Austrija

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#251 Re: Austrija

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

animals wrote:Austrijanci ksenofobni..
pa ko je pomagao nachbar in not..
ko je primio onolike Bosance u ratu..
ko prima svu mraku bjelosvjetsku..
ksenofobni su zato sto im je dosta kriminalaca iz Afrike, kojima niko nista ne moze..
zivim tamo i niko ne dira postena covjeka, bez obzira odakle dolazi..
Tako su isto govorili dok se nije desila Kristalna noć...ono poslije je istorija. :(
arzuhal

#252 Re: Austrija

Post by arzuhal »

Sad, kad pobjedi Hofer, u Banja Luci će (malo manje u Beogradu, ipak su ljudi upućeniji, imaju neku mjeru, drže do nekih momenata...) slaviti i kazat kako su odluku o Hoferovoj pobjedi donijeli glasovi srpske dijaspore u Austriji, pričat će se o prijateljstvu SNSD-a i FPO-a, o nezavisnosti RS-a, nerazumnom Incku i sl :mrgreen:

Ima neki frajer, nekakav profesor, politolog, Srbin, u Glavnom odboru FPO-a. Pravo jaka veza, nemoj kazat...
Drvosjeca iz Dejcica

#253 Re: Austrija

arzuhal wrote:Sad, kad pobjedi Hofer, u Banja Luci će (malo manje u Beogradu, ipak su ljudi upućeniji, imaju neku mjeru, drže do nekih momenata...) slaviti i kazat kako su odluku o Hoferovoj pobjedi donijeli glasovi srpske dijaspore u Austriji, pričat će se o prijateljstvu SNSD-a i FPO-a, o nezavisnosti RS-a, nerazumnom Incku i sl :mrgreen:

Ima neki frajer, nekakav profesor, politolog, Srbin, u Glavnom odboru FPO-a. Pravo jaka veza, nemoj kazat...
Da, da i onda će Dodik otići u Jasenovac i pričati o stradanju Srba...kakva krajnje morbidna i bizarna situacija. :(
animals

#254 Re: Austrija

Post by animals »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ksenofobni su zato sto im je dosta kriminalaca iz Afrike, kojima niko nista ne moze..
Tako su isto govorili dok se nije desila Kristalna noć...ono poslije je istorija. :(
Pises gluposti..
pogledaj sebe, obozavas Erdogana i glasas za SDA, i ti nekome nesto
pricas..
NeenaSa

#255 Re: Austrija

Post by NeenaSa »

bh.tornjak wrote:...
medjutim,ne smije se zaboravit uloga "narodnjacke" ÖVP, koji vec druga decenija sjedi na dvije stolice...svako malo su socijalistima podmetali nogu kad god su imali priliku.
poodavno su bili treci na izborima a socijalisti prvi a zarad vasti napravili koaliciju sa tadasnjim "Haider-ovim" FPÖ-om...
tada su jebali Austiji nanu naninu pogotovo FPÖ ministri i funkcioneri...mnogima se i dan danas sudi (nekadasnji ministar finansija npr.)
tadasnja vlada je vlada koja je promijenila u mandatu najvise ministara ....poslije toga je FPÖ trohno ko stari kredenac.
Taj ÖVP dodje ko kod nas SDA...ko sa njima koalira bude samljeven.
snaga "slobodnjaka" lezi u tome sto su socijalisti "sprijeceni" u svakom pokusaju da provedu neke reforme...a u tome ih sprecavaju upravo koalicioni partneri ÖVP koji kao "narodnjacka partija" zastupa interese velikih koncerna i industrijalaca..
a sve to osjeti prosjecan covjek i radnik...

