Novi rat

Locked
seln

#251 Re: Novi rat

Post by seln »

Ci-Nick wrote:
PM72 wrote:Da ti ovaj mudroser javno kaže...daj Bože da ti budeš prvi patriota koji će dobiti budući Zlatni ljiljan.Da te slavimo i da dobiješ svoju ulicu.
Ljudi se zajebaju, bolje rečeno djeca,.. voljni ( verbalno ) ratovati a ne znaju kako se stvari otmu kontroli kad se desi balvan revolucija.
Pa oni isti koji su pozivali na rat nisu više u stanju da ga zaustave.
Uvek je zanimljivo cuti sta o tome misle srpska deca.
hizo ramidovic

#252 Re: Novi rat

Post by hizo ramidovic »

Исламисти из муслиманског Сарајева могу само да прете ратом али од тога нема ништа јер је миран разлаз најбоље решење и за Србе и за Хрвате у тзв. БиХ. Територијално разграничење могу веома брзо и лако да ураде стручњаци из Србије и Хрватске. А ако се случајно исламисти и џихадисти побуне против ове поделе ту су Србија и Хрватска да то смире.
Banksy

#253 Re: Novi rat

Post by Banksy »

Duka Dizel wrote:
1991 godina

Novinar: Zbog čega se vodi ovaj rat?
Vojnik: Koliko ja kužim, ovi kao hoce da se otcjepljuju, a mi kao ne damo.

2016 godina

Vojnik: Koliko ja kužim, ovi kao hoće da praznikuju 9.januara, a mi kao ne damo.

U ovoj nespretnoj analogiji, valjalo bi napomenuti da je 1991. donijela razorene zemlje, desetine hiljada mrtvih, etnički očišćene i izmještene milione i pokoji općinski genocid.
seln

#254 Re: Novi rat

Post by seln »

Banksy wrote:
Duka Dizel wrote:
1991 godina

2016 godina

Vojnik: Koliko ja kužim, ovi kao hoće da praznikuju 9.januara, a mi kao ne damo.

U ovoj nespretnoj analogiji, valjalo bi napomenuti da je 1991. donijela razorene zemlje, desetine hiljada mrtvih, etnički očišćene i izmještene milione i pokoji općinski genocid.
Oh, Duke nam je liferovao krasan eufemizam...
u prvom slucaju je Slovenija pokusala da se odvoji od drzave koja u datom momentu de facto (zahvaljujuci srbiji) nije ni postojala.
U drugom slucaju srbi pokusavaju supremaciju na terenu koji su ocistili genocidom.
Tipicno salonsko poredjenje. Duke, imas flasu rakije od staba.
jao_situacije

#255 Re: Novi rat

Post by jao_situacije »

seln wrote:
Banksy wrote:
Duka Dizel wrote:
1991 godina

2016 godina

Oh, Duke nam je liferovao krasan eufemizam...
u prvom slucaju je Slovenija pokusala da se odvoji od drzave koja u datom momentu de facto (zahvaljujuci srbiji) nije ni postojala.
U drugom slucaju srbi pokusavaju supremaciju na terenu koji su ocistili genocidom.
Tipicno salonsko poredjenje. Duke, imas flasu rakije od staba.
vidiš mu nik

duka dizel
Image
kB27

#256 Re: Novi rat

Post by kB27 »

Banksy wrote:
seln wrote: Ama ljudi, tema je pogresno postavljena i samo pruza priliku saloncima da mastaju o mirnom otcjepljenju i mudroserima da vam iz dubokog hlada kenjaju kako su s oni borili, pa vise nece...
nije pitanje hoceli biti rata.
Pitanje je hoce li organi BiH dopustiti Dodiku da im odnese pola BiH u miraz Srbiji bez ispaljenog metka.
Dakle, stvar je jasna: ako se provede referendum protivno odluci US, onda je na redu pravosudje i policija. Ali to nije rat.
Ako se neko suprostavi pravosudju i policiji, onda je to pobuna, pa policija moze prizvati u pomoc OS BiH. Ali to jos uvjek nije rat.
Tačno.
A ako se sve to desi, a pravosuđe i policija ne poduzmu što se poduzeti mora - jadna li nam majka. Onda je Dodo upravu da ovdje države nema.
jao_situacije

