Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Locked
arzuhal

#251 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by arzuhal »

Kaže sve dosad je laž i obmana
zavjera četničko-džihadska
i upali foluška...
Alfons Kauders

#252 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

Nakon izjave premijera Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića da Hrvatska ne može pristati na kvalifikaciju udruženog zločinačkog poduhvata za optužbu za zločin u Orašju, reagovali su iz Tužilaštva BiH, kazavši da takva kvalifikacija i ne postoji.

"S obzirom na istupe dužnosnika i institucija iz Hrvatske i netačne izjave koje su se pojavile u medijima, a povodom aktivnosti Tužilaštva BiH i SIPA-e u predmetu Matuzović Đuro i dr. za ratne zločine na području Orašja, a radi istinitog informiranja građana i medija, Tužilaštvo BiH ističe da se u predmetu za ratne zločine u Orašju, ne radi o kvalifikaciji-udruženog zločinačkog pothvata, već da se navedeni sumnjiče za kaznena djela ratnog zločina (zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika) po zapovjednoj i individualnoj odgovornosti", navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH u protekloj deceniji procesuiralo je stotine optuženih za ratne zločine, svih nacionalnosti iz svih vojnih struktura, te postupa po najvišim standardima procesuiranja predmeta međunarodnog humanitarnog prava, o čemu je informiran i ambasador Hrvatske u BiH, navode iz Tužilaštva.
Ko sto rekoh, Plenki i nije govorio o Posavcima, vec o famoznoj sestorci... Jer gle cuda, ovi nisu ni optuzeni za UZP niti bi to mogli biti.

Cirilica i dale suti, sto ce reci da je i on znao za igru, kao i Plenkovic.

E sta su ono prijetili, NATO folovi golovi? Dzaba Plenki, to purgerima tamo muda pod bubrege tusi, kod nas samo mozes belaja kakvog fasovat... Ta ce ti to?

(Cim i Srbija i Hrvatska hoce da ratuju, odmah se osjecam mladje. :D I sto je jos vaznije, odmah znam da smo na dobrom kursu :D)
Fudo387

#253 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Fudo387 »

Mozda su ih pohapsili da dodik ne moze kukati kad ga privedu, kako sipa samo srbe hapsi. :D
spreca

#254 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Priznaj da je to bilo po zadatku stranke i kalife. :mrgreen: :lol:
:lol: :lol:
ze kalanga

#255 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ze kalanga »

Nemate vi šta objašnjavati Hrvatskoj.
Uhapšeni su osumnjičeni za masovna ubistva Srba u Posavini. Red je da odgovaraju.
Fudo387

#256 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Fudo387 »

ze kalanga wrote:Uhapšeni su osumnjičeni za masovna ubistva Srba u Posavini
Bas masovna?
spreca

#257 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

bh.tornjak wrote:
spreca wrote:
Hafis wrote: Nemaš ti pojma. Svo tvoje znanje je kao i većine ovdje - rekla - kazala. 95% vas nije vidjelo Hrvatske osim Zaostroga i Drvenika, a 99% nije nikada riječi razmjenilo s nekim Hrvatom iz Hrvatske osim s carinikom i možda konobarom. Što ih opet ne sprječava da donose zaključke o bilo kojem segmentu koji se dotiče tema koje nose prefiks ''hrvatski''.
Pa nismo ercegovci Hafize...mi sa svima komuniciramo......nisi svjestan koliko si zatucan tim svojim izjavama.....izvor si sovinizma na ovom forumu.....osim shukanja nisi sposoban dvije rijeci reci.......vi ocito imate na fakultetima i smjer shukologija
ja bio 14 godina ´rvacki zet.....
eto vidis...nije samo da komuniciramo.....mi im jos svasta radimo :oops: :lol:
spreca

#258 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

ze kalanga wrote:Nemate vi šta objašnjavati Hrvatskoj.
Uhapšeni su osumnjičeni za masovna ubistva Srba u Posavini. Red je da odgovaraju.
Pa zar vi niste naslednici 4 svjeCke sile...otkud sad da neko nad vama pravi zlocin :mrgreen:
spreca

#259 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Fudo387 wrote:
Bas masovna?
skoro nekoliko ih :mrgreen:
de balzac

#260 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by de balzac »

Fudo387 wrote:
Bas masovna?
:lol:
arzuhal

#261 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by arzuhal »

Matuzović, koji je pritvoren u zeničkom zatvoru, odgovornom smatra Hrvatsku vojsku, a kaže da će imena navodno odgovornih ljudi dostaviti Tužilaštvu BiH.