FPÖ je partija desnicara koji imaju antieuropskuretoriku,antiimigracionu ..itd...
Ekonomski program.....nula bodova
Unutarpoliticki....nula bodova
Vanjskopoliticki....nula bodova...itd...itd...

tako da ce i oni za kratko vrijeme biti potroseni....jer upravo njihovi parlamentarci se pri glasanju u parlamentu ponasaju suprotno od onoga sta zagovaraju.....i suprotno interesima obicnog covjeka

PS.

kad su bili na vlasti...zanimljivo je da je tada podijeljeno najvise drzavljanstava strancima u dotadasnjoj istoriji Trece republike
Odlichna analiza.
Haider (osnivach desnichara) je svojevremeno uposlio na svom imanju u Korushkoj, nashe izbjeglice i to na crno.
Saznalo se tek kad je poginuo. Handke je njegov haver kao i onog gada sa Gorice.
Ma, kad vidim tko sve ima pravo glasa, :cry: povracham.
bach

#256 Re: Austrija

Post by bach »

Zelena područja: Veliki gradovi, Beč, Grac, Salzburg, Insbruck - pobjeda Belena.Van Den Bellen čak vodi u Klagenfurtu. Gradski svijet glasa za ljevicu, liberale i umjerene konzervativce.

Plava boja, vodi FPO uglavnom ruralna područja. Isto kao i kod nas. I austrijska seljadija ( koje ima itekako i mentalno je slična našoj seljadiji) glasa za krajnju desnicu...

Image
Last edited by bach on 23/05/2016 12:05, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#257 Re: Austrija

animals wrote:
Pises gluposti..
pogledaj sebe, obozavas Erdogana i glasas za SDA, i ti nekome nesto
pricas..
:lol: Heh, sve i da jeste tako od slova do slova kako govoriš, a možeš vidjeti iz mojih postova da je sušta suprotnost, zakonom je kažnjivo glasati za SDA ili podržavati Erdogana? Pa vi islamofobočari ste zapravo gomila umišljenih likova. :oops:

Toliko o tvojoj moći razumijevanja onoga što pišeš i kako razmišljaš a takav ti je gotovo svaki post.
animals

#258 Re: Austrija

Post by animals »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: :lol: Heh, sve i da jeste tako od slova do slova kako govoriš, a možeš vidjeti iz mojih postova da je sušta suprotnost, zakonom je kažnjivo glasati za SDA ili podržavati Erdogana? Pa vi islamofobočari ste zapravo gomila umišljenih likova. :oops:

Toliko o tvojoj moći razumijevanja onoga što pišeš i kako razmišljaš a takav ti je gotovo svaki post.
Ja nisam dvolican..
ne glasam ni za koga, a kamoli za desnicare..
moj favorit je bio clan SPÖ, najsmireniji i najbolji lik..
ali ga sjebala njegova stranka, to jest kancelar..
nije zakonom kaznjivo,podrzavati Erdogana , najveceg tiranina trenutno, ali onda zacepis
gubicu , i nemas pravo nikome nesto spocitavati..
cuj islamofobicar, ta rijec je jedino sto znate na svako kritiku da ponavljate papagajski..
Austrijanci su izmislili svijet, sto se tice ljudskosti, naspram naseg svijeta..
sto se tice ljudi koji su glasali za Hofera, to su vecinom ljudi koji su iz bunta glasali,
prema politici vladajuce stranke u zadnji par godina..
niti su to nacisti, niti ksenofobi..
i najgori su mi ovi koji zive u Austriji i pljuju po Austrijancima..
imas izbora, razguli za Tursku, majku demokratije :-)
animals

#259 Re: Austrija

Post by animals »

NeenaSa wrote:
bh.tornjak wrote:...
medjutim,ne smije se zaboravit uloga "narodnjacke" ÖVP, koji vec druga decenija sjedi na dvije stolice...svako malo su socijalistima podmetali nogu kad god su imali priliku.
poodavno su bili treci na izborima a socijalisti prvi a zarad vasti napravili koaliciju sa tadasnjim "Haider-ovim" FPÖ-om...
tada su jebali Austiji nanu naninu pogotovo FPÖ ministri i funkcioneri...mnogima se i dan danas sudi (nekadasnji ministar finansija npr.)
tadasnja vlada je vlada koja je promijenila u mandatu najvise ministara ....poslije toga je FPÖ trohno ko stari kredenac.
Taj ÖVP dodje ko kod nas SDA...ko sa njima koalira bude samljeven.
snaga "slobodnjaka" lezi u tome sto su socijalisti "sprijeceni" u svakom pokusaju da provedu neke reforme...a u tome ih sprecavaju upravo koalicioni partneri ÖVP koji kao "narodnjacka partija" zastupa interese velikih koncerna i industrijalaca..
a sve to osjeti prosjecan covjek i radnik...

