Postizborno vrijeme je test. Vidjećemo narednog ljeta.Maystor wrote:
Ukidanje kurdistana iz Štrosmajerove ulice je najbolji potez načelnika Hadžibajrića za sve ove godine.
Da živim u Starom Gradu dao bih mu glas samo zbog toga.
Bašče u Štrosi
- Banksy
#251 Re: Bašče u Štrosi
- duminjo
#252 Re: Bašče u Štrosi
Blizi se festival. Bice derneka
- Lakat Jebić
#253 Re: Bašče u Štrosi
kad su imali prosle godine sastanak sa hadzibajricem, stojinic je mudro skresao bastu, za razliku od ovih iz strose. jer je to dogovor bio. ovi iz strose nisu ispostovali, hadzibajric ukinuo skroz. otud ova metafora o prstu i rukamaJThomas wrote:pa sve to ukazuje da sa štrosmajerovom poenta uopšte nije u nekom redu, pa ni pogrešnom, već je neki tal ili neka sujeta u pitanju...strong69 wrote:Strosmajerova je mila majka bila naspram onoga sto su dozvolili da Stojnic uradi. Frajer je zauzeo trotoare, ulicu, parkirao autobuse... Kada prolazim autom tuda pazim da neko iz "baste" ne padne pod tockove auta. Nekad kontam, ako je vec ovako, pretvorite je u pjesacku zonu pa neka ne prolaze auta vise. Pa ljudi koji su stanovali iznad Cheersa su odselili, lik je otjerao vecinu stanara zgrade.JThomas wrote:2060. godine će je nazvati braće stojnić![]()
biće i ona tabla ispod koja će objasniti istorijat te ugledne sarajevske porodice za turiste i neupućene
ja sam ovako cuo iz druge ruke
- supercali
#254 Re: Bašče u Štrosi
Ja sam.primjetio da nema stolova ispred tesle kao ranije neko samo oni.na zidu kao.police dok je ranio cak zauzimao I cestu
Znaci stojnic pametno odigrao sto se tice basti zato jos uvijek ima baste
Znaci stojnic pametno odigrao sto se tice basti zato jos uvijek ima baste
- vješalica
#255 Re: Bašče u Štrosi
http://www.avaz.ba/clanak/250054/tuzila ... eroelektra
lik i djelo poštenog načelnika
i u još poštenijoj varijanti
http://www.avaz.ba/clanak/249965/uklonj ... u-sarajeva
lik i djelo poštenog načelnika
i u još poštenijoj varijanti
http://www.avaz.ba/clanak/249965/uklonj ... u-sarajeva
- Grof
#256 Re: Bašče u Štrosi
Jel ovo Stojnic platio clanak na klix-u pa se ne mogu ostavljati komentari
Znaci ovo je, po meni, vrhunski potez nacelnika opcine. Jedan drugi portal je prenio Stojnicevu izjavu kako on lafo placa uredno porez drzavi pa ce i drzava to osjetiti a ujedno ce i 10 radnika morati otpustiti. Bio sam u par navrata u tim njegovim kaficima i ni jednom nisam dobio fiskalni racun.
Nadam se da ce se i nacelnik Centra malo ugledati na Hadzibajrica jer u Ferhadiji se bukvalno ne moze proci zbog baste od Vatre, a preko puta pozorista ne mozes proci trotoarom jer su baste na sred istog. Neki dan covjek u kolicima ide glavnom cestom (gdje i auta) jer nema sanse da tu moze proci. Strasno.
Znaci ovo je, po meni, vrhunski potez nacelnika opcine. Jedan drugi portal je prenio Stojnicevu izjavu kako on lafo placa uredno porez drzavi pa ce i drzava to osjetiti a ujedno ce i 10 radnika morati otpustiti. Bio sam u par navrata u tim njegovim kaficima i ni jednom nisam dobio fiskalni racun.
Nadam se da ce se i nacelnik Centra malo ugledati na Hadzibajrica jer u Ferhadiji se bukvalno ne moze proci zbog baste od Vatre, a preko puta pozorista ne mozes proci trotoarom jer su baste na sred istog. Neki dan covjek u kolicima ide glavnom cestom (gdje i auta) jer nema sanse da tu moze proci. Strasno.
- Logovan
#257 Re: Bašče u Štrosi
Ma meni je još veća šega da Stojnić i ostali vlasnici izjavljuju kako im je fol žao što moraju otpustiti 5, 10 ili koliko već radnika.MickeyPierce wrote: najjaci su ovi tipa stojnic i co. odmah prijete otkazima, fol 10 radnika ce otpusiti haha da su ovi iz PU imalo horni sutra bi mu inspekciju poslali, vjerujem da ne bi nasli vise od 2 radnika prijavljena (a deset bi otpusto![]()
![]()
)
- duminjo
#258 Re: Bašče u Štrosi
duminjo wrote:Blizi se festival. Bice derneka
-
Hakiz
#259 Re: Bašče u Štrosi
Ali fakat. Bašte u Zelenih beretki. Pa trotoar metar širine, kada stavi samo jedan red stolova, moraš na ulicu da bi prošao.
