alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Russki

#251 Re: alkohol

Post by Russki »

zdruzdjo wrote:Vodka moze biti najbolje i najgore pice. Najgora varijanta je ona jeftina vigor i slicne njoj. To je isto kao da si se napio kakve dezinfekcije za ruke. Isto tako losa varijanta je mjesanje vodke sa kojekakvim sokovima. Od toga sve boli. I mamuran budes heftu. Ali zato kad uzmes absolut, danska u metalnoj flasi, kvalitetan smirnof, grasowka...e to je pice. Nalijes se kvalitetno a sutra najnormalnije funkcionises. Nema after-party. Jedne nove godine 2003 sam se nalio da su me odnjeli i zgurali u taxi oko3-ice. Kako sam usao u kucu ne znam ali ujutro sam se u 9 probudio da idem u wc i najnormalnije otisao po auto koje je ostalo na bjelavama.
A jos sam otkrio shemu sa absolut i danska je da kupim onu od 50 stepeni sa crvenom naljepnicom. Popijes 3-4 i jarane dosta ako ne zelis da te nose.
Uglavnom bez pretjerivanja ikakvog pijem samo vodku i to bez limuna, leda....samo dobro ohladjenu.
Ponekad pivo i to ne-sarajevsko, i ako se saleti kakva kvalitrtna kruska, i od viskija moze chivas. Vino sam nasao makedonsko "tga za jug" Ostalo sve rijetko. Puno vozim i onda necu da bezveze rizikujem.

Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
:thumbup:

Ja samo votku i pijem, bez icega..Samo smirnoff. On mi je najbolji. Satarem litar, doduse, napijem se jebeno, al ovaj, ujutro sam dobar, nemam mamurluka, nema nista, moze se normalno funkcionisati :D

Mene je uvijek zanimalo koliko krvolocne mamurluke imaju ovi sto piju djus votku, jeger kolu, bambus, jack colu, pelin colu i sl. Za mene je dodavanje soka u cisto pice unistavanje tog istog pica. Radije nemoj pit nikako. Ali eto, jebiga, individualna stvar.
zdruzdjo

#252 Re: RE: Re: alkohol

Post by zdruzdjo »

klixo wrote: Slazem se sa navedenim osim toga da su smirnof i absolut kvalitetne votke.Absolut je totalno bezukusan, o kvaliteti se da raspravljati. Nit smrdi nit mirise , najvise mi okus smeta.
Ciroc i Grey Goose , hem budem dobar jal popio dvije casice jal dvajes dvije ,dakle ne mozes se prepiti ,hem ujutru budem bolji nego da sam trijezan zaspao.
Od smirnofa odem u blackout na 12oj casi.
Idem ovom varijantom sto se moze kod nas naci. U nekim razumnim cjenama.
Grey goose sam cuo da je beton ali ne naletih. Mozda ii jesam ali nisam obracao paznju.
Ali danska mi je prelijepa. Turis onu metalnu flasu u zamrzivac i izvadis je a na njoj se nahvatalo mraza ko na autu na bjelasnici u januaru.

supercali

#253 Re: alkohol

Post by supercali »

alkosi :D
zdruzdjo

#254 Re: alkohol

Post by zdruzdjo »

supercali wrote:alkosi :D
ooooo
efendi-respoooo
kako je?
dobojlija81

#255 Re: alkohol

Post by dobojlija81 »

i to jaki :lol:
samo jedan može strusit litru i ustat ujutru normalno
flaša štoka razgađaš sa pivom,bogotac za radnicku klasu
supercali

#256 Re: alkohol

Post by supercali »

zdruzdjo wrote:
supercali wrote:alkosi :D
ooooo
efendi-respoooo
kako je?
sucur forumu :D
klixo

#257 Re: alkohol

Post by klixo »

Russki wrote:
zdruzdjo wrote:Vodka moze biti najbolje i najgore pice. Najgora varijanta je ona jeftina vigor i slicne njoj. To je isto kao da si se napio kakve dezinfekcije za ruke. Isto tako losa varijanta je mjesanje vodke sa kojekakvim sokovima. Od toga sve boli. I mamuran budes heftu. Ali zato kad uzmes absolut, danska u metalnoj flasi, kvalitetan smirnof, grasowka...e to je pice. Nalijes se kvalitetno a sutra najnormalnije funkcionises. Nema after-party. Jedne nove godine 2003 sam se nalio da su me odnjeli i zgurali u taxi oko3-ice. Kako sam usao u kucu ne znam ali ujutro sam se u 9 probudio da idem u wc i najnormalnije otisao po auto koje je ostalo na bjelavama.
A jos sam otkrio shemu sa absolut i danska je da kupim onu od 50 stepeni sa crvenom naljepnicom. Popijes 3-4 i jarane dosta ako ne zelis da te nose.
Uglavnom bez pretjerivanja ikakvog pijem samo vodku i to bez limuna, leda....samo dobro ohladjenu.
Ponekad pivo i to ne-sarajevsko, i ako se saleti kakva kvalitrtna kruska, i od viskija moze chivas. Vino sam nasao makedonsko "tga za jug" Ostalo sve rijetko. Puno vozim i onda necu da bezveze rizikujem.

