AntiDayton pokret

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ripicipi

#251 Re: AntiDayton pokret

Post by Ripicipi »

BHCluster wrote: Ovoliki pokusaji pomirenja i onda ovaj tokmak iz ANtiDeytona usra citavu stvar. Daju se Bosnjakinje karat, jedu se cvarci, stolice se uvoze i budala usra svo pomirenje. A pogotovo oni prosle godine u srebrenici jos anentat na premijera. Fuj.
Ti bi vjerovatno svrsio da je npr. Vucic zagin'o u Srebrenici, uopste ne razmisljajuci o posljedicama, vec samo krkanski i sirovo.. ubiiiij...
Sad ces ti pomisliti da branim Vucica, ali to je jos idiotskije razmisljanje od ovog gore opisanog.
BHCluster

#252 Re: AntiDayton pokret

Post by BHCluster »

Ripicipi wrote:
BHCluster wrote: Ovoliki pokusaji pomirenja i onda ovaj tokmak iz ANtiDeytona usra citavu stvar. Daju se Bosnjakinje karat, jedu se cvarci, stolice se uvoze i budala usra svo pomirenje. A pogotovo oni prosle godine u srebrenici jos anentat na premijera. Fuj.
Ti bi vjerovatno svrsio da je npr. Vucic zagin'o u Srebrenici, uopste ne razmisljajuci o posljedicama, vec samo krkanski i sirovo.. ubiiiij...
Sad ces ti pomisliti da branim Vucica, ali to je jos idiotskije razmisljanje od ovog gore opisanog.
Pogodio si k'o prstom u neku stvar.
Ripicipi

#253 Re: AntiDayton pokret

Post by Ripicipi »

BHCluster wrote:
Ripicipi wrote:
Pogodio si k'o prstom u neku stvar.
Sprdati se sa stvarima koje su po ovu zemlju mogle otici katastrofalno ne znam kako drugacije da nazovem nego da si uzivao.
Sta mislis da je stvarno lincovan, to bi mozda znacio i kraj ovoj zemlji...
BHCluster

#254 Re: AntiDayton pokret

Post by BHCluster »

Ripicipi wrote:
Sprdati se sa stvarima koje su po ovu zemlju mogle otici katastrofalno ne znam kako drugacije da nazovem nego da si uzivao.
A sta mislis da kakav komet udari u Zemlju?
radiša

#255 Re: AntiDayton pokret

Post by radiša »

Ripicipi wrote: Sprdati se sa stvarima koje su po ovu zemlju mogle otici katastrofalno ne znam kako drugacije da nazovem nego da si uzivao.
Sto mislis da je sprdanje,vecina ovih dijasporaca bi i htjela da ova drzava ode jos vise u helac,zato i zagovaraju mrznju iz daleka.
maraccana

#256 Re: AntiDayton pokret

Post by maraccana »

Ne postoji ikakav smisao u tom cinu osim dizanja tenzija. Ako se odaje pocast zrtvama, odaj pocast i to je to, a ne praviti nepotrebne scene, koje su dusmani jedva docekali da istaknu u prvi plan, veoma glup potez...
BHCluster

#257 Re: AntiDayton pokret

Post by BHCluster »

radiša wrote:
Ripicipi wrote: Sprdati se sa stvarima koje su po ovu zemlju mogle otici katastrofalno ne znam kako drugacije da nazovem nego da si uzivao.
Sto mislis da je sprdanje,vecina ovih dijasporaca bi i htjela da ova drzava ode jos vise u helac,zato i zagovaraju mrznju iz daleka.
Image
cyprus

#258 Re: AntiDayton pokret

Post by cyprus »

ze kalanga wrote:
cyprus wrote:
ze kalanga wrote:Postoje stvari oko kojih se nikada nećemo složiti.
Eh, vidiš... Ovu rečenicu ćeš daleko češće čuti od nekoga iz Republike Srpske, nego od nekoga iz Federacije... Šta misliš zašto?

