Četvrtfinale

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Partijaner

#251 Re: Četvrtfinale

Post by Partijaner »

Al se lik slozi. :lol: :lol:

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#252 Re: Četvrtfinale

Post by Tomahawk11 »

MOSALJOZE wrote:Pa mora biti iritantan,zapne mu vlastita noga on maše 20 minuta prigovara jer nije dobio faul.
U finalu protiv Atletika,postigne 4 gol rekao bi čovjek odlučio finale,a nije se ni vidio
Koštao je pobjede Portugala nad Španijom(to je čak i Nani rekao)želio je da puca zadnji,a zašto?Pa mora neko i slavi pokupiti.

Kao atleta tu mu nista ne mogu prigovoriti,kao čovjeku još manje,ali samojainikoviše stil :jok:
Sinoc sutao prvi penal....sta sad reci? :hm:
MOSALJOZE

#253 Re: Četvrtfinale

Post by MOSALJOZE »

Tomo ja mogu nabrojati još 382 činjenice,ti se brani jednom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#254 Re: Četvrtfinale

Post by _BataZiv_0809 »

Mislim da nisam nikad vidio lika koji ovoliko brani sve vezano za svoj klub. Respekt ili ipak ne, ne znam :hm:
Tomahawk11
Globalni moderator

#255 Re: Četvrtfinale

Post by Tomahawk11 »

@Mosa, Protiv CR?
Mozes, ne sporim ti.
Samo sto kad se gleda ono sto ne valja kod CR, onda se to pise jasno i glasno.
Ono sto valja....meh, pa vidis ga kakav je iritantan, pada po terenu i sl.
Ima on aferima za samara, to je sigurno, ali da se pretjeruje, itekako.

Momak je sportista 1/1, znaci primjer fudbalera koji je u tome 100%, kojeg ne zanimaju raznorazne gluposti koje dolaze uz slavu.
Uz sve to, pokazao je x puta da je kao covjek veliki, da to sto je bogat zna i podijeliti. Naravno da ce sve to mediji ispratiti, jer je nemoguce sakriti, ali on se licno nikad ne hvali da je nekog pomogao.

Mogu razumjeti da neko ne voli reprezentaciju Portugala, da ne voli Ronalda, Pepea, Nanija ili koga vec i navija za drugu ekipu.
Ali ne mogu razumjeti da vizavi svega toga stvara o inim totalno pogresnu sliku, kao da su sve go olos sa dna kace.

Napisao sam jutros jedan post koji malo vise govori o tome, ali nekim cudom, sve je obrisano. I jos par mojih postova i postova drugih forumasa. Nije bilo nista uvrjedljivo, a koliko znam, Portugal i CR su jos na prvenstvu, znaci da nije ni mimo teme. Neko se zaigrao jutros.
Istovremeno, ostalo je dosta postova na tematiku, ali su obrisani samo odredjeni...zasto, ko ce ga znati :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#256 Re: Četvrtfinale

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:Mislim da nisam nikad vidio lika koji ovoliko brani sve vezano za svoj klub. Respekt ili ipak ne, ne znam :hm:
Talking to me?

Odes na temu Barce....tamo prodjes ko u ukletoj piramidi :D
MOSALJOZE

#257 Re: Četvrtfinale

Post by MOSALJOZE »

Pa tomo nikad nisam sporio njegove igračke,a pogotovo ljudske kvalitete.Malo koji sportista se može pohvaliti da tolike godine igra na najvisem nivou,praktično nema skandala....
Ja govorim o stvarima,praktično sitnicama.
Meni je njega milina vidjeti kada postigne gol Barci,utiša 100 000 ljudi,i donese pobjedu,sve stoji sve super.
Ali ima takvih momenata,kao sto sam gore naveo,gdje jednostavno postaje najomraženiji lik kojeg sam ikada gledao.
nKrkan

#258 Re: Četvrtfinale

Post by nKrkan »

Pre-analiza Dojčland vs Digići

Krećemo od 1/2 2012te.

Image

To je bio vrhunac gluposti Lowa.Poslije toga su se stvari znatno promjenile i podigao se WM pokal.
Paradoski te utakmice: Boateng na beku :-) Ozil na krilu :-) Kroos koji nije ni blizu današnjeg u igri :-) vječiti drugi iz te sezone Bastian u igri :-) i za kraj jebeni đuturum Podolski u igri.

