Nagorno Karabah

Post Reply
hrle1976

#251 Re: Nagorno Karabah

Post by hrle1976 »

Opetja033 wrote:Pa razlika izmedju ovog belaja i ostalih njihovih pogranicnih "nestasluka" nije u tolikoj mjeri u broju mrtvih koliko u cinjenici da su Azeri po prvi put povratili dio NK. Ako se ne povuku, pitanje je vremena kada ce opet buknuti.
Mada je, obzirom na to koliko Azerbejdzan ulaze u vojsku, svakako pitanje vremena kada ce zaratiti.
Predrasude u bivsem sovjetskom savezu.

Gruzijci: skrti, kratkog fitilja, sexualni manijaci, glupi

Armenci: skrti, smjesni

Ukrainci: samo misle na hranu, cicije, rustikalni

Estonci: bez smisla za humor, spori, tvrdoglavi i sutljivi

Litvanci: sverceri, buvljak i kiosk mentaliteta

Moldavci: bez bontona.

Latvici: arogantni i crni humor na racun drugih

Azeri: ljeni i krkani
Grean

#252 Re: Nagorno Karabah

Post by Grean »

hrle1976 wrote: Predrasude u bivsem sovjetskom savezu.

Ovo je 100% tacno.

Ali ipak navijam za njih jer Armencima se moze dodati i ono "cetnici sa dna kace" ili pravoslavni fundamentalisti, bar nekima iz Libana koje sam imao priliku upoznati.
hrle1976

#253 Re: Nagorno Karabah

Post by hrle1976 »

Grean wrote:
hrle1976 wrote: Predrasude u bivsem sovjetskom savezu.

Ovo je 100% tacno.

Ali ipak navijam za njih jer Armencima se moze dodati i ono "cetnici sa dna kace" ili pravoslavni fundamentalisti, bar nekima iz Libana koje sam imao priliku upoznati.
Poznam Armenca koji je otusao u USA da studira tamo dobio doktorat i itd. Poznam i jednog "Azera" ali on je iz Irana isto doktorat itd. I oba se druze i sve. Ono sto sam primjetio je. Ovaj Armenac provala zesca. Skolovan ali komedija od covjeka. Ovaj iz Irana treba ga gurati za bilo sta, po njemu jedna godina ima 1365 dana :D On kaze ja jesam iz Irana ali sam Azeri (pa jos nesto kako to tamo ide vec neka mini mirco verzija necega), i Iran za neme ne postoji, ali opet kaze ne podnosim one iz Azerbaijana, jer su previs lizu dupe Turcima. Kao nemaju ono licnog ponosa vec su vise kao veci Turci od samih Turaka u Turskoj. On isto ne podnosi ni Turke. Kaze nema problema sa Armencima jer on smatra da ono koskanje je izazvano sakom ljudi i sjedne i druge strane a oba kazu da obe strane imaju fanatike kao oni sto u Izraelu sto imaju one ukrvljene svoje vjerske fanatike. On je za Juzni Azerbaijdjan gdje se ne zivi skupa sa onim iz sjevera jer su kako on kaze jeftina kopija Turske.

On doda kako jedini dio u Azerbaijanu koji je kako ono njemu odgovara je skroj juzni dio nekad 1993 cak proglasio autonomsnost tj. Talysh-Mughan Autonomous Republic. To je sljedeci konflikt unutar Azerbaijana. Ono sto njega razlikuje od ostalih Azeri tj, te iz Irana i juzni dio da su 100% pro Ruski.
Last edited by hrle1976 on 03/04/2016 17:07, edited 3 times in total.
cyprus

#254 Re: Nagorno Karabah

Post by cyprus »

Grean wrote:Ali ipak navijam za njih jer Armencima se moze dodati i ono "cetnici sa dna kace" ili pravoslavni fundamentalisti, bar nekima iz Libana koje sam imao priliku upoznati.
Armenci nisu pravoslavci :mrgreen: Armenska crkva je nastala 1000 godina prije pravoslavlja :mrgreen:
Grean