Ako ti zaista smatraš da tvoji stavovi imaju uporišta u objektivnoj istini, zašto tvrdiš da se recimo ja sa tobom nikada neću složiti? Jel to zato što misliš da ja ili neko drugi iz Federacije ne možemo biti objektivni kao Srbi? Ili pak smatraš da narodi trebaju imati pravo na svoju verziju istine, bez obzira na objektivne činjenice? Ja bih rekao da je ovo drugo u pitanju...

Nigdje ja nisam rekao da moji stavovi imaju uporište u objektivnoj istini i da su istina. Već samo digresirah na navedena pitanja nešto o čemu smo obojica saglasni. Svako pitanje za odgovor može imati kontrapitanje, što samo govoro i gubitku vjerodostojnosti jednog totaliteta kao proizvoda manipulatino-propagandnih etapa razvoja mišljenja. I to je tako.

Složićeš se, kao i ja sa tobom da se loše živi i da zagađujemo vode kao najznačajniji resurs. Ali u najvećem dijelu o nacionalno-religijsko-istorijskog
nećeš. (pri tome ne mislim na dio za jedne je Alah, za druge Hrist)

Krucijalno je da Bošnjaci kao najmasovniji preuzmu odgovornost i shvate da ovo što su do sada radili nije vodilo nigdje jer oni su ti koji sebe nazivaju zaštitnicima 100 % BiH. U skladu sa time se i moraju ponašati. Ključno, jer sve ostalo postaje kontradiktornost vlastitom mišljenju da su bili preglasavani u SFRJ.
Mislim da istaknuta rečenica puno govori i da mi djelomično daje odgovor koji sam tražio... Ti (pretpostavljam jednako kao i veliki broj Srba) jednostavno nisi zainteresovan za ono što je objektivna istina... To tebi nije bitno... Tebi je bitno da se poštuje i uvažava to što ti imaš svoju verziju istine, ma koliko ona bila iskrivljena... Moglo bi se reći da je tebi bitnija subjektivna iliti percepcijska istina, od stvarne, objektivne... Ispravi me ako griješim...

Stvar je međutim, da bez utvrđivanja i prihvatanja jedne jedinstvene istine zaista ne može biti ozbiljnog napretka... To je pitanje koje jednostavno ne možeš ostaviti po strani...
BHCluster

#259 Re: AntiDayton pokret

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
Mislim da istaknuta rečenica puno govori i da mi djelomično daje odgovor koji sam tražio... Ti (pretpostavljam jednako kao i veliki broj Srba) jednostavno nisi zainteresovan za ono što je objektivna istina... To tebi nije bitno... Tebi je bitno da se poštuje i uvažava to što ti imaš svoju verziju istine, ma koliko ona bila iskrivljena... Moglo bi se reći da je tebi bitnija subjektivna iliti percepcijska istina, od stvarne, objektivne... Ispravi me ako griješim...

Stvar je međutim, da bez utvrđivanja i prihvatanja jedne jedinstvene istine zaista ne može biti ozbiljnog napretka... To je pitanje koje jednostavno ne možeš ostaviti po strani...
:thumbup:
Progressive House

#260 Re: AntiDayton pokret

Post by Progressive House »

Quaresma wrote:valjda je naslov dobro napisan.

danas, odnosno jučer ispred BBI postavljena instalacija u vidu masovne grobnice iscrtane granicama republike Srpske.

ne bih ni otvorio temu da nisam pogledao šta kažu intelektualci sa RTRS-a

otkud ovom Nihadu pravo da vrijeđa takav jedan nevin narod? a indirektno veliča jednog ratnog zločinca kao što je Naser Orić?

kakav govor mržnje na genocidaškoj televiziji, pa ovo je strašno! hoće li neko kazniti ovaj ptpc?

podrška bratu nihadu i samo oštro! :bih: :thumbup:
Edin H.

