Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post Reply
insomnia78

#251 Re: RE: Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
ABH017 wrote:
Kikibombona wrote:Kosti im se raspale, svima koji su za ovo glasali.

Odavno nista odvratnije nisam vidio.
Glasali su politički predstavnici srpskog naroda, svi do jednog. Zašto? Sigurno ne da bi se dodvorili tim istim zločincima, već glasačkom tijelu tj. većinskom narodu u genocidnoj tvorevini, te na taj način, još jednom potvrdili svoju opredjeljenost za očuvanje tekovina stečenih genocidom i zločinom.

Koliko god se pojedini forumaši ljutili, to su fakti. Nisu to izmislili bošnjački radikalisti na ovom forumu, već su to potvrdili njihovi političari, po ko zna koji put.
Elita diktira procese, narod slijedi.

Da li je narod pozvao vlasti RS da odlijuju ratne zlocince? Da li su se desili neki protesti u to ime? Ne. Srpska elita u RS je to uradila iz politickih razloga.

Isto tako, nije srpski narod devedesetih zelio rat i krv, kao sto ne zeli nijedan narod, vec je zeljela srpska elita. Preko medija, koristeci se propagandom, najvise strahom, oni su uvjerili srpski narod da je rat neophodan.

Narod ne moze biti genocidan. Moze samo odredjena politika. Srpska politika je devedesetih bila genocidna, a danas njeguje tekovine genocida i etnickog ciscenja.

Moj je principijelan stav da uvijek osudjem elitu. Narod je stoka, svugdje. Narod ne treba amnestirati od odgovornosti, posebno one koji na bilo koji nacin podrzavaju zlo, ali ostricu borbe protiv zla treba usmjeriti na elitu. Elita zeli da se njihova politika poistovjeti sa narodom. Dodik svaki napad na njega karakterise kao napad na srpski narod. Jasno je i zasto.
Pricas gluposti. Narod je do usiju ogrezo u krvi komsija 90-tih.
Progressive House

#252 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Progressive House »

i tako tema (po default-u) ode u smijeru "radikalnih bošnjaka" ili "ko nas bre zavadi" :-) :-)
listopad

#253 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by listopad »

Proglasavanje jednog naroda genocidnim moze biti samo cisti sovinizam i ne moze biti opravdan cak i onda kada je u pitanju ogorcenost zbog bola koji je nekome nanesen od strane pripadnika tog naroda. Teorija o genocidnim genima i tvrdnja da je Srbima laganje u genima, sto je neki dan ovdje napisao "gradjanski" orijentiran forumas ciji nadimak ne zelim spominjati, su neprihvatljivi stavovi. Ali oni se ovdje ili na bilo kojoj platformi drustvene komunikacije ne mogu iskorijeniti zabranama, cenzurom i banovima nego jasnom osudom vecine. Ista je stvar sa situacijom u Republici Srpskoj. Koji je smisao sankcioniranja cinova kakvo je odlikovanje ratnih zlocinaca od strane sluzbene vlasti u RS-u kada vecina Srba Karadzica, Krajisnika i Plavsicku dozivljavaju kao svoje heroje, a njihov projekt Republiku Srpsku kao rezultat pravedne borbe srpskog naroda? Takodjer je cinjenica da vecina Srba gaji neskrivene simpatije prema cetnickom pokretu i odlucno odbija suzivot sa druga dva naroda. Vlada Milorada Dodika je svjesna toga, tako da se drzi radikalnog srpskog nacionalizma i odrzavanja kulta vjecne ugrozenosti koju im kao predstavljaju "metafizicki" neprijatelji Bosnjaci i Hrvati. Svrha takve politika je prvenstveno ostanak i opstanak na vlasti. Srpske politicke i intelektualne elite srpski narod permanentno drze u mentalnom ropstvu, ubrizgavajuci mu u glavu da je fasizam isplativ i opravdan. U medjuvremenu je bosnjacka elita etnicki ocistila svoj teritorij, sprovela etnicku i ideolosku homogenizaciju i Bosnjacima turkofiliju i nadvodju Erdogana nametnula kao put u buducnost. Umjesto suzivota sa Srbima i Hrvate, oni forsiraju doseljavanje "brace" Arapa u svoj federacijski fildzan, mada se ne radi o planskom naseljavanju nego punjenju dzepova funkcionera SDA rasprodajom javnog i drustvenog dobra. Ali tema je Republika Srpska u kojoj je proces fasizacije javnosti i kolektivne svijesti daleko vise napredovao. Sprovodi se institucionalna klerikalizacija, skole imaju krsne slave, ulice nose nazive ratnih zlocinaca iz proslog i pretproslog rata itd. Rehabilitacija Draze Mihajlovica i cetnickog pokreta u Srbiji, pokretanje procesa rehabilitacije Milada Nedica, proglasavanje nacistickog ideologa Nikolaja Velimirovica svecem SPC u 2003. godini, poistovjecavanje Hrvatske i Hrvata sa NDH i ustastvom (iako ulje na vatru dodaju i vlasti u RH) itd. je davanje zelenog svjetla vlastima u RS-u da to trebaju biti stubovi srpske politicke misli. No kako u posljednje vrijeme vidimo, povijesni revizionizam je dozivio renesansu i medju Bosnjacima cemu svjedoci recimo rehabilitacija ustaskog kvazifilozofa Mustafe Busuladzica, ali njihov nacionalizam je jos slabije izrazen zbog slabe nacionalne svijesti i odsutstva nacionalne ideologije kakvu Srbi imaju jos od 19. stoljeca. Postoje dakle mnoge paralele i slicnosti, ali i razlike i to se mora prepoznati ako zelimo analizirati moralni i politicki ponor u kojem se nalazi cjelokupno bh. drustvo.

