Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post Reply
vivaldi

#251 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by vivaldi »

Danguba wrote:Ukratko, Je li Trebinju blizi Mostar ili B.Luka? Je li Bihacu blize Sarajevo nego B.Luka? Je li Zvorniku bliza B.Luka ili Tuzla? Orasju Tuzla ili Mostar?
nijedno rjesenje nece prepolovit udaljenost medju tim gradovima. nema granice ni pasosa medju entitetima. prolaze ljudi, prolazi roba. i u mostaru i i trebinju imas i bingo i konzum. studneti studiraju i u drugim entitetima, ko hoce nema problema.

ali nikakvo rjesenje nece rijesiti postojeci sovinizam i animozitete. Nikakvo! Povjerenja jednostavno nema iz dobro poznatih razloga, a bez toga nema iskoraka.

Zbog tih stvari ti u svako novo rjesenje moras ugraditi toliko zastitinih mehanizama da onda u konacnici i sam prijedlog gubi smisao, a drugacije ne moze.

nikakav prijedlog ne moze nikome garantovat ama bas nikakav napredak i iskorak. bas nikakav!

nasa zakonska rjesenja su i sada relativno azdovoljavajuca kad bi ih se pridrzavali, ali ih niko ne jebe
Danguba wrote: Ako znamo da BiH nikada nece biti unitarna(kako to neki spocitavaju) tako isto nikada manji entitet nece dobiti samostalnost niti ce neko trecima dati treci. Sta ostaje? Da se svi patimo, zivimo u iluzijama, zavaravamo i sebe i narod koji predstavljamo ili praviti nesto sto ce ako nista drugo biti funkcionalno.
slazem se da nece nista biti ni od odcjepljenja ni od treceg ni od ukidanja entiteta, ali od tih ciljeva niko nece odustati ni za hiljadu godina, jer je to sfera nacionalnih interesa, a sa druge strane ne postoji ni iole smislena alternativa.
vivaldi

#252 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by vivaldi »

pemanapemani wrote: U pravu si, zato što smo mentalno silovani da je jedino etnička matrica moguća.

Tvrdiš da je bilo kakav drugi sistem nemoguć i da neće ništa promijeniti, a uopće nemamo iskustva sa takvim političkim sistemom.
Izvodiš zaključke isključivo na osnovu zadnjih 20 godina. To je jedino mjerilo i ništa drugo se ne uzima u obzir.

Izvini, to je mjerilo profasističkih projekata koji uopće ne priznaju specifičnosti i posebnosti bosanskohercegovačkog prostora i za koje je današnja BiH na silu sklepana tampon zona, zemljica Bosna koja nemam nikakvu povijesnu utemeljenost.

Jedino što je starije od Bošnjaka,pa onda i Srba i Hrvata u današnjoj BiH jeste kontinuirana bosanska državotvornost i autonomija u bilo kojem carstvu, monarhiji, federaciji...
nema to veze sa mentalnim silovanjem vec sa morem prolivene krvi. Mrznja u ovoj zemlji nije rezultat rtrs-a i avaza.
Danguba

#253 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Danguba »

Onda, neka nam je Bog na pomoci. Izduracu ja ovo sigurno jer sam se i snasao i prilagodio novonastaloj situaciji ali sta ostavljamo buducim generacijama?
Nerijesene probleme i vjecite tenzije. Nije dobro nikako. I onda se cudimo zasto narod napusta i iseljava ove prostore.

Mislio sam da je lakse pacijentu iz Bihaca doci do B.Luke kao sto je ranije ili pacijent iz Bilece za Mostar.
Studiranje, vatrogasna sluzba, policija...ali ne, treba se po krvnim zrncima zacauriti.
Nema sanse da pacijent iz Bihaca, Cazina, Krupe...brze stigne do Sarajeva nego do B.Luke. Pozar u Gacku ce brze gasiti vatrogasci iz te regije nego cekati iz Foce do Zvornika...i t.d.
pemanapemani

#254 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by pemanapemani »

vivaldi wrote:
pemanapemani wrote: U pravu si, zato što smo mentalno silovani da je jedino etnička matrica moguća.

Tvrdiš da je bilo kakav drugi sistem nemoguć i da neće ništa promijeniti, a uopće nemamo iskustva sa takvim političkim sistemom.
Izvodiš zaključke isključivo na osnovu zadnjih 20 godina. To je jedino mjerilo i ništa drugo se ne uzima u obzir.