#261 Re: AntiDayton pokret

Post by Edin H. »

Mislim da biste ovaj performance trebali ocjenjivati sa umjetnicke strane, radije nego kontraverzu koju je izazvao. :oops:
It_is_a_Leclerc

#262 Re: AntiDayton pokret

Post by It_is_a_Leclerc »

Nihad Alečković i tzv. "AntiDayton pokret" su grupa klasičnih mediokriteta; neozbiljne bošnjačke para-intelektualne elite koja ne zna otkud je šuplja, ali je bitno nataknuti beretku i ljiljane, i time steći pravo da o svakoj temi, a pogotovo o politici, nekažnjeno lupetaš i sramotiš se, a da to pritiom zvuči kao neki patriotizam.

Osim navedenog, rečeni su dakako i vrlo reprezentativan primjer tzv. "attention whore"-ova, i za kadar televizijskog priloga bi se skinuli u gaće i prizivali kišu, a što se, uostalom, može i vrlo lako dokazati kroz prisustvo istih na gotovo svakom protestu - od februara, jmbga, pa do ovih boračkih. Naprosto, uskoro čovjek neće moći da se skupi sa jaranima iz srednje škole, a da ovaj primitivni, nepismeni i neškolovani egzpemplar Nihad i šačica njegove pastve ne upadnu na proslavu.

Što se instalacije tiče, entitet Republika Srpska jeste prostor sa najvećim brojem - ratnih zločinaca po glavi stanovnika,- najvećim brojem masovnih grobnica po glavi stanovnika, - sa najvećom evropskom masovnom grobnicom, - i genocidom, prvim posthitlerovskim na tlu Evrope. Dakle, instalacija, unatoč moru netačnosti i nepreciznosti kojima su Bošnjaci skloni, pogotovo kad su ratne teme u pitanju, ipak govori o jedinoj stvari po kojoj će RS ostati upisana u historiju ljudskog roda.
BHCluster

#263 Re: AntiDayton pokret

Post by BHCluster »

It_is_a_Leclerc wrote:Nihad Alečković i tzv. "AntiDayton pokret" su grupa klasičnih mediokriteta; neozbiljne bošnjačke para-intelektualne elite koja ne zna otkud je šuplja, ali je bitno nataknuti beretku i ljiljane, i time steći pravo da o svakoj temi, a pogotovo o politici, nekažnjeno lupetaš i sramotiš se, a da to pritiom zvuči kao neki patriotizam.

Osim navedenog, rečeni su dakako i vrlo reprezentativan primjer tzv. "attention whore"-ova, i za kadar televizijskog priloga bi se skinuli u gaće i prizivali kišu, a što se, uostalom, može i vrlo lako dokazati kroz prisustvo istih na gotovo svakom protestu - od februara, jmbga, pa do ovih boračkih. Naprosto, uskoro čovjek neće moći da se skupi sa jaranima iz srednje škole, a da ovaj primitivni, nepismeni i neškolovani egzpemplar Nihad i šačica njegove pastve ne upadnu na proslavu.

Što se instalacije tiče, entitet Republika Srpska jeste prostor sa najvećim brojem - ratnih zločinaca po glavi stanovnika,- najvećim brojem masovnih grobnica po glavi stanovnika, - sa najvećom evropskom masovnom grobnicom, - i genocidom, prvim posthitlerovskim na tlu Evrope. Dakle, instalacija, unatoč moru netačnosti i nepreciznosti kojima su Bošnjaci skloni, pogotovo kad su ratne teme u pitanju, ipak govori o jedinoj stvari po kojoj će RS ostati upisana u historiju ljudskog roda.
:thumbup:
mirzaaa33

#264 Re: AntiDayton pokret

Post by mirzaaa33 »

BHCluster wrote:
mirzaaa33 wrote:O čemu pobogu vi pričate.. stolicama, čmarcima i karanju Bošnjakinja. :-)
To ti sebe opisujes. :lol:
Stoko
Bodkin

#265 Re: AntiDayton pokret

Post by Bodkin »

Šveđanin wrote:Imao sam prilike uzivo upoznati tvorca ovog performansa. Idiot u rangu Sejfudina Tokica.