FPÖ je partija desnicara koji imaju antieuropskuretoriku,antiimigracionu ..itd...
Ekonomski program.....nula bodova
Unutarpoliticki....nula bodova
Vanjskopoliticki....nula bodova...itd...itd...

tako da ce i oni za kratko vrijeme biti potroseni....jer upravo njihovi parlamentarci se pri glasanju u parlamentu ponasaju suprotno od onoga sta zagovaraju.....i suprotno interesima obicnog covjeka

PS.

kad su bili na vlasti...zanimljivo je da je tada podijeljeno najvise drzavljanstava strancima u dotadasnjoj istoriji Trece republike
Odlichna analiza.
Haider (osnivach desnichara) je svojevremeno uposlio na svom imanju u Korushkoj, nashe izbjeglice i to na crno.
Saznalo se tek kad je poginuo. Handke je njegov haver kao i onog gada sa Gorice.
Ma, kad vidim tko sve ima pravo glasa, :cry: povracham.
Prvo pogledaj svoje Sarajevo, i za koga Sarajlije glasaju, pa
pocni povracati..sve neka fina raja, pise ovdje izgleda..
bh.tornjak

#260 Re: Austrija

Post by bh.tornjak »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Austrijanci pa i oni desnicari nemaju nista protiv "ikoliko normalnih"....
bio sam na Westbahnhofu kad su iz Madjarske dovezli izbjeglice....vidio svojim ocima stotine austrijanaca kako donose hranu odjecu,obucu...pice....vidio kako daju parama za pomoc tim ljudima...
austrijanci su se samoorganizovali pa su svojim autima isli u madjarsku po izbjeglice (iako je to po zakonu kaznjivo)...vrsili pritisak na vlast da "omeksa"stavove.
ono sto je dovelo do svega ovoga je nepostena raspodjela izbjeglica....novopriljene clanice EU prime po dvije-tri stotine osoba....i nesposobnost vlasti da se "nosi" sa tim problemom na nivou EU.

mnogi pisu o izbjeglicama kao BAGRI..pa da i na to kazem(napisem) koju:
.....otvaranjem granica doslo je ponajvise EUROPSKE bagre....prosijaci.....sitni i krupni lopovi(kriminalci) ponajvise Rumuna i Bugara.....prose po ulicama...trotoarima....raskrsnicama....stoje ispred trgovina i trgovackih centara......
ponasanje je ispod i africkih plemena.
ovo sa izbjeglicama je samo kap u punu casu.

budi ikoliko pristojan...radi...gledaj svoja posla....i no problem.
Drvosjeca iz Dejcica

#261 Re: Austrija

animals wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: :lol: Heh, sve i da jeste tako od slova do slova kako govoriš, a možeš vidjeti iz mojih postova da je sušta suprotnost, zakonom je kažnjivo glasati za SDA ili podržavati Erdogana? Pa vi islamofobočari ste zapravo gomila umišljenih likova. :oops:

Ja nisam dvolican..
ne glasam ni za koga, a kamoli za desnicare..
moj favorit je bio clan SPÖ, najsmireniji i najbolji lik..
ali ga sjebala njegova stranka, to jest kancelar..
nije zakonom kaznjivo,podrzavati Erdogana , najveceg tiranina trenutno, ali onda zacepis
gubicu , i nemas pravo nikome nesto spocitavati..
cuj islamofobicar, ta rijec je jedino sto znate na svako kritiku da ponavljate papagajski..
Austrijanci su izmislili svijet, sto se tice ljudskosti, naspram naseg svijeta..
sto se tice ljudi koji su glasali za Hofera, to su vecinom ljudi koji su iz bunta glasali,
prema politici vladajuce stranke u zadnji par godina..
niti su to nacisti, niti ksenofobi..
i najgori su mi ovi koji zive u Austriji i pljuju po Austrijancima..
imas izbora, razguli za Tursku, majku demokratije :-)
Ti si momak nešto dobro pobrk'o ili se me zamijenio sa nekim. Ja ne živim u Austriji već u mrksom Teheranu. :mrgreen: U Austriji sam bio par puta, turistički, ne kao bauštelac. :wink: Slažem se da mi sa Balkana nemamo kome šta prigovoriti, kako Austrijancima tako ni Arapima...mislim da smo najgora marva od sve marve. SDA nije moja izborna opcija niti je ikada bila a i da jeste ne vidim da se toga trebam stidjeti ili kriti kako ti želiš predstaviti. Erdogana podržavam isključivo iz političkog interesa a ne iz ljubavi ili simpatije, zaboravljaš da je politika interes bez emocija i ništa više. Zato Erdogan vaki čo'ek :thumbup: Te floskule tiranin, ovo, ono su isprazne riječi bez značenja. Eto pokaži mi jedan svoj post u kojem govoriš afirmativno o Turcima kao narodu i ja povlačim sve što sam rekao. :oops: Erdogan može na listu tiranina ali 150 mjesta iza onih koji su napravili ovo što imamo danas...pa tek onda Erdogan, slažem se.
Kikibombona