Izvini, to je mjerilo profasističkih projekata koji uopće ne priznaju specifičnosti i posebnosti bosanskohercegovačkog prostora i za koje je današnja BiH na silu sklepana tampon zona, zemljica Bosna koja nemam nikakvu povijesnu utemeljenost.

Jedino što je starije od Bošnjaka,pa onda i Srba i Hrvata u današnjoj BiH jeste kontinuirana bosanska državotvornost i autonomija u bilo kojem carstvu, monarhiji, federaciji...
nema to veze sa mentalnim silovanjem vec sa morem prolivene krvi. Mrznja u ovoj zemlji nije rezultat rtrs-a i avaza.
More prolivene krvi nije specifičnost isključivo Bosne i Hercegovine.

Mi našu mržnju uzdižemo na pijadestal, jer ne želimo preuzeti odgovornost.

Shvatam da mora proći određeno vrijeme i to dobro shvatam, ali šupački je pravdati čahurenje prošlošću.
pemanapemani

#255 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by pemanapemani »

Danguba wrote:Onda, neka nam je Bog na pomoci. Izduracu ja ovo sigurno jer sam se i snasao i prilagodio novonastaloj situaciji ali sta ostavljamo buducim generacijama?
Nerijesene probleme i vjecite tenzije. Nije dobro nikako. I onda se cudimo zasto narod napusta i iseljava ove prostore.

Mislio sam da je lakse pacijentu iz Bihaca doci do B.Luke kao sto je ranije ili pacijent iz Bilece za Mostar.
Studiranje, vatrogasna sluzba, policija...ali ne, treba se po krvnim zrncima zacauriti.
Nema sanse da pacijent iz Bihaca, Cazina, Krupe...brze stigne do Sarajeva nego do B.Luke. Pozar u Gacku ce brze gasiti vatrogasci iz te regije nego cekati iz Foce do Zvornika...i t.d.
Tačno.
vivaldi

#256 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by vivaldi »

Danguba wrote:Onda, neka nam je Bog na pomoci. Izduracu ja ovo sigurno jer sam se i snasao i prilagodio novonastaloj situaciji ali sta ostavljamo buducim generacijama?

da se to zeli rijesiti, dva zdravstvena fonda bi to rijesila za sat vremena, a nece i to nece vec 20 godina. I to ne samo medju entitetima vec ni medju kantonima masa stvari nece da se rijesi. pa penzije i zdravstvo se rjesavaju medju drzavama, a kamoli medju entitetima.

sto znaci da ako nece ili se ne zeli da se rijese samo mali segmenti nekog sistema pa kakve su onda sanse da se cijeli sistem promjeni?

nikakve.

i da budem jasan, to meni ko nekome ko zivi u tudjem toru najmanje odgovara, ali ne gajim nikakve iluzije
Zgoljo

#257 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Zgoljo »

Ali pogresan je naslov.Nasi domaci su svakakvi ali Kolinda je sasvim korektna,za sada.
Yug

#258 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Yug »

Pa ministarstva naprave ugovore.Imas ih vec dosta,drzavljani Republike Srpske vec odavno npr. vrse operacije srca u Tuzli i Ministarstvo Zdravlja Republike Srpske to refundira i ima ugovore sa UKC Sarajevo i UKC Tuzla.Pacijenti iz Sanskog Mosta iz FBiH idu na dijalizu u Prijedor u Srpsku.Vjerovatno ima jos raznih ugovora,sad mi mrsko traziti.Neces mjenjati DMS,jedan od najvecih mirovnih sporazuma u historiji Evrope, zbog bolnica i pacijenata,napravis ugovore izmedju dva entiteta i rijesen problem kao i za mnoge druge stvari.
Last edited by Yug on 16/10/2016 00:41, edited 1 time in total.
Danguba

#259 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Danguba »

vivaldi wrote:

da se to zeli rijesiti, dva zdravstvena fonda bi to rijesila za sat vremena, a nece i to nece vec 20 godina. I to ne samo medju entitetima vec ni medju kantonima masa stvari nece da se rijesi. pa penzije i zdravstvo se rjesavaju medju drzavama, a kamoli medju entitetima.

sto znaci da ako nece ili se ne zeli da se rijese samo mali segmenti nekog sistema pa kakve su onda sanse da se cijeli sistem promjeni?

nikakve.

i da budem jasan, to meni ko nekome ko zivi u tudjem toru najmanje odgovara, ali ne gajim nikakve iluzije
Steta.
vivaldi

