Ne, nego vozd nakon Guce i trijeznjenja.Yug wrote:Pa naravno da moze.Skupstina Republike Srpske i svi nadlezni organi te Republike ce se oglasiti odmah po zavrsetku referenduma.dogtag wrote:Omogućiti građanima Srebrenice demokratsko pravo da se izjasne o ostanku u PC s obzirom na događanja koja su se dešavala kao i stalna kršenja njihovih građanskih prava!
Takođe omogućiti referendum građanima Distrikta Brčko o priključenju Federaciji, mislim da ovu odluku većina građana podržava!
Samo demokratski
Referendum(i) u RS-u
- GeeTnT
#251 Re: Referendum(i) u RS-u
- Bradafilozof
#252 Re: Referendum(i) u RS-u
da, referendum u brčkom bi možda bio dobar potez.
- Bradafilozof
#253 Re: Referendum(i) u RS-u
upotrijebit će sve raspoložive traktoreYug wrote:Pa naravno da moze.Skupstina Republike Srpske i svi nadlezni organi te Republike ce se oglasiti odmah po zavrsetku referenduma.dogtag wrote:Omogućiti građanima Srebrenice demokratsko pravo da se izjasne o ostanku u PC s obzirom na događanja koja su se dešavala kao i stalna kršenja njihovih građanskih prava!
Takođe omogućiti referendum građanima Distrikta Brčko o priključenju Federaciji, mislim da ovu odluku većina građana podržava!
Samo demokratski
-
Patriotska_Liga
#254 Re: Referendum(i) u RS-u
Ovo treba gledati samo kao prvu fazu buduće traktorijade vol 2.
- SkyLimit
#255 Re: Referendum(i) u RS-u
Bošnjački političari su stvarno pi***ce. Samo dozivaju Inzka. Sasrali se. Pa ja uživam u ovakvom raspletu događaja. Samo se nadam da će Srbi ići do kraja, da se neće i oni sasrati negdje u sred puta. Cijeli život se pripremam za barikade i čarapaše, izgleda da sam skoro dočekao taj dan.
- tandmand
#256 Re: Referendum(i) u RS-u
I to će im biti prvi put da upotrebe izraze "takozvana federalna Srebrenica" i "takozvano federalno Brčko".Yug wrote:Pa naravno da moze.Skupstina Republike Srpske i svi nadlezni organi te Republike ce se oglasiti odmah po zavrsetku referenduma.dogtag wrote:Omogućiti građanima Srebrenice demokratsko pravo da se izjasne o ostanku u PC s obzirom na događanja koja su se dešavala kao i stalna kršenja njihovih građanskih prava!
Samo demokratski
-
Patriotska_Liga
#257 Re: Referendum(i) u RS-u
Pobojali se za svoje komotne pozicije koje su stekli u i nakon rata.SkyLimit wrote:Bošnjački političari su stvarno pi***ce. Samo dozivaju Inzka. Sasrali se. Pa ja uživam u ovakvom raspletu događaja. Samo se nadam da će Srbi ići do kraja, da se neće i oni sasrati negdje u sred puta. Cijeli život se pripremam za barikade i čarapaše, izgleda da sam skoro dočekao taj dan.
- BHCluster
#258 Re: Referendum(i) u RS-u
Ima to jos osim Srebrenice kao sto su Kozarac itd...
- Rostiljdzija
#259 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja ne govorim o demokratiji. Ni Sovjetski Savez nije bio demokratska drzava ali su se ponasali racionalno i predvidivo. Njih su mogli da shvate.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zato su valjda bombardovali to isto pravoslavlje u Srbiji i u RS-u.Rostiljdzija wrote: Neutemeljeno mastanje. Kada pricas o pravoslavlju i zapadu, zanemarujes vise stvari a ja cu se osvrnuti samo na 3.
Prvo, pravoslavlje njima nije strano kao islam. Islam i ponasanje muslimanskih zemalja je ono sto oni nikako ne razumiju i cega se plase. Ruse postuju kao neprijatelje, ali su svjesni cinjenice da Rusi dijele istu logiku ponasanja kao i oni, baziranu na sekularizmu i nauci a ne na vjeri. U hriscanstvu je bog odavno mrtav, kao sto je Nietzche rekao, dok je za muslimane on ne samo ziv nego se tako i ponasaju kao da je im je sve bazirano na vjeri, pa sad umjerenoj ili ne, to je sekundarna stvar. Za zapad je to 7 vijek. Rus se nikada nece raznijeti i unistiti sebe da bi porazio druge niti ce praviti zakone po serijatu. Ruske zene se ne pokrivaju.