Neka ih ukinuše, samo da to bude i dalje, a ne do poslije izbora.
-
Hakiz
#260 Re: Bašče u Štrosi
Jesi li vidio reklamu vlasnika kladionica na TV-u? Čovjek bi rekao da je po uslovima rada koje ispričaše bolje biti radnica u kladionici nego u državnoj službiLogovan wrote:Ma meni je još veća šega da Stojnić i ostali vlasnici izjavljuju kako im je fol žao što moraju otpustiti 5, 10 ili koliko već radnika.MickeyPierce wrote: najjaci su ovi tipa stojnic i co. odmah prijete otkazima, fol 10 radnika ce otpusiti haha da su ovi iz PU imalo horni sutra bi mu inspekciju poslali, vjerujem da ne bi nasli vise od 2 radnika prijavljena (a deset bi otpusto![]()
![]()
)
Maltretiraš ga za male pare, a onda ti ga fol bude žao.
- Logovan
#261 Re: Bašče u Štrosi
Eh u kladionicama su savršeni uslovi, med i mlijeko.Hakiz wrote: Jesi li vidio reklamu vlasnika kladionica na TV-u? Čovjek bi rekao da je po uslovima rada koje ispričaše bolje biti radnica u kladionici nego u državnoj službi
- ultima_palabra
#262 Re: Bašče u Štrosi
Ma ovo mi je vala šupački... ne gotivim Stojnića, ali ovo su trebali uraditi ili prije ili poslije festivala.
- Bloo
- Globalna šefica
#263 Re: Bašče u Štrosi
bome jutros se izbacuju stolovi ispred green man pubu/kak se sad zove..fino na trotoarHakiz wrote:Ali fakat. Bašte u Zelenih beretki. Pa trotoar metar širine, kada stavi samo jedan red stolova, moraš na ulicu da bi prošao.
- dragma
- Vozim: Pješe
#264 Re: Bašče u Štrosi
Klasično naguravanje između kantona i grada. Jedan dan kantonalni ministar za prostorno uređenje izda dozvole za postavljanje bašti drugi dan načelnik opštine iste zabrani...
I opet sve po leđima malog čovjeka. Konobari o kojima govorite i koji nisu bili prijavljeni (pola države radi na crno) ostvarivali su kakvu-takvu zaradu i obezbjeđivali egzistenciju sebi i svojoj porodici. Đe će sad?
I opet sve po leđima malog čovjeka. Konobari o kojima govorite i koji nisu bili prijavljeni (pola države radi na crno) ostvarivali su kakvu-takvu zaradu i obezbjeđivali egzistenciju sebi i svojoj porodici. Đe će sad?
-
Innovation
#265 Re: Bašče u Štrosi
Neka pokazu dozvole, koje su dobili od ministarstva.dragma wrote: Jedan dan kantonalni ministar za prostorno uređenje izda dozvole za postavljanje bašti
To je iskljucivo nadleznost Opcine .
- Henry Chinaski
#266 Re: Bašče u Štrosi
Bez radikalnih poteza nema uređenja stanja. Bašte postavlja kako ko hoće. Inspekcija ukloni, oni vrate.
Urediti zakon, nametnuti drakonske kazne za gabarite, glasnost i radno vrijeme pa onda vratiti bašte.
Stojnić će, kad pobijedi na izborima zatvoriti Zelenih beretki do Narodnog pozorišta i napraviti sebi baštu.
Urediti zakon, nametnuti drakonske kazne za gabarite, glasnost i radno vrijeme pa onda vratiti bašte.
Stojnić će, kad pobijedi na izborima zatvoriti Zelenih beretki do Narodnog pozorišta i napraviti sebi baštu.
- dragma
#267 Re: Bašče u Štrosi
Ma bilo je govora o tome, i sam načelnik Hadžibajrić je to potvrdio svojom izjavom:Innovation wrote: Neka pokazu dozvole, koje su dobili od ministarstva.![]()
"Vlasnici ugostiteljskih objekata žalili su se i Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša na rješenje Općine Stari Grad, a ministar Čedomir Lukić (SDA) izdao je rješenje kojim se poništava odluka Općine Stari Grad i vraća na ponovno odlučivanje.
- Njima može Ministarstvo izdati dozvolu, ali ono nije nadležno za to. Općina Stari Grad neće izdati dozvole niti ću ih ja potpisati – jasan je načelnik Hadžibajrić."
Kao što rekoh, klasično naguravanje između opštine i kantona...
Dalje..Innovation wrote:To je iskljucivo nadleznost Opcine .
