Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
frngla

#251 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by frngla »

Connaisseur Karlin wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=Ga_nLkXiMGI

da ne objasnjavam,pogledaj obrazloenje :)
Fact #1: Uncircumcised men have more sensitivity than circumcised men. Men who have been circumcised lose feeling in the shaft after a period of time, due to a process called keratinization. The foreskin was meant to protect the shaft from frequent contact. Without the protection of the foreskin, the shaft is unprotected and over time, can lose sensitivity. However because of the foreskin protection, the shaft remains sensitive, which equates to more feeling during sex and manual manipulation of the penis.
Fact #2: 50 percent of all men are “uncut.” The United States is the only country in the world that has more circumcised men than uncircumcised. In the rest of the world, uncircumcised penises are the norm. So, even though it might seem as if an uncut man is a rarity, it really is not.
Fact #3: Women have an increased chance of achieving orgasm with an uncircumcised man. The foreskin acts as a “massager” for the vagina, creating more sensations for the woman. It also decreases the chance of “female dryness” during sex.
Fact #4: Uncircumcised men seldom need lubricants in order to masturbate or be masturbated. The foreskin is naturally lubricated, so when the penis is stroked, it naturally lubricates itself.
Fact #5: Uncircumcised men last as long as circumcised men during sex. Some people believe that uncut men do not last as long in bed as cut men. However, according to the Journal of Sexual Medicine, a circumcised man lasts 6.7 minutes until ejaculation compared to 6.0 minutes for an uncircumcised man.
dzaba pokusavate opravdati obrzivanje penisa :D
1. Kao što sam i sam napisao. (Nikako kao što si ti napisala da je sama kožica erogena zona!)
2. Da je obrezivanje toliko loše kao što ti predstavljaš, da li bi više od pola najrazvijenije zemlje na svijetu (USA) bilo obrezano?
3. Ovo neka bude istina
4. Ovo je presmiješno, vjeruj mi na riječ, drkam, drkale su mi i sve 5 (zamisli bez lubrikanta)
5. Nemoguće, prva teza pobija ovu tvoju petu, pročitati boldirano iz prvog (edit: Valjda je to vama ženama donekle bitno)
Last edited by frngla on 28/11/2016 18:55, edited 2 times in total.
Connaisseur Karlin

#252 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Connaisseur Karlin »

Matzan wrote:
Connaisseur Karlin wrote: mozes pisati sto go zelis,ali imam pravo da pisem iz vlastitog ugla :-D

zene koje su probal oba znaju vise i bolje :kiss:

Možeš i ti. Do prekosutra.

Čovjek ti fino navede istraživanje koje je sprovela WHO, a ti kao "argument" okačiš nekakav video gdje jedna nedojebana nimfomanka i jedna babuskara koja odavno kite nije vidjela raspredaju o nekakvim valjda ličnim iskustvima.

Doduše, svako se valjda poistovjećuje sa osobama istog svjetonazora i iskustva.
halooo,ja sma kvotirala drugog forumasha :lol:
Connaisseur Karlin

#253 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

frngla wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=Ga_nLkXiMGI

da ne objasnjavam,pogledaj obrazloenje :)
Fact #1: Uncircumcised men have more sensitivity than circumcised men. Men who have been circumcised lose feeling in the shaft after a period of time, due to a process called keratinization. The foreskin was meant to protect the shaft from frequent contact. Without the protection of the foreskin, the shaft is unprotected and over time, can lose sensitivity. However because of the foreskin protection, the shaft remains sensitive, which equates to more feeling during sex and manual manipulation of the penis.
Fact #2: 50 percent of all men are “uncut.” The United States is the only country in the world that has more circumcised men than uncircumcised. In the rest of the world, uncircumcised penises are the norm. So, even though it might seem as if an uncut man is a rarity, it really is not.
Fact #3: Women have an increased chance of achieving orgasm with an uncircumcised man. The foreskin acts as a “massager” for the vagina, creating more sensations for the woman. It also decreases the chance of “female dryness” during sex.
Fact #4: Uncircumcised men seldom need lubricants in order to masturbate or be masturbated. The foreskin is naturally lubricated, so when the penis is stroked, it naturally lubricates itself.
Fact #5: Uncircumcised men last as long as circumcised men during sex. Some people believe that uncut men do not last as long in bed as cut men. However, according to the Journal of Sexual Medicine, a circumcised man lasts 6.7 minutes until ejaculation compared to 6.0 minutes for an uncircumcised man.
dzaba pokusavate opravdati obrzivanje penisa :D
1. Kao što sam i sam napisao. (Nikako kao što si ti napisala da je sama kožica erogena zona!)
2. Da je obrezivanje toliko loše kao što ti predstavljaš, da li bi više od pola najrazvijenije zemlje na svijetu (USA) bilo obrezano?
3. Ovo neka bude istina
4. Ovo je presmiješno, vjeruj mi na riječ, drkam, drkale su mi i sve 5
5. Nemoguće, prva teza pobija ovu tvoju petu, pročitati boldirano iz prvog
1,jeste erogena zona,ali nj objasenjno u doticnom tekstu :)
2. obrezivanj je milionski biznis u SAD :D trenutno procenta orezivanja opada
3. ok
4. drugacija tehnika,i zavisi od drugih faktora
5. to je tesko potvrditi