Drugo, pravoslavlje nema demografski kapacitet za ekspanziju. Muslimana je preko milijardu i svi hoce u Evropu. Muslimani prijete da brojem i kulturoloskom razlikom promjene samu Evropu i nametnu nova pravila ponasanja nekompatibilna sa Evropskim sekularizmom. Ta prica o Bosnjacima kao sekularnom narodu ocito ne pije vode. Svako sa zapada moze doci u Sarajevo i vidjeti pokrivene zene, dzamije koje nicu kao gljive, suspenziju uobicajenog ponasanja za vrijeme ramazana, itd. Uostalom imaju obavestajne sluzbe i znaju za ljude koji dobrovoljno ratuju u Siriji, znaju da je Bakir raja sa islamistom Erdoganom, itd.
Trece, Vatikan zeli pomirenje sa pravoslavnom crkvom. Papa se je ove godine sastao sa nekim glavnim popovima iz crkve. To ujedinjenje sa muslimanima nije ni u teoriji moguce jer se radi o sasvim drugoj vjeri.![]()
Istina da desničari šire strah od islama u Evropi ali bosanski muslimani ne predstavljaju taj model islama već prije svega jedan jego tolerantan dio. Mnoge evropske zemlje se pitaju kako da ustroje islam u Evropi, kako da organizuju muslimane i jedan od modela koji se razmatra je model Islamske zajednice u BiH.
Što se tiče Rusa, Rusi nisu daleko odmakli u demokratiji. Putin može ruku pod ruku sa Erdoganom, samo bolje Erdogan i Putin koji će držati konce u rukama nego Sirija2 ili Sirija 3.Sigurno da zapadnjaci ne moraju da se raznose jer njihove vlade u njihovo ime po zemljama Bliskog istoka direktno ili inderektno raznose ljude. U suštini isti ti ga *urac dođe da li raketom sa aviona/drona razneseš nevine ljude ili to uradi samoubica bombom ili kamionom...i jedno i drugo je zločin i terorizam.
Vjerujem da jednog dana recimo Palestinci kada budu imali moderne bombardere i ratnu tehniku približnu zapadnoj da će potreba za samoubicama prestati da postoji. Samoubice nisu pojava i invencija muslimana već nas istorija uči da ih je bilo i ranije.
Nemam sada vremena da pišem dalje a imam dosta toga da kažem na ovaj dio.
-
Patriotska_Liga
#260 Re: Referendum(i) u RS-u
Janja.BHCluster wrote:Ima to jos osim Srebrenice kao sto su Kozarac itd...
Ma svaki zaseok u kojem žive Bošnjaci = referendum.
-
Zgoljo
#261 Re: Referendum(i) u RS-u
Mislim da bi pravi odgovor ipak bio organizovati referendum na nivou Federacije sa pitanjem,jeste li za ukidanje Republike Srpske.
Ako bi Miletov haver Čovke opstruirao donosenje takve odluke kroz Dom naroda onda na nivou onih administrativnih jedinica u kojim Bosnjaci imaju vecinu,ukljucujuci i mjesne zajednice po genocidnoj.
Srebrenica,Brcko,Janja,Kozarac,naselje ovo,ulica ova........MAO ovo,MAO ono,ili BAO,sta bilo.
E ćeraćemo se majcini sinovi.
Ovo je crvena linija i opipavanje patriotskog pulsa,da se vidi da li bi se patrioti pomirili sa nekakvim mirnim razlazom.
Ostro i odlucno staviti do znanja,nikada.
Ako bi Miletov haver Čovke opstruirao donosenje takve odluke kroz Dom naroda onda na nivou onih administrativnih jedinica u kojim Bosnjaci imaju vecinu,ukljucujuci i mjesne zajednice po genocidnoj.
Srebrenica,Brcko,Janja,Kozarac,naselje ovo,ulica ova........MAO ovo,MAO ono,ili BAO,sta bilo.
E ćeraćemo se majcini sinovi.
Ovo je crvena linija i opipavanje patriotskog pulsa,da se vidi da li bi se patrioti pomirili sa nekakvim mirnim razlazom.
Ostro i odlucno staviti do znanja,nikada.
- Rostiljdzija
#262 Re: Referendum(i) u RS-u
Bosnjaci ne gaje domoljublje prema svojim kantonima i svom entitetu. Kada volis svoju zemlju onda ne krades, nisi korumpiran, ne bacas otpatke svuda i gledas kako da investiras u nju. Oni vole samo simbol koji nije ustrojen na funkcionalan nacin, neku imaginarnu apstraktnu BiH koja ne postoji. A ono cime mogu upravljati to ne vole.
