Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#251 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Pa kaže "nisam im'o para golfa da kupim, ni polovnog stojadina"... 
- kravamuzara
#252 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Fauvejci kad mijenjaju vodene pumpe na 90k i zamajce na 180, dosipaju litru ulja u tifusare svako malo itd. usute se da se ne zna za njih.
Mi barem otvoreno nabrojimo sve moguce sto moze biti problem i sta treba preventivno uraditi, ko poslusa ne bude vecih belaja.
I najbolji savjet ko zeli da samo sipa i vozi, japanski atmo benzinci.
- ZoomZoomKiwi
#253 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Tačno tako.kravamuzara wrote: ↑04/02/2023 13:48Fauvejci kad mijenjaju vodene pumpe na 90k i zamajce na 180, dosipaju litru ulja u tifusare svako malo itd. usute se da se ne zna za njih.
Mi barem otvoreno nabrojimo sve moguce sto moze biti problem i sta treba preventivno uraditi, ko poslusa ne bude vecih belaja.
I najbolji savjet ko zeli da samo sipa i vozi, japanski atmo benzinci.
Ako bude sve po planu, na ljeto ide CX-30 sa G150 motorićem. Sipaj i vozi
-
Throttle
#254 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Sta znam, na forumu je mazda najbolja al isplivaju neki kvarovi koji ne stizu ni TSI motore 
- ZoomZoomKiwi
-
NediM17
#256 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Kažu Suzuki najlošiji japanski proizvođač automobila.
Kakvi li su onda najbolji, M16A gazi preko 170.000 km i to na plinu bez problema, za sad'.
Kakvi li su onda najbolji, M16A gazi preko 170.000 km i to na plinu bez problema, za sad'.
- skrbavi-admin
#257 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
cucemo te kad ne budes prico nista
BTW fino ste se popickarali neka zdravo je
- skrbavi-admin
#258 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
800 eura zamjena ulja - mogu l te ja jaruga slikat za porodicni album samo 400 eura. moj benzin i troskovi putanikeze wrote: ↑03/02/2023 20:39 Svako zna svoje.
Nagledao sam se svašta.
U mercedesovom servisu u Italiji snime kamerom uslugu koju pruže i pošalju klijentu snimak. Zamjena ulja u Mercedesu Cklase košta 500 Eura. Usput utvrde da curi ulje na brtvi poklopca i to poprave za 300 Eura. Ukupno 800. Nov auto. Sve ima svoju cijenu.
-
NediM17
#259 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Do sad otplatio sam sebe, halal mu svaka marka.skrbavi-admin wrote: ↑04/02/2023 14:34cucemo te kad ne budes prico nista
BTW fino ste se popickarali neka zdravo jemene ohladilo heftu nisam nista mogo pisat.....
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#260 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
mene zaboli kurcina, samo pisat gluposti ne ide i da sam ja nekog optuzivao za nesto...pogtovo ovi sto nisu bili tu i sto se mjesaju, boli te kurac sta se meni desilo, ja sam pisao da ne bi neko drugi lutao ako mu se nesto slicno desi, ja ti kazem da 350KM nije skupo i kazem da su dobar servis i ono meni sere nesto...
jeste nov motor mi je presao 90 hiljada, ja i???svi papiri skupa sa atestom imaju, meni on bolji nego necije iz uvoza sa 250, boli te k-u-r-a-c, svakako necu prodavat, jer se ne bi mogao sa papcima prepirat..
odjebite vise od ovog auta, ja se nikad nikom nisam nasladio za nesto, to sto serem, serem jer su pojedinci meni srali kad sam trazio servis i majstora..
zdrao
jeste nov motor mi je presao 90 hiljada, ja i???svi papiri skupa sa atestom imaju, meni on bolji nego necije iz uvoza sa 250, boli te k-u-r-a-c, svakako necu prodavat, jer se ne bi mogao sa papcima prepirat..
odjebite vise od ovog auta, ja se nikad nikom nisam nasladio za nesto, to sto serem, serem jer su pojedinci meni srali kad sam trazio servis i majstora..
zdrao
-
Throttle
#261 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
A i ko ce kupit auto sa motorom koji crkava svako malo 
- Evolution_IV
#262 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
ti i slicni tebi nece sigurno...
- kravamuzara
-
Throttle
#264 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Pa necu, kod mene su auta ispravna 
- kabal1337
#265 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Ne radi se o tome, vec
1. Mazda, Ford je najbolje auto
2. Mazda, Ford se ne kvare
3. VAG, BMW, Mercedes, Citroen, Pezo itd. je smece krs
A ono realnost kao i svaki drugi prizvodjac se kvari jer je kvalitet materijala kao i kod svakog drugog proizvodjaca jer profit.
Iskreno treba biti realan a ne preseravat. Ali dzaba vi ste fanatici da je najlosiji opet je najbolji.
Mene da toliko izjebe motor davno bi pokopao tog prizvodjaca, sto bi rekli nikad vise u moju avliju.
To ti je isto kao i bmw sa lancima, naprave namjerno jer znaju da imaju fanatici koji ce to kupovat.
Realno citao sam neke od njegovih problema tokom godina sto je imao sa mazdom tipa onaj ventilator kabine gdje su mu u servisu morali skidat tablu da zamjene. Sad zamisli da radis to sam sebi i da vidis koliko je glupo napravljeno pa j.b.mater Mazdi.
Lahko je hvaliti nesto dok ne vidis iz prve ruke kako je servisirati nesto i kako prave glupa rjesenja.
Jbt na nekim autima skines kasetu i iza nje ventilator kabine, sad pa sad zamijenis.