Kada je Hrvatski dokumentacioni centar prije dvije godine dostavljao dokumentaciju Tužilaštvu BiH, postupio je selektivno i dostavio samo podatke za osumnjičene iz BiH, ne i Hrvatske, kazao je Dautbegović.

Dodaje kako njegov klijent smatra da je žrtveno jagnje.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ad ... z-hrvatske
Drvosjeca iz Dejcica

#262 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

arzuhal wrote:Matuzović, koji je pritvoren u zeničkom zatvoru, odgovornom smatra Hrvatsku vojsku, a kaže da će imena navodno odgovornih ljudi dostaviti Tužilaštvu BiH.

Kada je Hrvatski dokumentacioni centar prije dvije godine dostavljao dokumentaciju Tužilaštvu BiH, postupio je selektivno i dostavio samo podatke za osumnjičene iz BiH, ne i Hrvatske, kazao je Dautbegović.

Sada kada se ovaj raspriča ima da Hag ponovo obnovi neke optužnice. :mrgreen: Sada mi je jasno da ovi iz Hrvatske ne kukaju zbog ovih uhapšenih, jebe se njima za Posavinom živo, već kukaju zbog sebe i svoje guzice. :!:
Progressive House

#263 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Progressive House »

matuzović otvori pandorinu kutiju :o :D
Drvosjeca iz Dejcica

#264 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Progressive House wrote:matuzović otvori pandorinu kutiju :o :D
Sjeba Matuzović koncepciju totalno u dvije rečenice. Još kaže poslaće još dokaza Tužilaštvu BiH. :thumbup:
Banksy

#265 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Banksy »

arzuhal wrote:Matuzović, koji je pritvoren u zeničkom zatvoru, odgovornom smatra Hrvatsku vojsku, a kaže da će imena navodno odgovornih ljudi dostaviti Tužilaštvu BiH.

Ovo postaje ozbiljno.
Danas gledam bleskastog Rojsa koji kaže da je hrvatskim jedinicama u Bosni na teren prenosio naredbe Tuđmana i Šuška, uz to, kaže, nije mu jasno otkud dokumenti kad su sve Šuškove pisane tragove uredno spalili odmah nakon rata.
Mislim da su se Hrvati ovim zaista skandaloznim pritiscima na pravosuđe susjedne suverene zemlje malo zaigrali i da bi, nastave li ovim tempom i žestinom, mogli istjerati mečku kojoj se nisu nadali. Bolje im je da se povuku prije nego ih ova ''odbrana svojih časnika'' dovede do samopriznanja da su bili jedan od agresora na BiH.

Sam slučaj ima veliki potencijal da se izrodi u veliku krizu.

Alfons Kauders

#266 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

I evo konacno se u prici pojavljuje jedan zli Bosnjak koji progoni Hrvate - u svojstvu advokata generala Matuzovica. :-) Jebem te zivote.

Hafise, brzo javljaj covjeku da je ovo sve zapravo turska ujdurma i da ce ga Daut-beg zavaliti za UZP!

Dakle gdje je 30 srebrnjaka za Judu Plenkica? Preko njegovih ledja hoce da opere UZP-ovce... I da se usput ne bruka kada se sazna da su direktni pocinitelji zlocina zapravo s druge strane Save, i da ih Hrvatska stiti, a zavaljuje nase ljude. Samo sto Dautbegovic nije dobro skonto sta mu je Matuzovic rekao, jer se ne radi o jedinicama Hrvatske Vojske... Mada su bile jedinice iz Hrvatske, ali ne iskljucivo HV.

A sto se Covic ne javlja, i gdje je on u svemu tome, tice znaju. Mozda je radi onih kreativnih finansijskih operacija HDZ-a o kojim sam ranije pricao... Pa bi radije da ima bolji uvid u rad nekih institucija, taman u isto vrijeme dok budu mrcvarili ekipu iz Orasja. Ko ce znat, s njim se nikad ne zna, zato stavljam 30 srebrnjaka na X - nimalo slucajno.