#262 Re: Austrija

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:Sad, kad pobjedi Hofer, u Banja Luci će (malo manje u Beogradu, ipak su ljudi upućeniji, imaju neku mjeru, drže do nekih momenata...) slaviti i kazat kako su odluku o Hoferovoj pobjedi donijeli glasovi srpske dijaspore u Austriji, pričat će se o prijateljstvu SNSD-a i FPO-a, o nezavisnosti RS-a, nerazumnom Incku i sl :mrgreen:

Da, da i onda će Dodik otići u Jasenovac i pričati o stradanju Srba...kakva krajnje morbidna i bizarna situacija. :(
Cekaj jbt, je li ovaj Hofer velica genocid u Jasenovcu?

Dodik je radikalni nacionalista jednako kao i ovaj Austrijanac, ne vidim neku razliku medju njima... logicno da se slazu...
animals

#263 Re: Austrija

Post by animals »

Ti si momak nešto dobro pobrk'o ili se me zamijenio sa nekim. Ja ne živim u Austriji već u mrksom Teheranu. :mrgreen: U Austriji sam bio par puta, turistički, ne kao bauštelac. :wink: Slažem se da mi sa Balkana nemamo kome šta prigovoriti, kako Austrijancima tako ni Arapima...mislim da smo najgora marva od sve marve. SDA nije moja izborna opcija niti je ikada bila a i da jeste ne vidim da se toga trebam stidjeti ili kriti kako ti želiš predstaviti. Erdogana podržavam isključivo iz političkog interesa a ne iz ljubavi ili simpatije, zaboravljaš da je politika interes bez emocija i ništa više. Zato Erdogan vaki čo'ek :thumbup: Te floskule tiranin, ovo, ono su isprazne riječi bez značenja. Eto pokaži mi jedan svoj post u kojem govoriš afirmativno o Turcima kao narodu i ja povlačim sve što sam rekao. :oops: Erdogan može na listu tiranina ali 150 mjesta iza onih koji su napravili ovo što imamo danas...pa tek onda Erdogan, slažem se.
Pokazi ti meni jedan moj post, gdje sam ja napisao lose nesto o Turskom narodu..
nije Erdogan Turski narod..
a nisam na tebe licno mislio kada sam pisao o ovima sto kritikuju Austrijski narod..
razlika, ako citas moje postove je sto ja ne branim desnicare, vec Austrijance..
pojedini to ne vide..
Drvosjeca iz Dejcica

#264 Re: Austrija

Kikibombona wrote:

Cekaj jbt, je li ovaj Hofer velica genocid u Jasenovcu?

