Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post Reply
aratet

#251 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by aratet »

palermo wrote:
Gojeni H wrote:O mogucnosti izbjegavanja rata 1992. god.
Da li je, prema Vašem sudu, na Bosnu i Hercegovinu izvršena agresija i genocid nad Bošnjacima?

Da, bez ikakve sumnje. Agresija je planirana, a genocid je dio plana. Mene su Milošević i Tuđman lagali kada su rekli da će Bosnu i Hercegovinu podijeliti bez rata, zato što su isto kao i ja znali da se ona bez rata i zločina ne može podijeliti. Njih dvojica su se dogovorili u Karađorđevu, napravili ratni budžet u kome je 81 posto bilo namijenjeno za vojsku, srušili savezne institucije... Ne znam šta su još trebali uraditi Milošević i Tuđman da se dokaže postojanje njihovog ratnog plana iz Karađorđeva?

Ante Markovic

http://www.b92.net/info/vesti/pregled_s ... _id=124347
Bogami, drug moj, ti si gori od ovih. Jel to pokušavaš da ih biješ argumentima, pa ne zanimaju njih argumenti, ovdje se izvlače rečenice iz konteksta, namjerno zaboravlja okruženje u kojem se radilo i borilo.

narod koji nema svoju historiju i nema historijske vođe i nije narod, i upravo to i jeste cilj ove kampanje koja traje evo skoro dvadeset i pet godina (ovdje na forumu otkako je osnovan), pokazati da Bosna i Hercegovina a pogotovo Bošnjaci nema niti historije niti svoje historijske ličnosti, niti ih može imati. A takvi narodi i države i ne zaslužuju da postoje.

To što se u ovu igru velikosrpskih i velikohrvatskih nacionalnih elita nesvjesno (vjerujem nesvjesno) uključuje i dio bošnjačke i probosanske populacije je samo dokaz koliki nas put još čeka.

De covjece umij se pa otvorio oci.
90% omladinebi sutra otislo bez razmisljanja vani da se ukaze sanse, a ti govoris o nekom putu.
Ovdje moze samo gore biti.
General War

#252 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

Mohamad Sissoko wrote:
General War wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Kolika je tek onda odgovornost likova koji u tim vremenima pozivaju na bratstvo i jedinstvo i nosaju titine slike, kunu se u JNA dok ista vec krenula u razaranje?
Takvi danas najzesce kritikuju Aliju zbog te recenice.
A tek onih koji su potpisivali mirovne planove pa onda povlacili potpise, koji su se oslanjali na cace i cele da ih brane, koji su pod tom mrskom zastavom zarobljeni pa postavljeni za nacelnika GS, koji su imali vremena da organizuju nekakve MOS ove, a kleli se u institucije, otvoreno saradjivali sa iranskim " turistima"...haj ba
Nista gore po punjenje masovnih grobnica Bosnjacima nije uticalo do ispiranje mozga socijalizmom i bratstvom i jedinstvom.To ni 100 Alija ne bih moglo rjesit.

Kad lik u Podrinju krene pokazivat koja muslimanska kuca ima oruzje u ime mira i bratstva i jedinstva a kasnije ga ta ista grupa "zajednicke patrole" strpa u logor.
Takvom mentalitetu i gluposti prosjecnog muslimanskog zaljubljenika u Jugu da Alija udje u glavu nije pomagalo.
Nije Alija ali Muhamed je bio na pragu toga...ali kako muslimanskom nacionalisti objasniti da nije bilo vrijeme niti su stvari isle u prilog Alijinoj politici dva misljenja u jednom danu, a sijekovac i ravno odavno poharani prije zvornika
aratet

#253 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by aratet »

Multi kulti Armija, i Omer i Mirko i Stefan idu zajedno u Dzamiju i zajedno vicu Allahu ekber.
palermo

#254 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by palermo »

aratet wrote:
De covjece umij se pa otvorio oci.