#255 Re: Nagorno Karabah

Post by Grean »

cyprus wrote:
Grean wrote:Ali ipak navijam za njih jer Armencima se moze dodati i ono "cetnici sa dna kace" ili pravoslavni fundamentalisti, bar nekima iz Libana koje sam imao priliku upoznati.
Armenci nisu pravoslavci :mrgreen: Armenska crkva je nastala 1000 godina prije pravoslavlja :mrgreen:
Nema veze fundamentalisti istocne crkve ako je primjerenije. Zadrti su malo je reci.
hAZNADAR

#256 Re: Nagorno Karabah

Post by hAZNADAR »

Grean wrote:

Po cemu su Armenci "cetnici sa dna kace"?
Navijaj za koga hoces ali kada nekoga proglasavas cetnikom onda barem obrazlozi i argumentuj.
Lincoln-Burrows

#257 Re: Nagorno Karabah

Post by Lincoln-Burrows »

Grean wrote:
cyprus wrote:
Nema veze fundamentalisti istocne crkve ako je primjerenije. Zadrti su malo je reci.
Ne navijam za nikoga a u sukobu Armena i Turaka bio bi na strani Armena jer treba bar neka satisfakcija za genocid.
Inače armenska crkva je jedna od najstarijih i izdvojenih (dovoljno je reći da se ova 4 kvarta u Jeruzalemu dijele na
židovski, muslimanski, kršćanski i armenski).
I nisu zadrti jednako kao ni Azeri, pripadaju istoj skupini indoeuropskih naroda a
Azere čak krasi činjenica da su prva muslimanska sekularna država koja je izjednačila prava
žena i muškaraca još 1918.g. Ovaj rat je totalna grijehota za taj dio svijeta.
Grean

#258 Re: Nagorno Karabah

Post by Grean »

hAZNADAR wrote:
Grean wrote:

Navijaj za koga hoces ali kada nekoga proglasavas cetnikom onda barem obrazlozi i argumentuj.
Rekao sam da su oni koje sam imao priliku upoznati zadojeni, mrze na religioznoj osnovi, slicna prica kao u nasih komsija, Turci ovo, muslimani ono, Islam nazadna religija itd, itd. Necu sad romane sa obrazlozenjima pisati. Mentani sklop je prepoznatljiv.

I na kraju krajeva, pobunili su se i uzurpirali dio Azerbejdzana iz istih razloga zbog koji su ovi u RS-u ili "srpskoj Krajini" u Hrvatskoj digli bunu, ne zele drzavu i vlast onih drugih pa bi zbog toga prekrajali granice.
Opetja033

#259 Re: Nagorno Karabah

Post by Opetja033 »

hrle1976 wrote: ono sto njega razlikuje od ostalih Azeri tj, te iz Irana i juzni dio da su 100% pro Ruski.

Hajde ne lupetaj. Evo ja znam dvojicu Azera iz Irana. Oba siiti, oba preziru Ruse i obojica se kunu u Tursku i Erdogana.
Kakva hrabrost tvrditi da su "100%" proruski na osnovu poznavanja jedne jebene osobe.
Onda tvojom logikom valjda ja imam vece pravo da tvrdim kako su 100% proturski orijentisani i kako mrze Ruse jer poznajem dvojicu a ti jednog.
hrle1976

#260 Re: Nagorno Karabah

Post by hrle1976 »