Još veća budalaština od ovih gore pazi sad:
- Muller - pencilin za ove žabarske sisteme na klupi :run:
-Gotze - tada je bio u boljoj formi nego danas i tada je bio bolji igrač od yebenog Podolskog kao i danas,uzeo duplu te sezone i dobio epitet njemačkog Messija poslije te sezone čini mi se -momak na klupi
-Gundogan na klupi :run:
-Marco Reus na klupi pa Lowatu šta si radio.Ponajbolji igrač Bundeslige te sezone na klupi da bi mu flamingos iz Kolna uzeo mjesto.Low se sjetio da ima ovu igračinu na klupi i uveo ga u drugom poluvremenu ali već je bilo kasno.I ono malo što je bio pravio je dar mar.Najveća greška zajedno s Mullerom.

Sezonu poslije te Juve i Bayern su igrali 1/4 i sam Henkens govori da onako Njemačka treba igrati protiv Italije odnosno da ne idu u makljažu sa Gomezom i nekom sirovinom protiv njihovih štopera,nego da ih riješavaju preko niskih i brzih krila jer je to problem za njihove odbrane,što je Low poslije konačno skontao i počeo raditi protiv njih u prijateljskim.

Još jedan ogroman upgrade koji Low neće činiti je prilagodba protivniku.Na tom Euro Italijani su igrali 4-4-2 i tada je budala Low kao skontao ubacit ću i ja 4 veznjaka i tako im parirat,umjesto da Lowat nastavi s krilima igrati baš onako kao što su Grčku razbili.

Ove greške što je imao sa Gotzeom,Gundgom,Reusom i Mullerom danas ponavlja u slučaju Sanea i Weigla.
Činjenice da nisu bolji od njih ma ni blizu,a dobiju ih para oči najviše.

Prijateljska iz Novembra 2013te

Image

Čini mi se da je Pep svojom pojavom u De fudbalu napravio neke promjene i u samoj repki kao i kod Lowa.
Fakat poslije dolazka Pepa u Bayern Low počinje kopirati njegovu igru,ne prilagođava se protivniku,udara visoki pressing,drži posjed kako treba.

I kao što se vidi na slici Lahm je počeo na zadnjem veznom utakmicu :D i to nije izgledalo loše uopšte.Konačno je počeo s dva krila i Gotzeom u špicu.Ubijali su ih presingom komplet utakmicu.Fakat ta small ball forward linija zna napatiti Italiju.Poslije je uveo Reusa i Ozila i samo ih je sreća spasila poraza.Ono što je tad bilo prikazano je pravi način kako treba igrati protiv njih.Italija je tada igrala sa možda 2 promjene u odnosu na 1/2 2012te.Dok je kod Elfa igralo 5 novih igrača.

Image

Eh sad ovo što su ih nabili 4-1.Ne mora da znači da će se ponoviti ali eto vrijedno je pomena.5-6 novih igrača ko žabara igra danas za razliku od te utakmice.

Low je počeo u njihovom sistemu 3-4-3 i izgleda da bi to mogla biti dobitna kombinacija možda opet oproba :mrgreen:
Ponovo krila kako treba i small ball linija Draxler Gotze Muller i nazad Hummels,Rudiger,Mustafi i to ide kako treba.Danas su tu Boateng i Howedes što je bolje nego tada.Dobili su ih sa panjem Rudyem na desnom beku mogu vala i sa Kimmichom :mrgreen:

Da nema mentalnog patuljka i rođenog luzera Ozila kao i Khedire,te da je Weigl u startnih 11,a Sane prva rezerva rekao bih da će ih dobiti 2-0.Ovako će biti teška patnja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#259 Re: Četvrtfinale

Post by Tomahawk11 »

MOSALJOZE wrote:Pa tomo nikad nisam sporio njegove igračke,a pogotovo ljudske kvalitete.Malo koji sportista se može pohvaliti da tolike godine igra na najvisem nivou,praktično nema skandala....
Ja govorim o stvarima,praktično sitnicama.
Meni je njega milina vidjeti kada postigne gol Barci,utiša 100 000 ljudi,i donese pobjedu,sve stoji sve super.
Ali ima takvih momenata,kao sto sam gore naveo,gdje jednostavno postaje najomraženiji lik kojeg sam ikada gledao.
Ovo se vise odnosilo na sveopsti auditorij, ne nuzno na tebe.
Slazem se sa ovim tvojim postom, to je nesto sto ti imas kao percepciju i ok.
I ja bi mu zavezao samarcinu kad drami na terenu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#260 Re: Četvrtfinale

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Mislim da nisam nikad vidio lika koji ovoliko brani sve vezano za svoj klub. Respekt ili ipak ne, ne znam :hm:
Talking to me?