Ustajem sa sabahom, godine valjda, tako da sam se bogami davno umio i otvorio oči...
Gojeni H

#255 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Gojeni H »

asurbanipal wrote:
Gojeni H wrote:Zasto ne treca mogucnost, da je UDBA vec pokrila Mlade Muslimane daleko prije pojavljivanja Izetbegovica starijeg?
Zasto bi to bilo nemoguce?

Koja je funkcija A.I. onda bila? Slučajni prolaznik?

Ili možda želiš reći da uopšte nije bio MM, niti da je imao konakte sa njima, i da njegove apologete Isaković, Džunuzović lažu?
Nemam pojma koja je Izetbegoviceva funkcija bila. Zasto ne bi bio slucajni prolaznik? Ljudi su zatvarani a veze nisu imali sa MM.

Vec je dokazano da je Izetbegovic bio pripadnik MM.
Mohamad Sissoko

#256 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Mohamad Sissoko »

General War wrote: Nije Alija ali Muhamed je bio na pragu toga...ali kako muslimanskom nacionalisti objasniti da nije bilo vrijeme niti su stvari isle u prilog Alijinoj politici dva misljenja u jednom danu, a sijekovac i ravno odavno poharani prije zvornika
Tesko je bilo ikome objasnit kad si imao gomilu komunjara i zaludjenika u SFRJ i podvalu za maloumne zvanu bratstvo i jedinstvo te pacijenata titinog kulta licnosti koji su dizali titine slike kao da je upitanju mega giga oruzje koje ce rastjerati sva zla.
Evo i danas puna ih Tuzla, hoce da nam kazu da smo mi i nasa politika krivi sto su nas punili u masovne grobnice a mogli smo se pomoliti Titu i on bi dosao da nas spasi.
aratet

#257 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by aratet »

Steta sto Alija nije ziv da svi skupa dovimo za Tuzlu.
I Ismar i Sreten i Josip.
General War

#258 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

Mohamad Sissoko wrote:
General War wrote: Nije Alija ali Muhamed je bio na pragu toga...ali kako muslimanskom nacionalisti objasniti da nije bilo vrijeme niti su stvari isle u prilog Alijinoj politici dva misljenja u jednom danu, a sijekovac i ravno odavno poharani prije zvornika
Tesko je bilo ikome objasnit kad si imao gomilu komunjara i zaludjenika u SFRJ i podvalu za maloumne zvanu bratstvo i jedinstvo te pacijenata titinog kulta licnosti koji su dizali titpine slike kao da je upitanju mega giga oruzje koje ce rastjerati sva zla.
Evo i danas puna ih Tuzla, hoce da nam kazu da smo mi i nasa politika krivi sto su nas punili u masovne grobnice a mogli smo se pomoliti Titu i on bi dosao da nas spasi.
Dobro, a kad gledas danasnju BiH i lik i djelo AI, i kontekst onoga sta si napisao, osjecas li se malo pogubljeno?
Mohamad Sissoko

#259 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

aratet wrote:Steta sto Alija nije ziv da svi skupa dovimo za Tuzlu.
Ti dovi za Netanyahua i Ariela Sharona.
aratet

#260 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by aratet »

Mohamad Sissoko wrote:
Ja ne dovim, prepustam Alijinim simpatizerima (cisto sumnjam da ce neko od njih reci da ne dovi).
palermo

#261 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by palermo »

Gojeni H wrote:
Ne pokusavam ja da bijem bilo koga bilo cime.
Nekada mi tesko pada da djeca o zadnjem ratu ne uce skoro nista u skoli.

Mnogo mi je teze slavljenje kultova licnosti, bilo Brozovog ili Izetbegovicevog.

Sve od 40 i nekog do 70 i nekog godista treba prvo da ode pod zemlju da bi bila stvoren objektivna slika o Izetbegovicu, kao i o vremenu u kojem je radio.
Da ne ulazim sada u filozofiranje.....ali objektivna slika Izetbegovića i vremena u kojem je radio nikada neće postojati jer naprosto "objektivnost" će uvijek biti generisana vladajućim sistemom vrijednosti.