I mi im krivi? Super su to oni skontali, iskoristit srpsku propagandnu igru za svoje ciljeve, preko nasih ledja, da njih ne zakaci... Samo sto su iz nekog razloga zaboravili da Matuzovic i ekipa nisu ni purgeri ni mostarski jugosloveni. Prosli su oni i gore, i jebali su majku i gorim.
Lincoln-Burrows

#267 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Lincoln-Burrows »

Bojim se da nije RH ta koja će loše proći u svemu ovome kako neki priželjkuju.
Plenković je EU parlamentarac, izboksat će on sve što je potrebno, zapravo
najgore će proći BiH jer se dodatno narušavaju odnosi.

Vidim neki bi zatvarali, kažnjavali, drugi bi se mirili i opraštali a treće
nije briga za sve ovo. Samo je potrebno izabrati stranu.
sinuhe

#268 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by sinuhe »

Svaki dan hapse osumnjicene vec godinama pa se ne dize galama. Ko su ovi uglednici?
Alfons Kauders

#269 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:Bojim se da nije RH ta koja će loše proći u svemu ovome kako neki priželjkuju.
Plenković je EU parlamentarac, izboksat će on sve što je potrebno, zapravo
najgore će proći BiH jer se dodatno narušavaju odnosi.

Vidim neki bi zatvarali, kažnjavali, drugi bi se mirili i opraštali a treće
nije briga za sve ovo. Samo je potrebno izabrati stranu.
Nece proci lose, ali nece ni dobro.

Nama svejedno - jer nam malo sta moze uraditi da dodatno narusi odnose... A ne moze nam ni priciniti ekonomsku stetu bez da ne upuca i sebe u nogu.

Drugim rijecima sad ce malo da kmeci - ali vec je poceo da laze javnost i vuce ishitrene poteze, pa ce na kraju sve to izgledati bedasto - zaliti se na BiH sto procesuira 10 Hrvata, a ti Hrvati ce zavaliti izvrsitelje iz Hrvatske... koje bi ovaj kao da stiti... jebes me ako znam sta ce pokusati dokazati? I jedni i drugi su drzavljani RH, a jedne bi da zavali da bi stitio druge? Ipak su neki jednakiji od drugih. Uglavnom, vec je poceo da gubi ako ne najjace, onda najzvucnije adute i neki "moral high ground".

Strana se ne bira. Strana bira tebe. :D
Kikibombona

#270 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Kikibombona »

Sjeba Matuzović koncepciju totalno u dvije rečenice. Još kaže poslaće još dokaza Tužilaštvu BiH. :thumbup:
To mi nije palo na um, a i kako ce kada o zbivanjima u Orasju ne znam nista.

Al' kad covjek proklikera u glavi, itekako ima smisla. Moguce je da za zlocine u Orasju odgovornost snosi vojska RH. Mozda su radi toga planuli.

I ne kontam kakav je smisao ove teme, kakav je ovo naslov?

Da li Bosnjaci podrzavaju rad Tuzilastva BiH, da se rasvijetle zlocini nad njenim drzavljanima!??

Kako u ovakvim prilikama dvostruki standardi dodju na vidjelo.
Lincoln-Burrows

#271 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Lincoln-Burrows »

Alfons Kauders wrote: Nece proci lose, ali nece ni dobro.

Nama svejedno - jer nam malo sta moze uraditi da dodatno narusi odnose... A ne moze nam ni priciniti ekonomsku stetu bez da ne upuca i sebe u nogu.

Drugim rijecima sad ce malo da kmeci - ali vec je poceo da laze javnost i vuce ishitrene poteze, pa ce na kraju sve to izgledati bedasto - zaliti se na BiH sto procesuira 10 Hrvata, a ti Hrvati ce zavaliti izvrsitelje iz Hrvatske... koje bi ovaj kao da stiti... jebes me ako znam sta ce pokusati dokazati? I jedni i drugi su drzavljani RH, a jedne bi da zavali da bi stitio druge? Ipak su neki jednakiji od drugih. Uglavnom, vec je poceo da gubi ako ne najjace, onda najzvucnije adute i neki "moral high ground".

Izgleda da pada u vodu teorija o izdaji Posavine kada se
podižu optužnice protiv HV.
Kikibombona

#272 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote:I evo konacno se u prici pojavljuje jedan zli Bosnjak koji progoni Hrvate - u svojstvu advokata generala Matuzovica. :-) Jebem te zivote.

