Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
eluna

#251 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by eluna »

spreca wrote:Ova vjencanja sa arapima ti dodje nesto kao halalcertifikat na pi*ku :lol: ....joj gluposti boze mili :lol:
:pisnuo:
DaysleepeR

#252 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by DaysleepeR »

FAP mashina wrote:
DaysleepeR wrote:nego normalna raja, obrazovana.
samo da prevedem za ove sto citaju. normalan musliman je za ovakve, onaj koji bludnici, konzumira alkohol, a nije mu stran ni joint (droga).
osjecam se obaveznim da pojasnim, sta se krije iza postova ovakvih i njemu slicnih.
;-)
mojne samo ti prevodit matere ti, dušebrižnik :lol:
graue_maus

#253 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by graue_maus »

koja suplja i propaganda ,nek se svak snalazi kako zna i moze , nasa dicna drzava nema nikakve socijalne sigurnosti .....
eluna

#254 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by eluna »

FAP mashina wrote:
samo da prevedem za ove sto citaju. normalan musliman je za ovakve, onaj koji bludnici, konzumira alkohol, a nije mu stran ni joint (droga).
osjecam se obaveznim da pojasnim, sta se krije iza postova ovakvih i njemu slicnih.
;-)
ne, normalni arapi i vjernici ne bludniče, ne konzumiraju alkohol, ne drogiraju se, nego su izuzetno obrazovani, poštuju druge i drugačije i i uvažavaju moderne tekovine koje su u skladu sa njihovom religijom, ali isto tako nisu zatucani i sad sišli sa grana da misle da ih žena neće prevariti ako joj pokriju lice i ne daju joj iz kuće izlaziti .........

samo da prevedem onim što iz pećina svoga uma pišu
asurbanipal

#255 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote:Prostitucija postoji otkako je svijeta i vijeka. Sve su prilike da ce je i biti dok je svijeta i vijeka
A ovo je jedna vrsta prostitucije. Zakukuljena, zamumuljena ali ipak prostitucija

To je jedan od dokaza da je islam liberalna religija.
Nepass

#256 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Nepass »

Euridika wrote: Znam i ja takvih parova. Nijedan nema vjenčani list iz IVZ. Kad ih pitam kako ih je hodža pristao vjenčati, odgovore - preko štele, poznanika i sl. došli do imama koji im je u kući, pred dva svjedoka, održao ceremoniju sklapanja braka. Znači ilegalno.
Jeste ilegalno, ja ne tvrdim da IZ to dopusta samo da se radi.
I meni su rekli u IZ prvo opstina pa onda kod njih. Tek kasnije sam saznao za ove sto to rade bez opstine tj ilegalno
arzuhal

#257 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by arzuhal »

Svi vi protivnici ljubavi i slobode - krepajte, ljubav će sve nadjačati i pobjediti a vi ostanite u čahuri svoje palanačke mržnje i zavisti :mrgreen: :lol:
uglavnomja

#258 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by uglavnomja »

FAP mashina wrote:
;-)
dje si ti ucio prevodit :D

bludnicenje ne postoji, postoji samo covjek koji se mora istresti, zena, njegova ili tudja, milom ili silom ...cak i dijete, musko, zensko ... moze i ovca, koza ... nebitno

a sto se tice jointa, uguglaj malo "afgan" :lol:

e, hebat ga, ne pije :|
arzuhal

#259 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by arzuhal »

Nepass wrote:
Euridika wrote: Znam i ja takvih parova. Nijedan nema vjenčani list iz IVZ. Kad ih pitam kako ih je hodža pristao vjenčati, odgovore - preko štele, poznanika i sl. došli do imama koji im je u kući, pred dva svjedoka, održao ceremoniju sklapanja braka. Znači ilegalno.
Jeste ilegalno, ja ne tvrdim da IZ to dopusta samo da se radi.
I meni su rekli u IZ prvo opstina pa onda kod njih. Tek kasnije sam saznao za ove sto to rade bez opstine tj ilegalno
Ko će ganjat odmah papire, napraviš prvo kuću pa onda ganjaš legalizaciju, to je jedno od najstarijih balkanskih životnih pravila, ima uklesano i na dvije kugle u Zavidovićima...
mali_balon

