Bye, bye Konzum

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
melac

#251 Re: Bye, bye Konzum

Post by melac »

Rugafet wrote:Ma nema veze kolike su cijene, samo neka je premium i da nema nigdje drugo to da se kupi meni je to jedino bitno.
Samo sad mi nije bas najjasnije, konzum propada bye bye, ovo ono, dolazi lidl, dolazi walmart sve provjerene informacije a sad velika ulaganja, premium objekti i sl. Je li Konzum tropno ili nije?
Bas tako, ko tu koga jebe. Meni se cini da Konzumu nikad bolje nije islo, a opet neki kazu Konzum propada, hajd ga znaj.
Ali ima i ona seljacka, svaka mlada se sredi prije udaje.
Rugafet

#252 Re: Bye, bye Konzum

Post by Rugafet »

Ma ne znam ni sam, bas sad razmisljam Ivicu da nazovem da mi fino covjek objasni o cemu se tu tacno radi. Ako je kriza, da se organizujemo (pa ima nas Cvorovica majku mu .ebem), covjeku da pomognemo.
Last edited by Rugafet on 06/11/2016 21:33, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#253 Re: Bye, bye Konzum

Post by japin_mutapi »

renoviraju objekt parama od coca-cole
mangupski
CherryLips

#254 Re: Bye, bye Konzum

Post by CherryLips »

Kazu ulazu 16 miliona za renoviranje,ko da ga prave iz temelja...oprace se novcica dosta
Better Man

#255 Re: Bye, bye Konzum

Post by Better Man »

Ako mjenjaju sve iz temelja, onda nije ni čudno da košta toliko.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
made_in_sarajevo

#256 Re: Bye, bye Konzum

Post by made_in_sarajevo »

pricao sam vec da se na kraju mercatora trebalo renovirati i ponuda moja firme za jedan dio oko struje je oko 100 000KM bilo. sad na to gdje su instalacije struje,grijanja,klima,alarmi,vatrodojava,plocice,krecenje,rasvjeta,frizideri novi ako budu, police isto... nakupi se toga bruku jos pogotovo ako ce premjestati radnje i one stepenice ulazne. eh sad je pitanje kako ce konzum sve to placati, mi kad smo nudili doslo je dotle odgoda 90 dana, moze li u konzervama :mrgreen: . moglo bi ovdje biti prebijanja preko poslovnih prostora pa da kirija ne ide konzumu nego nekom gazdi firme sto je radio
VjecitiStudent

#257 Re: Bye, bye Konzum

Post by VjecitiStudent »

Naš potrošački interes je da ima što više različitih trgovaca u našim gradovima. Još bolje je ako su svi međusobno posvađani, pa onda ratuju niskim cijenama i kvalitetnom robom.
Ako sve spadne na jednog ili dvojicu, monopoli će nam odrati kožu sa leđa.
Hakiz

#258 Re: Bye, bye Konzum

Post by Hakiz »

VjecitiStudent wrote:Naš potrošački interes je da ima što više različitih trgovaca u našim gradovima. Još bolje je ako su svi međusobno posvađani, pa onda ratuju niskim cijenama i kvalitetnom robom.
Ne ide to baš tako kod nas.

Pogledaj oblast u kojoj imaš puno konkurencije, računarska oprema i mobiteli. Opet ti je ponuda ista kod svih, u suštini loša (i osnovnih uređaja, a naročito dodatne opreme) i uslovi (garancija, plaćanje itd) skoro isti kod svih.

Vidiš, na primjer, na stranici proizvođača laptop, recimo Lenovo. Ako ga nema u Imtecu nema ga ni u Plusu ni u BBS-u, ni u ovoj ni u onoj radnji. Ja kupio mobitel, uvoznik Kimtec, nema nigdje gel maska za njega, nema rezervna folija za ekran, nema rezervna baterija, nema ništa.

Imao ti 3 ili 103 trgovačka lanca, opet će ti ponuda biti ista, uglavnom loša.
supercali

#259 Re: Bye, bye Konzum

Post by supercali »

to ima smisla ako trazis lihtenstajnski sir andorsku salamu i san marino vino

posto je ovdje pitanje o hljebu mlijeku pastetama supama i sl koji se proizvode u bih i okolini je bolje imati 103 nego 3
i sam si pomenuo ako trazis neki laptop mobitel i sl ima u svakom a cim trazis nesto dodatno nema nigdje
karanana

#260 Re: Bye, bye Konzum

Post by karanana »

Hakiz wrote:
VjecitiStudent wrote:Naš potrošački interes je da ima što više različitih trgovaca u našim gradovima. Još bolje je ako su svi međusobno posvađani, pa onda ratuju niskim cijenama i kvalitetnom robom.

Pogledaj oblast u kojoj imaš puno konkurencije, računarska oprema i mobiteli. Opet ti je ponuda ista kod svih, u suštini loša (i osnovnih uređaja, a naročito dodatne opreme) i uslovi (garancija, plaćanje itd) skoro isti kod svih.