Dodik je radikalni nacionalista jednako kao i ovaj Austrijanac, ne vidim neku razliku medju njima... logicno da se slazu...
Ne direktno, nije izgorio po glavi, ali čovjek koji pohvalno govori o Kurtu Valhajmu i koji se zalaže za ukidanje zakona o zabrani nacističke agitacije pa nošenje ruže kao jednog od simbola nacizma kada im je zabranjen kukasti krst...ma šta da ti kažem...sve fina raja, intelektualci. :roll: Dodik je bratimljenjem i lizanjem guzice Hoferu izvršio malu i veliku nuždu na sve one žrtve u Jasenovcu.
bh.tornjak

#265 Re: Austrija

Post by bh.tornjak »

zanimljiva analiza tj. presjek profila glasaca:

kako je ko glasao
Hofer Van Der Bellen
Muskarci 60% 40%
Zene 40% 60%
Radnici 86% 14%
Sluzbenici 40% 60%
Zap. u javnim
ustanovama 45% 55%
Poduzetnici 53% 47%
Osobe sa
zavrsenom
devetogodisnjom
skolom 55% 45%

sa maturom 27% 73%

sa fakultetom 19% 81%

dakle..... obrazovaniji su glasali u velikoj vecini za A. Vd. Belle

najvise glasaca Hofer ima kod radnicke klase......sto znaci da su oni najnezadovoljniji (i poljoprivrednici).

kvaka je u tome sto FPÖ nije imao (niti ga ima) neki program za problem nezaposlenosti.....slabog (sve slabijeg) zivotnog standarda
animals

#266 Re: Austrija

Post by animals »

Kakav program za nezaposlene, nema ga niko..
ne mozes ti uvesti godisnje 100 tisuca ljudi, i nadati se da ces ih zaposliti..
gdje..studije su pokazale da ce samo jedan od deset ovi zadnji izbjeglica naci posao..
sve ostalo na socijalu..e to im je program, od sviju..
BHCluster

#267 Re: Austrija

Post by BHCluster »

animals wrote:Kakav program za nezaposlene, nema ga niko..
ne mozes ti uvesti godisnje 100 tisuca ljudi, i nadati se da ces ih zaposliti..
gdje..studije su pokazale da ce samo jedan od deset ovi zadnji izbjeglica naci posao..
sve ostalo na socijalu..e to im je program, od sviju..
Cuj nema niko program za nezaposlene? :lol:
hrle1976

#268 Re: Austrija

Post by hrle1976 »

bach wrote:Zelena područja: Veliki gradovi, Beč, Grac, Salzburg, Insbruck - pobjeda Belena.Van Den Bellen čak vodi u Klagenfurtu. Gradski svijet glasa za ljevicu, liberale i umjerene konzervativce.

Plava boja, vodi FPO uglavnom ruralna područja. Isto kao i kod nas. I austrijska seljadija ( koje ima itekako i mentalno je slična našoj seljadiji) glasa za krajnju desnicu...

Image
Samo nemoj zaboraviti da oduzmes od tih svih glasaca zelenih strance pa bi imao neki relan broj glasaca odnosno ko za koga unutar samih Austrijanaca.

Ja se smijem okladiti da zeleni su bar 1/5 glasova dobili od stranaca, dok plavi ako su dobili i 2% od stranaca bice da je tih 2% greskom glasalo.
stakasa

#269 Re: Austrija

Post by stakasa »

bh.tornjak wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Austrijanci pa i oni desnicari nemaju nista protiv "ikoliko normalnih"....
bio sam na Westbahnhofu kad su iz Madjarske dovezli izbjeglice....vidio svojim ocima stotine austrijanaca kako donose hranu odjecu,obucu...pice....vidio kako daju parama za pomoc tim ljudima...
austrijanci su se samoorganizovali pa su svojim autima isli u madjarsku po izbjeglice (iako je to po zakonu kaznjivo)...vrsili pritisak na vlast da "omeksa"stavove.
ono sto je dovelo do svega ovoga je nepostena raspodjela izbjeglica....novopriljene clanice EU prime po dvije-tri stotine osoba....i nesposobnost vlasti da se "nosi" sa tim problemom na nivou EU.

mnogi pisu o izbjeglicama kao BAGRI..pa da i na to kazem(napisem) koju:
.....otvaranjem granica doslo je ponajvise EUROPSKE bagre....prosijaci.....sitni i krupni lopovi(kriminalci) ponajvise Rumuna i Bugara.....prose po ulicama...trotoarima....raskrsnicama....stoje ispred trgovina i trgovackih centara......
ponasanje je ispod i africkih plemena.
ovo sa izbjeglicama je samo kap u punu casu.