Ili tipa po fabrickom uputstvu npr. zamjena spone trebas skinuti prednji most. Pa jebo vam pas mater i to...
jer kako bitanga rece neki ovdje nemaju dodira sa realnoscu
-
Throttle
#266 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Upravo, sve smece
Slicna prica je bila sa preporukama za novu daciu i astru a niko ziv nije kupovao
Slicna prica je bila sa preporukama za novu daciu i astru a niko ziv nije kupovao
- Evolution_IV
#267 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
sta je to mene toliko izjebalo da se kutarisemkabal1337 wrote: ↑04/02/2023 17:34
Realno citao sam neke od njegovih problema tokom godina sto je imao sa mazdom tipa onaj ventilator kabine gdje su mu u servisu morali skidat tablu da zamjene. Sad zamisli da radis to sam sebi i da vidis koliko je glupo napravljeno pa j.b.mater Mazdi.
Lahko je hvaliti nesto dok ne vidis iz prve ruke kako je servisirati nesto i kako prave glupa rjesenja.
Jbt na nekim autima skines kasetu i iza nje ventilator kabine, sad pa sad zamijenis.
Ili tipa po fabrickom uputstvu npr. zamjena spone trebas skinuti prednji most. Pa jebo vam pas mater i to...
jer kako bitanga rece neki ovdje nemaju dodira sa realnoscu
drugo pitanje, sto bi se ja zajebavao sa zamjenom toga, i ne nije cijela tabla, nego ispod one plastike....svi su pametni bili i doktori nauka i koa ne treba im od proizvodjaca kako se skidaju dijelovi, e nece nijedan, idem njima pa makar sjebali auto...
jesam li ja to kukao da mi je skupo i kmecao, pitao samo sta moze bit, boli me karina ba, sad je 134 hiljade, preci ce jos toliko, a vozit necu niti zelim ono sto svi kao vole i za sta kao ima majstora, ma sta kupit cu nesto sto niko nikad kod nas nije vidio...
jebem i majstorluk, kojeg vecinom nema kad nije neki sablon...
kurcina jedna velika, ako ti dam pare da pravis(ne direktno tebi), il pravi il nemoj, boli te kurac sto je komplikovano ili zavuceno, eto jel sad uredu?
pa jeste, samo na smecu je tu, kutarisali su se i oni toga, pa je sad u kaseti, supeeer mogu sam zamijeniti na novijim, presvidja mi se bas...ne znam sta hocete da kazem, da ne valja jel, evo ne valja jebo vas auti, vozite prdekala evropska ja necu i kraj price, svakom svacije...
bitanga je korektan, i uhvatit ce se sa problemom, naplatit ce, al svako normalan ce naplatit vrijeme, trud i znanje...ko nece da plati dobre ljude, nek se napushi i trazi gdje je jeftinije...
al nece mi niko govorit, ni peti ni deseti kako je megane/golf/a3 bolji ili puno bolji u necemu i to, nece da je rodjeni brat, od toga je i pocelo i uvijek cu srat, kome se ne svidja ima ignore i cao...
i sa kojom ja realnoscu nemam dodira, glup ja, kakvih sve jebanija ima al ljudi presute uredno, ja sam budala pa pisao i sad su svi pametni ovde...nego imal uvoznih auta sa 300 hiljada, naravno boljih od ovog sto vozim, em kvalitetniji, em udobniji, brzi, jaci, mekanih plastika i ultimativnih voznih karakteristika, dajte svi linkove nesto???
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#268 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Ja ću ti reći,..nisam ti rodjeni brat,
svi ti nabrojani su bolji od mazde.
Meni je samo žao što ti to ne vidiš,..i ideš u trošak svjesno da bi nekome nešto dokazivao i bio stalno u kontri...mazohizam se da izliječiti.
Meni je samo žao što ti to ne vidiš,..i ideš u trošak svjesno da bi nekome nešto dokazivao i bio stalno u kontri...mazohizam se da izliječiti.
- Evolution_IV
#269 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
pa mozes pricat, boli me kurac strucnjak
, naravno da cu bit u kontri...nikad nisam bio neok ko se stopi sa okolinom, klima glavom i kaze jest tako je...
- ZoomZoomKiwi
#270 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Neće ni drvo na nju…

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#271 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Evolution_IV wrote: ↑04/02/2023 18:37 pa mozes pricat, boli me kurac strucnjak, naravno da cu bit u kontri...nikad nisam bio neok ko se stopi sa okolinom, klima glavom i kaze jest tako je...
E jesi blento,..ljudi te zezaju onako, čista zahebancija, a ti se pališ k'o fitilj.
-
Throttle
#272 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Ahahahahahh dobra fotka
Amar puca po savovima
Amar puca po savovima
- Evolution_IV
#273 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
bilo je danas zamalo

- Evolution_IV
#274 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
ne znam ja to razgranicit, jer se ne zajebajem na taj nacinkonektovan wrote: ↑04/02/2023 18:51Evolution_IV wrote: ↑04/02/2023 18:37 pa mozes pricat, boli me kurac strucnjak, naravno da cu bit u kontri...nikad nisam bio neok ko se stopi sa okolinom, klima glavom i kaze jest tako je...
![]()
![]()
E jesi blento,..ljudi te zezaju onako, čista zahebancija, a ti se pališ k'o fitilj.![]()
- ZoomZoomKiwi
#275 Re: Ovlašteni i neovlašteni servisi - iskustva
Vidiš da neće. Da si bio u kakvom njemačkom ili francuskom govnetu sad bi ti ovdje bilo elhamdulilahi valahi te ala el Fatiha