To je kao da ja imam livadu ali kontam komsija mi je oteo jos jednu medju prije 25 godina koja bi trebala meni da pripada. I onda ja ovom svojom livadom, svo vrijeme, koja je usput i puno kvalitetnija, necu da upravljam sve dok komsija ne vrati njivu koju smatram meni da pripada i bez koje ni ova moja nista ne vrijedi.
To je kao da ja imam livadu ali kontam komsija mi je oteo jos jednu medju prije 25 godina koja bi trebala meni da pripada. I onda ja ovom svojom livadom, svo vrijeme, koja je usput i puno kvalitetnija, necu da upravljam sve dok komsija ne vrati njivu koju smatram meni da pripada i bez koje ni ova moja nista ne vrijedi.
- dogtag
#263 Re: Referendum(i) u RS-u
U pravu si donekle, jer se ne odnose samo bošnjaci tako već svi narodi ovde generalno!Rostiljdzija wrote:Bosnjaci ne gaje domoljublje prema svojim kantonima i svom entitetu. Kada volis svoju zemlju onda ne krades, nisi korumpiran, ne bacas otpatke svuda i gledas kako da investiras u nju. Oni vole samo simbol koji nije ustrojen na funkcionalan nacin, neku imaginarnu apstraktnu BiH koja ne postoji. A ono cime mogu upravljati to ne vole.
-
Zgoljo
#264 Re: Referendum(i) u RS-u
Sustinski pogresno,nije komsija nista oteo,BiH je drzava svih njenih naroda i gradjana,i to svaki njen dio.Rostiljdzija wrote:Bosnjaci ne gaje domoljublje prema svojim kantonima i svom entitetu. Kada volis svoju zemlju onda ne krades, nisi korumpiran, ne bacas otpatke svuda i gledas kako da investiras u nju. Oni vole samo simbol koji nije ustrojen na funkcionalan nacin, neku imaginarnu apstraktnu BiH koja ne postoji. A ono cime mogu upravljati to ne vole.
Ili sam ja previdio izmjene dejtonskog ustava kao i odluke o konstitutivnosti naroda.
Ne vole Bosnjaci dakle simbol i nesto sto ne postoji nego itekako postoji i postojat ce dok mi postojimo.
U samoj osnovi ti je zajeb i nije samo tvoj.Uz obaveznu zamjenu teza.
A sto se tice kantona,entiteta...naravno da Bosnjaci ne gaje ljubav prema njima,ja govorim da im mogu posluziti u borbi za ocuvanje Bosne i Hercegovine.
A prica o upravljanju i odnosu stoji ali nije svojstvena samo Bosnjacima,takvi smo svi ovdje.
- Ajatolah_
#265 Re: Referendum(i) u RS-u
To na nivou mjesne zajednice nije referendum nego anketa. Jedine općine u RS-u u kojima Srbi nisu većinski narod su Srebrenica i Vukosavlje.Patriotska_Liga wrote:Janja.BHCluster wrote:Ima to jos osim Srebrenice kao sto su Kozarac itd...
Ma svaki zaseok u kojem žive Bošnjaci = referendum.
-
Patriotska_Liga
#266 Re: Referendum(i) u RS-u
Tako su npr. Teočak i Sapna provodeći "ankete" ignorisali volju matičnih opština da se udružuju u tadašnje SAO-e. Rezultat tih "anketa" je bio da su tadašnje mjesne zajednice danas opštine u FBiH. Referendum je tamo gdje imaš moć da ga provedeš, a ako nemaš onda je anketa pa makar bila i na nivou države. Historija nas uči da je referendum o nezavisnoj i cjelovitoj RBiH važio ondje gdje su Bošnjaci bili većina, pa onda više nije važio tamo gdje je srpska vojska protjerala Bošnjake. U BiH vrijedi jedino etničko pravilo, a sva ostala potpisana i nepotpisana dokumenta, postojeće jedinice samouprave i ostalo, sve to možeš okačit mačku o rep. U slučaju bilo kakve krize u BiH ona kuća u kojoj žive Bošnjaci (u 99% slučajeva) predstavlja BiH, a ona u kojoj žive Srbi (u 95% slučajeva) predstavlja Srbiju. Sve ostalo je prdimahovina.Ajatolah_ wrote: To na nivou mjesne zajednice nije referendum nego anketa. Jedine općine u RS-u u kojima Srbi nisu većinski narod su Srebrenica i Vukosavlje.
- BHCluster
#267 Re: Referendum(i) u RS-u
-
Last edited by BHCluster on 12/08/2016 15:51, edited 1 time in total.