O Aliji Izetbegoviću se može raspravljati ovako ili onako, mogu se analizirati njegovi potezi, i dobri i loši, ali dubokog sam uvjerenja da bez općeg prihvatanja pozitivne historijske uloge rahmetli Alije mi sami sebi oduzimamo svojstva naroda. Dokazujemo da smo nesposbni da budemo čuvari historije, ili riječnikom velikosrpskih ideologa, dokazujemo da smo historijska greška.

I nema to mnogo veze sa kultom ličnosti
ultima_palabra

#262 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by ultima_palabra »

Mohamad Sissoko wrote:
Tesko je bilo ikome objasnit kad si imao gomilu komunjara i zaludjenika u SFRJ i podvalu za maloumne zvanu bratstvo i jedinstvo te pacijenata titinog kulta licnosti koji su dizali titine slike kao da je upitanju mega giga oruzje koje ce rastjerati sva zla.
Kako li se onda Tuzla odbrani? Po tvom pisanju Tuzlaci su tenkove JNA trebali dočekivati sa cvijećem, a oni ih najuriše iz grada.

U maju 1992. Alija je imao uticaja u Tuzli kao i Kiro Gligorov.
SmokingMan

#263 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by SmokingMan »

Inače su ljudi zadovoljni kako se živi,mislim ipak raja je u mogućnosti da svake godine ide na more,pa makar na kredit,samo da još nema ovih komunjara koji kritikuju alijinu zaostavštinu,još bi se bolje živjelo.
BHCluster

#264 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

Mohamad Sissoko wrote:
Jesu li to oni likovi iz Izraela, onog istog Izraela sto je Srbima prodavao naouruzanje tokom agresije na BiH?
BHCluster

#265 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

Haj sto serete po Aliji (politicar ko politicar naravno zasluzio je) ali ne kontam zasto po Armiji Republike Bosne i Hercegovine? Koliki kreten moras biti ali bas kreten za tako nesto...
Mohamad Sissoko

#266 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

aratet wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Ja ne dovim, prepustam Alijinim simpatizerima (cisto sumnjam da ce neko od njih reci da ne dovi).
Ma ja, vi cionisti ne dovite.Izvini.
zagortenej

#267 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by zagortenej »

BHCluster wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Jesu li to oni likovi iz Izraela, onog istog Izraela sto je Srbima prodavao naouruzanje tokom agresije na BiH?
U Sarajevu otvorena muslimansko-jevrejska konferencija, mjesto sklada različitih naroda

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /170807106
:bih:
aratet

#268 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by aratet »

BHCluster wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Hahha, pa Srbima su naoruzanje prodavali i jos neki koji su za vrijeme Alije postali biznismeni.
Mohamad Sissoko

#269 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

ultima_palabra wrote: Kako li se onda Tuzla odbrani? Po tvom pisanju Tuzlaci su tenkove JNA trebali dočekivati sa cvijećem, a oni ih najuriše iz grada.

To nema veze sa napisanim.Promašio si poentu.
The 51st State

#270 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by The 51st State »

ultima_palabra wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Kako li se onda Tuzla odbrani? Po tvom pisanju Tuzlaci su tenkove JNA trebali dočekivati sa cvijećem, a oni ih najuriše iz grada.

odbranili su se na konto podrinja..., a inace dok je gorilo podrinje recimo clanovi patriotske lige su bili hapseni.
BHCluster

#271 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

aratet wrote:
BHCluster wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Ti dovi za Netanyahua i Ariela Sharona.
Hahha, pa Srbima su naoruzanje prodavali i jos neki koji su za vrijeme Alije postali biznismeni.

Znaci jesu. A drago mi je da si se i ti pridruzio toj strani koja je podrzavala cinitelje najvecih ratnih zlocina nakon Drugog svjetskog rata, i sad kad usporedis tekbiranje i nazivanje selama sa ovim sta ti podrzavas.
ultima_palabra

#272 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by ultima_palabra »

Mohamad Sissoko wrote:
ultima_palabra wrote: Kako li se onda Tuzla odbrani? Po tvom pisanju Tuzlaci su tenkove JNA trebali dočekivati sa cvijećem, a oni ih najuriše iz grada.