#260 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by vivaldi »

pemanapemani wrote:More prolivene krvi nije specifičnost isključivo Bosne i Hercegovine.
nije, ali isto tako nismo ni mi jedini problematicni. Pogledaj makeodniju, kosovo...gdje je god bilo rata imas vece ili manje sranje. nase otezavajuce okolnosti su sto smo imali najkraviji rat, a pritom imamo tri supostvaljena mocna politicka subjekta za razliku od skoro svih drugih slicnih slucajeva gdje su obicno dva "suprotstvaljvena tabora".
pemanapemani

#261 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by pemanapemani »

vivaldi wrote:
pemanapemani wrote:More prolivene krvi nije specifičnost isključivo Bosne i Hercegovine.
nije, ali isto tako nismo ni mi jedini problematicni. Pogledaj makeodniju, kosovo...gdje je god bilo rata imas vece ili manje sranje. nase otezavajuce okolnosti su sto smo imali najkraviji rat, a pritom imamo tri supostvaljena mocna politicka subjekta za razliku od skoro svih drugih slicnih slucajeva gdje su obicno dva "suprotstvaljvena tabora".
To je taj zajeb.
1992. godine si imao dvije suprotstavljene strane - državotvornu i onu koja želi disoluciju, na neki način, dobru i lošu.

Kasnije je to izvitopereno i došli smo do situacije u kojoj imamo "tri moćna politička subjekta", što je stepenica ispod početne pozicije.
Ako smo bili stepenicu iznad, ne vidim razlog zašto se ne bi vratili ili možda preskočili stepenicu gore.
Zašto se to u startu odbija i proglašava nemogućim?
vivaldi

#262 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by vivaldi »

pemanapemani wrote:taj zajeb. 1992. godine si imao dvije suprotstavljene strane - državotvornu i onu koja želi disoluciju, na neki način, dobru i lošu.Kasnije je to izvitopereno i došli smo do situacije u kojoj imamo "tri moćna politička subjekta", što je stepenica ispod početne pozicije. Ako smo bili stepenicu iznad, ne vidim razlog zašto se ne bi vratili ili možda preskočili stepenicu gore. Zašto se to u startu odbija i proglašava nemogućim?
- prva stvar, vrijeme se ne moze vratiti i to onda spada u istoriju koju nesto i ne smatram korisnom niti me zanima

- druga stvar, ne bih se kladio ni u ovu tvoju konstataciju iz 92. Hrvati nisu na refrendum izasli zbog drzave BiH vec zbog sebe jer im nakon otcjepljenja hrvatske nikakva opcija ostanka nije ni u ludilu odgovarala. Referenedum o nezaivnosti je bio samo prva stepenica u ostvarivanju vlastitih interesa.

da li je pravi cilj bio konfederacija sa hrvatskom o kojoj se govorilo (cak je bilo i raznih prica o konstrukciji samog referendumskog pitanja) ili neka vrsta otcjepljenja, o tome bi se dalo polemisat
Zgoljo

#263 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Zgoljo »

pemanapemani wrote:
vivaldi wrote:
To je taj zajeb.
1992. godine si imao dvije suprotstavljene strane - državotvornu i onu koja želi disoluciju, na neki način, dobru i lošu.

Kasnije je to izvitopereno i došli smo do situacije u kojoj imamo "tri moćna politička subjekta", što je stepenica ispod početne pozicije.
Ako smo bili stepenicu iznad, ne vidim razlog zašto se ne bi vratili ili možda preskočili stepenicu gore.
Zašto se to u startu odbija i proglašava nemogućim?
Ne odbija se i nije nemoguce.Patriotska strana je,da se ne lazemo,ogromnom vecinom bosnjacka i toj strani nikad nije bio problem gradjanski model uredjenja niti im je ikad smetalo da njih,dakle patriotsku stranu,predstavlja neko ko nije Bosnjak,niti je kad ta strana negirala doprinos patriotski opredjeljenih Srba,Hrvata i ostalih.
Milion puta dokazano,i dan danas samo u "bosnjackom dijelu" imas masu uglednika koji obnasaju visoke funkcije i zvanja a nisu Bosnjaci.

