palermo wrote:Bogami, drug moj, ti si gori od ovih. Jel to pokušavaš da ih biješ argumentima, pa ne zanimaju njih argumenti, ovdje se izvlače rečenice iz konteksta, namjerno zaboravlja okruženje u kojem se radilo i borilo.Gojeni H wrote:O mogucnosti izbjegavanja rata 1992. god.
Da li je, prema Vašem sudu, na Bosnu i Hercegovinu izvršena agresija i genocid nad Bošnjacima?
Da, bez ikakve sumnje. Agresija je planirana, a genocid je dio plana. Mene su Milošević i Tuđman lagali kada su rekli da će Bosnu i Hercegovinu podijeliti bez rata, zato što su isto kao i ja znali da se ona bez rata i zločina ne može podijeliti. Njih dvojica su se dogovorili u Karađorđevu, napravili ratni budžet u kome je 81 posto bilo namijenjeno za vojsku, srušili savezne institucije... Ne znam šta su još trebali uraditi Milošević i Tuđman da se dokaže postojanje njihovog ratnog plana iz Karađorđeva?
Ante Markovic
http://www.b92.net/info/vesti/pregled_s ... _id=124347
narod koji nema svoju historiju i nema historijske vođe i nije narod, i upravo to i jeste cilj ove kampanje koja traje evo skoro dvadeset i pet godina (ovdje na forumu otkako je osnovan), pokazati da Bosna i Hercegovina a pogotovo Bošnjaci nema niti historije niti svoje historijske ličnosti, niti ih može imati. A takvi narodi i države i ne zaslužuju da postoje.
To što se u ovu igru velikosrpskih i velikohrvatskih nacionalnih elita nesvjesno (vjerujem nesvjesno) uključuje i dio bošnjačke i probosanske populacije je samo dokaz koliki nas put još čeka.
De covjece umij se pa otvorio oci.
90% omladinebi sutra otislo bez razmisljanja vani da se ukaze sanse, a ti govoris o nekom putu.
Ovdje moze samo gore biti.