-
155_mm
#268 Re: Referendum(i) u RS-u
kolika li je ljubav micka iz laktasa i njegovih mnogobrojnih sljedbenika i papaka prema ovoj kako je naziva "drugoj srpskoj drzavi" ako ovo uzmemo kao mjerilo.Rostiljdzija wrote:Bosnjaci ne gaje domoljublje prema svojim kantonima i svom entitetu. Kada volis svoju zemlju onda ne krades, nisi korumpiran, ne bacas otpatke svuda i gledas kako da investiras u nju. Oni vole samo simbol koji nije ustrojen na funkcionalan nacin, neku imaginarnu apstraktnu BiH koja ne postoji. A ono cime mogu upravljati to ne vole.
korektura za livadu:
komsija je nakon nasilnog otimanja livade pristao u dejtonu da dobije pravo na koristenje iste sve dok livada bude u okviru zajednicke poljoprivredne zadruge. belaj je sto komsija nece da vise postuje dogovor nego bi da ide sa tom zemljom da se uclani u drugu poljoprivrednu zadrugu bez odobrenja stvarnog vlasnika livade.
sta je stvarnom vlasniku livade ciniti, pitanje je sad.
- BHCluster
- BHCluster
#270 Re: Referendum(i) u RS-u
NeJma druge nego:155_mm wrote:
sta je stvarnom vlasniku livade ciniti, pitanje je sad.

-
hAZNADAR
#271 Re: Referendum(i) u RS-u
Javio se i dobro ustimani mrtvac Muhamed Cengic.
O referendumu ali ne ovom Dodikovom vec drzavnom 1992-ge.
Nimalo iznenadjujuce da osuduje tadasnji referendum i navodi to kao razlog, krivca za rat.
Naš sagovornik tvrdi da je referendum o nezavisnosti koji je održan tog datuma 1992. godine odveo BiH u rat i podseća da je u skupštini tadašnje BiH rekao da ne bi trebalo sprovoditi referendum bez pristanka Srba. Kaže da je upozoravao da će u suprotnom to zemlju odvesti u rat!
- Kao što sam govorio tada, tako smatram i danas. 1. mart 1992. godine datum je kada je počeo rat u BiH koji, što je najveće zlo, do danas nije završen. Zagovarao sam tada regionalizaciju BiH i da su me poslušali, rata sigurno ne bi bilo!
http://pressrs.ba/info/vesti/da-nije-bi ... 28-02-2012
Lik koji je provocirao i potpirivao tenzije, obespravio radnike,... umisljeni beg klana Cengica od kojih je uvijek bilo vise stete nego koristi.
Nije dobro sto se oglasava bas sada. Sad mi sve ovo jos vise smrdi na ponovni belaj.
O referendumu ali ne ovom Dodikovom vec drzavnom 1992-ge.
Nimalo iznenadjujuce da osuduje tadasnji referendum i navodi to kao razlog, krivca za rat.
Naš sagovornik tvrdi da je referendum o nezavisnosti koji je održan tog datuma 1992. godine odveo BiH u rat i podseća da je u skupštini tadašnje BiH rekao da ne bi trebalo sprovoditi referendum bez pristanka Srba. Kaže da je upozoravao da će u suprotnom to zemlju odvesti u rat!
- Kao što sam govorio tada, tako smatram i danas. 1. mart 1992. godine datum je kada je počeo rat u BiH koji, što je najveće zlo, do danas nije završen. Zagovarao sam tada regionalizaciju BiH i da su me poslušali, rata sigurno ne bi bilo!
http://pressrs.ba/info/vesti/da-nije-bi ... 28-02-2012
Lik koji je provocirao i potpirivao tenzije, obespravio radnike,... umisljeni beg klana Cengica od kojih je uvijek bilo vise stete nego koristi.
Nije dobro sto se oglasava bas sada. Sad mi sve ovo jos vise smrdi na ponovni belaj.
-
benjen
#272 Re: Referendum(i) u RS-u
Od belaja nema nista.
Svi koji bi ga pravili znaju da bi sigurno izgubili.
- Bradafilozof
#273 Re: Referendum(i) u RS-u
logika normanlih naroda ne prolazi kod velikosrbabenjen wrote:Od belaja nema nista.
-
PM72
#274 Re: Referendum(i) u RS-u
I stanovnici Dobrinje će tražiti da se raspiše referendum po mjesnim zajednicama o izdvajanju iz sastava općine Novi Grad...a onda ćemo na "niže" nivoe.Po ulicama i kvartovima.Nadrealisti su imali pravo za dosta stvari...
-
Pedja123
#275 Re: Referendum(i) u RS-u
Interesantno... kad se Srbi žele otcepiti na referendumu onda je to "velikosrpska četnička SPC SANU politika", a kad se drugi otcepljuju onda je to sasvim u redu i poželjno.