Problem stranaka lijeve orjentacije je sto oni ovo zanemaruju,hoce na silu balans,kako smo svi isti,kako su Bake i Dodo dva brata rodjena....
I naravno da ce to naici na otpor.Dodvoravaju se dusmanima ove zemlje na ustrb Bosnjaka i idealiziraju stvarnost praveci neki izmisljeni kulti-multi umjesto da kazu istinu,Bosnjaci su ogromnom vecinom nase clanstvo i baza ali radit cemo na tome da pridobijemo i Srbe i Hrvate.

Gube izbore samo zbog toga,inace bi glat otpuhali SDA.
pemanapemani

#264 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by pemanapemani »

vivaldi wrote:
pemanapemani wrote:taj zajeb. 1992. godine si imao dvije suprotstavljene strane - državotvornu i onu koja želi disoluciju, na neki način, dobru i lošu.Kasnije je to izvitopereno i došli smo do situacije u kojoj imamo "tri moćna politička subjekta", što je stepenica ispod početne pozicije. Ako smo bili stepenicu iznad, ne vidim razlog zašto se ne bi vratili ili možda preskočili stepenicu gore. Zašto se to u startu odbija i proglašava nemogućim?
- prva stvar, vrijeme se ne moze vratiti i to onda spada u istoriju koju nesto i ne smatram korisnom niti me zanima

- druga stvar, ne bih se kladio ni u ovu tvoju konstataciju iz 92. Hrvati nisu na refrendum izasli zbog drzave BiH vec zbog sebe jer im nakon otcjepljenja hrvatske nikakva opcija ostanka nije ni u ludilu odgovarala. Referenedum o nezaivnosti je bio samo prva stepenica u ostvarivanju vlastitih interesa.

da li je pravi cilj bio konfederacija sa hrvatskom o kojoj se govorilo (cak je bilo i raznih prica o konstrukciji samog referendumskog pitanja) ili neka vrsta otcjepljenja, o tome bi se dalo polemisat
Jebo ga ti, pobijaš sam sebe.

Pro spominješ da se vrijeme ne može vratiti i da te prošlost ne zanima, onda spominješ kako Hrvati 1992. godine nisu izašli na referendum zbog nezavisnoti BiH, nego zbog vlastitih interesa.
Znači, prošlost je bitna.

Mogu shvatiti da su Hrvati uz granicu sa Hrvatskom izašli na referendum iz razloga koje si ti naveo, ali ne mogu shvatiti da su Hrvati Sarajeva, Tuzle i srednje Bosne referendum podržali iz navedenih razloga.

Ne razumijem kako se nikako ne može shvatiti da je bosanskohercegovačka državotvornost starija od narodnosti.
To pokazuje srednjovjekovno kraljevstvo, status u Osmanskom carstvu i AU monarhiji i složenoj državnoj zajednici kakva je bila SFRJ.
vivaldi

#265 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by vivaldi »

pemanapemani wrote:Jebo ga ti, pobijaš sam sebe.Pro spominješ da se vrijeme ne može vratiti i da te prošlost ne zanima, onda spominješ kako Hrvati 1992. godine nisu izašli na referendum zbog nezavisnoti BiH, nego zbog vlastitih interesa.Znači, prošlost je bitna.
naravno da ne pobijam sam sebe. nakratko sam se osvrnuo na ono sto si napisao da ne ispadne da necu da ti odgovorim.

tadasnji deal bosnjaka i hrvata je slican danasnjem dealu hrvata i srba. tada se sjebavala jugoslavija, a danas bih.

cisto interesni odnos bez ikakve ideoloske, a pogotovo zajednicke vizije buducnosti.

sto se tice proslosti ona je bitna samo u kontekstu toga da je ono sto imamo danas rezultat svega onoga sto se desavalo nekada prije
pemanapemani

#266 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by pemanapemani »

Zgoljo wrote: Ne odbija se i nije nemoguce.Patriotska strana je,da se ne lazemo,ogromnom vecinom bosnjacka i toj strani nikad nije bio problem gradjanski model uredjenja niti im je ikad smetalo da njih,dakle patriotsku stranu,predstavlja neko ko nije Bosnjak,niti je kad ta strana negirala doprinos patriotski opredjeljenih Srba,Hrvata i ostalih.
Milion puta dokazano,i dan danas samo u "bosnjackom dijelu" imas masu uglednika koji obnasaju visoke funkcije i zvanja a nisu Bosnjaci.