Ovim primjerom, kao i sa slucajem "praznika" 9. sijecnja, je postalo definitivno jasno da nije moguca napredna, civilizirana i pravna Republika Srpska koja je u stanju da zastiti prava svih svojih gradjana i omoguci razvoj zdrave politicke kulture. Takve nema ni u Federaciji BiH, ali tamo ipak postoji kakav-takav pluralizam i opozicija bosnjackom radikalizmu. Sjetimo se recimo reakcije na ukidanje Djeda Mraza u sarajevskim vrticima ili javnoj debati o prijetnji koja dolazi od importiranog vehabizma. U RS takvih diskusija nema kao sto nema ni odlucne politicke, akademske, medijske i drustvene opozicije tamnici u kojoj Dodikova vlast drzi svoje gradjane. Bijeda, radikalni nacionalizam i izostanak bilo kojeg oblika pluralne misli su stvarnost Republike Srpske. To je nacin na koji kriminalci na celu sa Dodikom kupuju vrijeme dok im u tome asistiraju bosnjacki politicari i ideolozi vjecnom galamom o genocidnoj tvorevini i drzanjem bosnjackog naroda u stanju permanentne ratne traume.
insomnia78

#254 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by insomnia78 »

Znaci, svi smo isti samo bosnjaci nisu znali i nisu dobili priliku za genocid
Last edited by insomnia78 on 26/10/2016 19:31, edited 1 time in total.
GeeTnT

#255 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by GeeTnT »

..genocid, rehabilitacija draze, dodjela priznanja zlocincima, apartheid = Busuladzic, Djed Mraz i vehabije... Daaaaaaj baa
hizo ramidovic

#256 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by hizo ramidovic »

draganbl wrote: Pišeš gluposti, napisao sam da je tolerisanje i odobravanje postova u kojima se srpski narod proglašava genocidnim rezultat radikalizacije Bošnjaka.
jah...samo istinski genijalci mogu na osnovu samo nekoliko postova forumasa na nekom privatnom portalu izvuci zakljucak da je cijeli jedan narod radikaliziran...
svaka ti cast, momcino!
draganbl

#257 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by draganbl »

hizo ramidovic wrote:
draganbl wrote: Pišeš gluposti, napisao sam da je tolerisanje i odobravanje postova u kojima se srpski narod proglašava genocidnim rezultat radikalizacije Bošnjaka.
jah...samo istinski genijalci mogu na osnovu samo nekoliko postova forumasa na nekom privatnom portalu izvuci zakljucak da je cijeli jedan narod radikaliziran...
svaka ti cast, momcino!
Momčino, za razliku od tebe ja vrlo dobro znam šta sam napisao, a ako nemaš sposobnost da pravilno shvatiš značenje mojih postova, pomoći ću ti.
Dakle, ja sam napisao:
Nekada su zbog ovakvih postova forumaši bili trajno banovani, a ovakve teme momentalno zaključavane.
Ovaj forum je upravo eklatantan dokaz da se Bošnjaci jesu radikalizovali. E sad, da li je to produkt Dodikove politike, ili generalne strategije okretanja Bošnjaka prema Turskoj i arapskim zemljama... Vjerovatno i jednog i drugog, podjednako.
Dakle, bošnjački narod nije radikalizovan zbog postova na forumu, već zbog Dodikove politike i/ili generalne strategije okretanja Bošnjaka prema Turskoj i arapskim zemljama. Po mom mišljenju i zbog jednog i zbog drugog.
Ta radikaliziranost momčino se reflektuje na forumu.
hizo ramidovic