Pa zna li iko koliko ima ovih rumunskih cigana?

budi ikoliko pristojan...radi...gledaj svoja posla....i no problem.
hrle1976

#270 Re: Austrija

Post by hrle1976 »

Ja sam prije nekog posebnog maha fundamentalizmu u po Beca vidio kako na zeljeznickim, te u gradu patrolira policija sa dugim vatrenim oruzijem. Isto sam nesto vidio na glavnom aerodromu u Prahi. Sve ovo datira iz perioda 2002-2004. Danas nemozes Parizom i Briselom proci da ne vidis skoro na svakom cosku vojsku i policiju sa dugim cijevima.

Fino je pomoci ali ako pomazes pogresnim onda sam sebi jamu kopas. Kad je tako fino ziviti u totalnom kolapsu i krimosu zasto onda ljudi iz BiH bi rado se odselile negdje gdje takvih stvari nema.

Nisu pare jedini faktor, jer na njih se mozes popisati ako ces svaki dan biti presretan na cesti i reketiran jer koristis trotvar od grupe ZNJ koja misli da je to njihova cacevina.

Schengen dogovor je najveca greska u istorij EU, koja ce je kostati na kraju krajeva. Ta sloboda kretanja rada i te otvorene granice su dovele do nacionalizma. Radnicka klasa je u svakoj drzavi najjaca ako je rijec o demokratij i izborima, pa cak i u Svicarksoj ih je vise nego bankara i direktora. Tako isto i u Luksemburgu. Jednostavno srednji sloj je glas nove desnice, dok najdonji ce vecinom glasati za ljevicu a klasa za neke liberale koji obecavaju vise od poreza.

Schengen vise ne postoji, mozda u mislim ljudi ali to je zvanicno umrli projekt. Pitanje je dana evt. godine do dvije dok sve drzave uspostave granice.
TomANDJerry

#271 Re: Austrija

Post by TomANDJerry »

Bodkin wrote:Nije tacno. Ovaj rast bi trajao duze da nije izbjeglica. Trebalo bi im 10 godina da dodju na ovaj nivo. Do tad bi se mozda neke stvari mijenjale. Ovako preko noci na ove debile
A da su ksenofobi, jesu
Ma može se lijepo i prije izbjeglica pratiti rast ekstremno desnih, nije to od jučer. Austrija ima "lijepu" tradiciju biranja "pravih" još od osamdesetih godina prošlog vijeka...kako se zvao onaj prikriveni nacista...Kurt Valdhajm? :roll: Isto tako izbjeglice nisu došle tek tako same od sebe, Evropa je doprinjela tome barem 50%, ostalih 50% krivice otpada na Ameriku i Englesku. :oops:
Ove teorije su mi najbolje :D .... dakle imas situaciju u kojoj jedna grupa ide i kolje sve zivo sto nije istih uvjerenja kao oni (ustvari ne samo to , vec i Siite , Kurde i umjerene Sunite) , druga grupa spada pod diktatorsku vlast koja protiv vlastitih ljudi koristi bojne otrove (recimo Japanci u WW2 nisu zeljeli koristiti bojne otrove protiv USA jer su smatrali da je to napada na cijelo covjecanstvo) , treca grupa koja se bori za neku svoju drzavu itd itd ... onda dodje lik na gradski trg , opase se eksplozivom i raznese da ubije sto vise ljudi --- prave se automobili bombe itd itd (da ne nabrajam :arrow: )

i tko je kriv za sve to : Amerika , Austrija , EU , Jevreji , CIA , Masoni , Mossad , Disney (bila je izjava neke Egiptske ili Saudijske budale ministar neki koji je bukvalno rekao da su nasilni crtani filmovi kao Tom i Jerry krivi za porast nasilja na bliskom istoku :lol: ) --- samo nisu krivi ovi sto ubijaju sve druge koji se imalo razlikuju od njih ... ustvari te ubojice su zrtve :sad:

Podsjeca me na Srpsku politiku za vrijeme rata ... prave koncentracione logore u Prijedoru , pucaju na bebe iz snajpera u Sarajevu , rade GENOCID u Srebrenici i cijelo vrijeme govore " tko nas bre zavadi , vidi sta nam Amerika uradi"