Velika hinja, da mu neko ponudi dovoljno novca, prekosutra bi pricao neku trecu pricu o ugrozenim Srbima i sl.

Nema tu trunke karaktera. I ovo sto radi, radi da bi njemu, materijalno, bilo dobro.
Notorni debil. Znam ga ja odavno. Dana u zivotu nije korisnog odradio i uvijek pun neke ljutnje.
Skontao prolazi patriJotama ovo i bacio se tu. Imam jos jednog poznanika koji drka sa njim. Podjednaki debil koji dana radnog staza nema
cyprus

#266 Re: AntiDayton pokret

Post by cyprus »

Dragan Bursać: Genocidna instalacija Republika Srpska

U centru Sarajeva nekakva Anti Dejton grupa postavila je instalaciju koja pokazuje "genocidnu tvorevinu Republiku Srpsku". Cilj je, valjda, bio pokazati uoči obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici kako je čitava Republika Srpska nastala na genocidu.

Ovi bošnjački nacionalistički jastrebovi, postavljanjem budalaste i morbidne "instalacije" uradili su više za tzv. državnost Republike Srpske nego što su zločinci Karadžić i Mladić ilada mogli i sanjati.

Njihove cigle su i definitivno zacementirale separatističko razmišljanje svakog srpskog nacionaliste koji odavno u glavi vidi zidom ograđenu Srpsku od "balijske fildžan države".

Ovaj zaista blentav performans u pokušaju svima je zorno prikazao kako se nacionalizam nacionalizmom hrani. Ovi, hajde da ih nazovemo "antidejtonaši", pokazali su svijetu kako se čini usluga svakom bradatom četniku, svakom srpskom separatističkom političaru. Pokazali su kako se daje puna pažnja i razlog za lajanje i prizivanje krvi na svim stranama.

Ali, osim što se bave neustavnim zanatom, osim što su zaboravili da je baš Alija Izetbegović u Dejtonu dao potpis na stvaranje Republike Srpske, ovi "antidejtonaši" rade jednu mnogo gnusniju i perverzniju stvar.

Vidite, ovdje je na djelu klasična legalizacija kolektivme krivice. Dakle, Republika Srpska je po njima genocidna tvorevina. A, tu Republiku Srpsku čini preko milion ljudi, čine geografski toponimi, čine biljke, životinje... Zvuči trivijalno ali je tako. To je realnost.

Što znači, dijete je genocidno jer je iz npr. Banjaluke, Sutjeska, Kozara, Grmeč su genocidni onoliko koliko pripadaju Republici Srpskoj. Vrbas i Trebišnjica su genocidni... Povratnici u Kozarac su šta? Genocidni, dabome, jer su se vratili i dobili dokumenta "genocidne tvorevine". Naravno da je ovo ludilo epskih razmjera i da ga treba pod hitno zaustaviti.

Samo.

Čaršija sarajevska muči. Ako je ćutanje odobravanje onoga što rade "antidejtonaši" onda je to u najamanju ruku poražavajuće. Jadno i bijedno. Onda to izbija svaki argument zdravog razuma koji bi hipotetički ušao u raspravu, primjerice, sa Dodikom i njegovom teorijom o "teheranskom Sarajevu". Ako Sarajevo dopušta divljanje par nacionalista koji zloupotrebljavaju Dan obilježavanja genocida u Srebrenici, onda je to poraz svih ljudi zdravog razuma. Ako je ostalo barem malo tog toliko rijetkog zdravog razuma.

Nego, to nas dovodi do najvažnije stvari. Ova instalacija, ovaj vid izražavanja nacionalizma, najviše unižava žrtve genocida. Upravo ti bošnjački nacionalisti, postali su samoprozvani i kantari i mjerne jedinice za srebrenički genocid. Oni odlučuju ko će kad i kako govoriti o genocidu. Oni brendiraju i prodaju najveću evropsku nesreću nakon Drugog svjetskog rata. Oni se pitaju ko je dovoljno dobar čovjek, a ko je "genocidaš".