#257 Re: Novi rat

Post by jao_situacije »

LionKing wrote:
palermo wrote:
Thorgerson wrote: Pa nista nije nemoguce, mislim...ali da li je realno da sada bude rat ovdje? Ja mislim da nije.

To nikome ne bi odgovaralo, niti bi se ista rijesilo. Cemu rat i za sta? Rat u jugi je dosta stvari rijesio. Razjebala se Juga sto je i odgovaralo Evropi, takva zemlja im jednostavno nije trebala. I vecina drzava je rijesila svoje pitanje, Hrvati svoje, Srbija svoje, Kosovo dobilo svoj komad, CG svoj.

Cemu sad novi rat? Da se RS odvoji? Iskreno, meni je glupost ratovati za to. Ako bi se to i desilo, ako bi se to i moralo desiti kako i sta mi tu da uradimo? Bosnjaka i Hrvata u RS haman i nema. Tamo je sve uredjeno i postavljeno za Srbe, ratom je taj prostor ociscen. Oni ljudi koji su pobjegli, 99% im ne pada na um da se tamo vrate.

Ja znam sigurno preko 10 ak ljudi koji su Istočne Bosne i zive u dijaspori i kuce su napravili, stanove kupili, sta mislis gdje? Pa naravno, u Sarajevu. MIslis da je neko zeljan da se vrati na svoje ognjiste i da vraca krvave uspomene na ono sto im je uradjeno. Vjeruj mi da nije. A takvih ljudi je na hiljade i hiljade.

Nama su svima puna usta Bosne, a koliko je evo srednjoskolaca, studenata otislo u Banja Luku, otislo u Trebinje, Prijedor itd. Da se druze, razmjenjuju iskustva.

Bolan mi smo dvije drzave u jednoj. I to je tako. Nazalost, ali je tako. I sad ja bih sutra trebao da ratujem i da puskom ubjedjujem srbina iz Banja Luke da je bosanac i da su mu ljiljani zastava. Iskreno, meni se taj nacin ubjedjivanja ne svidja, niti bih zelio da nekoga puskom u nesto moram ubjedjivati.

O tome se trebalo razmisljati 95' kad je ova drzava podijeljena. Ionako smo prozivili krvoprolice, pa mogli smo jos vala. Bolje da smo isli do kraja, nego sto smo dobili "cjelovitu" Bosnu. Cjelovitu na papiru. Realnost je totalno drugacija.
Da ne ulazimo previše u diskusiju. Ti trebaš napisati, ja neću ratovati, nema mi smisla i ok.

To naravno ne znači da ne postoje oni koji nalaze smisao u borbi za očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine. Pa makar morali zbog toga uzeti pušku u ruke.
A mozemol mi kojima se ne ratuje uzet puske pa vas koji bi da ratujete izrokat, nebitno koje ste nacije i vjere?
ako ti se ne ratuje kako misliš dobiti pušku :roll:
cyprus

#258 Re: Novi rat

Post by cyprus »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#259 Re: Novi rat

Post by pici »

Image
Thorgerson

#260 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

cyprus wrote:Image
Image
cyprus

#261 Re: Novi rat

Post by cyprus »

Image
pici

#262 Re: Novi rat

Post by pici »