Lincoln-Burrows wrote:
Ne navijam za nikoga a u sukobu Armena i Turaka bio bi na strani Armena jer treba bar neka satisfakcija za genocid.
Inače armenska crkva je jedna od najstarijih i izdvojenih (dovoljno je reći da se ova 4 kvarta u Jeruzalemu dijele na
židovski, muslimanski, kršćanski i armenski).
I nisu zadrti jednako kao ni Azeri, pripadaju istoj skupini indoeuropskih naroda a
Azere čak krasi činjenica da su prva muslimanska sekularna država koja je izjednačila prava
žena i muškaraca još 1918.g. Ovaj rat je totalna grijehota za taj dio svijeta.
Tacno samo sto sti jedno zaboravio vezano za Azerbaijan je da on unutar drzave ima i dalje nestabilan odnos s ostalim manjinama tj. Tat, Talysh (koji hoce svoje) na jugu i Lezgi/Avar na sjeveru (Sunni). Oni na jugu podrzavaju Nagonro-Karabah ali su za mir i da i oni mirno imaju svoje. Tako da imas i spor Sunni vs Shia unutar Azerbaijana. Samo sto o tom svijet ne pise jer nije jos buuuuuklnulo. Dobro i jrijec je o nekih 350.000 ljudi. I jos toliko u Dagestan provinciji u Rusiji uz granicu Azerbaijana. Naravno oni su pro Ruski. Ma prijeti Azerbaijanu Gruizja dva. Kar Putin macare sjeverni dio pripoji nazad a i juzni ce imati neki status. Inace nece kapi nafte procuriti iz Azerbaijana.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#261 Re: Nagorno Karabah

Post by Truba »

cyprus wrote:
ako pravoslavne pitas svi su se odvojili od njih :mrgreen:
hrle1976

#262 Re: Nagorno Karabah

Post by hrle1976 »

Opetja033 wrote:
hrle1976 wrote: ono sto njega razlikuje od ostalih Azeri tj, te iz Irana i juzni dio da su 100% pro Ruski.

Hajde ne lupetaj. Evo ja znam dvojicu Azera iz Irana. Oba siiti, oba preziru Ruse i obojica se kunu u Tursku i Erdogana.
Kakva hrabrost tvrditi da su "100%" proruski na osnovu poznavanja jedne jebene osobe.
Onda tvojom logikom valjda ja imam vece pravo da tvrdim kako su 100% proturski orijentisani i kako mrze Ruse jer poznajem dvojicu a ti jednog.
Do mene je on je Talysh ili kako se kaze to izgleda nije Azeri. Ali sve u svemu on je pro Ruski. Prica bolje ruski nego perziski bar on tako kaze.
Opetja033

#263 Re: Nagorno Karabah

Post by Opetja033 »

hrle1976 wrote:
Opetja033 wrote:

Do mene je on je Talysh ili kako se kaze to izgleda nije Azeri. Ali sve u svemu on je pro Ruski. Prica bolje ruski nego perziski bar on tako kaze.
Ja za te Talyshe nikad cuo dok ih ti sad ne pomenu :mrgreen:
Sad malo progooglah.
To je vec OK, vjerovatno je onda kako ti kazes .
Azeri su veliki, veliki nacionalisti. Zato im je draza Turska nego Iran.
Bodkin

#264 Re: Nagorno Karabah

Post by Bodkin »

Grean wrote:
hAZNADAR wrote:
Grean wrote:

Rekao sam da su oni koje sam imao priliku upoznati zadojeni, mrze na religioznoj osnovi, slicna prica kao u nasih komsija, Turci ovo, muslimani ono, Islam nazadna religija itd, itd. Necu sad romane sa obrazlozenjima pisati. Mentani sklop je prepoznatljiv.

I na kraju krajeva, pobunili su se i uzurpirali dio Azerbejdzana iz istih razloga zbog koji su ovi u RS-u ili "srpskoj Krajini" u Hrvatskoj digli bunu, ne zele drzavu i vlast onih drugih pa bi zbog toga prekrajali granice.
Tako ti je to kad neko napravi genocid nad tobom :wink:
kamen spoticanja

#265 Re: Nagorno Karabah

Post by kamen spoticanja »

Neki minobacacki projektili pali na iransku teritoriju
inace azeri cijepaju armene po savovima
Grean

#266 Re: Nagorno Karabah

Post by Grean »

Bodkin wrote:
Pa dobro, ali te iste su udomili i muslimani Libana gdje su nasli utociste nakon pogroma.