Ne znam, ne idem cesto na tu temu. Ovo sam primijetio kod tebe i to je to. Donekle se divim, a odnekle mi vec postaje zamorno. Sta je tu je, niko me ne tjera da komuniciramo, naprotiv, volim sa tobom pricati jer si regularan lik.
Tomahawk11
Globalni moderator

#261 Re: Četvrtfinale

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Talking to me?

Ne znam, ne idem cesto na tu temu. Ovo sam primijetio kod tebe i to je to. Donekle se divim, a odnekle mi vec postaje zamorno. Sta je tu je, niko me ne tjera da komuniciramo, naprotiv, volim sa tobom pricati jer si regularan lik.
Ma ne volim taj tor (tor kao tor za stoku, ne kao gol :D ) stav kod mnogih, isto roboti sa ugradjenim cipovima na kojima je instalirano CR vaki, naki.
Argumentovanu kritiku prihvatam, cak i ako na nesto gledam subjektivno. Ako se ponio lose, nesportski, ne mogu to braniti.
Eto ti si navijac Njemacke, ali simpatiziras i Portugal, a opet CR igra za rivale u klupskom takmicenju, ali i Pepe. A opet ima prilicno realan stav, sto je novina. Ima tu jos par forumasa, kao onaj groove.
Navijace Barce ne krivim, oni imaju svoje razloge :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#262 Re: Četvrtfinale

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Ma ne volim taj tor (tor kao tor za stoku, ne kao gol :D ) stav kod mnogih, isto roboti sa ugradjenim cipovima na kojima je instalirano CR vaki, naki.
Argumentovanu kritiku prihvatam, cak i ako na nesto gledam subjektivno. Ako se ponio lose, nesportski, ne mogu to braniti.
Eto ti si navijac Njemacke, ali simpatiziras i Portugal, a opet CR igra za rivale u klupskom takmicenju, ali i Pepe. A opet ima prilicno realan stav, sto je novina. Ima tu jos par forumasa, kao onaj groove.
Pa i ja sam sinoc rekao da ima previse halo efekta u pogledu Portugala. Cigani, vaki nakvi, a ljudi na ovom prvenstvu vrlo malo kartona dobili. Brane se, jer sa takvim profilom raspolazu. Ko da njima ne bi bilo drago da imaju Figa i Rui Kostu, ali nemaju. Ronaldo je opet posebna prica, jer njemu se sve zamjera, sto se kod nekih drugih uzima kao frajerluk :D

Ja mu licno i iskljucivo zamjeram sklonost padanju. Uz onakve fizicke predispozicije, smijesno je da padas i kukas za faule. Van terena i ostalo, to me ne zanima, mada sam o njemu cuo mnogo lijepih stvari i iz, hamo tako reci, prve ruke-za vrijeme njegovog boravka u Zenici.

A sto se tebe tice, kazem drag si mi forumas, ali me u jednom trenutku pocela iritirati ta crta stalnog i neprekidnog pravdanja Reala i vjecitog ukazivanja na druge. Evo i sad si odmah potrcao da mi kazes kako su navijaci Barse jos gori :D

Mislim nemoj se ljutit beg moj, ovo je samo zapazanje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#263 Re: Četvrtfinale

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Pa i ja sam sinoc rekao da ima previse halo efekta u pogledu Portugala. Cigani, vaki nakvi, a ljudi na ovom prvenstvu vrlo malo kartona dobili. Brane se, jer sa takvim profilom raspolazu. Ko da njima ne bi bilo drago da imaju Figa i Rui Kostu, ali nemaju. Ronaldo je opet posebna prica, jer njemu se sve zamjera, sto se kod nekih drugih uzima kao frajerluk :D

Ja mu licno i iskljucivo zamjeram sklonost padanju. Uz onakve fizicke predispozicije, smijesno je da padas i kukas za faule. Van terena i ostalo, to me ne zanima, mada sam o njemu cuo mnogo lijepih stvari i iz, hamo tako reci, prve ruke-za vrijeme njegovog boravka u Zenici.