u svakom slucaju ,razlike postoje ,i svako ima pravo da izabre sto mu se dopada , ja pisem iz vlastitog ugla i imam pravo da kazem da je obrezani bolji :)
Matzan

#254 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Matzan »

Matzan wrote:
Connaisseur Karlin wrote: mozes pisati sto go zelis,ali imam pravo da pisem iz vlastitog ugla :-D

zene koje su probal oba znaju vise i bolje :kiss:

Čovjek ti fino navede istraživanje koje je sprovela WHO, a ti kao "argument" okačiš nekakav video gdje jedna nedojebana nimfomanka i jedna babuskara koja odavno kite nije vidjela raspredaju o nekakvim valjda ličnim iskustvima.

Ili lažeš ili više pojma nemaš šta pišeš.

ja SMA uradio screenshot

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#255 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Velkoski »

Connaisseur Karlin wrote:i imam pravo da kazem da je obrezani bolji :)
:lol:

ALI NISI MUŠKO I NE MOŽEŠ govoriti u muško ime... ma ja sam gluplji što se raspravljam, neću čitat' temu više dedemi
frngla

#256 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by frngla »

Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ti ne govoriš svoje mišljenje, već ga namećeš.
Ja ne lupam napamet i ne vadim tekstove koje sam jedva pronašao na google-u pokušavajući potvrditi neka svoja vjerovanja.
Biće fakat da se u USA obrezuju kako bi zdravstvo opstalo, zaradilo :zzzz:
Kožica nije erogena zona.
Connaisseur Karlin

#257 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

frngla wrote:Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ti ne govoriš svoje mišljenje, već ga namećeš.
Ja ne lupam napamet i ne vadim tekstove koje sam jedva pronašao na google-u pokušavajući potvrditi neka svoja vjerovanja.
cijeli penis je erogen zona,stoga je i kozica dio erogene zone :D

juce sam pokusala objasniti,zato danas postavljam par tkestova

ja ne namcem svoje misjenje,ali vi obrezani mukarci ne zelite prihvatiti cinjenicu da obrezan penis moze biti bolji ,to vams smeta,i pokusavate dokazati da ne postoje razlike,ali ipak,postoje :-D
Connaisseur Karlin

#258 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Matzan wrote:
Matzan wrote:

Ili lažeš ili više pojma nemaš šta pišeš.

ja SMA uradio screenshot

Image
nije to pisala vjesalica,vec Bosanac sa dna kace :D ja sam odgovrla na frngla post :)
muha_sa

#259 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by muha_sa »

frngla wrote:Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ti ne govoriš svoje mišljenje, već ga namećeš.
cijeli penis je erogen zona,stoga je i kozica dio erogene zone :D

juce sam pokusala objasniti,zato danas postavljam par tkestova

ja ne namcem svoje misjenje,ali vi obrezani mukarci ne zelite prihvatiti cinjenicu da obrezan penis moze biti bolji ,to vams smeta,i pokusavate dokazati da ne postoje razlike,ali ipak,postoje :-D
hajd sad pojasni ako ti nije mrsko
vješalica

#260 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

glavic nije suh i grub poput neobrezanog mkanog i svilenkasotg :)

ne znam,zasto tebi smeta cinjenica da mi se vise dopada seks sa neobrezanim ,ah,da,nisi nikad probala :D
nisi ti ništa ni mogla konkretno unutra osjetiti...tu svilu i kadifu...o kojoj pričaš :wink:
Connaisseur Karlin

#261 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Velkoski wrote:

ALI NISI MUŠKO I NE MOŽEŠ govoriti u muško ime... ma ja sam gluplji što se raspravljam, neću čitat' temu više dedemi
pa ne mozes ni ti znati kakao je neobrezanom ako si obrezan :D mozes pitati ili imati seks :lol:
vješalica

#262 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

Velkoski wrote:

našla nekog neobrezanog hefta-karača pa ovdje soli mozak o osjećanjima muškarca koje ona ne može nikako znati
zanimljivo joj pa zato ona to tako...
Connaisseur Karlin

