napad, niko nije ni tvrdio suprotno.BHCluster wrote:Sta bi ono u Cirihu?
Ne pitam to nego imali kakvi informacija sve nesto shturo...Pandakonda wrote:Isto teroristicki napad, niko nije ni tvrdio suprotno.BHCluster wrote:Sta bi ono u Cirihu?
Njemac uletio počeo pucati. Ranio 3 ljudi, niko nije umro.BHCluster wrote:Ne pitam to nego imali kakvi informacija sve nesto shturo...Pandakonda wrote:Isto teroristicki napad, niko nije ni tvrdio suprotno.BHCluster wrote:Sta bi ono u Cirihu?
a ti nisi?Black swan wrote:kolko znam osniuvaci su isli u ksc kad su pokrenuli sa-x
Pandakonda wrote:
Jesi siguran ?
2:191-193 Fight and kill unbelievers until “religion is Allah’s,” i.e. Islamic law rules all societies
“And slay them wherever you come upon them, and expel them from where they expelled you; persecution is more grievous than slaying. But fight them not by the Holy Mosque until they should fight you there; then, if they fight you, slay them — such is the recompense of unbelievers, but if they give over, surely Allah is All-forgiving, All-compassionate. Fight them, till there is no persecution and the religion is Allah’s; then if they give over, there shall be no enmity save for evildoers.”3:28 Don’t take unbelievers as friends and allies, unless it is for “fear of them,” i.e. deceptively for protection of oneself or of Islam
“Let not the believers take the unbelievers for friends, rather than the believers — for whoso does that belongs not to Allah in anything — unless you have a fear of them. Allah warns you that You beware of Him, and unto Allah is the homecoming.”5:33 Crucify or amputate the hands and feet of those who make war against Allah and Muhammad
“This is the recompense of those who fight against Allah and His Messenger, and hasten about the earth, to do corruption there: they shall be slaughtered, or crucified, or their hands and feet shall alternately be struck off; or they shall be banished from the land. That is a degradation for them in this world; and in the world to come awaits them a mighty chastisement.”Ovo je samo vrh brijega8:39 Fight unbelievers until Islam reigns supreme
“Fight them, till there is no persecution and the religion is Allah’s entirely; then if they give over, surely Allah sees the things they do.”
8:60 Make war against enemies of Allah
“Make ready for them whatever force and strings of horses you can, to terrify thereby the enemy of Allah and your enemy, and others besides them that you know not; Allah knows them. And whatsoever you expend in the way of Allah shall be repaid you in full; you will not be wronged.”