EU je pogrijesila sa izbjeglicama na nacin da ih je previse primila (trebalo je pomoci , ali ne mozes ti pomagati do te mjere da ugrozavas vlastiti narod :zoka: ) , EU ne snosi skoro nikakvu odgovornost za ono sto se desava na Bliskom Istoku ---- dio odgovornosti je na SAD , ali je najveca odgovornost na onim ljudima tamo koji ne mogu da se pomire da postoje i drugi i drugaciji
512MB

#272 Re: Austrija

Post by 512MB »

Trenutno 82/117 popisnih mjesta izbrojano, Hofer 50,3%
bh.tornjak

#273 Re: Austrija

Post by bh.tornjak »

hrle1976 wrote:Ja sam prije nekog posebnog maha fundamentalizmu u po Beca vidio kako na zeljeznickim, te u gradu patrolira policija sa dugim vatrenim oruzijem. Isto sam nesto vidio na glavnom aerodromu u Prahi. Sve ovo datira iz perioda 2002-2004. Danas nemozes Parizom i Briselom proci da ne vidis skoro na svakom cosku vojsku i policiju sa dugim cijevima.

Fino je pomoci ali ako pomazes pogresnim onda sam sebi jamu kopas. Kad je tako fino ziviti u totalnom kolapsu i krimosu zasto onda ljudi iz BiH bi rado se odselile negdje gdje takvih stvari nema.

Nisu pare jedini faktor, jer na njih se mozes popisati ako ces svaki dan biti presretan na cesti i reketiran jer koristis trotvar od grupe ZNJ koja misli da je to njihova cacevina.

Schengen dogovor je najveca greska u istorij EU, koja ce je kostati na kraju krajeva. Ta sloboda kretanja rada i te otvorene granice su dovele do nacionalizma. Radnicka klasa je u svakoj drzavi najjaca ako je rijec o demokratij i izborima, pa cak i u Svicarksoj ih je vise nego bankara i direktora. Tako isto i u Luksemburgu. Jednostavno srednji sloj je glas nove desnice, dok najdonji ce vecinom glasati za ljevicu a klasa za neke liberale koji obecavaju vise od poreza.

Schengen vise ne postoji, mozda u mislim ljudi ali to je zvanicno umrli projekt. Pitanje je dana evt. godine do dvije dok sve drzave uspostave granice.
eto....godinama ovde....nisam vidio osim u posebnim slucajevima i kada dodje do potrebe da dejstvuje "Einsatzkommando Cobra " ili WEGA ( Wiener Einsatzgruppe Alarmabteilung) sto bi trebalo da je sasvim normalno u jednom gradu od gotovo 2 mil. stanovnika.

a Balkanac ko Balkanac zna sta se deasva na Antarktiku.......prico mu brat od jednog poznanika tetke Habibe koji ce to cuo kad je bio na vasaru u Derventi od dobrog jarana iz Sabca
stakasa

#274 Re: Austrija

Post by stakasa »

bh.tornjak wrote:
hrle1976 wrote:Ja sam prije nekog posebnog maha fundamentalizmu u po Beca vidio kako na zeljeznickim, te u gradu patrolira policija sa dugim vatrenim oruzijem. Isto sam nesto vidio na glavnom aerodromu u Prahi. Sve ovo datira iz perioda 2002-2004. Danas nemozes Parizom i Briselom proci da ne vidis skoro na svakom cosku vojsku i policiju sa dugim cijevima.

eto....godinama ovde....nisam vidio osim u posebnim slucajevima i kada dodje do potrebe da dejstvuje "Einsatzkommando Cobra " ili WEGA ( Wiener Einsatzgruppe Alarmabteilung) sto bi trebalo da je sasvim normalno u jednom gradu od gotovo 2 mil. stanovnika.

a Balkanac ko Balkanac zna sta se deasva na Antarktiku.......prico mu brat od jednog poznanika tetke Habibe koji ce to cuo kad je bio na vasaru u Derventi od dobrog jarana iz Sabca
hrle ti je zviz, nije on balkanac nego frankestajn :D
hrle1976

#275 Re: Austrija

Post by hrle1976 »

bh.tornjak wrote:

Slabo ti izgleda izlazis bilo gdje, pa mozda i do lokalnog ducana.
Post Reply