Sta bi trebalo, da mi mrzimo sve hriscane zbog Srba i dijela Hrvata koji su cinili zlocine?
Bodkin

#267 Re: Nagorno Karabah

Post by Bodkin »

Grean wrote:
Bodkin wrote:
Pa dobro, ali te iste su udomili i muslimani Libana gdje su nasli utociste nakon pogroma.
Udomili su ih i iranci. Ja sam upoznao par armena i nemaju nista protiv irana npr ili muslimana. Imaju protiv turaka i azera
arzuhal

#268 Re: Nagorno Karabah

Post by arzuhal »

Azerbejdžan ulaže u ekonomiju (Bosanka Doboj) i kulturu RS-a (renoviranje rodne kuće Branka Ćopića u Hašanima). itd, treba podržati Azerbejdžan :bih:
155_mm

#269 Re: Nagorno Karabah

Post by 155_mm »

Bodkin wrote:
Grean wrote:Rekao sam da su oni koje sam imao priliku upoznati zadojeni, mrze na religioznoj osnovi, slicna prica kao u nasih komsija, Turci ovo, muslimani ono, Islam nazadna religija itd, itd. Necu sad romane sa obrazlozenjima pisati. Mentani sklop je prepoznatljiv.

ma ima jos naroda nad kojima su izvrsen genocid i udruzeni zlocinacki poduhvat pa bas ne reaguju tako. ili smatras da bi trebali?
Juliuscezar

#270 Re: Nagorno Karabah

Post by Juliuscezar »

kamen spoticanja wrote:Neki minobacacki projektili pali na iransku teritoriju
inace azeri cijepaju armene po savovima
Gdje pratis ?
Bodkin

#271 Re: Nagorno Karabah

Post by Bodkin »

155_mm wrote:
Bodkin wrote:
Grean wrote:Rekao sam da su oni koje sam imao priliku upoznati zadojeni, mrze na religioznoj osnovi, slicna prica kao u nasih komsija, Turci ovo, muslimani ono, Islam nazadna religija itd, itd. Necu sad romane sa obrazlozenjima pisati. Mentani sklop je prepoznatljiv.

ma ima jos naroda nad kojima su izvrsen genocid i udruzeni zlocinacki poduhvat pa bas ne reaguju tako. ili smatras da bi trebali?
Reaguju kako? Tako da mrze one koji su nad njima izvrsili genocid?
155_mm

#272 Re: Nagorno Karabah

Post by 155_mm »

arzuhal wrote:Azerbejdžan ulaže u ekonomiju (Bosanka Doboj) i kulturu RS-a (renoviranje rodne kuće Branka Ćopića u Hašanima). itd, treba podržati Azerbejdžan :bih:
a tek ulaganja u srbiju. no bez obzira na sve ono sto treba podrzati je da se ne mogu otkidati dijelovi necije teritorije samo jer se nekom digne i jer je tad bio vojno jaci.
155_mm

#273 Re: Nagorno Karabah

Post by 155_mm »

Bodkin wrote:
155_mm wrote:
Bodkin wrote:Tako ti je to kad neko napravi genocid nad tobom :wink:
Reaguju kako? Tako da mrze one koji su nad njima izvrsili genocid?
pa valjda si se ti sa ovom recenicom predstavio kao neko ko se razumije kako se reaguje kad se nad nekim izvrsi genocid. i zbog toga sam ti i postavio pitanje.
Bodkin

#274 Re: Nagorno Karabah

Post by Bodkin »

155_mm wrote: pa valjda si se ti sa ovom recenicom predstavio kao neko ko se razumije kako se reaguje kad se nad nekim izvrsi genocid. i zbog toga sam ti i postavio pitanje.
...nije vrijedno odgovora iskreno
155_mm

#275 Re: Nagorno Karabah

Post by 155_mm »

Bodkin wrote:
155_mm wrote: pa valjda si se ti sa ovom recenicom predstavio kao neko ko se razumije kako se reaguje kad se nad nekim izvrsi genocid. i zbog toga sam ti i postavio pitanje.
...nije vrijedno odgovora iskreno
ma u redu je.
Post Reply