A sto se tebe tice, kazem drag si mi forumas, ali me u jednom trenutku pocela iritirati ta crta stalnog i neprekidnog pravdanja Reala i vjecitog ukazivanja na druge. Evo i sad si odmah potrcao da mi kazes kako su navijaci Barse jos gori :D

Mislim nemoj se ljutit beg moj, ovo je samo zapazanje.
Ne ljutim se. Nisi nista fulio. Razumijemo se mi, stalno smo u nekim raspravama (Madrid-Barca relacije).
I naravno da mi nece zamjeriti. Oni kao hijene brane, napadaju, brutalno i bez pardona, sve one koji na temi Barce, ali i ostalim temama, samo spomenu ruzno Messija ili nekog drugog miljenika iz Barce.
Da ne duljim, tematika je o EP.
hrle1976

#264 Re: Četvrtfinale

Post by hrle1976 »

Polufinale,

Portugal - Belgija
Italija - Francuska

Njemci gube protiv Italije bice ono klasicno jedan gol za Italiju.

Kao da vidim finale
Belgija - Francuska.
ultima_palabra

#265 Re: Četvrtfinale

Post by ultima_palabra »

Nisam nešto ni pro ni contra Portugala, nisu mi nešto zanimljivi da se nerviram radi njih... ali pojedinci kod Talijana onanišu na sve stvari koje se Portugalcima zamjeraju. Mislim generalno na talijansku tradiciju, ne nužno na ekipu sa ovog Eura.

Defanzivna igra - check
Simuliranje - check
Odugovlačenje - check
Provlačenje kroz turnir remijima i penalima - check
Tomahawk11
Globalni moderator

#266 Re: Četvrtfinale

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Nisam nešto ni pro ni contra Portugala, nisu mi nešto zanimljivi da se nerviram radi njih... ali pojedinci kod Talijana onanišu na sve stvari koje se Portugalcima zamjeraju. Mislim generalno na talijansku tradiciju, ne nužno na ekipu sa ovog Eura.

Defanzivna igra - check
Simuliranje - check
Odugovlačenje - check
Pa to je meni neko vec objasnio.
Talijani su majstori te igre, a Portugalci cigani :mrgreen:

Ali bold je univerzalna formula za sve pro i kontra.
Ono sto se nekom tolerise ili ga se cak velica zbog tog, drugom se zamjera i pljuje se isti. Dvostruki arsini, subjektivnost.
jethro

#267 Re: Četvrtfinale

Post by jethro »

Ovo sto Ultima kaze je i meni palo napamet. Portugal igra gotovo na isti nacin kako Italija inace uvijek obicava igrati.
Mada, mora se priznati da na ovom prvenstvo Italija djeluje podosta kreativnije i interesantnije. Vjerovatno je to zasluga Contea.
nKrkan

#268 Re: Četvrtfinale

Post by nKrkan »

Image

vs

Image
MyTao

#269 Re: Četvrtfinale

Post by MyTao »

jethro wrote:Ovo sto Ultima kaze je i meni palo napamet. Portugal igra gotovo na isti nacin kako Italija inace uvijek obicava igrati.
Mada, mora se priznati da na ovom prvenstvo Italija djeluje podosta kreativnije i interesantnije. Vjerovatno je to zasluga Contea.
Samo je jedna razlika... ali velika. Jedni pobjedjuju drugi ne... Italija je sve svoje protivnike pobjedila, i to sa lakocom... Portugal se jos nije pobjedio utakmicu.

Kada je Grcka uzela EURO, oni su bar pobjedjivali sa 1-0... ovo sto se Portugal radi je nafaka i nista vise... Fino je dok ide, a da su ispali u grupi niko kao sto su trebali, niko nebi pricao o njihovom takticaru na klupi, pragmaticna igri itd... Jedva cekam da ispadnu jer ekipa sa vise padavicara ne postoji.