#260 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by mali_balon »

Ufatili se vjerskog vjencanja ko pijan parmaka....nek ih vjenca reis i jos 50ak efendija, mimo gradjanskog, i jos koji fratar ako zafali oni, tj mladenci od tog nikakve fajde osim duhovne nemaju....nemaju nikakvih prava pred zakonom a koliko ja znam kod nas jos nije zavladao serijat....
asurbanipal

#261 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by asurbanipal »

Fudo387 wrote:
MyTao wrote:
Fudo387 wrote:
To si ti k'o i on cuo od dede Matana.
Ne, procitao u Kuranu... Sve zavisi sta je tvoja definicija roba, ali zene definitivno nisu na istom nivou kao muskarci... Sreca samo pa je bog detaljno opisao kako istuci zenu, inace bi im bilo I gore... ovako je bar nokaut zabranjen.
Nema to, ne lupaj matere ti.
Ima, kako nema. Samo drugačije upakovano
Satori

#262 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Satori »

Ja ne razumijem u čemu je ovdje problem i zašto ljudi pjene. Neka ljubi ko god koga hoće.

Ne bih pristala da ja nekom budem druga (ni prva, a da postoji druga, treća). A neka sebi ljudi uređuju život kako misle da treba, sve dok nekog drugog ne oštećuju time.
Žao mi je žena koje finansijsku situaciju rješavaju udajom, pa bile one prve, druge, četvrte, ali to je opet njihovo pravo i izbor.
Nepass

#263 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Nepass »

Satori wrote:Ja ne razumijem u čemu je ovdje problem i zašto ljudi pjene. Neka ljubi ko god koga hoće.

Ne bih pristala da ja nekom budem druga (ni prva, a da postoji druga, treća). A neka sebi ljudi uređuju život kako misle da treba, sve dok nekog drugog ne oštećuju time.
Žao mi je žena koje finansijsku situaciju rješavaju udajom, pa bile one prve, druge, četvrte, ali to je opet njihovo pravo i izbor.
Nema problema nego nam dosadno.
insomnia78

#264 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Sve je to dobro dok ne pocnu fatati robinje, izganjace oni sebi i to po serijatu :D :lol:
Jbt na kakve se vi gluposti primate

Heh, na "prestiznom" fakultetu profesori, imenom i prezimenom, karaju studentice, takodje imenom i prezimenom, za ocjenu i nikom nista. Metar krivicnih dijela i nikom nista

A kad neinenovani arap navodno kituje neimenovanu gospodju za par stoja mjesecno digne se kuka i motika. Aaaj eto hin, jebace nas sve :lol: :lol: :lol:

Siguran sam da svako zna makar jednu osobu iz svog okruzenja koja pored zene i djece ima jos i drugaricu :D
Pa jbt prije je to gastarbajterima bilo normala da pored porodice u Yugi i u "Njemackoj" imaju kakvu gospodju za druzenje pa ne vidim nesto da su Nijemci plakali o poligamiji

:D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#265 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
Glupost i nista drugo. Nedostatak pameti. Neprosvjecenost.

Gledam u dijaspori kako roditelji brane kcerkama da se zabavljaju sa Svedima, Dancima, Nijemcima,.. gdje vec zive,.. - ali Arapa moze. Jerbo je kao nas.

I ne smeta im sto ih Arapi tretiraju kao stoku, sto znaju i udariti pa kcer sa masnicom hoda, ismijavaju javno, posude jaranu,.. i kada ih dobro izhandre i ofucaju - dovedu sebi odozdo zenu sto mu je babo nasao a Bosanku sutnu.

I nas glupi, glupi, neprosvjeceni,... svijet i dalje misli da je bolje sa Arapom.

