Ti se, Diwane, rugaš učenjacima, nazivaš ih sihirbazima, varalicama, a kada ti treba za neku od tvojih stvari u razvijanju te tvoje tzv. božanske religije, nije ti problem koristiti stavove bilo kojeg učenjaka u svojoj argumentaciji:
http://forum.klix.ba/zastitimo-poslanik ... l#p8564494Diwan wrote:Hanbelijski muftija šejh Muhammed ibn Abdullah ibn Hamid en-Nedždi (umro 1295. h.) u svojoj knjizi „Es-Suhubul-wabile 'ala daraihil-hanabile“ na str. 276. o Muhammedu ibn Abdulvehhabu (osnivač vehabizma) piše: „On je bio takav da kad se neko ne bi složio s njim ili bi odbacio njegove tvrdnje, a ne bi ga mogao ubiti javno, on bi poslao nekog da ga uvečer u postelji ili pak na pijaci ubije, jer je smatrao svog protivnika kafirom i prolijevanje njegove krvi dozvoljenim.“
Fadaihul-vehhabije, str. 16.
...a istovremeno ćeš, po nekom drugom pitanju, oštro odbacivati stavove "tih sihirbaza i skutonoša", jel de?
Ti si, Diwane, samo velika drska neznalica čije se neznanje, oholost, nadobudnost i pokvarenost samo sobom pokazuje, ali, evo, ja ću vazda biti tu uz tebe da te podsjećam, na svoj način, kad god mi se učini primjerenim i bude mi zgodno, šta ti sve radiš i kako radiš, neće mi biti mrsko, usput ću ja to sve...