edo_79 wrote:U konačnici stvar je ovakva, imaju organi vlasti koji, ako smatraju da ima osnova lijepo urade istragu, pa ako je Billy kriv zna se šta ga sleduje, a ako nije nije i kapak. Sve ostalo je šupljiranje i mlaćenje prazne slame.....
Kako zamišljaš ti tu istragu da bi išla? Iznaći 20 000 ljudi koji su tokom prošlih godina uplaćivali na njegov račun, neko 20 neko 50 maraka, neko i više, da dokažu da jesu (sigurno čuvaju kopije uplata), pa onda da on dokaže koliko je potrošio gdje i na koga (i on sigurno čuva sve račune) ccc - pa onda na sud. Nije ovo Amerika da država podiže optužnice kako joj se ćejfne, ovdje ga samo može neki izrađeni roditelj tužiti. I ništa nikad ne može dokazati, zato i niču te samoprozvane službe pomozimo drugima, u trag im ne možeš ući nikako.
Šta misliš zašto Hayat ima onu emisiju četvrtkom, da pomaže ljudima? On čovjeka snimi, ima show, izblamira ga, isponižava na 300 načina s pitanjima pa gdje se kupaš, pa kad si zadnji put jeo, a kamera zumira okrnjene tanjire, jadni neki smještaj, neuslovno kupatilo i sve to, daju mu onda 300 maraka, a 3000 ostave sebi. I imaju račune, i snime kamere sve i džaba, ti tu moraš biti dobar i jesi dobar i zato to i radiš. Pravi se humanitarci ne eksponiraju.
Ja kad mogu dam, niko ne zna za to, ni moja rođena mater. A dajem često, na mnoga mjesta, odjeću, hranu, novac, i ne skupljam od drugih, nego odvojim od sebe.
Čim se pravi cirkus od toga, a Bili imbecilko to radi na FB, nije što je human već što je u prvom redu lud, a jeste lud, a u drugom, da animira što veći broj ljudi kojima će se srce otvoriti pa će mu uplatiti neku sumu - to je meni
Meni je bio sumnjiv prije neku godinu dana kad sam mu pisala i tražila adresu čovjeka iz Tešnja kojem sam lično htjela otići, odnijeti neke stvari i nešto novca, ali ne, adresu nisam dobila nego samo Bilijev račun. Meni nije trebao posrednik, ja znam put do Tešnja, tako da nisam ni uplatila ništa. Nažalost, nisam ni otišla u Tešanj, ako se naum ne odradi odmah, već te šejtan nekako skrene na drugi kolosjek...