Inace je postao neki hit kod nas da se kopira arapsko, pa mu to dodje kao podobnost, eto cool si ako jedes arapsko, slusas arapsku muziku, cuclas onu vodenu pumpu naskiljenih ociju(biva rodio se sa time a nesvjestan da izgleda ko idiot)stiling kao Arapi, ... samo u Sarajevu imas mjesta gdje kao da si dosao u Kairo. U Fojnici se ponasaju koa oslobodioci, elita koja je dosla medju domoroce,.. zahvaljujuci inferiornom ponasanju nasih glupsona.

Ista stvar sa turkofilijom,.. nas narod se samo zna prilijepiti Arapima ili Turcima pa ih ili kopira ili im se podastire.

Kada su zene u pitanju i udaje - nekoliko puta sam procitao jednu perverziju od nasih koja glasi otprilike ovako: "Da nam Arapi oplemene krv."
E svasta :-)
arzuhal

#266 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by arzuhal »

Daj nek neko otvori opet temu o potrebi legalizacije prostitucije i zaštiti žena koje su odlučile da se time bave pa da vidimo još jednom sav raskoš balkanske sofistike i izmjene dresova afirmacija & negacija :mrgreen:
Thorgerson

#267 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Thorgerson »

Dobro je, bice manje zena za volanima.

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#268 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by _BataZiv_0809 »

arzuhal wrote:Daj nek neko otvori opet temu o potrebi legalizacije prostitucije i zaštiti žena koje su odlučile da se time bave pa da vidimo još jednom sav raskoš balkanske sofistike i izmjene dresova afirmacija & negacija :mrgreen:
Moze se isti efekt postici i ako ovo "Arapi" zamijenimo sa "katolicki misionari" npr. :D
eluna

#269 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by eluna »

insomnia78 wrote:Sve je to dobro dok ne pocnu fatati robinje, izganjace oni sebi i to po serijatu :D :lol:

Heh, na "prestiznom" fakultetu profesori, imenom i prezimenom, karaju studentice, takodje imenom i prezimenom, za ocjenu i nikom nista. Metar krivicnih dijela i nikom nista

A kad neinenovani arap navodno kituje neimenovanu gospodju za par stoja mjesecno digne se kuka i motika. Aaaj eto hin, jebace nas sve :lol: :lol: :lol:

Siguran sam da svako zna makar jednu osobu iz svog okruzenja koja pored zene i djece ima jos i drugaricu :D
Pa jbt prije je to gastarbajterima bilo normala da pored porodice u Yugi i u "Njemackoj" imaju kakvu gospodju za druzenje pa ne vidim nesto da su Nijemci plakali o poligamiji

nisu, jer njemice rade, imaju svoja primanja i svoj život - balkanac je za njih bio samo zabava ..... ove bosanke ne rade, primanja regulišu prostituišući se, a bogami su sklone i da svašta nešto prihvate kao normalno ...... ne znam da bi neka njemica pristala da joj muž dolazi svaka 2-3 mjeseca na malo seksa, a njoj zabranjuje da ima drugog, sve na osnovu nekakvog papirčića koji im da tamo neki nadri-ovaj i onaj, nego bi tog balkanca ladno odjebala uz objašnjenje "imam svoj život, ko si ti da mi naređuješ!" ....e tu je razlika
arzuhal

#270 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by arzuhal »

_BataZiv_0809 wrote:
arzuhal wrote:Daj nek neko otvori opet temu o potrebi legalizacije prostitucije i zaštiti žena koje su odlučile da se time bave pa da vidimo još jednom sav raskoš balkanske sofistike i izmjene dresova afirmacija & negacija :mrgreen:
Moze se isti efekt postici i ako ovo "Arapi" zamijenimo sa "katolicki misionari" npr. :D
Kada usput, na nekom portalu kojeg posjećujem, ugledam naslov da je saudijski princ Muhamed b. Selman javno ponudio milion dolara ili više za jednu noć s Kim Kardašian, onda ja tu jedino ne vidim muslimana (lik muslimana i islam kao vjera tu potpuno nestaje u očima muslimana, odjednom se rasprsne kao baloon) već ponajprije užas nezrelog svijeta u kojem taj isti lik biva glavnokomandujući vojne operacije u Jemenu...Zapad je sazrio, Klinton je nastojao sakriti putešestvije svoje ćune u Ovalnom, a kofer s crvenim nuklearnim dugmetom samo par koraka bio dalje.. A princ Muhamed na sva zvona o svojim pubertetskim maštarijama, k'o Kvazimodo...

