Stvar je u tome da je takav četnik kandidovan, od strane svih srpskih stranaka, prije nego ga je Kavazović nazvao vlahom. I bez Kavazovićevog govora Srbi su se jednako loše odnosili prema Bošnjacima. Šta sad glumite neku moguću ljubav i suživot, kad smo svjesni da je suživot u Srebrenici moguć i podnošljiv, ako načelnik bude Bošnjak.Tomahawk11 wrote:Reci ti meni. Da li mi trebamo voditi takvu politiku? Srbi kandidovali cetnika, hajmo mu pomoci da dodje do mjesta nacelnika. Kako? Ma ode reis u Svicarsku i nagovori se. Vlasi, vaki, naki. A ovaj zadovoljno trlja ruke. To ko ne vidi, ja ne znam. Nemamo sta pricati.The BEN10 wrote: Jel pričamo o istoj politici koja je kandidovala latentnog četnika za mjesto načelnika!? Čovjeka koji negira genocid, podržava Karadžića, a Srebrenicu smatra "oduvijek sprskom"!?!?!?
Kandidat cetnik, onaj koji podrzava ratnog zlocinca i hoce da ima ovakvu atmosferu. Zategnutu. Bosnjaci mrze Srbe. Vlahe. Odlicno. Ne moze bolje. To vise nije ni politika. To je glupost i to je zabijanje noza samom sebi.
U drugom slučaju će biti mnogo gori nego što jeste.
Što se tiče bježanja odavde, mnogi bi bježali, ali ne mogu. I '92-'95 su mnogi htjeli bježati, a mnogi nas uvjeravali kako se rat neće desiti. I tad se povlađivalo srpskoj politici i gledalo se da nam šta ne zamjere. Pa smo dobili genocid i etničko čišćenje. Do kad ćemo misliti isto?