A to sto Ronaldo dijeli pare, ako ih uopste dijeli nema nikakve veze sa ovim... po medijima on je dosada prodao 5 zlatnih lopti i dao pare direktno malom Muhamedu iz Gaze :-) Covjek je stroj od igraca, ali voli zaplakati i dici ruke vise nego iko... da ne pricam o Naniju, Pepeu i ostaloj ekipi...
Tomahawk11
Globalni moderator

#270 Re: Četvrtfinale

Post by Tomahawk11 »

Ne prica se o ovoj Italiji. Ova je jos i napadacka ekipa kakvih je bilo u proslosti.
Price sa o talijanskoj reprezentaciji kojoj su to obiljezja otkad postoji.
Ali, to su Talijani, takvi su i to se postuje.
MyTao

#271 Re: Četvrtfinale

Post by MyTao »

Tomahawk11 wrote:Ne prica se o ovoj Italiji. Ova je jos i napadacka ekipa kakvih je bilo u proslosti.
Price sa o talijanskoj reprezentaciji kojoj su to obiljezja otkad postoji.
Ali, to su Talijani, takvi su i to se postuje.
Moja greska onda... a slazem se, Italija je igrala bas ovako... Ono sto je materazzi uradio Zidane-u u finalu SP, je nesto sto mogu zamisliti Pepe-a kako radi.

Jedina mala razlika, je sto su Italijani zabijali i pobjedjivali pored svih ciganluka koje su pravili... Portugala ni to nece. Mozda ovo pricam zbog ona dva baraza posle kojih sam ih zamrzio, ali stvarno su ljigavi :D
relativno84

#272 Re: Četvrtfinale

Post by relativno84 »

Tomahawk11 wrote:@Mosa, Protiv CR?
Mozes, ne sporim ti.
Samo sto kad se gleda ono sto ne valja kod CR, onda se to pise jasno i glasno.
Ono sto valja....meh, pa vidis ga kakav je iritantan, pada po terenu i sl.
Ima on aferima za samara, to je sigurno, ali da se pretjeruje, itekako.

Momak je sportista 1/1, znaci primjer fudbalera koji je u tome 100%, kojeg ne zanimaju raznorazne gluposti koje dolaze uz slavu.
Uz sve to, pokazao je x puta da je kao covjek veliki, da to sto je bogat zna i podijeliti. Naravno da ce sve to mediji ispratiti, jer je nemoguce sakriti, ali on se licno nikad ne hvali da je nekog pomogao.

Mogu razumjeti da neko ne voli reprezentaciju Portugala, da ne voli Ronalda, Pepea, Nanija ili koga vec i navija za drugu ekipu.
Ali ne mogu razumjeti da vizavi svega toga stvara o inim totalno pogresnu sliku, kao da su sve go olos sa dna kace.

Napisao sam jutros jedan post koji malo vise govori o tome, ali nekim cudom, sve je obrisano. I jos par mojih postova i postova drugih forumasa. Nije bilo nista uvrjedljivo, a koliko znam, Portugal i CR su jos na prvenstvu, znaci da nije ni mimo teme. Neko se zaigrao jutros.
Istovremeno, ostalo je dosta postova na tematiku, ali su obrisani samo odredjeni...zasto, ko ce ga znati :-)
Ma pusti ih, klasicni hejteri :roll:
Ronaldu zamjere uspjeh i to je to, mozda nije simpatican ali bar uredno placa poreze :izet:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#273 Re: Četvrtfinale

Post by mali_milojica »

ultima_palabra wrote:Nisam nešto ni pro ni contra Portugala, nisu mi nešto zanimljivi da se nerviram radi njih... ali pojedinci kod Talijana onanišu na sve stvari koje se Portugalcima zamjeraju. Mislim generalno na talijansku tradiciju, ne nužno na ekipu sa ovog Eura.

Defanzivna igra - check
Simuliranje - check
Odugovlačenje - check
Hvalimo i drkamo na orginal,ko jos voli kopiju,bilo cega. :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#274 Re: Četvrtfinale

Post by Nadzorna_ploca »

Meni je i dalje ovo prvenstvo smijesno. I kvalitet i koncept. Belgijanci su počeli igrati, možda bude konačno večeras dobra tekma.
Lakat Jebić

#275 Re: Četvrtfinale

Post by Lakat Jebić »

Defanzivna igra - check
Simuliranje - check
Odugovlačenje - check
quod licet jovi non licet bovi :D :D

portugalci nemaju mediteranskog sarma, ko im je kriv sto su s one strane gibraltara :D
Locked