Oni su opcrtavanjem mape Republike Srpske zapravo relativizovali srebrenički genocid. Po njima je, izgleda, sve jednako genocidno. I bukva koja je greškom iznikla u Republici Srpskoj i više od 8 hiljada pobijenih ljudi u Srebrenici. Ako to nije bestijalana i ultimativna sramota, ne znam šta je.

Ako, guranje u zapećak mrtvih Srebreničana, baš u dane obilježavanja genocida nije katasrtofa, ne znam šta je.

A, može se prekinuti ovo ludilo. Sarajevo, grad heroj ima u sebi valjda heroje zdravog razuma koji mogu zaustaviti ovo bezumlje. Koji mogu zapušiti usta lokalnim bošnjačkim nacionalistima i obesmisliti likovanje srpskih im kolega po prebrojavanju krvnih zrnaca.

Ukoliko se to ne desi, crno nam se svima piše. Opet će nacionalisti, veliki Srbi i Bošnjaci pobijediti. Ako su ikada i izgubili. Opet će se iz laguma prošlosti izvući i legalizovati kolektivma krivica. Ako se to desi, pa mi ratove nismo ni prekinuli. Onda je nama, jadnim i nesrećnim, mir kao civilizacijska vrijednost samo nametnuto zlo i tajmaut između krvoprolića.

A, popis kaže da nas je i bez rata manje za preko 800 hiljada. Biologija i ekonomija su učinile svoje. Pomrli nam i pobjegli ljudi!

Puni smo velikih Srba, Hrvata i Bošnjaka. Puni smo otrova i stereotipa. Puni ludila, dokonosti, pervertije, čačkanja vraga...

Svega imamo, samo nam fali ljudi. A, bez ljudi sve je besmisleno.
Bursać kao i obično ubo...
Drvosjeca iz Dejcica

#267 Re: AntiDayton pokret

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

almir90 wrote:
Imaju i opštine svoj nivo vlasti, nema to veze, ne možeš kantone porediti sa entitetima, niti entitete sa državnim nivoom. Na entitetskom nivou u Federaciji uvijek se može nametati nižim nivoima vlasti, tj. kantonima. Zato smo imali nametanje člana predsjedništva prošli put Hrvatima, imamo sadašnje blokiranje izbora u Mostaru itd., da ne duljim.

Već sam rekao, većina vas je licemjerno, hoćete da ukidate RS, a kao dali bi Hrvatima entitet, kao da će neko u to povjerovati.
Opština nema ni 20% ovlasti koje ima kanton ali đaba je tebi to pričati i crtati. Kanton nema samo vojsku i novac pa da ima sva obilježja države, svi ostali elementi kao i kod entiteta su tu. Ukidanje entiteta RS i/ili F.BiH je kompleksna stvar a ti si to jedini pomenuo u ovoj raspravi.

almir90 wrote:I nema potrebe da pojedinci mene i još neke članove da optužuju da smo četnici, izdajnici, jugonostalgičari i slične gluposti. Jer, evo mene najviše boli kad vidim ko danas vlada mojim gradom i kako su se pojedini ljudi obogatili, i ko im je to sve omogućio, kako u ratu, tako i poslije rata. Al' treba da to ne gledam krivo, jer je kao "moj". E, pa nije moj takav, neće nikad ni biti. I da, mrzim puno više one koji me hebu kroz život svojom vladavinom, a ja ne mogu ništa da promijenim. Moja mržnja prema izdajnicima, koji su navodno "moji" nikad neće niti jedan četnik nadmašiti.

A, što se tiče ratoborne dijaspore, eh volio bih i ja otići što dalje, pa da i ja budem najveći patriota na forumu. Dobro su jedni rekli, što je više milja od države, to je ko fol veći patriota.
E pa ti koji te nazivaju i koji ti pripisuju te pogrdne nazive i epitete obrati se njima a ne kukaj meni koji sa tim nema ništa. :kakoste:
uglavnomja

#268 Re: AntiDayton pokret

Post by uglavnomja »

bursac :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#269 Re: AntiDayton pokret

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

cyprus wrote:
Dragan Bursać: Genocidna instalacija Republika Srpska

U centru Sarajeva nekakva Anti Dejton grupa postavila je instalaciju koja pokazuje "genocidnu tvorevinu Republiku Srpsku". Cilj je, valjda, bio pokazati uoči obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici kako je čitava Republika Srpska nastala na genocidu.