Za privremeno korišenje javnih površina odobrenje se donosi uz prethodnu saglasnost nadležnog ministarstva kantona.Postavljanje bašti u dijelovima opština vrši se na osnovu elaborata "lokacije za slobodnostojeće otvorene bašte" koji izrađuje zavod za planiranje razvoja kantona Sarajevo. Elaborat donosi Vlada Kantona Sarajevo na prijedlog ministarstva prostornog uređenja izaštite okoliša kantona. Elaborat je dokument koji se izlaže na stalni javni uvid kod opštinske službe za urbanizam.
To mu nekako dođe da je kanton zakonodavno a opština izvršno tijelo.
- dragma
- Thorgerson
#269 Re: Bašče u Štrosi
Dosta te patetike sa konobarima.dragma wrote:Klasično naguravanje između kantona i grada. Jedan dan kantonalni ministar za prostorno uređenje izda dozvole za postavljanje bašti drugi dan načelnik opštine iste zabrani...
Vecina konobara je omladina, kojoj je to prolazna faza u zivotu. Kazem 90% je takvih.
Sta cemo sa kaficima koji nemaju bastu i koji postuju ono sto im se kaze? Sta su oni? Budale?
- dragma
#271 Re: Bašče u Štrosi
Čuj patetika, omladina, prolazna faza..!? Đe ti živiš?Thorgerson wrote:Dosta te patetike sa konobarima.dragma wrote:Klasično naguravanje između kantona i grada. Jedan dan kantonalni ministar za prostorno uređenje izda dozvole za postavljanje bašti drugi dan načelnik opštine iste zabrani...
Vecina konobara je omladina, kojoj je to prolazna faza u zivotu. Kazem 90% je takvih.
Sta cemo sa kaficima koji nemaju bastu i koji postuju ono sto im se kaze? Sta su oni? Budale?
Osim toga to pitanje postavi Denisu i ostalim gazdama kao i članovima "iznad" koji su neplaćanje doprinosa pomenutim uzeli kao argument više za zatvaranje bašti.
-
quarterback
#272 Re: Bašče u Štrosi
superica mi je ovo, ljudi strpali milione u dzepove, a sada demonstriraju birigu o platama konobara i uplati PDVa

ispadose baste vaznije ekonomsko pitanje od bh telecoma i elektroprivrede zajedno

mene da se pita baste bi bile dozvoljene u minimalnim gabaritima i samo u slucaju da zaista apsolutno nikome ne smetaju, uz staljinisticku kontrolu poslovanja, radnog vremena, poreza, prijavljenih, jacine muzike i svega drugog, baska sto bih odvalio takvu cijenu metra javnog prostora da bi kafa kostala ko na stradunu da se taj trosak pokrije
ispadose baste vaznije ekonomsko pitanje od bh telecoma i elektroprivrede zajedno
mene da se pita baste bi bile dozvoljene u minimalnim gabaritima i samo u slucaju da zaista apsolutno nikome ne smetaju, uz staljinisticku kontrolu poslovanja, radnog vremena, poreza, prijavljenih, jacine muzike i svega drugog, baska sto bih odvalio takvu cijenu metra javnog prostora da bi kafa kostala ko na stradunu da se taj trosak pokrije
- jao_situacije
#273 Re: Bašče u Štrosi
kafane su ionako paravan za druge "biznise"
nek od toga plate konobare i ne mora nikome dati otkaz
- dragma
#274 Re: Bašče u Štrosi
quarterback wrote:superica mi je ovo, ljudi strpali milione u dzepove, a sada demonstriraju birigu o platama konobara i uplati PDVa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ispadose baste vaznije ekonomsko pitanje od bh telecoma i elektroprivrede zajedno![]()
![]()
![]()
![]()
Konobari su samo kolateralna šteta, mali dio cjeline obespravljenih radnika koji na svojim leđima osjećaju sve posljedice bolesne ekonomije i stanja u državi uopšte. Bit onoga što želim da kažem je to da slični rezovi ne vode nikuda, osim što čine štetu radnicima. U ovom slučaju konobarima, zvučalo to nekome patetično ili ne.jao_situacije wrote:kafane su ionako paravan za druge "biznise"
- jao_situacije
#275 Re: Bašče u Štrosi
i zbog toga mi trebamo da pustimo jebanje u zdrav mozak ?dragma wrote:quarterback wrote:superica mi je ovo, ljudi strpali milione u dzepove, a sada demonstriraju birigu o platama konobara i uplati PDVa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ispadose baste vaznije ekonomsko pitanje od bh telecoma i elektroprivrede zajedno![]()
![]()
![]()
Konobari su samo kolateralna šteta, mali dio cjeline obespravljenih radnika koji na svojim leđima osjećaju sve posljedice bolesne ekonomije i stanja u državi uopšte. Bit onoga što želim da kažem je to da slični rezovi ne vode nikuda, osim što čine štetu radnicima. U ovom slučaju konobarima, zvučalo to nekome patetično ili ne.jao_situacije wrote:kafane su ionako paravan za druge "biznise"
a ti konobari su kao čisti od "biznisa" sa strane