Image

akobogda inšallah :thumbup: :bih:
Thorgerson

#263 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

seln

#264 Re: Novi rat

Post by seln »

cyprus wrote:Image
Give piciju a chance.
Thorgerson

#265 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

seln wrote: Ama ljudi, tema je pogresno postavljena i samo pruza priliku saloncima da mastaju o mirnom otcjepljenju i mudroserima da vam iz dubokog hlada kenjaju kako su s oni borili, pa vise nece...
Pitanje je hoce li organi BiH dopustiti Dodiku da im odnese pola BiH u miraz Srbiji bez ispaljenog metka.
Dakle, stvar je jasna: ako se provede referendum protivno odluci US, onda je na redu pravosudje i policija. Ali to nije rat.
Ako se neko suprostavi pravosudju i policiji, onda je to pobuna, pa policija moze prizvati u pomoc OS BiH. Ali to jos uvjek nije rat.
Upravo tako. Mi imamo ustav i zakone. Zato ne kontam cemu to da mi nesta sad se kofrcimo i prijetimo nekome ratom. Pravna smo drzava, pa da vidimo.

I meni nije jasno zasto su ljudi nafurani toliko. Dodik ce spiskati pare na jednu glupost da kao se izjasne o danu koji oni slave vec 20 godina, a jedini razlog zasto on sada provodi referendum jeste jer je pao qrcu i jednostavno nema sta vise da ponudi, donji je.

Isto tako zna da pravi referendum ne moze niti smije pomisliti na isti, pod pravi mislim na otcjepljenje. Ja sam siguran i da ce odziv biti smijesan i vjerovatno laziran.

Otcjepljenje zaboravite. EU ce uraditi sve da nas ugura sa ostalom bagrom srbima, crnogorcima, albancima u svoje drustvo, da nas mogu nadgledat da ne pravimo nova sranja i to je to.
breuer

#266 Re: Novi rat

Post by breuer »

give ПС a chance :D
jao_situacije

#267 Re: Novi rat

Post by jao_situacije »

Thorgerson wrote:
Upravo tako. Mi imamo ustav i zakone. Zato ne kontam cemu to da mi nesta sad se kofrcimo i prijetimo nekome ratom. Pravna smo drzava, pa da vidimo.

I meni nije jasno zasto su ljudi nafurani toliko. Dodik ce spiskati pare na jednu glupost da kao se izjasne o danu koji oni slave vec 20 godina, a jedini razlog zasto on sada provodi referendum jeste jer je pao qrcu i jednostavno nema sta vise da ponudi, donji je.

Isto tako zna da pravi referendum ne moze niti smije pomisliti na isti, pod pravi mislim na otcjepljenje. Ja sam siguran i da ce odziv biti smijesan i vjerovatno laziran.

Otcjepljenje zaboravite. EU ce uraditi sve da nas ugura sa ostalom bagrom srbima, crnogorcima, albancima u svoje drustvo, da nas mogu nadgledat da ne pravimo nova sranja i to je to.
ne boj se ti ništa mi u eu i nato ne ulazimo :bih:
pici

#268 Re: Novi rat

Post by pici »

nedže u bespučima romanije...

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#269 Re: Novi rat

Post by Truba »

pici wrote:Image

kakve su ti ovo mape
bolje sam ja s 12 pravio
odmah udar beograd preko ravne gore i sandžaka i pritom osloboditi bošnjake u tom dijelu buduće BiH

:D

valja kolegama ići u BL 25. 9. :lol: :lol: :lol: :lol: već je počelo ispaljivanje i godišnji zaostatci :lol: :lol: :lol: :lol: sa srali se svi :lol: :lol: :sax:
cyprus

#270 Re: Novi rat

Post by cyprus »

pici wrote:Image

Valjda je logičnije prvo rasturit ovaj potez Lukavica - Trnovo, da se osigura bar Grebak, pa tek onda pravit zelenu transferalu između Foče i Čajniča za Sandžak :oops: :mrgreen:
insomnia78

#271 Re: RE: Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

pici wrote:nedže u bespučima romanije...