Problem stranaka lijeve orjentacije je sto oni ovo zanemaruju,hoce na silu balans,kako smo svi isti,kako su Bake i Dodo dva brata rodjena....
I naravno da ce to naici na otpor.Dodvoravaju se dusmanima ove zemlje na ustrb Bosnjaka i idealiziraju stvarnost praveci neki izmisljeni kulti-multi umjesto da kazu istinu,Bosnjaci su ogromnom vecinom nase clanstvo i baza ali radit cemo na tome da pridobijemo i Srbe i Hrvate.

Problem glasača desne orjentacije jeste što oni ne mogu razlikovati ratni period od perioda u kojem ne vlada rat.

Uslovno rečeno, srpska i bošnjačka politika nisu, ni pod razno, bile slične tokom agresije na BiH i to je svakome realnom i dobronamjernom potpuno jasno.
U periodu poslije agresije su identične, kriminalne do srži i totalno štetne za BiH.

Dakle, Bakir i Dodik su dva brata rođena po kriminalnoj liniji.
pemanapemani

#267 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by pemanapemani »

vivaldi wrote:
pemanapemani wrote:Jebo ga ti, pobijaš sam sebe.Pro spominješ da se vrijeme ne može vratiti i da te prošlost ne zanima, onda spominješ kako Hrvati 1992. godine nisu izašli na referendum zbog nezavisnoti BiH, nego zbog vlastitih interesa.Znači, prošlost je bitna.
naravno da ne pobijam sam sebe. nakratko sam se osvrnuo na ono sto si napisao da ne ispadne da necu da ti odgovorim.

tadasnji deal bosnjaka i hrvata je slican danasnjem dealu hrvata i srba. tada se sjebavala jugoslavija, a danas bih.

cisto interesni odnos bez ikakve ideoloske, a pogotovo zajednicke vizije buducnosti.

sto se tice proslosti ona je bitna samo u kontekstu toga da je ono sto imamo danas rezultat svega onoga sto se desavalo nekada prije
Ne postoji sličnost između Jugoslavije i BiH. To je još jedna podvala velikosrpske politike.

Jugoslavija je stvorena "unošenjem" suverenosti republika (područja koja su bila autonomna prije bilo kakve primisli o Jugoslaviji).

BiH ima hiljadugodišnju postojanost i svoju je autonomiju održavala kroz periode okupacije.

Na kraju krajeva, ljudski život je deal, pa opet zavisi od mnoštva faktora, od kojih su najbitniji oni postojani.
vivaldi

#268 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by vivaldi »

pemanapemani wrote:Ne postoji sličnost između Jugoslavije i BiH. To je još jedna podvala velikosrpske politike.Jugoslavija je stvorena "unošenjem" suverenosti republika (područja koja su bila autonomna prije bilo kakve primisli o Jugoslaviji).BiH ima hiljadugodišnju postojanost i svoju je autonomiju održavala kroz periode okupacije.Na kraju krajeva, ljudski život je deal, pa opet zavisi od mnoštva faktora, od kojih su najbitniji oni postojani.
ti to sve slozi u neki politicki ili stranacki koncept pa bujrum na trziste.
Zgoljo

#269 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Zgoljo »

pemanapemani wrote:
Zgoljo wrote: Ne odbija se i nije nemoguce.Patriotska strana je,da se ne lazemo,ogromnom vecinom bosnjacka i toj strani nikad nije bio problem gradjanski model uredjenja niti im je ikad smetalo da njih,dakle patriotsku stranu,predstavlja neko ko nije Bosnjak,niti je kad ta strana negirala doprinos patriotski opredjeljenih Srba,Hrvata i ostalih.

Problem glasača desne orjentacije jeste što oni ne mogu razlikovati ratni period od perioda u kojem ne vlada rat.

Uslovno rečeno, srpska i bošnjačka politika nisu, ni pod razno, bile slične tokom agresije na BiH i to je svakome realnom i dobronamjernom potpuno jasno.
U periodu poslije agresije su identične, kriminalne do srži i totalno štetne za BiH.

Dakle, Bakir i Dodik su dva brata rođena po kriminalnoj liniji.
Da,ali problem je sto se agresorske strane nisu odrekle ratnih ciljeva,stoga je oprez Bosnjaka sasvim opravdan.

Mogu oni biti identicni po kriminalu ali nisu i ne mogu opcenito po politikama koje vode,pa i danas.A vrlo rado ih ljevaci izjednace,onako opcenito.Bude tu cak i pokusaja da se i ratni period malo popegla da bi nekad na kraju opet zakljucak bio,ko nas bre zavadi.