Hafise, brzo javljaj covjeku da je ovo sve zapravo turska ujdurma i da ce ga Daut-beg zavaliti za UZP!

Dakle gdje je 30 srebrnjaka za Judu Plenkica? Preko njegovih ledja hoce da opere UZP-ovce... I da se usput ne bruka kada se sazna da su direktni pocinitelji zlocina zapravo s druge strane Save, i da ih Hrvatska stiti, a zavaljuje nase ljude. Samo sto Dautbegovic nije dobro skonto sta mu je Matuzovic rekao, jer se ne radi o jedinicama Hrvatske Vojske... Mada su bile jedinice iz Hrvatske, ali ne iskljucivo HV.

A sto se Covic ne javlja, i gdje je on u svemu tome, tice znaju. Mozda je radi onih kreativnih finansijskih operacija HDZ-a o kojim sam ranije pricao... Pa bi radije da ima bolji uvid u rad nekih institucija, taman u isto vrijeme dok budu mrcvarili ekipu iz Orasja. Ko ce znat, s njim se nikad ne zna, zato stavljam 30 srebrnjaka na X - nimalo slucajno.

I mi im krivi?
Super su to oni skontali, iskoristit srpsku propagandnu igru za svoje ciljeve, preko nasih ledja, da njih ne zakaci... Samo sto su iz nekog razloga zaboravili da Matuzovic i ekipa nisu ni purgeri ni mostarski jugosloveni. Prosli su oni i gore, i jebali su majku i gorim.
Ko smo to mi ili ko su ti tvoji?
O kome je rijec?
O Bosnjacima, Bosancima, Jugoslavenima, pristalicama SDA ili NSRZB...?

Tuzilastvo BiH predstavlja sve gradjane BiH.

Ili ti zelis reci da drzava ne postoji VEC SAMO PLEMENSKE POLITIKE.

Nekako mi ova tvoja prica ide u prilog Dodikovoj koji kaze 'necu da mi sude muslimani'. I ako je vjerovati tebi, njegova bojazan je opravdana. Bice da institucije BiH imaju navijacki stav, ovisno pod cijom su kontrolom. I kako onda ocekivati pravicno sudjenje? Da li treba pomilovati sve do sada osudjene ratne zlocince jer je proces vodio pristrasan sud?

Trebamo li onda donijeti zakon da Srbinu moze suditi samo Srbin, Bosnjaku Bosnjak i Hrvatu Hrvat. I obavezno da bude certificiran.

Sada imamo slucaj da srpsko Tuzilastvo BiH sudi Hrvatima. Pa ako je Tuzilastvo takvo, ja se poserem ba njega, kao i na Ustavni sud ako je bosnjacki. Onda ovdje nema drzave nikako. Sve je prevara i laz. Sve dosadasnje odluke i zakone treba ponistiti jer su doneseni na temelju etnickih animoziteta a ne prava i pravde.

Posto sam Bosanac, meni moze suditi samo Bosanac. Odmah da kazem. Nabijem na kurac srpske, bosnjacke i hrvatske institucije.
spreca

#273 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Kikibombona wrote:
To mi nije palo na um, a i kako ce kada o zbivanjima u Orasju ne znam nista.

Al' kad covjek proklikera u glavi, itekako ima smisla. Moguce je da za zlocine u Orasju odgovornost snosi vojska RH. Mozda su radi toga planuli.

I ne kontam kakav je smisao ove teme, kakav je ovo naslov?

Da li Bosnjaci podrzavaju rad Tuzilastva BiH, da se rasvijetle zlocini nad njenim drzavljanima!??

Kako u ovakvim prilikama dvostruki standardi dodju na vidjelo.
nema nikakvih dvojnih standarda......a naslov teme je zbog toga sto se za hapsenje zamotano ko sarma optuzuju Bosnjaci iako svi u Hr dobro znaju koje podnio tuzbu i kakv je sistem vlasti kod nas...Zg se pravi kao da nezna nista ....kao da zive na grenlandu......ovo je pritisak na Bosnjake ...zasto?
spreca

#274 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote:
to je samo dokaz
Alfons Kauders

#275 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:
Alfons Kauders wrote: Nece proci lose, ali nece ni dobro.

Kako znas da je u pitanju HV?
Locked