Ovi bošnjački nacionalistički jastrebovi, postavljanjem budalaste i morbidne "instalacije" uradili su više za tzv. državnost Republike Srpske nego što su zločinci Karadžić i Mladić ilada mogli i sanjati.

Njihove cigle su i definitivno zacementirale separatističko razmišljanje svakog srpskog nacionaliste koji odavno u glavi vidi zidom ograđenu Srpsku od "balijske fildžan države".

Ovaj zaista blentav performans u pokušaju svima je zorno prikazao kako se nacionalizam nacionalizmom hrani. Ovi, hajde da ih nazovemo "antidejtonaši", pokazali su svijetu kako se čini usluga svakom bradatom četniku, svakom srpskom separatističkom političaru. Pokazali su kako se daje puna pažnja i razlog za lajanje i prizivanje krvi na svim stranama.

Ali, osim što se bave neustavnim zanatom, osim što su zaboravili da je baš Alija Izetbegović u Dejtonu dao potpis na stvaranje Republike Srpske, ovi "antidejtonaši" rade jednu mnogo gnusniju i perverzniju stvar.

Vidite, ovdje je na djelu klasična legalizacija kolektivme krivice. Dakle, Republika Srpska je po njima genocidna tvorevina. A, tu Republiku Srpsku čini preko milion ljudi, čine geografski toponimi, čine biljke, životinje... Zvuči trivijalno ali je tako. To je realnost.

Što znači, dijete je genocidno jer je iz npr. Banjaluke, Sutjeska, Kozara, Grmeč su genocidni onoliko koliko pripadaju Republici Srpskoj. Vrbas i Trebišnjica su genocidni... Povratnici u Kozarac su šta? Genocidni, dabome, jer su se vratili i dobili dokumenta "genocidne tvorevine". Naravno da je ovo ludilo epskih razmjera i da ga treba pod hitno zaustaviti.

Samo.

Čaršija sarajevska muči. Ako je ćutanje odobravanje onoga što rade "antidejtonaši" onda je to u najamanju ruku poražavajuće. Jadno i bijedno. Onda to izbija svaki argument zdravog razuma koji bi hipotetički ušao u raspravu, primjerice, sa Dodikom i njegovom teorijom o "teheranskom Sarajevu". Ako Sarajevo dopušta divljanje par nacionalista koji zloupotrebljavaju Dan obilježavanja genocida u Srebrenici, onda je to poraz svih ljudi zdravog razuma. Ako je ostalo barem malo tog toliko rijetkog zdravog razuma.

Nego, to nas dovodi do najvažnije stvari. Ova instalacija, ovaj vid izražavanja nacionalizma, najviše unižava žrtve genocida. Upravo ti bošnjački nacionalisti, postali su samoprozvani i kantari i mjerne jedinice za srebrenički genocid. Oni odlučuju ko će kad i kako govoriti o genocidu. Oni brendiraju i prodaju najveću evropsku nesreću nakon Drugog svjetskog rata. Oni se pitaju ko je dovoljno dobar čovjek, a ko je "genocidaš".

Oni su opcrtavanjem mape Republike Srpske zapravo relativizovali srebrenički genocid. Po njima je, izgleda, sve jednako genocidno. I bukva koja je greškom iznikla u Republici Srpskoj i više od 8 hiljada pobijenih ljudi u Srebrenici. Ako to nije bestijalana i ultimativna sramota, ne znam šta je.

Ako, guranje u zapećak mrtvih Srebreničana, baš u dane obilježavanja genocida nije katasrtofa, ne znam šta je.