#258 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by hizo ramidovic »

draganbl wrote:
hizo ramidovic wrote:
svaka ti cast, momcino!
Momčino, za razliku od tebe ja vrlo dobro znam šta sam napisao, a ako nemaš sposobnost da pravilno shvatiš značenje mojih postova, pomoći ću ti.
Dakle, ja sam napisao:
Nekada su zbog ovakvih postova forumaši bili trajno banovani, a ovakve teme momentalno zaključavane.
Ovaj forum je upravo eklatantan dokaz da se Bošnjaci jesu radikalizovali. E sad, da li je to produkt Dodikove politike, ili generalne strategije okretanja Bošnjaka prema Turskoj i arapskim zemljama... Vjerovatno i jednog i drugog, podjednako.
Dakle, bošnjački narod nije radikalizovan zbog postova na forumu, već zbog Dodikove politike i/ili generalne strategije okretanja Bošnjaka prema Turskoj i arapskim zemljama. Po mom mišljenju i zbog jednog i zbog drugog.
Ta radikaliziranost momčino se reflektuje na forumu.
pa ja nisam ni rekao da su se bosnjaci radikalizirali radi par postova vec da si ti izvukao genijalan zakljucak na osnovu tih postova kao indikatora, a to zaista mogu samo vhunski strucnjaci
GeeTnT

#259 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by GeeTnT »

Meni si dragane interesantniji ti (i onaj radosni) nego Erdogan, ali kako da tebi to dodje u glavu.....jel do mene ili je do sanu-a. Ha, sta mislis?
draganbl

#260 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by draganbl »

hizo ramidovic wrote: pa ja nisam ni rekao da su se bosnjaci radikalizirali radi par postova vec da si ti izvukao genijalan zakljucak na osnovu tih postova kao indikatora, a to zaista mogu samo vhunski strucnjaci
Ne znam da li si prije ovog nick-a ranije bio neko drugi, nije ni bitno.
Sjećam se rasprava na forumu od prije 5-6 godina, čak i ranije. Svaki post, u kome se barem nagovještavala neka generalizacija bilo kog naroda u nekom negativnom kontekstu se momentalno prijavljivao, a ovakve teme nisu uspijevale da prežive ni par sati. Sada je sasvim normalno da čitava tema bude posvećena pljuvanju po jednom narodu, forumaši jedni drugima nabacuju postove "na volej", a oni koji se na to bune, dobijaju pitanja tipa "Prvo da vidimo gdje si ti bio 1992".

Nije to par postova, to je par desetina hiljada postova.
Zaključak nije genijalan, već porazan, momčino.
Danguba

#261 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

Ne znas ti Dragane sta je radikalizacija pa onda malo mixas i Arape u koktel ne bi li bio jaci.

Nakon svega sto su prezivjeli, onoga sto prezivljavaju nakon rata, trenutnog odnosa srpske politike...radikalizacija bi bila nesto normalno. Iscurio sabur sa djikanima.

Ako ti nakon par upisa forumasa tvrdis da je jedan narod radikalizovan, ispadne da si isti kao i oni.
insomnia78

#262 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by insomnia78 »

Čmoljo ošo u ve'abije i forum grohno
animals

#263 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

Zar nisu i Turci genocidni, pobili onolike Armence, pa Ameri,
atomskom za samo sat pobili onoliko Japanaca..
pa Nijemci, pobili onoliko zidova, pa saveznici kontra bombardovanjem Njemacki civila,
Englezi.., pa Rusi, idt..svi genocidni narodi..
Bosnjacka vrhuska je sama kriva,sto od statusa zrtve na kojom je izvrsen genocid,
okrenula sliku, i sad zapad , malo,pa malo prica o Bosni kao Islamskom uporistu..
ko je tome kriv, samo SDA i Bakir i oni ,koji ih biraju..
insomnia78

#264 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by insomnia78 »

A dje ti je Jasenovac kolega?
animals

#265 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

insomnia78 wrote:A dje ti je Jasenovac kolega?
Ostavio sam ga da ga ti spomenes...
i ima jos dosta koje nisam spomenuo, morao bi do sutra nabrajati..
Danguba

#266 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

draganbl wrote:
hizo ramidovic wrote: pa ja nisam ni rekao da su se bosnjaci radikalizirali radi par postova vec da si ti izvukao genijalan zakljucak na osnovu tih postova kao indikatora, a to zaista mogu samo vhunski strucnjaci
Ne znam da li si prije ovog nick-a ranije bio neko drugi, nije ni bitno.
Sjećam se rasprava na forumu od prije 5-6 godina, čak i ranije. Svaki post, u kome se barem nagovještavala neka generalizacija bilo kog naroda u nekom negativnom kontekstu se momentalno prijavljivao, a ovakve teme nisu uspijevale da prežive ni par sati. Sada je sasvim normalno da čitava tema bude posvećena pljuvanju po jednom narodu, forumaši jedni drugima nabacuju postove "na volej", a oni koji se na to bune, dobijaju pitanja tipa "Prvo da vidimo gdje si ti bio 1992".