#263 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

vješalica wrote:

ne znam,zasto tebi smeta cinjenica da mi se vise dopada seks sa neobrezanim ,ah,da,nisi nikad probala :D
nisi ti ništa ni mogla konkretno unutra osjetiti...tu svilu i kadifu...o kojoj pričaš :wink:
zar sma pisala detaljno kako kad poza i slicno :D nisam :D

ako je tebi bilji obrezan ,ok good for you :) probla si neobrezan i ne dopada ti se, ok :)
vješalica

#264 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

vješalica wrote:

zar sma pisala detaljno kako kad poza i slicno :D nisam :D

ako je tebi bilji obrezan ,ok good for you :) probla si neobrezan i ne dopada ti se, ok :)
ja o svojim iskustvima nisam ovdje pričala
tako da te neobrezane udarce ostaviš za ture zajebancije po pp i drugim forumima na kojima (ne)boraviš :lol:
frngla

#265 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by frngla »

Sa povezom se naguzi i nek ti stavi 10 muškaraca bez da znaš omjer obrezan ih neobrezanih, ako ih pogodiš sve i ja ću im se naguziti momentalno.
Toliko.
Connaisseur Karlin

#266 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

vješalica wrote:
tako da te neobrezane udarce ostaviš za ture zajebancije po pp i drugim forumima na kojima (ne)boraviš :lol:
ma dobro,nemas isksutva sa neobrezanim ,razumijem :D
muha_sa

#267 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by muha_sa »

samo naprijed Karlin :thumbup:
vješalica

#268 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

Connaisseur Karlin wrote: u svakom slucaju ,razlike postoje ,i svako ima pravo da izabre sto mu se dopada , ja pisem iz vlastitog ugla i imam pravo da kazem da je obrezani bolji :)
s tom razlikom da ti ne govoriš iz svojih prava na sviđanje i doživljaj već govoriš ono što ti zapravo i ne možeš osjetiti i to namećeš kao jedini relevantan podatak navodeći neka istraživanja...
istraživanja su nebitna bar kad su u pitanju individualni doživljaji
ili su tvoji doživljaji samo bazirani na tekstovima nekih članaka iz 2007 koji se više i jedva mogu pronaći... :lol:
Connaisseur Karlin

#269 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

frngla wrote:Sa povezom se naguzi i nek ti stavi 10 muškaraca bez da znaš omjer obrezan ih neobrezanih, ako ih pogodiš sve i ja ću im se naguziti momentalno.
Toliko.
postoji tehnicka razlika :)
mali_balon

#270 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by mali_balon »

I sta bi na kraju, da ne citam, ko bolje zigu osunceni ili kukuljičari.....koji je ljepsi, koji je ukusniji, koji je bolji za zeljanik......i tako to...
muha_sa

#271 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by muha_sa »

vješalica wrote:
ma dobro,nemas isksutva sa neobrezanim ,razumijem :D
šta razumiješ :?: :shock:
dale cooper

#272 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by dale cooper »

Za nepovjerovati da ova prepirka još traje. :shock: :roll:
vješalica

#273 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

frngla wrote:Sa povezom se naguzi i nek ti stavi 10 muškaraca bez da znaš omjer obrezan ih neobrezanih, ako ih pogodiš sve i ja ću im se naguziti momentalno.
Toliko.
postoji tehnicka razlika :)
ti uočila svojim vag-inž sposobnostima,ugrađenim senzorima....

ovdje nije poenta u obrezanosti ili neobrezanosti već u tome koliko tvoja nije uredu zapravo...
to je i znanstveno dokazano
Connaisseur Karlin

#274 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

vješalica wrote:
Connaisseur Karlin wrote: u svakom slucaju ,razlike postoje ,i svako ima pravo da izabre sto mu se dopada , ja pisem iz vlastitog ugla i imam pravo da kazem da je obrezani bolji :)
s tom razlikom da ti ne govoriš iz svojih prava na sviđanje i doživljaj već govoriš ono što ti zapravo i ne možeš osjetiti i to namećeš kao jedini relevantan podatak navodeći neka istraživanja...
istraživanja su nebitna bar kad su u pitanju individualni doživljaji
ili su tvoji doživljaji samo bazirani na tekstovima nekih članaka iz 2007 koji se više i jedva mogu pronaći... :lol:
moras probati, pa ces skontati razliku,i naravno,moras imati dovoljno prethodnog seksulanog iskustva ,ne znam,zasto mi pises uvijek jako negativne postove :)
muha_sa

#275 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by muha_sa »

dale cooper wrote:Za nepovjerovati da ova prepirka još traje. :shock: :roll:
ništa se ne ibreti vec ako nešto ne znaš pitaj Karlin
Post Reply