A, može se prekinuti ovo ludilo. Sarajevo, grad heroj ima u sebi valjda heroje zdravog razuma koji mogu zaustaviti ovo bezumlje. Koji mogu zapušiti usta lokalnim bošnjačkim nacionalistima i obesmisliti likovanje srpskih im kolega po prebrojavanju krvnih zrnaca.

Ukoliko se to ne desi, crno nam se svima piše. Opet će nacionalisti, veliki Srbi i Bošnjaci pobijediti. Ako su ikada i izgubili. Opet će se iz laguma prošlosti izvući i legalizovati kolektivma krivica. Ako se to desi, pa mi ratove nismo ni prekinuli. Onda je nama, jadnim i nesrećnim, mir kao civilizacijska vrijednost samo nametnuto zlo i tajmaut između krvoprolića.

A, popis kaže da nas je i bez rata manje za preko 800 hiljada. Biologija i ekonomija su učinile svoje. Pomrli nam i pobjegli ljudi!

Puni smo velikih Srba, Hrvata i Bošnjaka. Puni smo otrova i stereotipa. Puni ludila, dokonosti, pervertije, čačkanja vraga...

Svega imamo, samo nam fali ljudi. A, bez ljudi sve je besmisleno.
Bursać kao i obično ubo...
Čudno, ja nisam vidio da je Bursać digao svoj glas protiv osporavanja bosanskog jezika, ili Banjaluka, ti obični ljudi koji mirno žive na prostoru RS-a pa evo da citiram Bursaća.

"Čaršija banjalučka muči. Ako je ćutanje odobravanje onoga što rade "dodikovci" onda je to u najamanju ruku poražavajuće. Jadno i bijedno. Onda to izbija svaki argument zdravog razuma koji bi hipotetički ušao u raspravu, primjerice, sa AntiDejtonom i njegovom teorijom o "genocidnoj tvorevini RS. Ako Banjaluka dopušta divljanje par nacionalista oko Dodika koji zloupotrebljavaju pravo na naziv jezika, onda je to poraz svih ljudi zdravog razuma. Ako je ostalo barem malo tog toliko rijetkog zdravog razuma."
dust in the wind

#270 Re: AntiDayton pokret

Post by dust in the wind »

uglavnomja wrote:bursac :thumbup:
malo je u državi ovakvih ko Bursać, a puno debilčina kao antidejton grupa...crno nam se piše
mirzaaa33

#271 Re: AntiDayton pokret

Post by mirzaaa33 »

Od svih osoba neko se nađe pljuvati po Bursaću, čovjeku operisanom od nacionalizma, srpstva, mržnje, koji dobro radi i piše.
uglavnomja

#272 Re: AntiDayton pokret

Post by uglavnomja »

dust in the wind wrote:
uglavnomja wrote:bursac :thumbup:
malo je u državi ovakvih ko Bursać, a puno debilčina kao antidejton grupa...crno nam se piše

debil sam po sebi nije problem, problem je masa koja u debilu vidi genija, heroja ... a ne ublehasa, uhljupa, prevaranta koji uzima pare, i koji igra ulogu po necijem naredjenju (qrac bi on ono natakao pred bbi da nema zaledjinu i podrsku).
Danguba

#273 Re: AntiDayton pokret

Post by Danguba »

Umjesto da smiruju djikane oni ih uznemiruju. Valja nam se vratiti na prijeratno Sarajevo.

Image

Kao sto znamo to je jedino ucinkovito. :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#274 Re: AntiDayton pokret

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “uvrede”-7 dana-
» mirzaaa33

Banned user for reason “uvrede” -7 dana-
» BHCluster

Ne morate se slagati oko bilo cega, ali postoji adekvatan nacin i u tom neslaganju. Ovo se odnosi za sviju.

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#275 Re: AntiDayton pokret

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “Etiketiranje sugovornika samo radi neslaganja, jos i uvrede....”-14 dana-
» dezurni_ucenik

I ako neko ne misli kao vi, nisu odmah salonci, cetnici, balije, ustase ....i slicna etiketiranja.
Locked