Jeste to je taj i trenutno brani u lideru cvajte(po meni bolje je konstantno braniti u cvajti nego mjesecima sjediti na klupi u Italiji,Engleskoj,Spaniji ili bilo gdje.Jbga nekada nam logika a la Combe.kada ne igraju igraci u klubovima sto ih selektor poziva a nekada kada su standardni sta ce nam.ljevoruki wrote:Je li to onaj Fejzic sto je kao treci golman isao na SP u Brazil?luckylaka wrote:Fino sam napisao da je TRENUTNO bolji i u boljoj formi.To sto ti citas izmedju redova tvoj je problem.Drugo.Jedan konstantno grije klupu drugi konstantno odlicno brani(TRENUTNO)Point. wrote:Da je bolji, sumnjam. Postoji razlog zasto je jedan u Chelsea a drugi u Braunschweigu. Golmana je najteze zamijeniti, posebno pred neke vazne utakmice, Begovic je tu godinama i daje koliku toliku sigurnost nasoj nesigurnoj odbrani. Sad stavljati u zizu novog golamana koji je skroz novi, ne vjerujem. No vjerujem da Mesa zna za njega i da ce ga probati na nekoj prijateljskoj, umjesto onog Burica npr. Za sada, Bega je br jedan, nema dileme.
Nije los golman, ima fine predispozicije i brz je. Steta sto igra u Cvajti.
Grčka - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#251 Re: Grčka - BiH
- Laertes
#252 Re: Grčka - BiH
Realno, ko bi od vas na Mešinom mjestu imao muda da zamijeni golmana u vjerovatno najvažnijoj utakmici kvalifikacija?
- dulekrele
#253 Re: Grčka - BiH
Pa nismo mi njega odjebali vec on nas. Sta ga imam zaliti. A da Bega nije u formi to i Conte znaProgressive House wrote:žali bože eldina jakupovića
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#254 Re: Grčka - BiH
Ja se pokusavam prisjetiti kada nas je Begovic izvukao iz govana svojim odbranama ali mi nikako ne ide ili u prevodu kada je Begovic bio igrac utakmice u reprezentaciji

- SkyLimit
#255 Re: Grčka - BiH
Zadnji put u gostima protiv Grčke kad je bilo 0 : 0, od tad čekamo utakmicu za koju možemo reći da smo osvojili bod ili tri zahvaljujući njemu. Nek bude da nas je spasio od Grčke do Grčkehrasno38 wrote:Ja se pokusavam prisjetiti kada nas je Begovic izvukao iz govana svojim odbranama ali mi nikako ne ide ili u prevodu kada je Begovic bio igrac utakmice u reprezentaciji![]()
- ultima_palabra
#256 Re: Grčka - BiH
Protiv Nigerije je bio odličan.
- hrasno38
#257 Re: Grčka - BiH
Znaci u 50 odigranih utakmica sjecamo se da je u dvije bio dobar. U toliko utakmica za reprezntaciju je bio dobar i Nemanja Supic:) Mislim Begovic je ljudina i po ali on meni jednostavno ne uljeva povjerenje jer kakav je to klasan golman koji ne zna da istrci i pokupi loptu.
- ljevoruki
#258 Re: Grčka - BiH
Golman je jedina pozicija koja ima posebnog trenera, kod nas je to Adnan Guso.Laertes wrote:Realno, ko bi od vas na Mešinom mjestu imao muda da zamijeni golmana u vjerovatno najvažnijoj utakmici kvalifikacija?
Njegova bi trebala da se pika, on je taj koji, teoretski, predlaze selektoru kojeg golmana da stavi u tim.
E sad, da li to kod nas tako fercera nisam siguran.
- SmoLe
#259 Re: Grčka - BiH
Nemojte mi Begovića, više on ima golova u ligi od nekih reprezentativaca 
- Logovan
#260 Re: Grčka - BiH
Begović nije savršen, ima kikseva, ali ako ćemo iskreno, nije najveći problem. Ima igrača koji su gori.
- SkyLimit
#261 Re: Grčka - BiH
Jeste, ali pitanje je bilo za koje se utakmice može reći da nas je baš Begović izvukao. Protiv Nigerije mi smo izgubili tako da se ta utakmica ne može navesti kao jedna od onih u kojima nas je spasio, bez obzira što je odlično branio.ultima_palabra wrote:Protiv Nigerije je bio odličan.
- cyprus
#262 Re: Grčka - BiH
Šehić ispred Begovića? Živi bili, ne bulaznite 
- SkyLimit
#263 Re: Grčka - BiH
Begovićevu majstoriju protiv Belgije je skoro nemoguće pronaći na internetu(sumnjivo mi to nešto), ali se ipak vidi ovdje na 9 : 10
Ima i Šeha svojih momenata

Ali onaj Rajin šut bi odbranio
Ima i Šeha svojih momenata

Ali onaj Rajin šut bi odbranio
- Edin H.