Image
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Joj sto ga Dzihad zuco podera
insomnia78

#272 Re: RE: Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

NoriDeNoir wrote:Meni nije jasno samo ko bi sada ratovao u tom ratu?
Evo ja sam u 30-tim godinama a puske u ruci nisam drzao, ne zato sto nisam htio sluzit vojni rok vec zato sto je isti bio uknut. Oni sto su ucestvovali u proslom ratu sada su uglavnomu 50-60 godinama zivota. To bi moralo svakih par sati primirije potpisivat da se odmore stare kosti?
A meni da das pusku, puco bi ja al ne znam puno bas o tome, a da me sada obucavas bas i ne ide.

Druga stvar je da se to stvarno i na neki nacin zapuca, ja mislim da bi tu isplao globalno sranje Rusija, Amerika, Europa bi se nadjebavali nad nama ko koga brani itd... Ako to uradimo, stvarno treba onda prostor Bosne iselit i zabranit da vise iko zivi tu jer 2 svjetska rata izazvati , pa to bi bilo stvarno previse a i rizik za ove sto prezive.

P.S.
Izgleda da smo onaj prosjek od svakih 50godina - rat na balkanu, sada sveli na 25. Ako nista barem tu napredujemo. :run:
Nista se ti ne brini. Nije to nikakva nauka. Jbt u svim vojskama na svijetu najnizi i najneobrazovaniji sloj ide u pjesadiju :D
Dobices ubrzanu osnovnu pjesadijsku obuku i deri
Ludzak

#273 Re: Novi rat

Post by Ludzak »

perfekcionista1 wrote:Imam brata u Americi, rodbinu u Njemackoj ali se Allahom kunem da bjezati necu ako rata bude. Bjezanje sa bojnog polja je kukavicluk, da prepustim svoj narod lojavim usmrdjelim cetnicima a ja da suncam guzove negdje vani? Ko pobjegne Bog nek mu plati.
ti se kuni u allaha, ali ja koji sam u najboljim godinama da provedem u ratu NEĆU. A ti ratuj za religijske ideale i političare. Vi ste obične lutke kojim upravljaju vrhunski lutkari, Istok i Zapad.
Ludzak

#274 Re: Novi rat

Post by Ludzak »

neki wrote:Iskoristio bih priliku da se na**bem familije svim prisutnim željnim novog rata, nekakvih brzih vojnih akcija, policijskih intervencija i sl... u bilo koju svrhu i za bilo koji cilj. Ukoliko se takvo nešto nažalost desi, iskreno se nadam da će djeca dotičnih biti oštrica bilo kakve akcije koja im je sad u poremećenoj glavi...
Nemoj psovat. Bezze ćeš ban zaraditi, a sve zbog 'hrabrih ratnika'.
perfekcionista1

#275 Re: Novi rat

Post by perfekcionista1 »

Ludzak wrote:
perfekcionista1 wrote:Imam brata u Americi, rodbinu u Njemackoj ali se Allahom kunem da bjezati necu ako rata bude. Bjezanje sa bojnog polja je kukavicluk, da prepustim svoj narod lojavim usmrdjelim cetnicima a ja da suncam guzove negdje vani? Ko pobjegne Bog nek mu plati.
ti se kuni u allaha, ali ja koji sam u najboljim godinama da provedem u ratu NEĆU. A ti ratuj za religijske ideale i političare. Vi ste obične lutke kojim upravljaju vrhunski lutkari, Istok i Zapad.
Niko nas ni devedesetih godina nije pitao jesmo li za rat, samo su se lojavi djikani pojavili na kucnom pragu sa haubicama, tenkovima i nozevima. Imao si izbor braniti sebe i svoju porodicu a tek onda i drzavu, ili biti podrumas.

A to sto mislis da ce te neko rasirenih ruku primiti kao izbjeglicu grdno se varas. Koeficijent izbjeglica je odavno popunjen, vidimo kako sirijce rasirenih ruku primaju, samo im treba jos milion nepismenih bosancerosa
Locked