:thumbup:

Ja samo votku i pijem, bez icega..Samo smirnoff. On mi je najbolji. Satarem litar, doduse, napijem se jebeno, al ovaj, ujutro sam dobar, nemam mamurluka, nema nista, moze se normalno funkcionisati :D

Mene je uvijek zanimalo koliko krvolocne mamurluke imaju ovi sto piju djus votku, jeger kolu, bambus, jack colu, pelin colu i sl. Za mene je dodavanje soka u cisto pice unistavanje tog istog pica. Radije nemoj pit nikako. Ali eto, jebiga, individualna stvar.
Red Bull i votka 8)
Tomahawk11
Globalni moderator

#258 Re: alkohol

Post by Tomahawk11 »

Dovoljno je i Red Bull, s votkom....jbg, to onda alternativa absintu :mrgreen:
supercali

#259 Re: alkohol

Post by supercali »

samo brusnica
dječak sa šibicama

#260 Re: alkohol

Post by dječak sa šibicama »

samo sok od zove
supercali

#261 Re: alkohol

Post by supercali »

i limuna

pa to je shokata
Tomahawk11
Globalni moderator

#262 Re: alkohol

Post by Tomahawk11 »

Ma samo bure sa kupusom i piti dosta rasola.
dječak sa šibicama

#263 Re: alkohol

I sirutka. Dobra za jetru, to za ove razocarane bivse alkose.

Ja sam se prvi put napio sa 15 godina, nekim losim bijelim vinom, cijeli svemir mi se okretao oko glave, povracao prvi i jedini put od alkohola... nakon toga vise nisam okusio... vino, bijelo... Stock 84, Vekija, vinjak, konjak, zvekan, Trojka, Gin, Dzoni setac, tekila, mastika, metaxa, ouzo, sa svioma sam se druzio, jedino sake nece da se upoznamo.

Inace, ne volim alkohol.
Tomahawk11
Globalni moderator

#264 Re: alkohol

Post by Tomahawk11 »

Uh, bijelo vino....isto ga sam se odrekao, popili neki 5 l nekog bijelog, litar 3 KM :-)
Jos na gladan stomak....tog povracanja.
dječak sa šibicama

#265 Re: alkohol

A tek silni eksperimenti, pivo na slamku, tekila sa sprajtom pa dum od sank, pretpostavljam da je u oba slucaja tajna u mjehuricima zraka i ostalih plinova sto alkohol salje direktno u krvotok, nagadjam...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#266 Re: alkohol

Post by Jimmy McNulty »

Tomahawk11 wrote:Uh, bijelo vino....isto ga sam se odrekao, popili neki 5 l nekog bijelog, litar 3 KM :-)
Bilo je ono Viško bijelo nekada kupit. 2l koštaju 2.5 marke, kupiš kiselu. To ko popije i ode kući na dvije noge može preživjet nuklearni napad.
Tomahawk11
Globalni moderator

#267 Re: alkohol

Post by Tomahawk11 »

Jimmy McNulty wrote:
Tomahawk11 wrote:Uh, bijelo vino....isto ga sam se odrekao, popili neki 5 l nekog bijelog, litar 3 KM :-)
Bilo je ono Viško bijelo nekada kupit. 2l koštaju 2.5 marke, kupiš kiselu. To ko popije i ode kući na dvije noge može preživjet nuklearni napad.
Da to nije u tetrapaku? Sirce (nerazblazeno) je mila majka :lol: :lol: :run:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#268 Re: alkohol

Post by Jimmy McNulty »

Tomahawk11 wrote:
Da to nije u tetrapaku? Sirce (nerazblazeno) je mila majka :lol: :lol: :run:
U tetrapaku je sad, a ja kad sam to pio prije nekih 5-6 godina dođe u flaši ko bambuča :D
Bilo je i ono Mostarsko crno, isto flaša 2 litra i 2.5 marke. Sjećam se da sam popio jednom to sa kolom i otišao na stanicu čekam bus i dolaze 3 busa, ja kontam vjerovatno je onaj srednji pravi :mrgreen: tako i bi. Kakvo je ono zlo... ne bih sad popio to za 100 maraka.
Tomahawk11
Globalni moderator

#269 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Tomahawk11 »

Cuj bivsih i sadasnjih alkoholicara :-)
Nisam ba nikakav alkoholicar.
Do proslog vikenda dva mjeseca nisam popio pive.
Subota 3 komada.
Nedelja 2. Kakav je to alkoholicar? :mrgreen:
dječak sa šibicama

#270 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Tomahawk11 wrote: Do proslog vikenda dva mjeseca nisam popio pive.
Subota 3 komada.
Alkoholicar sa zapustenom formom!
supercali

#271 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by supercali »

umjereni :D
radostan dan

#272 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by radostan dan »

najgori...onaj iz potaje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#273 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Tomahawk11 »

dječak sa šibicama wrote:
Tomahawk11 wrote: Do proslog vikenda dva mjeseca nisam popio pive.
Subota 3 komada.
Alkoholicar sa zapustenom formom!

:lol: :lol:
Slab sam ja alkoholicar i tako.
Nisam nikad nesto konstantno pio.
ultima_palabra

#274 Re: alkohol

Post by ultima_palabra »

Jimmy McNulty wrote:
Jednom jaran donio neko pakovanje od 5 litara Viškog na dernek... kakav je to pomor bio, oba mi oca :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#275 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Tomahawk11 »

Mogao si kakav blazi naslov staviti, recimo: drustvo ispred granapa :D
Post Reply