Nije to par postova, to je par desetina hiljada postova.
Zaključak nije genijalan, već porazan, momčino.
Mozes ga karati koliko hoces a on ne smije ni rijec izustiti.

Haman pa prosla ta vremena ili si ti navikao da se Bosnje ne bune.

Poenta svega je, nakon genocida i strasnih zlocina sve srpske partije/stranke u parlamenu a time i njihovi glasaci odaju priznanje zlocincima za takvu politiku s'tim sto se NIKO javno nije pobunio niti jednom rijecju osim PUHALA.
Gojeni H

#267 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Gojeni H »

Kikibombona wrote:
Elita diktira procese, narod slijedi.

Da li je narod pozvao vlasti RS da odlijuju ratne zlocince? Da li su se desili neki protesti u to ime? Ne. Srpska elita u RS je to uradila iz politickih razloga.

Isto tako, nije srpski narod devedesetih zelio rat i krv, kao sto ne zeli nijedan narod, vec je zeljela srpska elita. Preko medija, koristeci se propagandom, najvise strahom, oni su uvjerili srpski narod da je rat neophodan.

Narod ne moze biti genocidan. Moze samo odredjena politika. Srpska politika je devedesetih bila genocidna, a danas njeguje tekovine genocida i etnickog ciscenja.

Moj je principijelan stav da uvijek osudjem elitu. Narod je stoka, svugdje. Narod ne treba amnestirati od odgovornosti, posebno one koji na bilo koji nacin podrzavaju zlo, ali ostricu borbe protiv zla treba usmjeriti na elitu. Elita zeli da se njihova politika poistovjeti sa narodom. Dodik svaki napad na njega karakterise kao napad na srpski narod. Jasno je i zasto.
Ti si bio premali da bi se toga sjecao. Nista Srbe '91 nije moglo zaustaviti u pohodu ka ostvarivanju sna o Velikoj Srbiji - NISTA.
Lug

#268 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Lug »

animals wrote:Zar nisu i Turci genocidni, pobili onolike Armence, pa Ameri,
pa Nijemci, pobili onoliko zidova, pa saveznici kontra bombardovanjem Njemacki civila,
..
pa dobro, sta je poenta?
Danguba

#269 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

Bosnjacka vrhuska je sama kriva,sto od statusa zrtve na kojom je izvrsen genocid,
okrenula sliku, i sad zapad , malo,pa malo prica o Bosni kao Islamskom uporistu..
ko je tome kriv, samo SDA i Bakir i oni ,koji ih biraju..
:-)

to osim kamenjaraca i dzevde rijetko ko i spomene...ups i hr zastupnika u eu parlamentu.
GeeTnT

#270 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by GeeTnT »

Lug wrote:
..
pa dobro, sta je poenta?
...poentu bi on rekao, ali ga strah da ne popusi ban..
animals

#271 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

GeeTnT wrote:
Lug wrote:
..
pa dobro, sta je poenta?
...poentu bi on rekao, ali ga strah da ne popusi ban..
Reci ti...
ti se ne bojis..
ja nisam na strani Srba, idu mi njihovi politicari, njihovi bijedni mediji jako na
klinac, ali Bosnjacki politicari,na zalost,su nikakvi politicari...
ne mogu ni protiv blesavog Dodika, da poentiraju..
Fudo387

#272 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Fudo387 »

draganbl wrote:Zaključak nije genijalan, već porazan, momčino.
To sto ti vise nikom ne mozes prodavati suplju ne mora nuzno znaciti da se neko radikalizovao, prije ce biti da si mu dosadio.
Danguba

#273 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

Trolas animals.
animals

#274 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

Dodik javno na TV, spomene kako u Srebrenici nije pobijeno toliko Bosnjaka..
pa nijedan Bosnjacki politicar da ga osudi..
niko nista..
animals

#275 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

Danguba wrote:Trolas animals.
Ako ista mrzim ,to je rijec trolas..
ja govorim istinu,a sto tebi ne odgovara,druga stvar..
Post Reply