#264 Re: Grčka - BiH
Ne znam bas, ipak je Seha branio u Zelji.cyprus wrote:Šehić ispred Begovića? Živi bili, ne bulaznite
-
north
#265 Re: Grčka - BiH
Može se to i drugačije posmatrati, koliko je bilo utakmica gdje smo isključivo njegovom, ili većinski njegovom krivicom izgubili bodove...Osim Belgije i 1-1 na Bilinom prošle godine a i ondje je ako se ne varam malo lopta odskočila nepravilno, teško da se može šta naći...kad izgubiš u Izraelu 3 razlike ili u Belgiji 4 razlike sve i da su njegov gol ili dva opet se ne može smatrati glavnim krivcem ako je zbog odbrane bio ko na streljani....dakle, niti nas je vadio gdje puno niti smo gdje radi njega gubili bodove..tako da on može hladno u neku sredinu, solidan golman, vise dobar nego loš ako ćemo pojednostaviti..tako da ga ne treba ni puno faliti ni puno kuditi...ali teško da imamo boljeg trenutno niti ima razloga da se razmišlja o njegovoj zamjeni..hrasno38 wrote:Ja se pokusavam prisjetiti kada nas je Begovic izvukao iz govana svojim odbranama ali mi nikako ne ide ili u prevodu kada je Begovic bio igrac utakmice u reprezentaciji![]()
- hrasno38
#266 Re: Grčka - BiH
ma nemoj zezati @north pa u Portugalu su ga busuili kako su htjeli kao da ga nije bilo na golu bez obzira na fantasticnog Ronalda. Svaki igrac protivnika kojem je prosla lopta nas ziv zid iz slobodnog udarca uglavnom je zavrsavala u golu.north wrote:Može se to i drugačije posmatrati, koliko je bilo utakmica gdje smo isključivo njegovom, ili većinski njegovom krivicom izgubili bodove...Osim Belgije i 1-1 na Bilinom prošle godine a i ondje je ako se ne varam malo lopta odskočila nepravilno, teško da se može šta naći...kad izgubiš u Izraelu 3 razlike ili u Belgiji 4 razlike sve i da su njegov gol ili dva opet se ne može smatrati glavnim krivcem ako je zbog odbrane bio ko na streljani....dakle, niti nas je vadio gdje puno niti smo gdje radi njega gubili bodove..tako da on može hladno u neku sredinu, solidan golman, vise dobar nego loš ako ćemo pojednostaviti..tako da ga ne treba ni puno faliti ni puno kuditi...ali teško da imamo boljeg trenutno niti ima razloga da se razmišlja o njegovoj zamjeni..hrasno38 wrote:Ja se pokusavam prisjetiti kada nas je Begovic izvukao iz govana svojim odbranama ali mi nikako ne ide ili u prevodu kada je Begovic bio igrac utakmice u reprezentaciji![]()
-
north
#267 Re: Grčka - BiH
Pa to i kažem, uglavnom utakmice gdje je mogao bolje braniti su svakako izgubljene bile i bez njegovih kikseva...kad ekipa primi 6 golova ko protiv Portugala, ne možeš isključivo kriviti golmana taman da su njegova dva ili tri bila...ja pričam o utakmicama gdje smo njegovom krivicom gubili bodove, npr. minimalno izgubili 1-0, 2-1 ili 3-2, ili igdje smo neriješeno igrali a njegovom krivicom nismo dobili uz gol ili dva ide na njegovu dušu...takvih utakmica gotovo pa nema, a sakupio je puno nastupa...ne tvrdim da je fenomenalan, ali imamo mi puno većih rupa u ekipi od golmana 
-
Tyke
#268 Re: Grčka - BiH
Ja ne navijam ni za Zelju ni za Sarajevo, neutralan sam po tom pitanju, ali mi je Sehic u ovom momentu ispred Bege samo zbog forme i nicega drugog. Cak je i mladji 2 godine, ako se sjecam.Edin H. wrote:Ne znam bas, ipak je Seha branio u Zelji.cyprus wrote:Šehić ispred Begovića? Živi bili, ne bulaznite
Piric (ne sto je iz Slobode) je napokon uhvatio vrhunsku formu i iz utakmice u utakmicu brani sve bolje i bolje, zasto ne bi on bio 3. opcija, jer se svakako od njega ocekuje da bude buducnost ove reprezentacije.