Kako sam promasio?

Moja teza je da je odbrana bila uspjesnija tamo gdje je uloga SDA bila minorna (Tuzla) i tamo gdje su se ljudi morali snalaziti sami zbog fizicke odsjecenosti (Bihac, Hercegovina).
Fudo387

#273 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Fudo387 »

ultima_palabra wrote:Kako sam promasio?Moja teza je da je odbrana bila uspjesnija tamo gdje je uloga SDA bila minorna (Tuzla) i tamo gdje su se ljudi morali snalaziti sami zbog fizicke odsjecenosti (Bihac, Hercegovina).
Zenica?
Travnik?
Bugojno?
Inace poznata partizanska uporista. :D
Thorgerson

#274 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Thorgerson »

BHCluster wrote:Haj sto serete po Aliji (politicar ko politicar naravno zasluzio je) ali ne kontam zasto po Armiji Republike Bosne i Hercegovine? Koliki kreten moras biti ali bas kreten za tako nesto...
Polako druze. Za 10 godina ce ABiH biti agresor. Vec se ide lagano u tom pravcu. Mislim, Armija je vec ionako oznacena kao muslimanska. Sad se ide dalje.

To i jeste poenta.

A ovo kenjanje po aliji ok, ali se pretjeruje. Tipa da je on najzasluzniji za nasu sudbinu. Lik je bio predsjednik u vanrednom ratnom stanju. Pa citavo vrijeme je proveo na toj poziciji haman u vanrednom stanju. I ok, eto serite. Imate pravo puno na to - medjutim jos jednom ponavljam, nije svako ko ovdje malo vuce na stranu Alije I, muslimancina, bakirovac itd.

Druga stvar treba imati na umu da na ovaj klix dolazi svako i svasta. Tako da isti oni koji komentarisu po portalu i pisu bljuvotine, su i ovdje medju nama.

Ja necu i ne mogu prihvatiti da mi je vise zla nanio Alija, nego karadzic, tudjman, milosevic. A to se ovjde normala pise i potura.

Ja ne mogu i necu prihvatiti da su srbi krenuli u agresiju da nas pobiju i istrijebe, eto samo zato sto smo hteli nezavisnost. A vidim u to se ovdje slijepo vjeruje i pusi se dodikova propaganda, koja je nastavak karadziceve (idite u nezavisnost, nestat cete) . Jest, da nismo to uradili oni bi nas cvijecem posipali i zivjeli bi sretno do kraja zivota. :roll: :run:
Mohamad Sissoko

#275 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

ultima_palabra wrote:
Mohamad Sissoko wrote:

Kako sam promasio?

Moja teza je da je odbrana bila uspjesnija tamo gdje je uloga SDA bila minorna (Tuzla) i tamo gdje su se ljudi morali snalaziti sami zbog fizicke odsjecenosti (Bihac, Hercegovina).
Profulao si tezu.Niti sam ja nesto sa tobom raspravljao a uletio si pa ti kazem prica nije o tome a ti opet...al hajd.

Poenta je bila da postoji i da je postojao veliki broj ljudi a pogotovo danas imas ih u Tuzli koji za masovno punjenje grobnica krive bosnjacku poltiku tipa kao kad Nele kaze za ubijenu djecu Sarajeva..."glasali ste za nacionalne stranke, sta ste ocekivali"...jbte kao et kad glasas za nacionalnu stranku svjesno ocekujes da te neko strpa u masovnu grobnicu.Gle cuda to pisu uglavnom zagrizeni titini pioniri i stovaoci mita o bratstvu i jedinstvu naroda koji malo malo se pokolju do zadnjeg
Tako da to sto ti sad pises nema veze sa onim sto sam ja htio reci.
Last edited by Mohamad Sissoko on 09/08/2017 12:04, edited 1 time in total.
Post Reply