Vidiš, na primjer, na stranici proizvođača laptop, recimo Lenovo. Ako ga nema u Imtecu nema ga ni u Plusu ni u BBS-u, ni u ovoj ni u onoj radnji. Ja kupio mobitel, uvoznik Kimtec, nema nigdje gel maska za njega, nema rezervna folija za ekran, nema rezervna baterija, nema ništa.

da, nemoguce je porediti uvoznu i relativno skupu robu tipa kompjuterske opreme sa hljebom, mlijekom i stvarima koje kupujes svaki dan. to je potpuno drugaciji sistem nabave i trgovine.
Hakiz

#261 Re: Bye, bye Konzum

Post by Hakiz »

karanana wrote:
Hakiz wrote:

da, nemoguce je porediti uvoznu i relativno skupu robu tipa kompjuterske opreme sa hljebom, mlijekom i stvarima koje kupujes svaki dan. to je potpuno drugaciji sistem nabave i trgovine.
Pa, ako je sve šta neko kupuje kruh i mlijeko, onda mu je svejedno. Ali i sa robama široke potrošnje je slična situacija.
1946--1987

#262 Re: Bye, bye Konzum

Post by 1946--1987 »

Sta se desava u family centru, nisam upratio?
Better Man

#263 Re: Bye, bye Konzum

Post by Better Man »

1946--1987 wrote:Sta se desava u family centru, nisam upratio?
Vrši se komplet renoviranje.
HAVANA

#264 Re: Bye, bye Konzum

Post by HAVANA »

:lol: Kupuje mudo od ovce.
animus

#265 Re: RE: Re: Bye, bye Konzum

Post by animus »

MickeyPierce wrote:Suska se da konzum kupuje bingo
To kad bi i bila istina nije moguce radi monopola. Na stranu sto oni nemaju para za to vec je to i smjesno i zamisliti.
pinkman

#266 Re: Bye, bye Konzum

Post by pinkman »

Nije na prodaju plus nemaju para. :)
Krokodajl

#267 Re: Bye, bye Konzum

Post by Krokodajl »

Bingo kupuje Konzum, zvat će se Binko.
a ako Konzum kupi Bingo, zvat će se Kongo.
KB9

#268 Re: Bye, bye Konzum

Post by KB9 »

da li se vratila coca-cola u propalu firmu? :izet:
pinkman

#270 Re: Bye, bye Konzum

Post by pinkman »

MickeyPierce wrote:
pinkman wrote:
Nije na prodaju plus nemaju para. :)
sve je na prodaju.
Nemas pojma.
Ridjobrki

#271 Re: Bye, bye Konzum

Post by Ridjobrki »

Konzum se morao riješiti nekih prodavnica kad je kupovao Mercator da bi ispoštovao propis o maksimalnom udjelu u tržištu BiH. Toliko što se tiče međusobnom preuzimanju ova dva tržišna igrača.
pinkman

#272 Re: Bye, bye Konzum

Post by pinkman »

plincevic wrote:covjek je u pravu, Konzum iza Nove Godine preuzima Bingo
Konzum sad da moze da izadje sa bh. trzista, izasao bi. Medjutim, u ovom momentu ne moze nikako da se bezbolno povuce. Dugovi koncerna su ogromni, Mercator ih je jako puno kostao i nema sansi da preuzmu Bingu, niti su oni zainteresovani za prodaju iz vise razloga. Nemojte se prosipati dzaba.
KB9

#273 Re: Bye, bye Konzum

Post by KB9 »

konzum preuzima bingo

u medjuvremenu dacia je poslala izdasnu ponudu da kupi volkswagen :izet:
TouringBiker
Grijem se na: Struju

#274 Re: Bye, bye Konzum

Post by TouringBiker »

pinkman wrote:
plincevic wrote:covjek je u pravu, Konzum iza Nove Godine preuzima Bingo
Konzum sad da moze da izadje sa bh. trzista, izasao bi. Medjutim, u ovom momentu ne moze nikako da se bezbolno povuce. Dugovi koncerna su ogromni, Mercator ih je jako puno kostao i nema sansi da preuzmu Bingu, niti su oni zainteresovani za prodaju iz vise razloga. Nemojte se prosipati dzaba.
Po vijestima mozemo dobiti i Lidl mjesto Konzuma u ex-Mercatoru:

http://** No links **.ba/clanak/154130/sta-se-zai ... ropast-ili

Jednom gledao program Holiday Check na nekoj od njemackih televizija, provjeravali kakvi su hoteli, kampovi, trgovine. Cijene u hrvatskom Lidlu u prosjeku 30% vise nego u njemackom, za iste artikle (a njemacke plate?). A u Makarskoj, Lidl pun, dok u velikom Konzumu na ulazu u grad iz smjera Ploca mozes kupce na prste prebrojati. E, bas bi nas Lidl usrecio i da dodju - jos jedna masina za izvlacenje para naivnim Bosancima.
KB9

#275 Re: Bye, bye Konzum

Post by KB9 »

konzum preuzima bingo :lol:

u medjuvremenu real madrid postaje pogon za razvijanje igraca tuzlanskoj slobodi :lol:
Locked