Bosnjaci nikad vise nece dopustiti da zakljucak bude,ko nas bre zavadi jer to je siguran put ka novim masovnim grobnicama.

A kako ce ko to percipirati,da li kao nekakav fantomski bosnjacki nacionalizam ili ne znam sta,to je njegov problem.
Ja znam da je to samo instinkt,onaj najosnovniji,instinkt golog opstanka.
155_mm

#270 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by 155_mm »

vidim mnogo se gusla o nekim pojmovima na ovoj temi.

pa ka'e "uz treci bi se relaksirali odnosi". znaci ove blokade BiH na euroatlanskom putu iz manjeg entiteta su uzrokovane nepostojanjem treceg entiteta.

pa veli "federalizacija". BiH nije moguce federalizirati jer federacija znaci udruzivanje samostalnih politickih subjekata u jedan zajednicki sa pravom na odcjepljenje. pretpostavljam da je ovo zadnje glavna zelja za tu federalizaciju.

vidim da je jaka zelja da se ispravljaju greske iz prvog dejtona. mislim da bi amerikanci veoma rado podrzali tu inicijativu.
radostan dan

#271 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by radostan dan »

vivaldi wrote:
radostan dan wrote:Fakju maj frend, jebo te doboj, dje njega nadjoste... :D
sjecas li se @felipe kajetana? on je bio iz doboja
Kako da ne...legenda.
radostan dan

#272 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by radostan dan »

ABH017 wrote:
radostan dan wrote:
pemanapemani wrote:
Jebi ga, nadam se da se ne ljutite, ali to je suština velikosrpske politike (dakle, ne srpske)
Ma ne ljutimo se ba, navikli smo...isti kurac - srpske, velikosrpske, vlaske, djikanske... :mrgreen:
Možda ti želiš da izjednačiš velikosrpsko, vlaško i đikansko sa srpskim, iako nisi takav dojam ostavljao. Na žalost, ja u svakom onom koji to pokušava izjednačiti, vidim onog koji propagira velikosrpsku ideologiju, jer je prosto, jednostavno rečeno, pokušava kriti iza cijelog jednog naroda.
@permanentni, kao sto napisah...prvo pretkvalifikacije i njuskanje kerbera, pa ako prodjes, teh onda sertifikat uzoritog und cestitog, ali pod stalnom kontrolom i sestomjesecnim testiranjem... :mrgreen:
I sta velis, demokracija u bosnjaka und gradjanska opcija - zvijezda vodilja buducih politickih akcija...
Styling

#273 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Styling »

Hrvata što je manje u BiH to više teritorije hoće.
Jedino se oni ne bune oko popisa jer je prikzano da ih ima više nego što stvarno jeste, da se ne bi Bošnjaci dozvali i da traže promjene ustava jer su praktično Hrvati u BiH sada manjina.
Žele da zakucaju teritoriju prije reforme dejtonskog sporazuma i ustava zbog Sejdić-Finci pitanja što je jedna od uslova za EU.
Zbog toga talno ponavljanje o ugroženosti. Simptomatično je da se u to uključio i kardinal, a niko ne govori o tome da ništa ne čine da zadrže hrvate sa HR pasošem da se ne iseljavaju. I sada su im Bošnjaci krivi što ih nema dovoljno. :roll:
pemanapemani

#274 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by pemanapemani »

radostan dan wrote:

@permanentni, kao sto napisah...prvo pretkvalifikacije i njuskanje kerbera, pa ako prodjes, teh onda sertifikat uzoritog und cestitog, ali pod stalnom kontrolom i sestomjesecnim testiranjem... :mrgreen:
I sta velis, demokracija u bosnjaka und gradjanska opcija - zvijezda vodilja buducih politickih akcija...
Najbolji pokazatelj te strašne kerberske bošnjačke politike je Neum, jedini bosanskohercegovački gradić na moru. Ono nije bilo u stanju da za 20 godina napravi put preko Svitave i "majorizira" jebeni izlaz na more.
Ovako su izmajorizirani automobili građana BiH, koji nemaju love da odu negdje drugo na more.

Jebi ga, ti misli šta hoćeš.
155_mm

#275 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by 155_mm »

I sta velis, demokracija u bosnjaka und gradjanska opcija - zvijezda vodilja buducih politickih akcija..
ma daj bolan radosni. sta jadan krezavi genetski otpad zna sta je gradjanska opcija. zar nam to ne pokazuju zadnji izbori?
Post Reply