- Logovan
#269 Re: Grčka - BiH
Godinu dana.Tyke wrote:Cak je i mladji 2 godine, ako se sjecam.
- Edin H.
#270 Re: Grčka - BiH
Znaci DiJetLogovan wrote:Godinu dana.Tyke wrote:Cak je i mladji 2 godine, ako se sjecam.
- leškarenje
#271 Re: Grčka - BiH
Protiv Kipra u Zenici nije bila izgubljena utakmica pa mu lik sa dva metra utrpa gol ,zar ono nije trebala biti njegova loptanorth wrote:Pa to i kažem, uglavnom utakmice gdje je mogao bolje braniti su svakako izgubljene bile i bez njegovih kikseva...kad ekipa primi 6 golova ko protiv Portugala, ne možeš isključivo kriviti golmana taman da su njegova dva ili tri bila...ja pričam o utakmicama gdje smo njegovom krivicom gubili bodove, npr. minimalno izgubili 1-0, 2-1 ili 3-2, ili igdje smo neriješeno igrali a njegovom krivicom nismo dobili uz gol ili dva ide na njegovu dušu...takvih utakmica gotovo pa nema, a sakupio je puno nastupa...ne tvrdim da je fenomenalan, ali imamo mi puno većih rupa u ekipi od golmana
-
Tyke
#272 Re: Grčka - BiH
Onda nista.Logovan wrote:Godinu dana.Tyke wrote:Cak je i mladji 2 godine, ako se sjecam.
-
ja71
#273 Re: Grčka - BiH
Da malo ozivim temu :
Dzeko Djuric
Lulic Pjanic Medunjanin Hajrovic
Kolasinac Sunjic Bicakcic Vranjes
Begovic
obavezno da igraju sva 3 visoka igraca (Dzeko, Djuric, Sunjic)
prosli put smo Grke dobili na visinu
Zamjene u 65. min. (ako budemo vodili ili izjednaceno prelazimo na 4-2-3-1)
Medunjanin - Milicevic
Djuric - Cimirot
Pjanic i Cimirot su def. Vezni
zamjena 75 min.
Hajrovic - Visca
Visca zbog brzine u nadi da ubode kontru
ako budemo gubili nastavljamo sa 4-4-2
Medunjanin - Milicevic
Ibisevic - Djuric
Hajrovic - Visca
Dzeko Djuric
Lulic Pjanic Medunjanin Hajrovic
Kolasinac Sunjic Bicakcic Vranjes
Begovic
obavezno da igraju sva 3 visoka igraca (Dzeko, Djuric, Sunjic)
prosli put smo Grke dobili na visinu
Zamjene u 65. min. (ako budemo vodili ili izjednaceno prelazimo na 4-2-3-1)
Medunjanin - Milicevic
Djuric - Cimirot
Pjanic i Cimirot su def. Vezni
zamjena 75 min.
Hajrovic - Visca
Visca zbog brzine u nadi da ubode kontru
Medunjanin - Milicevic
Ibisevic - Djuric
Hajrovic - Visca
- Logovan
#274 Re: Grčka - BiH
Bez dva napadača.
- SkyLimit
#275 Re: Grčka - BiH
Selektor Grčke objavio spisak za prijateljsku protiv Bjelorusije i kvalifikacijsku protiv naše reprezentacije:
Golmani: Kapino(Olympiacos), Karnezis(Udinese), Glykos(PAOK)
Odbrana: Papastathopoulos(Dortmund), Papadopoulos(Leipzig), Torosidis(Bologna), Economou(Bologna), Tzavellas(PAOK), Stafylidis(Augsburg)
Vezni red: Samaris(Benfica), Maniatis(Olympiacos), Tachtsidis(Cagliari), Tziolis(PAOK), Petsos(Werder), Mantolas(AEK), Fortounis(Olympiacos), Gianniotas(APEOL)
Napad: Bakasetas(AEK), Mitroglou(Benfica), Vellios(Nottingham), Diamantakos(Karlsruhe), Karelis(Genk)
Golmani: Kapino(Olympiacos), Karnezis(Udinese), Glykos(PAOK)
Odbrana: Papastathopoulos(Dortmund), Papadopoulos(Leipzig), Torosidis(Bologna), Economou(Bologna), Tzavellas(PAOK), Stafylidis(Augsburg)
Vezni red: Samaris(Benfica), Maniatis(Olympiacos), Tachtsidis(Cagliari), Tziolis(PAOK), Petsos(Werder), Mantolas(AEK), Fortounis(Olympiacos), Gianniotas(APEOL)
Napad: Bakasetas(AEK), Mitroglou(Benfica), Vellios(Nottingham), Diamantakos(Karlsruhe), Karelis(Genk)