Mislim da bi naslov bio tačniji da se napiše: ...zaljevskih Arapa (pa možda i navesti par ključnih država), jer to nisu Arapi Sirije, Egipta, Palestine i sl. jer i prije 20-30 godina naše žene su se udavale za Arape iz tih zemalja, ponajviše dok su oni dolazili na studije u Sarajevo, Beograd, Zagreb, pa su izgradili monogamne porodice koje i dan-danas traju, znam jedan broj takvih porodica...
Satori

#271 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Satori »

eluna wrote: nisu, jer njemice rade, imaju svoja primanja i svoj život - balkanac je za njih bio samo zabava ..... ove bosanke ne rade, primanja regulišu prostituišući se, a bogami su sklone i da svašta nešto prihvate kao normalno ...... ne znam da bi neka njemica pristala da joj muž dolazi svaka 2-3 mjeseca na malo seksa, a njoj zabranjuje da ima drugog, sve na osnovu nekakvog papirčića koji im da tamo neki nadri-ovaj i onaj, nego bi tog balkanca ladno odjebala uz objašnjenje "imam svoj život, ko si ti da mi naređuješ!" ....e tu je razlika
Znači, Bosanke sa djecom se trebaju zaposliti, samo seksati sa Arapima bez udaje za njih, a kad se požele udati, onda imaju neoženjene Bosance koji jedva čekaju neku ženu s djecom, da ih uzmu pod svoje okrilje i budu im očevi. Zanimljivo.
Last edited by Satori on 07/06/2016 10:33, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#272 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by DaysleepeR »

ako ne daš kćerke, sestre, majke za harapa, četnik si salonac i ćafir
eluna

#273 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by eluna »

Satori wrote:Znači, Bosanke sa djecom se trebaju zaposliti, samo seksati sa Arapima bez udaje za njih, a kad se požele udati, onda imaju neoženjene Bosance koji jedva čekaju neku ženu s djecom, da ih uzmu pod svoje okrilje i budu im očevi. Zanimljivo.
:facepalm:
JThomas

#274 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by JThomas »

eluna wrote:
insomnia78 wrote:Sve je to dobro dok ne pocnu fatati robinje, izganjace oni sebi i to po serijatu :D :lol:

nisu, jer njemice rade, imaju svoja primanja i svoj život - balkanac je za njih bio samo zabava ..... ove bosanke ne rade, primanja regulišu prostituišući se, a bogami su sklone i da svašta nešto prihvate kao normalno ...... ne znam da bi neka njemica pristala da joj muž dolazi svaka 2-3 mjeseca na malo seksa, a njoj zabranjuje da ima drugog, sve na osnovu nekakvog papirčića koji im da tamo neki nadri-ovaj i onaj, nego bi tog balkanca ladno odjebala uz objašnjenje "imam svoj život, ko si ti da mi naređuješ!" ....e tu je razlika
kad imaš državu gdje najveći broj ljudi normalnim radom može zaraditi za život dostojan čovjeka - i ovakvih pojava je puno manje. opada motivacija za patologiju. u tome je ipak malo veći faktor njemačka država i njemački sistem nego nečiji lični individualni kvaliteti.

a najviše ovakvih pojava je gdje su najveće socijalne razlike, ondje gdje si hadžija ili bos.
Ajatolah_

#275 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Ajatolah_ »

Nema naročito jakog racionalnog razloga da poligamija bude ilegalna, šta me briga ako je to njihov izbor.
Post Reply